wolny 09.02.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Nie nie byłem, Być może rzeczywiście sa urzędy, gdzie podstawowym celem nie jest pozbycie się petenta... chyba wolałem tego nie sprawdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koniecaga 09.02.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam wszystkich po dość długiej nieobecności; mam prośbę o kontakt na dobrego fachowca od kominków. Jak znacie to poproszę namiary na prv. Z góry wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAJODA 09.02.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam forumowiczów. Po dość długim okresie namysłu nad projektem, czas zacząć myśleć o części formalnej i w związku z tym mam pytanie odnośnie architekta. Wybrany projekt wymaga kilku zmian oraz oczywiście planu zagospodarowania. Budujemy się w gminie Klembów i teoretycznie, załatwiając formalności z miejscowymi, powinno wszystko pójść łatwiej. Czy również wychodziliście z takiego założenia? Jeżeli tak, to czy macie namiary na jakiegoś sprytnego architekta ze znajomościami w urzędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcino22 12.02.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witam Wszytskich, dopiero dzis dołączyłem do forum odnośnie budowy w okolicach wołomina, szkoda że tak pożno bo ułatwilo by mit wiele prac.Praktycznie moj dom juz stoi. wlasnie go wykanczam.jeżeli chcialby ktos skorzystac z jakis dobrych fachowcow to prosze pisac na maila, napewno cos doradze.niestety sam musialem walczyc i radzic sie znajomych o jakis dobrych fachowcow.Mam godnego fachowce od wykonczenia wnetrz( podwieszane sufity,gladzie, malowanie, ocieplenie itp. ARTUR 511 016 223mam równiez namiar na dobrych facowcow od wylewek miksokretem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolny 12.02.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witam forumowiczów. Po dość długim okresie namysłu nad projektem, czas zacząć myśleć o części formalnej i w związku z tym mam pytanie odnośnie architekta. Wybrany projekt wymaga kilku zmian oraz oczywiście planu zagospodarowania. Budujemy się w gminie Klembów i teoretycznie, załatwiając formalności z miejscowymi, powinno wszystko pójść łatwiej. Czy również wychodziliście z takiego założenia? Jeżeli tak, to czy macie namiary na jakiegoś sprytnego architekta ze znajomościami w urzędzie? Gmina Klembów chyba do problemowych nie należy więc raczej bym się tym nie kierował. Poza tym cięzko znaleźć architekta ze znajomościami w tak małych urzędach (lepiej wybrać kierownika budowy, który nie będzie na małe zmiany zwracał uwagi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcino22 13.02.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Czy któś może ma namiar na jakąć firmę montująścą instalacje GAZOWĄ w domu i doprowadzenie do ogrosdzenia.Dostałem taką wycene z Gazowni wołominśkiej, dość sporo ponad 6000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 13.02.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Jeżeli ktoś zaczyna i nie ma na działce gdzie się podziac, gdzie schowac narzędzia ,przespac się i schowac przed deszczem , schowac łopaty i materiały - szuka baraku dla ekipy bezpiecznego i bez uszkodzeń to mam do sprzedania : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=555147314 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 13.02.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Czy któś może ma namiar na jakąć firmę montująścą instalacje GAZOWĄ w domu i doprowadzenie do ogrosdzenia.Dostałem taką wycene z Gazowni wołominśkiej, dość sporo ponad 6000 zł Spróbuj u Nasiłowskiego w Zielonce. http://www.stdnasilowski.pl/ pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GimG 13.02.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam forumowiczów-sąsiadów. Jestem na początku drogi i prosiłbym o namiary na sprawdzonych architektów w okolicy Wołomin/Kobyłka. Z jakimi kosztami należy liczyć się przy adaptacji projektu i projekcie indywidualnym (znalazłem na forum informację że za indywidualny 8000-12000 PLN ). Jakby ktoś dał dodatkowo namiary na kierownika budowy byłbym podwójnie wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 13.02.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam forumowiczów-sąsiadów. Jestem na początku drogi i prosiłbym o namiary na sprawdzonych architektów w okolicy Wołomin/Kobyłka. Z jakimi kosztami należy liczyć się przy adaptacji projektu i projekcie indywidualnym (znalazłem na forum informację że za indywidualny 8000-12000 PLN ). Jakby ktoś dał dodatkowo namiary na kierownika budowy byłbym podwójnie wdzięczny. witamy serdelecznie namiar na mojego architekta masz 21 postów powyżej Pani Grażyna pełni również funkcję kierbuda powodzenia !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GimG 13.02.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Dziwnym trafem kolega z pracy też robił u niej projekt i troszeczkę marudził (coś z wentylacją kuchni było nie tak),ale kogo bym nie spytał ze znajomych akurat na swoich architektów narzekają. darekzet - przeorałem wątek ale nie pamiętam czy robiłeś indywidualny czy adaptację? Jeśli indywidualny to czy miałeś instalację kanalizacyjną i wentylacyjną, był spis ilościowy materiałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcino22 13.02.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam forumowiczów-sąsiadów. Jestem na początku drogi i prosiłbym o namiary na sprawdzonych architektów w okolicy Wołomin/Kobyłka. Z jakimi kosztami należy liczyć się przy adaptacji projektu i projekcie indywidualnym (znalazłem na forum informację że za indywidualny 8000-12000 PLN ). Jakby ktoś dał dodatkowo namiary na kierownika budowy byłbym podwójnie wdzięczny. witamy serdelecznie namiar na mojego architekta masz 21 postów powyżej Pani Grażyna pełni również funkcję kierbuda powodzenia !! witam, kontakt do kierownika budowy-nadzór 501587516 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 13.02.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Czy któś może ma namiar na jakąć firmę montująścą instalacje GAZOWĄ w domu i doprowadzenie do ogrosdzenia.Dostałem taką wycene z Gazowni wołominśkiej, dość sporo ponad 6000 zł Przesłałem Ci namiar na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackac 14.02.2009 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 marcino22 Odwołuj sie do Urzędu Regulacji Energetyki. Ja walcze z gazownia o to samo. Na razie zapłaciłem podobna kwotę, ale rozmawiałem ze znajomym z gazowni w innym regionie. Takie działania to zabiegi monopolistyczne... nie mniej trzeba walczyć. Czy któś może ma namiar na jakąć firmę montująścą instalacje GAZOWĄ w domu i doprowadzenie do ogrosdzenia.Dostałem taką wycene z Gazowni wołominśkiej, dość sporo ponad 6000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcino22 15.02.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 marcino22 Odwołuj sie do Urzędu Regulacji Energetyki. Ja walcze z gazownia o to samo. Na razie zapłaciłem podobna kwotę, ale rozmawiałem ze znajomym z gazowni w innym regionie. Takie działania to zabiegi monopolistyczne... nie mniej trzeba walczyć. Czy któś może ma namiar na jakąć firmę montująścą instalacje GAZOWĄ w domu i doprowadzenie do ogrosdzenia.Dostałem taką wycene z Gazowni wołominśkiej, dość sporo ponad 6000 zł Hey, juz sie odwolywalem do URE.Gaz media chcciala za doprowadzenie gazu w drodze do mojej dzialki i sasiada okolo 24tys zl.Po kilku pismach z URE gazownia koszty wziela koszty na siebie, za przylaczenie do skrzynki musze zaplacic tylko gazowni 1200 zl.natomiast gazmedia chce odemnie ponad 6000 zl za doprowadzenie gazu od skrzynki w ogrodzeniu do mojego budynku do kuchni i do kotlowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 15.02.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Dziwnym trafem kolega z pracy też robił u niej projekt i troszeczkę marudził (coś z wentylacją kuchni było nie tak),ale kogo bym nie spytał ze znajomych akurat na swoich architektów narzekają. darekzet - przeorałem wątek ale nie pamiętam czy robiłeś indywidualny czy adaptację? Jeśli indywidualny to czy miałeś instalację kanalizacyjną i wentylacyjną, był spis ilościowy materiałów? każdy architekt ma coś nie tak pod kopułką ... ale oni już chyba tacy są ja dostałem to za co zapłaciłem, projekt indywidualny we w miarę dobrej cenie, zrobiony profesjonalnie i w terminie w projekcie mam wentylację grawitacyjną zaprojektowaną tylko w kotłowni, garażu i pom. gospodarczym ... będę miał w domu wentylację mechaniczną w projekcie zostały zaznaczone punkty kanalizacyjne i dostałem projekt szamba do projektu dostałem spis ilościowy materiałów, ale w moim przypadku był on zupełnie bezużyteczny ponieważ zmieniłem materiał do budowy ścian i wyliczenia okazały się niepotrzebne z projektem dostałem również zestawienie więźby na podstawie którego zamówiłem drewno ... okazało się że było wyliczone na styk, idealnie ! moja ekipa budowlana była zadowolona z rysunków projektowych, powiedzieli że nie ma się do czego przyczepić, projekt był czytelny i bardzo szczegółowy jak szukałem projektanta to natrafiłem na BMZ z Kobyłki ... to biuro stanowczo Ci odradzam ! ... właściciel jest niepoważny, nieterminowy i ma klientów za nic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackac 15.02.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 marcino22 Odwołuj sie do Urzędu Regulacji Energetyki. Ja walcze z gazownia o to samo. Na razie zapłaciłem podobna kwotę, ale rozmawiałem ze znajomym z gazowni w innym regionie. Takie działania to zabiegi monopolistyczne... nie mniej trzeba walczyć. Czy któś może ma namiar na jakąć firmę montująścą instalacje GAZOWĄ w domu i doprowadzenie do ogrosdzenia.Dostałem taką wycene z Gazowni wołominśkiej, dość sporo ponad 6000 zł Hey, juz sie odwolywalem do URE.Gaz media chcciala za doprowadzenie gazu w drodze do mojej dzialki i sasiada okolo 24tys zl.Po kilku pismach z URE gazownia koszty wziela koszty na siebie, za przylaczenie do skrzynki musze zaplacic tylko gazowni 1200 zl.natomiast gazmedia chce odemnie ponad 6000 zl za doprowadzenie gazu od skrzynki w ogrodzeniu do mojego budynku do kuchni i do kotlowni Marcin to poszukaj innej firmy Gaz Media nie musi robic Ci przylacza do domu. Najwazniejsze zebyś mial projekt i znalazl dobrego wykonawce. Dla mnie to stanowczo za drogo, chyba że masz dużo metrów. Pocieszyles mnie z tymi kosztami, mam nadzieje ze URE szybko pomoze. Chcialbym zrobic przylacze do konca roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GimG 16.02.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 jak szukałem projektanta to natrafiłem na BMZ z Kobyłki ... to biuro stanowczo Ci odradzam ! ... właściciel jest niepoważny, nieterminowy i ma klientów za nic! To zaoszczędziłeś mi fatygi - dzisiaj wybierałem się do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 18.02.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam forumowiczów-sąsiadów. Jestem na początku drogi i prosiłbym o namiary na sprawdzonych architektów w okolicy Wołomin/Kobyłka. Z jakimi kosztami należy liczyć się przy adaptacji projektu i projekcie indywidualnym (znalazłem na forum informację że za indywidualny 8000-12000 PLN ). Jakby ktoś dał dodatkowo namiary na kierownika budowy byłbym podwójnie wdzięczny. witamy serdelecznie namiar na mojego architekta masz 21 postów powyżej Pani Grażyna pełni również funkcję kierbuda powodzenia !! Darku czy Pani Grażyna jest Twoim kierownikiem budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 18.02.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Czy któś może ma namiar na jakąć firmę montująścą instalacje GAZOWĄ w domu i doprowadzenie do ogrosdzenia.Dostałem taką wycene z Gazowni wołominśkiej, dość sporo ponad 6000 zł Przesłałem Ci namiar na priv czy tez mogę prosić na namiar na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts