Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

u nas strop zalany, poszło 15m3 betonu :)

i 3 tygodnie przerwy

a co u Was?

Czemu aż 3 tygodnie przerwy? U nas strop zalany był w sobotę, a we wtorek HDS wrzucił na górę z 10 palet pustaków i cegieł i zaczęli murować dalej. No chyba że ekipa ma inną budowę i wróci jak zaleje strop :)

A u mnie tynki, dzień piąty i przedostatni... nieźle panowie zasuwają :) a tynki eleganckie, bardzo mi się podobają (jak na razie ;))

Pozdrawiam

Brzuzens

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie we wtorek :)

Ja wczoraj robiłam mały przegląd okien. Zbierałam wstępne informacje.

W sumie to nadal nie wiemy czy wybrać plastiki czy drewno .....

co człowiek to inne zdanie .....

Na pewno zdecyduje cena .........

jeśli będą plastiki - to w okleinie złoty dąb, lub dąb

lub - drewniane (ale nie dębowe :) tylko w kolorze dębu

już 2 źródła polecają nam drewniane okna od Kusiaka z Kobyłki, podobno nie są aż tak drogie

a jakie Wy macie przemyślenia co do OKIEN ?

Witajcie we wtorek :)

Albo nawet środę ;)

Ja wczoraj robiłam mały przegląd okien. Zbierałam wstępne informacje.

W sumie to nadal nie wiemy czy wybrać plastiki czy drewno .....

co człowiek to inne zdanie .....

Na pewno zdecyduje cena .........

jeśli będą plastiki - to w okleinie złoty dąb, lub dąb

lub - drewniane (ale nie dębowe :) tylko w kolorze dębu

już 2 źródła polecają nam drewniane okna od Kusiaka z Kobyłki, podobno nie są aż tak drogie

a jakie Wy macie przemyślenia co do OKIEN ?

My przemyśleń co do okien nie mamy, mamy okna :) Okna czekają na montaż już od lutego, zamówiliśmy je w połowie grudnia. Akurat dostaliśmy kredyt i wydawało nam się że mamy mnóstwo kasy, więc ceną się tak bardzo nie sugerowaliśmy - chcieliśmy dobre, solidne okna drewniane. Poczytaliśmy, dostaliśmy kilka wycen i zdecydowaliśmy się na okna wyprodukowane przez firmę KRC. Kupiliśmy je w Drewdarze koło stolarki (Armii Krajowej róg Geodetów), wykonane z sosny bez mikrowczepów, w kolorze afromozja, ze szprosem konstrukcyjnym. Mam nadzieję że, za jakieś 1-1,5 miesiąca będą już wstawione (chyba dopiero po wylewkach).

Pozdrawiam

Brzuzens

Na naszej budowie dużo się ostatnio dzieje - jednocześnie robione są ścianki działowe gipsowe na poddaszu, elektryka na poddaszu i tarasy ze schodami na zewnątrz. Mam nadzieję, że przez ten ogrom prac, czegoś nie przeoczę.

Męczy mnie temat drzwi wejściowych - do tej pory nie mogę się zdecydowac czy drewniane czy metalowe antywłamaniowe, a drzwi muszę juz zamówieć.

I znowu środa :)

Jak u Was postępy? Bluszczowcy, miało się dużo u Was dziać, czekamy na komentarze :)

U nas tynki schną, tynkarze robili równo tydzień. Wyszło ładnie :) nawet bardzo :) Teraz przymierzamy się do izolacji na chudziaku, później hydraulik i 24 lipca robimy wylewki (znaczy nam robią).

A dziś podpisaliśmy wreszcie długo wyczekiwaną umowę na budowę gazociągu... to jeden z tych etapów budowy, przez który obawiamy się o termin przeprowadzki :-? Mamy nadzieję że zdążą nam uzbroić domek w przyłącza przed zimą.

Pozdrawiam

Brzuzens

U nas z przodu wylane są już schody z tarasikiem, a z tyłu murarze zmagają się z tarasem mojego pomysłu :).

Na poddaszu stoją już ścianki gipsowe, narazie jeszcze niezagipsowane, bo planujemy to w póżniejszym terminie.

Elektrycy też się dobrze spisali bo okablowali już całe poddasze, więc elektrykę mamy rozprowadzoną już w całym domku.

A i wczoraj zamontowali nam bramę garażową. :)

Brzuzens, jesteśmy na podobnym etapie, bo masz hydraulik powoli ale zabiera sie do pracy. Jak przejdziemy etap hydrauliki to odetchnę z ulgą.

Zazdroszczę wam gazociągu - bo u nas jeszce nie w tym roku, w związku z tym mamy problem z ogrzewaniem :(

Brzuzens, jesteśmy na podobnym etapie, bo masz hydraulik powoli ale zabiera sie do pracy. Jak przejdziemy etap hydrauliki to odetchnę z ulgą.

Zazdroszczę wam gazociągu - bo u nas jeszce nie w tym roku, w związku z tym mamy problem z ogrzewaniem :(

Nie ma czego zazdrościć :( gazociągu u nas też nie ma, musimy sobie wybudować :( Na szczęście najbliższy jest 26 metrów od naszej działki, więc "się da", ale sprawa ciągnie się już kilka miesięcy i ciągle tylko papiery przewalamy. Jeszcze nie mamy pozwolenia na budowę, a podobno na to też można poczekać kilka miesięcy. Eehhh...

A co do oddechu z ulgą... zrobimy hydraulikę, wylewki, odczekamy kilka tygodni żeby ładnie przeschło, wstawimy stolarkę... wtedy zostają już tylko takie "drobiazgi" jak kafelki, ceramika, podłogi itp... później cały dobytek w kartonach zamiast szaf... i wtedy prawie można odetchnąć z ulgą :) Ale dziś myślę pozytywnie :D:D:D

Pozdrawiam

Brzuzens

dziś wtorek, na pewno, sprawdzilam zanim napisałam :lol: :lol: :lol:

u nas cisza, czekamy na murarza (przypominam, że u nas dopiero zalany strop)

ale Wam zazdrozsczę, że już tak daleko jesteście :)

ja przeglądam strony www z pomysłami na wykończenie wnętrz

i powoli sobie w marzeniach układam co, gdzie i dlaczego :)

a dziś środa...

mało się odzywam ostatnio, bo czas ucieka cały czas... za tydzień wylewki, więc zgodnie z żoną pracujemy na rzecz naszych przyszłych podłóg. Pożyczyłem od dekarza palnik z butlą i zgrzewam papę na chudziaku, a żonka po mnie układa i docina styropian. Jeszcze hydraulik i jazda :)

A wczoraj tak sobie pomyślałem, że jak wstawimy to wszystko, co już kupiliśmy (tzn. stolarkę, kociołek, ocieplimy dach) to będziemy mieli tzw. "stan deweloperski" :D

Pozdrawiam

Brzuzens

witajcie,

ja też milczę, bo nasz murarz, który zrobił sobie wolne po wylaniu stropu jeszcze nie wrócił na budowę :) ale wierzę, że wróci :lol:

męczę męża by zajmować już powoli ekipy do wykańczania na przyszły rok, choć mój luby twierdzi, że to za wcześnie ....

snuję więc nadal marzenia o wykańczaniu wnętrz

podobają mi się takie płytki do łazienki, ale nie mam pojęcia gdzie takie znajdę :lol:

http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,752734,1,0,794.html

• 2 weeks później...

Halo halo grupowicze, jest tam kto? :) Co u Was, dzieje się coś? Bluszczowcy, hydraulik zrobił swoje?

U nas już po hydraulice, dziś ekipa Eimunda z forum robi nam wylewki mixokretem. W związku z tym dziś wieczorem lub najpóźniej jutro odetchnę z ulgą ;) i wreszcie będę mógł spokojnie napić się piwa - przez ostatnie 2 tygodnie nawet nie miałem co marzyć, ciągle "jak gdzieś szedłem to biegłem" :) Budowa wykańcza :)

Pozdrawiam

Brzuzens

Szanowni Forumowicze!

Poszukuję opinii na temat firmy Nawigator z Wołomina. Znalazłem ich w necie, złożyli mi ofertę na sprzedaż z montażem bramy garażowej Normstahl. Może ktoś z was już z tą firmą współpracował i zechce podzielić się swoimi doświadczeniami, ocenić ich fachowość montażu.

Pozdrawiam

Szanowni Forumowicze!

Poszukuję opinii na temat firmy Nawigator z Wołomina. Znalazłem ich w necie, złożyli mi ofertę na sprzedaż z montażem bramy garażowej Normstahl. Może ktoś z was już z tą firmą współpracował i zechce podzielić się swoimi doświadczeniami, ocenić ich fachowość montażu.

Pozdrawiam

Hej,

o firmie Nawigator nie słyszałem, więc nie poradzę i nie ocenię. My nasze bramy garażowe (też Normstahl) kupiliśmy w firmie Bram-Stal, ale jeszcze nie są zamontowane.

PS. Z Płocka do Wołomina po bramy garażowe?

Pozdrawiam

Brzuzens

• 2 weeks później...
Nikt z naszej grupy ostatnio tu nie zagląda - albo się intensywnie budujecie albo urlopujecie :p

U nasz urlop był ale na placu budowy.

Szczęśliwie dotarliśmy do stanu surowego zamkniętego gdyż właśnie wstawiliśmy drzwi wejściowe. :D

Jestem, jestem... tylko nic konkretnego się nie dzieje. Zrobiliśmy wylewki, schną sobie spokojnie. Nie zamykamy budynku przez jakiś czas, żeby trochę tej wilgoci wyszło na zewnątrz, może przeschną nam wylewki pod parkiet w miarę szybko. Okna i inna stolarka u nas po urlopie, za jakieś 2-3 tygodnie, chwilę później zaczynamy kafle i ocieplenie poddasza. W międzyczasie porządki na działce, bo już się nie mieścimy, bałagan taki jakby gospodarza nie było :( :)

Aaaaa, bym zapomniał... gratulacje z powodu zamknięcia stanu zamkniętego :D:D:D

Pozdrawiam

Brzuzens