damianexus 20.09.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 hmm powiem szczerze że warszawskie ceny doprowadzają mnie do łez:)jaki metraż domu macie? może możecie wstawić rzut parteru i poddasza na forum? Ja mam porownanie na bierząco z innymi fachowcami ponieważ pochodzę z innych stron Polski i z tamtąd biorę fachowców.Wykopanie fundamentów to koszt około 500złZrobienie zbrojenia do fundamentów to praca na jakies 4 godziny dla 5 osóbWięźba dachowa to przy powierzchni dachu ponad 350m i przy bardzo skomplikwoanej strukturze to praca na ajkies 10 dni maks dla 3 osob koszty u cieśłi około 7000zlmurowanie domu dla przykladu o powierzchni 238m (łacznie z garazem i kotłownia) ze sciankami dzialowymi i schodai wewnatrz domu to koszt okolo 15tysdodatrkowo taras powierzchnia 20m - 2000zl lacznie z wykoniamem elementow ozdobnych i 2 murowanych donicDaje nam to łacznie 24000 .Nie mam pojęcia skąd biorą się ceny 120tys!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 20.09.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 przepraszam zapomniałem do tego doloiczyc kosztów wyzywienia i kwatery oraz 2 pomocnikow na miesiac.pomocnicy około 4200złkwatera 1000zł miesieczniewyzywienie 1500zł (suchy prowiant) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciacho 21.09.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 projekt "Rodzinny" z pracowni MGProjekt ja też nie wiem skąd facet wziął taką cenę bo jak na razie najdrożej powiedzieli nam 65 tys. (ale bez więźby i schodów) a masz może namiar na jakąś tanią ekipę która w tym roku zrobiłaby fundament? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 21.09.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Wiesz co mogę Cie skontaktować z moją ekipą ale oni najwcześniej mogliby zaczynać około 3 tygoodnia listopada więc nie wiem czy nie kapke za pozno:)Ale nei chciałbym strzelać czy by chcieli czegoś podejmować się w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 21.09.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Mam pytanie czy posiadacie namiary na jakiegoś taniego kierownika budowy io na hydraulika? Naarzie do stanu zero ale chcialbym juz umawiac sie na kompleksową usługę[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackac 21.09.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 A co do gazu u nas temat ruszyliśmy wiosną (marzec - kwiecień) a podłączony gaz mieliśmy bodajże w styczniu... wszystko zależy od konkretnych warunków. U nas w grę wchodziło wybudowanie krótkiego odcinka gazociągu i automatycznie cały proces się rozciągnął na urzędy, Gazownię Warszawską itp. Mały horrorek Czesc Brzuzens. Widze ze postepy na budowie (kuchnia ) postępuja. Mam pytanie ile od Ciebie skasowala gazowania. Mi dali warunki na 70 m budowy gazociagu za 7000 pln wspolfinansowania. Duzo czy malo? Z gory dzieki za info Pzdr Jac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackac 21.09.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Kruz23 ma 100% rację ! zewt nic z siebie sam nie zrobi, trzeba ich straszyć, pisać pisma i ponaglać ja miałem taką sytuację że na pierwotnym wniosku o wydanie warunków zaznaczyłem że chciał bym mieć złącze kablowe a warunki otrzymałem na złącze napowietrzne ! musiałem napisać pismo do dyrektora i opisać łopatologicznie dlaczego nie chcę mieć przyłącza górą tylko dołem .... wczoraj byłem w zewt wołomin i pan łaskawie powiedział że chcę złącze kablowe to będę miał, powiedział też że zawsze jak ktoś napisze odwołanie o zmianę typu przyłącza to się zgadzają ! nerwów trochę straciłem ale osiągnąłem to co chciałem .... … Podobna sytuacja byla u mnie, trzeba za nimi chodzic i sie nie poddawac. Mnie to kosztowalo wizyte osobista + 1 telefon do Kierownika. Udalo sie jednak i na poczatku pazdziernika bedzie robione przylacze ziemne Czy Energetyka Was dodatkowo obciazala kosztami przylacza po wykonaniu (oprocz tego co w umowie oczywiscie). Pzdr Jac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asieks 22.09.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 brzuzens dzięki za info No dobrze ze weszłam na forum...przypomniało mi się ze też musze załatwić sprawę podłączenia z ZEWT w wolominie. Muszę zmienić warunki z napowietrznych na te w ziemi. Ciekawe ile czasu mi to zajmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 22.09.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Muszę zmienić warunki z napowietrznych na te w ziemi. Ciekawe ile czasu mi to zajmie A są takie możliwości techniczne? U nas otrzymaliśmy odpowiedź, że nie ma takich możliwości technicznych Ehh.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asieks 22.09.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Muszę zmienić warunki z napowietrznych na te w ziemi. Ciekawe ile czasu mi to zajmie A są takie możliwości techniczne? U nas otrzymaliśmy odpowiedź, że nie ma takich możliwości technicznych Ehh.. Nie wiem...zobaczymy. elektryk jest z mazur. powiedizła że u nich zakład energrtyczny załatwia takie rzeczy od ręki bo to norma. Nic nie tracę jak spróbuję. I tak w ZEWT mnie znają i mają dosyć po kilku awanturach które zrobiłam wieć nic mi nie zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 22.09.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Muszę zmienić warunki z napowietrznych na te w ziemi. Ciekawe ile czasu mi to zajmie A są takie możliwości techniczne? U nas otrzymaliśmy odpowiedź, że nie ma takich możliwości technicznych Ehh.. Nie wiem...zobaczymy. elektryk jest z mazur. powiedizła że u nich zakład energrtyczny załatwia takie rzeczy od ręki bo to norma. Nic nie tracę jak spróbuję. I tak w ZEWT mnie znają i mają dosyć po kilku awanturach które zrobiłam wieć nic mi nie zależy. A myślałam, że tylko ja jestem taka "awanturna" Po ostatniej awanturze znaleźliśmy się u Kierownika - poskutkowało i zostaliśmy baaardzo miło obsłużeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asieks 22.09.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Po ostatniej awanturze znaleźliśmy się u Kierownika - poskutkowało i zostaliśmy baaardzo miło obsłużeni O nastepnym razem sprubóję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 22.09.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Po ostatniej awanturze znaleźliśmy się u Kierownika - poskutkowało i zostaliśmy baaardzo miło obsłużeni O nastepnym razem sprubóję Spróbuj umówić się na rozmowę/załatwienie sprawy z Kierownikiem - duuuużo przyjemniej się rozmawia i łatwiej załatwia wszystkie sprawy ZEWT - nie jest wtedy taaaki straszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 22.09.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 To ja widzę, że nie ma innego wyjścia jak się poawanturować ... to może i ja spróbuję się dowiedzieć o podłączenie naziemne, bo mam kawałek drogi od słupa do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 23.09.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Teraz pozostaje ustalić koparke do fuundamentów, beton, zbrojenie i piach to na początek no i oczywiście hydraulik. Czy macie moze jakies ciekawe tanie namiary? zbrojenie kupowałem w zeszy piątek w Stalco w Zielonce tel. 781 91 31 kupowałem w cenach: pręt żebrowany fi.12 - 3150 zł/t brutto Drut fi.6 - 3500 zł/t brutto Drut wiązałkowy - 5,5 zł/kg brutto Transport - 120 zł netto beton i cement zamawiam w Ząbkach w EnergoBet tel. 781 51 07 beton z transportem B20 z dodatkiem W8 w cenie 318 zł brutto cement ożarowski I gat - 460 zł brutto piach kupuje w Zagościńcu Pana Wiśniewskiego piasek zasypowy - 300 zł /tatra piasek wiślak sortowany - 600 zł /tatra na tatrę wchodzi około 18-20 ton ale Pan Wiśniewski nie żałuje samochodu wmiarę tani hydraulik z Wołomina: Andrzej Szymaniak 0-512 757014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 23.09.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Dziękuję bardzo za namiary.Czy możesz jeszcze podać numer do pana od piasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 24.09.2008 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Gratuluje szybkiego otrzymania pozwolenia, a masz pieczątke PINBu?? Teoretycznie po tym można dopiero ruszać z budową (ale to teoria). Widac że osoba która obsługuje w starostwie twój rejon wzieła się do roboty. Ja walcze teraz z odbioerm budynku -powiem wam że PINB wymyśla takie rzeczy że głowa boli. pieczątki jeszcze nie mam ... decyzja będzie uprawomocniona 23 września ale nie zamierzam czekać, póki jest sucho to kopiemy i zalewamy ławy A co do hydraulika … macie kogoś sensownego ?? teoretycznie jak dzisiaj ci sie uprawomocniło pozwolenie to musisz jeszcze złożyć w inspektoracie zawiadomienie o rozpoczęciu budowy - koło Lidla Dopiero po tygodniu jak nie powiedzą Hellooołł można budować Tyle w teorii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 24.09.2008 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Beton najprawdopodobniej będę brał z Tłuszcza - Majbet tel. 501 173 574 B10 - 260zł; B20 - 280 zł - ceny z dojazdem, pompa 450zł za kurs ceny są oczywiście netto - ale tak może zostać taka mała uwaga - w tłuszczu to firma jest zarejestrowana - beton dojedzie do Ciebie z Lafarge z Warszawy albo z Nowego Dworu (albo z obu jednocześnie) ja od nich brałem na fundamenty i na strop - muszę przyznać że towar super - piękne kruszywo i ładna konsystencja Widziałem beton z tłuszcza z takiej drugiej betoniarni - widać różnicę.... Ogólnie - polecam. Towar Super, Cena OK, Czasowość - OK manieq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 24.09.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Kochani potrzebuję namiar na koparkowego do zdjęcia humusu i geodetę ... fajnie by było gdyby nie zdarli za bardzo ...czas zabrać się za przygotowania ... dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 24.09.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Dziękuję bardzo za namiary.Czy możesz jeszcze podać numer do pana od piasku? jasne, zapomniałem - 0-601 079 711 Pan Wisniewski, mieszka w Zagościńcu na 100lecia, jakieś 200 m za szkołą, wozi tatrą, posiada też dużą ładowarkę (fadroma czy jakoś tak Kochani potrzebuję namiar na koparkowego do zdjęcia humusu i geodetę ... fajnie by było gdyby nie zdarli za bardzo ...czas zabrać się za przygotowania ... dzięki nie wiem w jakim rejonie potrzebujesz, ja korzystałem z 2 różnych "koparkowych" 1. 0-602 577 206 ; facet z Wołomina (koło stolarki), ma koparko ładowarkę, dobrze operuje, słowny, bierze ode mnie 80 zł/h 2. 0-504 100 079 ; facet z Zagościńca, ma typową koparkę z wielką łychą, zdejmował mi humus (z ponad 1000 m2) i zwałował go przy bokach działiki, drugim razem podjął się roboty której nikt nie chciał wziąć , rozgarniał mi ziemię na podwyższenie działki, ziemia była gliniasta i do tego lało cały czas, z tego co pamiętam to też brał 80 zł/h 3. Geodeta - Adam Kowalczyk z Kobyłki - 0-501 831 461 robi szybko, wmiarę tanio, ze mnie nie zdziera bo to mój znajomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts