Kruela 11.09.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 [A co do hydraulika … macie kogoś sensownego ?? poszlo na priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 11.09.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 To i ja się pochwalę, że pozwolenie już jest pełnomocne. Mam nadzieję, że zaczniemy pod koniec wrześnie lub na początku października Jeszcze zostało wykopanie studni oraz ... podłączenie elektyczności. I tu zaczynają się schody ... wiecie kogo trzeba "zamordować" aby coś ruszyć ??? cholery można z nimi dostać ... ponad dwa miesiące rozpatrują głupi papierek, gdzie trzeba odpowiedzieć TAK lub NIE ... może czytać się dopiero uczą ! a gdzie jeszcze samo podłączenie??? Moi drodzy ratujcie ! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 11.09.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 To i ja się pochwalę, że pozwolenie już jest pełnomocne. Mam nadzieję, że zaczniemy pod koniec wrześnie lub na początku października Jeszcze zostało wykopanie studni oraz ... podłączenie elektyczności. I tu zaczynają się schody ... wiecie kogo trzeba "zamordować" aby coś ruszyć ??? cholery można z nimi dostać ... ponad dwa miesiące rozpatrują głupi papierek, gdzie trzeba odpowiedzieć TAK lub NIE ... może czytać się dopiero uczą ! a gdzie jeszcze samo podłączenie??? Moi drodzy ratujcie ! pozdrawiam Jeżeli chodzi o ZEWT to każdy z nimi miał problemy, ale moge ci poradzić żeby wysłać do nich pisma, pisma, pisma z adresem do Dyrekotra i do członków zarządu ZEWT Dystrybucja, ale warto zapytać sie w UKE co można zrobić w celu przyspieszenia odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 11.09.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Kruz23 ma 100% rację ! zewt nic z siebie sam nie zrobi, trzeba ich straszyć, pisać pisma i ponaglać ja miałem taką sytuację że na pierwotnym wniosku o wydanie warunków zaznaczyłem że chciał bym mieć złącze kablowe a warunki otrzymałem na złącze napowietrzne ! musiałem napisać pismo do dyrektora i opisać łopatologicznie dlaczego nie chcę mieć przyłącza górą tylko dołem .... wczoraj byłem w zewt wołomin i pan łaskawie powiedział że chcę złącze kablowe to będę miał, powiedział też że zawsze jak ktoś napisze odwołanie o zmianę typu przyłącza to się zgadzają ! nerwów trochę straciłem ale osiągnąłem to co chciałem mam wrażenie że oni po prostu robią wszystko żeby tylko pokazać że to oni żądzą … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciacho 11.09.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 a my pozwolenie mamy już od ,5 miesiąca i wciąż szukamy ekipy - albo nie mają terminów, ale rezygnują albo podają kosmiczne ceny za SSO na studniarzy mam namiar - zrobią nam w ciągu 2 dni od zlecenia elektryk też czeka aż będziemy mieli ekipę - na razie wbił słup pod prowizorkę - ale obiecał że też w ciągu 2 dni od zgłoszenia podłączy nam prąd złącze elektryczne będziemy mieli napowietrzne bo nie wiedzieliśmy żeby specjalnie prosić się o kablowe a teraz to już chyba za późno na odwołania - umowa podpisana, zaliczka wpłacona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabata 12.09.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Jeśli ktoś buduje się w gminie Klembów, to mogę podać numer do elektryka. Z nim załatwiałem wszystkie formalności związane z podłączeniem. Spotkałem się z nim tylko dwa razy - na początku i przy rozliczeniu. Wszystkie formalności on sam załatwiał w Wyszkowie, wiedział z kim i jak rozmawiać Mam też obiecane docelowo łącze kablowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciacho 12.09.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 ja mam elektryka z Wołomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 12.09.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 pieczątki jeszcze nie mam ... decyzja będzie uprawomocniona 23 września ale nie zamierzam czekać, póki jest sucho to kopiemy i zalewamy ławy A co do hydraulika … macie kogoś sensownego ?? Witam Darku wysłałem Ci wiadomośc na priva bardoz proszę o odpowidź dzieki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 17.09.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Jak juz sie dowiedziałam i dziękuję Grupie ... trzeba znać odpowiednia osobę, aby ruszyć z elektrycznością )) ... mam nadzieje ruszyc ))) i nie tylko z prundem )) ... ale z cala impreza zwana Domem ) Dzieki moi Drodzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 17.09.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 ku przestrodze wszystkim nie polecam usług tego pana Więcej tutaj Na Białołęce kręci się forumowy Kakaowy - uważajcie http://forum.muratordom.pl/post2544733.htm#2544733 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 18.09.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Mi disiaj udało się złożyć wszelkie dokumenty do wniosku na pozwolenie na budowę. Jestem bardzo miło zaskoczony jakośćią obsługi w starostwie i kompetencją pracowników. Mam również nioficjalne zapewnienie że w ciągu 3 tygodni będę miał pozwolenie w ręku:)Więc nie jest źle Teraz pozostaje ustalić koparke do fuundamentów, beton, zbrojenie i piach to na początek no i oczywiście hydraulik. Czy macie moze jakies ciekawe tanie namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabata 19.09.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Mi disiaj udało się złożyć wszelkie dokumenty do wniosku na pozwolenie na budowę. Jestem bardzo miło zaskoczony jakośćią obsługi w starostwie i kompetencją pracowników. Mam również nioficjalne zapewnienie że w ciągu 3 tygodni będę miał pozwolenie w ręku:) Więc nie jest źle Gratulacje. Jeśli dotrzymają tego terminu, to chylę czoła przed paniami w Starostwie. Teraz pozostaje ustalić koparke do fuundamentów, beton, zbrojenie i piach to na początek no i oczywiście hydraulik. Czy macie moze jakies ciekawe tanie namiary? Namiar na koparkę: 501 667 480 Bogdan. 3 tygodnie temu robił u mnie wykop i jestem zadowolony. Nie robił sobie żadnych przerw w pracy. Non stop "rura". Wtedy brał za godzinę 100zł. Cały wykop zrobił w niecałe 5 godzin. Humus z wykopu przyjął ode mnie sąsiad i obie strony są zadowolone. Jak będziesz na działce w sobotę, to zapraszam. Może coś jeszcze podpowiem. Beton najprawdopodobniej będę brał z Tłuszcza - Majbet tel. 501 173 574 B10 - 260zł; B20 - 280 zł - ceny z dojazdem, pompa 450zł za kurs Piasek najtaniej chyba mają w składzie w Wólce Kozłowskiej 029 757 11 51 -35zł za m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asieks 19.09.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Mam pytanko. Gdzie można znaleźć dobry parkiet na podłogę ? Czy są na naszej lini producenci o których słyszeliście ze są godni polecenia? A.... ile czasu czekaliście na pozwolenie na gaz? Tzn musze zrobicprojekt gazu i dostać pozwolenie na jego budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 19.09.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Mam pytanko. Gdzie można znaleźć dobry parkiet na podłogę ? Czy są na naszej lini producenci o których słyszeliście ze są godni polecenia? A.... ile czasu czekaliście na pozwolenie na gaz? Tzn musze zrobicprojekt gazu i dostać pozwolenie na jego budowę. Asieks, do nas dobry parkiet przyjechał 150km stąd, ale warto było. W okolicach Warszawy ceny są... inne Parkiet przyjechał z Siemiatycz w paczuszkach, ich transportem, czyli lekko łatwo i przyjemnie. A było zdecydowanie taniej. Mogę z tamtych okolic polecić 2 firmy, tą z której my braliśmy oraz drugą, tańszą którą polecił nam schodziarz. Ta druga była tańsza, ale okazało się to już po fakcie A co do gazu u nas temat ruszyliśmy wiosną (marzec - kwiecień) a podłączony gaz mieliśmy bodajże w styczniu... wszystko zależy od konkretnych warunków. U nas w grę wchodziło wybudowanie krótkiego odcinka gazociągu i automatycznie cały proces się rozciągnął na urzędy, Gazownię Warszawską itp. Mały horrorek Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asieks 19.09.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 brzuzens - dzięki za info...a o te adresiki to się uśmiecham Co do gazu to myśle że też będe miała chorrorek. Niby skrzynka w płocie już jest...ale zawsze. Jak trafię na tą samą Panią co z pozwoleniem na budowę domu to nie będzie łatwo. Najgorzej że u mnie prace mają być prowadzone w zimę i gaz jest niezbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciacho 19.09.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 my wciąż szukamy ekipy - właśnie dostałam telefon od jednej - wycenili nam stan surowy otwarty z więżbą na 120 tys. zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 20.09.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 120 tys za samą robociiznę?co dokładnie mają robić? ja już dziś umówiłem ekipę budowlaną. Robią wszystko oprócz wykopu pod fundament do samej więźby dachowej. Obecnie poszukuję dobrego cieśli do więżby. Buduje dom prawie 180m parter + poddasze. Panowie pracują we 3 + 2 pomocników. Dogadałem się z nimi na 16tys + opłacam im 2 pomocników (10zł jeden na godzinę) oraz zapewniam im nocleg w pobliżu i suchy prowiant. Uważam, że cena bardoz dobra. Ekipa to moi znajomi z rodzinnego miasteczka na dalekiej Lubelszczyźnie. Obecnie kończą budowę domu mojemu bratu i naprawdę nie jestem w stanie się do niczego doczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 20.09.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Mi disiaj udało się złożyć wszelkie dokumenty do wniosku na pozwolenie na budowę. Jestem bardzo miło zaskoczony jakośćią obsługi w starostwie i kompetencją pracowników. Mam również nioficjalne zapewnienie że w ciągu 3 tygodni będę miał pozwolenie w ręku:) Więc nie jest źle Gratulacje. Jeśli dotrzymają tego terminu, to chylę czoła przed paniami w Starostwie. Teraz pozostaje ustalić koparke do fuundamentów, beton, zbrojenie i piach to na początek no i oczywiście hydraulik. Czy macie moze jakies ciekawe tanie namiary? Namiar na koparkę: 501 667 480 Bogdan. 3 tygodnie temu robił u mnie wykop i jestem zadowolony. Nie robił sobie żadnych przerw w pracy. Non stop "rura". Wtedy brał za godzinę 100zł. Cały wykop zrobił w niecałe 5 godzin. Humus z wykopu przyjął ode mnie sąsiad i obie strony są zadowolone. Jak będziesz na działce w sobotę, to zapraszam. Może coś jeszcze podpowiem. Beton najprawdopodobniej będę brał z Tłuszcza - Majbet tel. 501 173 574 B10 - 260zł; B20 - 280 zł - ceny z dojazdem, pompa 450zł za kurs Piasek najtaniej chyba mają w składzie w Wólce Kozłowskiej 029 757 11 51 -35zł za m3 Dziekuję Ci baaaaaaardzo za te kontakty , napewno się przydadzą. Niestety nie mogę być w sobotę na działce:) Będę za to w następną sobotę napewno to zajrzę troszkę pomęczyć pytaniami. Jeszcze raz wielkie dzięki. Jeszcze jedno pytanie. Czy macie może jakiegoś kierownika budowy?Oczywiście nei chodzi o osobę która będzie codziennie na placu budowy, ale za tro będzie dostepna w razie pytań i zajrzy do mnie ze 2 razy:) no i oczywiście jakie wynagrodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsobol 20.09.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Witam Sąsiadów. Posiadam do odsprzedania GARAŻ blaszak 3x5m kupiony w kwietniu za 1480 zł, do oddania za 1000 zł oraz ok. 100 szt. STEMPLI sosnowych dł. 2.6 - 2.8 m w cenie 3 zł za szt. Transport we własnym zakresie. Lokalizacja - Zabraniec k/Okuniewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciacho 20.09.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 120 tys za samą robociiznę?co dokładnie mają robić? ja już dziś umówiłem ekipę budowlaną. Robią wszystko oprócz wykopu pod fundament do samej więźby dachowej. Obecnie poszukuję dobrego cieśli do więżby. Buduje dom prawie 180m parter + poddasze. Panowie pracują we 3 + 2 pomocników. Dogadałem się z nimi na 16tys + opłacam im 2 pomocników (10zł jeden na godzinę) oraz zapewniam im nocleg w pobliżu i suchy prowiant. Uważam, że cena bardoz dobra. Ekipa to moi znajomi z rodzinnego miasteczka na dalekiej Lubelszczyźnie. Obecnie kończą budowę domu mojemu bratu i naprawdę nie jestem w stanie się do niczego doczepić zakres prac to stan surowy otwarty robocizna: od wykopu pod fundament do zrobienia więźby dachowej, ze schodami, tarasem stwierdził że sama więźba zajmie mu 2 tygodnie szukamy dalej bo każda kolejna ekipa mówi wyższą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts