brzuzens 20.08.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Drodzy Bluszczowcy! A te piękne parapety zewnętrzne to gdzie kupiliście? Dzięki! Pytanie nie do mnie, ale jakiś czas temu pytałem Bluszczowców o to samo Parapety są ze sklepu DOM w Kobyłce. My robiliśmy u nich meble do kuchni, jesteśmy baaaardzo zadowoleni. Coś tu straszna cisza nastała Nikt nic nie pisze No właśnie Kruza23 to tu nie widziałem już z miesiąc albo lepiej Jak to nikt nie pisze, tyle nowych twarzy na grupie. Co u Was, o ile mnie pamięć nie myli to mieszkacie już? A jak z odbiorem? Bo my kompletujemy dokumenty i przymierzamy się do tego tematu. U nas jest tak: mamy kuchnię, AGD. Wstawiłem drzwi wewnętrzne. Dłubiemy jakieś drobiazgi i malujemy. We wrześniu robią nam schody, a po schodach... przeprowadzka, jupi Kilka fotek kuchni mogę wrzucić http://images43.fotosik.pl/2/a482b50c946a2d6c.jpg http://images29.fotosik.pl/267/2fee72321fa735eb.jpg http://images29.fotosik.pl/267/7c266e67f68afd55.jpg http://images36.fotosik.pl/2/42d3e888e7a860fd.jpg Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benki 20.08.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Dzięki za info. Zaraz do nich pędzę zamówić parapety! Kuchnia - piękna Ja mam już zamówioną kuchnię u stolarza. Mam nadzieję, że wyjdzie też ładnie (zamowiłam w podobnym kolorze co Ty ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 20.08.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Kuchnia fajna - podoba mi się Jeżeli chodzi o odbiór to mam dzwonić w czwartek bo pani inspektor niedawno wróciła z urlopu i bedzie sprawdzac czy wszystko jest.A powiem tylko tyle że panie które obsługuja kanceraie w PINB sa mało miłe i daja odczuć jak by były tam za kare. Jeśli mogę coś podpowiedzieć to zrób sobie xero wszystkich dokumentów x2 bo dajesz do PINB (niektóre dokumenty) orginał i kopię, wtedy ty z niczym zostajesz. PINB ma 21 dni na poinformowanie cie o jakich kolwiek brakach jak są jeśli cię nie poinformuje to wtedy przyjmujesz że budynek jest odebrany.Jezeli chodzi o meldunek to podobno trzeba coś od nich wziąść że jest odebrany - tego jeszcze nie wiem bo musze do urzedu miasta iśc i się dowiedzieć. Ja juz sobie mieszkam od Maja i powiem żę jest fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik_2 26.08.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witajcie brzuzens - gratuluję kuchni ! bardzo ładna ostatnio przejeżdzając pewną ulicą w Wołominie, trafiłam przypadkowo na Twój dom ... od razu go rozpoznałam ))) bardzo mi się podoba, ta cegła i te okna są super !!! mam pytanie, czy ten stolarz z Kobyłki, to robi meble według Waszego wzoru? czy też można pokazać mu co się chce i on to zrobi ? pozdrawiam wszystkich uczestników naszej grupy Kruz - wklej więcej zdjęć please ............ p.s. nasze postępy na budowie .... tydzień temu wylali wylewki, za miesiąc ruszamy z ocieplaniem strychu .... w życiu rodzinnym, ze 4 tygodnie rodzę i czasem już nie wiem, co mnie bardziej przeraża wybór płytek podłogowych, czy też poród (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 27.08.2008 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witajcie brzuzens - gratuluję kuchni ! bardzo ładna ostatnio przejeżdzając pewną ulicą w Wołominie, trafiłam przypadkowo na Twój dom ... od razu go rozpoznałam ))) bardzo mi się podoba, ta cegła i te okna są super !!! mam pytanie, czy ten stolarz z Kobyłki, to robi meble według Waszego wzoru? czy też można pokazać mu co się chce i on to zrobi ? pozdrawiam wszystkich uczestników naszej grupy Kruz - wklej więcej zdjęć please ............ Jakie zdjecia chcesz?? Co cie interesuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 27.08.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witajcie brzuzens - gratuluję kuchni ! bardzo ładna ostatnio przejeżdzając pewną ulicą w Wołominie, trafiłam przypadkowo na Twój dom ... od razu go rozpoznałam ))) bardzo mi się podoba, ta cegła i te okna są super !!! Dzięki za zachwyty Cieszę się że nie tylko nam się podoba mam pytanie, czy ten stolarz z Kobyłki, to robi meble według Waszego wzoru? czy też można pokazać mu co się chce i on to zrobi ? Chodzi Ci o fronty szafek? Teoretycznie wybierasz z dostępnych, ale wybór jest spory. A jeśli spodobają Ci się takie których nie mają w ofercie, to pewnie też będzie można się dogadać, są bardzo elastyczni. .... w życiu rodzinnym, ze 4 tygodnie rodzę i czasem już nie wiem, co mnie bardziej przeraża wybór płytek podłogowych, czy też poród (( Hmmm Wybieranie płytek nie jest takie straszne. O porodzie się nie wypowiadam, bo stałem z boku Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRKUS 27.08.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 WitamMam do sprzedania stęple budowlane, długość od 2,6 do 2,8 metrów - około 260 sztuk, odbiór w Markach , może ktoś potrzebuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 27.08.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Hejka! Witam wszystkich po długiej przerwie. Mam trochę zaległości w czytaniu, ale nadrabiam..nadrabiam Kruz23 straaasznie Ci zazdroszczę, że już mieszkasz w swoim domku. My planujemy przeprowadzkę dopiero w przyszłym roku. Oczywiście takie są tylko plany, a rzeczywistość pokaże jak będzie. Ale nam aż tak strasznie się nie spieszy Mamy gdzie mieszkać, mieszkamy sami, dokucza nam tylko mały metraż mieszkania i ciągłe dojazdy na budowę. Moje dzieci (bliźniaki) idą w tym roku do zerówki (zostają w Przedszkolu) Nie chciałam ich stresować zmianą miejsca, a co za tym idzie zmianą środowiska i niestety zmianą Przedszkola. Więc zostajemy w starym miejscu zamieszkania jeszcze rok (mam nadzieję, że tylko rok) Od września 2009 moje dzieci pójdą (mam taką nadzieję) już do nowej Szkoły w nowym miejscu zamieszkania. Brzuzens Masz bardzo ładną kuchnię! Gratuluję! Ja powinnam już pomyśleć o swojej, ale zawsze mi się wydaje, "że jeszcze mamy czas" Najgorsze jest to, że brakuje mi całkowicie "wizji" jak ona ma wyglądać. Czy też macie/mieliście takie problemy? Ile czekaliście na swoją kuchnię? Słoneczniki Co u Was słychać? Na jakim jesteście etapie budowlanym? Trzymam mocno "kciukasy" za lekki poród! Bluszczowcy zaglądacie tu jeszcze? Co dobrego u Was słychać? Ostatnio wracając z Elektrowni w Wołominie przypadkiem "natknęliśmy" się na Wasz domek, pozwoliliśmy sobie "zerknąć jednym okiem" Jest baaardzo ładny! Gratuluję! Manieq82 Na jakim etapie budowlanym jesteś? Pochwal się! Sabata a co u Ciebie? Ruszyłeś z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 27.08.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Brzuzens Masz bardzo ładną kuchnię! Gratuluję! Ja powinnam już pomyśleć o swojej, ale zawsze mi się wydaje, "że jeszcze mamy czas" Najgorsze jest to, że brakuje mi całkowicie "wizji" jak ona ma wyglądać. Czy też macie/mieliście takie problemy? Ile czekaliście na swoją kuchnię? Dzięki za gratulacje Wizja... to było najgorsze Zmienialiśmy plany (i projekt kuchni) co najmniej kilka razy, a że trwało to jakieś 2 lata to przeszliśmy chyba przez wszystkie możliwe "trendy" kuchenne, od rustykalnych po nowoczesne Łatwo nie było Czekaliśmy bodajże 6 tygodni, ale nie spieszyło nam się. Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 27.08.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Wizja... to było najgorsze... My mamy niestety duuuże problemy z wyobraźnią A fachowcy typu elektryk i hydraulik non-stop zasypywali nas trudnymi pytaniami "Gdzie będzie stała lodówka?" Gdzie będzie kibelek?" itp... Ostatnio hydraulik opowiadał nam, że trafiają się tacy Klienci co mają już zaprojektowany cały dom. Wiedzą gdzie i co będzie stało w całym domu, mało tego mają już zaprojektowane kolory glazury i wiedzą jakie będą podłogi Ehh...zazdroszczę takim. My ciągle coś zmieniamy i kombinujemy. I nadal nie wiemy gdzie i co będzie. A brak czasu nie pozwala spokojnie pomyśleć i zastanowić się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik_2 27.08.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Jakie zdjecia chcesz?? Co cie interesuje?? kuchnia, łazienka, kotłownia ja za barzdo wszystko przeżywam, chciałabym żeby fajnie wszystko wyszło w środku ..... to takie babskie krzych16a dzięki za życzenia, my jesteśmy po wylewkach, przed ociepleniem poddasza, w tym roku chcemy założyć glazurę, zrobić kominek, parapety i takie tam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benki 28.08.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Jakie zdjecia chcesz?? Co cie interesuje?? kuchnia, łazienka, kotłownia ja za barzdo wszystko przeżywam, chciałabym żeby fajnie wszystko wyszło w środku ..... to takie babskie krzych16a dzięki za życzenia, my jesteśmy po wylewkach, przed ociepleniem poddasza, w tym roku chcemy założyć glazurę, zrobić kominek, parapety i takie tam .... Jeny, wizja jest najtrudniejsza! I właśnie ta chęć żeby wszystko fajnie wyszło, pasowało do siebie... i wszystko z wyprzedzeniem trzeba planować... Łatwiejsza jest już organizacja ekipy, materiałów, zgranie terminów... Dołączam sie do prośby o jak najwięcej zdjęć - WSZYSTKIEGO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 28.08.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Helo , kończę właśnie stan surowy zadaszony , zostało mi trochę materiału a że w pierwszej kolejności myślę o znajomych z forum to może się komuś przyda albo ktoś potrzebuje na już : -u-220 2,5 palety cegła pełna działówki 8 cm stal : pręty fi 12 10 sztuk 12 metrowych , 5 sztuk fi12 6 metrowych , fi 8 5szt drut wiązałkowy Cenowo napewno poniżej kosztów zakupów muszę zrobić porządek na budowie a to trochę przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik_2 28.08.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 wybrałam płytki do kuchnioto one: (zdjęcie jest z netu, to nie mój dom) http://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/la/bh/bla0/QmEgsHwCaP8ociwbTB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik_2 28.08.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 a to fragment mebli kuchennych, jakie mi się podobają http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/cd/ed/yu1t/HGMG4WNJQEyaHUaqyB.jpg pozostała łazienkamam pomysł na meble, tylko nie wiem jeszcze jakie płytki do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 29.08.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Fajna ta biała kuchnia Też rozważałam białą, brałam także pod uwagę kremową. Bardzo podobają mi się kuchnie ciemno brązowe. Zastanawiałam się też nad jasnym brązem. Myślałam także nad połączeniem jasnego brązu z ciemnym. Ehh... i co wybrać? Właśnie to jest ten brak wizji i wyobraźni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 29.08.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 a to fragment mebli kuchennych, jakie mi się podobają pozostała łazienka mam pomysł na meble, tylko nie wiem jeszcze jakie płytki do tego Słoneczniki, bardzo fajna jest ta kuchnia, jedna z moich ulubionych w Ikei. A co do dobierania płytek do mebli, my mieliśmy niezły problem z płytkami do kuchni... też już wiedzieliśmy jakie będą fronty mebli ale nie mogliśmy trafić kafli, które by nam do tego pasowały. W końcu wybraliśmy jakieś hiszpańskie, ponad założony budżet Ale było tego niecałe 4m2 więc można było lekko przesadzić Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciacho 31.08.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 ech, zazdroszczę wam tych wykończeń - my na razie wciąż neiruszyliśmy z budową-szukamy ekipy ostatnia ekipa-dostępna od zaraz powiedziała nam za stan surowy bez więźby i tynków - 60 tys. (dom 208 m2 powierzchni użytkowej) ekipa budująca z porothermu zaśpiewała nam 45 tys. a ile wy płaciliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewdajas 03.09.2008 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Melduje sie Klembow. Strasznie sie ciesze, ze istenieje taki watek, az mi dech zaparlo na jego widok. Na razie mamy dzialke, projekt i dewelopera. Zalatwiamy pozwolenie na budowe. Troche to jeszcze potrwa, zanim nasze mury beda sie piac do gory. Musimy zdecydowac sie na rodzaj stropu i kominka, zeby zrobic ewnetualne zmiany w projekcie. Architekt jest z Wolomina. Na 1-sze spotkanie umowil sie na dzialce i dokladnie ja obejrzal, a przy tym nie jest drogi. Zobaczymy jak bedzie dalej. Czekamy jeszcze na sprawdzenie, czy bedziemy mogli podpiwniczyc dom (czesciowo). Chcemy zrobic w piwnicy garaz i kotlownie. Dzisiaj sie okaze. Trzymamy kciuki Z checia poznamy innych budujacych lub wybudowanych z Klembowa, bo nie jestesmy z tych okolic. Czy znacie moze jakies forum internetowe "niebudowlane" dla wolominskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewdajas 03.09.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 No i wyszlo szydlo z worka. Wode mamy na 2 metrach. Z piwnica bedzie ciezko, chyba ze zrobic plytką ostatecznie. Czy ktos ma piwnice w Klembowie lub poblizu lub zna kogos kto takowa posiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts