Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam forumowiczów. Po dość długim okresie namysłu nad projektem, czas zacząć myśleć o części formalnej i w związku z tym mam pytanie odnośnie architekta. Wybrany projekt wymaga kilku zmian oraz oczywiście planu zagospodarowania. Budujemy się w gminie Klembów i teoretycznie, załatwiając formalności z miejscowymi, powinno wszystko pójść łatwiej. Czy również wychodziliście z takiego założenia? Jeżeli tak, to czy macie namiary na jakiegoś sprytnego architekta ze znajomościami w urzędzie?

Witam Wszytskich, dopiero dzis dołączyłem do forum odnośnie budowy w okolicach wołomina, szkoda że tak pożno bo ułatwilo by mit wiele prac.Praktycznie moj dom juz stoi. wlasnie go wykanczam.jeżeli chcialby ktos skorzystac z jakis dobrych fachowcow to prosze pisac na maila, napewno cos doradze.niestety sam musialem walczyc i radzic sie znajomych o jakis dobrych fachowcow.

Mam godnego fachowce od wykonczenia wnetrz( podwieszane sufity,gladzie, malowanie, ocieplenie itp. ARTUR 511 016 223mam równiez namiar na dobrych facowcow od wylewek miksokretem

Witam forumowiczów. Po dość długim okresie namysłu nad projektem, czas zacząć myśleć o części formalnej i w związku z tym mam pytanie odnośnie architekta. Wybrany projekt wymaga kilku zmian oraz oczywiście planu zagospodarowania. Budujemy się w gminie Klembów i teoretycznie, załatwiając formalności z miejscowymi, powinno wszystko pójść łatwiej. Czy również wychodziliście z takiego założenia? Jeżeli tak, to czy macie namiary na jakiegoś sprytnego architekta ze znajomościami w urzędzie?

Gmina Klembów chyba do problemowych nie należy więc raczej bym się tym nie kierował. Poza tym cięzko znaleźć architekta ze znajomościami w tak małych urzędach (lepiej wybrać kierownika budowy, który nie będzie na małe zmiany zwracał uwagi)

Witam forumowiczów-sąsiadów. Jestem na początku drogi i prosiłbym o namiary na sprawdzonych architektów w okolicy Wołomin/Kobyłka. Z jakimi kosztami należy liczyć się przy adaptacji projektu i projekcie indywidualnym (znalazłem na forum informację że za indywidualny 8000-12000 PLN :o ). Jakby ktoś dał dodatkowo namiary na kierownika budowy byłbym podwójnie wdzięczny.

Witam forumowiczów-sąsiadów. Jestem na początku drogi i prosiłbym o namiary na sprawdzonych architektów w okolicy Wołomin/Kobyłka. Z jakimi kosztami należy liczyć się przy adaptacji projektu i projekcie indywidualnym (znalazłem na forum informację że za indywidualny 8000-12000 PLN :o ). Jakby ktoś dał dodatkowo namiary na kierownika budowy byłbym podwójnie wdzięczny.

witamy serdelecznie :)

namiar na mojego architekta masz 21 postów powyżej :)

Pani Grażyna pełni również funkcję kierbuda

powodzenia !!

Dziwnym trafem kolega z pracy też robił u niej projekt i troszeczkę marudził (coś z wentylacją kuchni było nie tak),ale kogo bym nie spytał ze znajomych akurat na swoich architektów narzekają.

darekzet - przeorałem wątek ale nie pamiętam czy robiłeś indywidualny czy adaptację? Jeśli indywidualny to czy miałeś instalację kanalizacyjną i wentylacyjną, był spis ilościowy materiałów?

powodzenia !!

witam, kontakt do kierownika budowy-nadzór

501587516

marcino22 Odwołuj sie do Urzędu Regulacji Energetyki. Ja walcze z gazownia o to samo. Na razie zapłaciłem podobna kwotę, ale rozmawiałem ze znajomym z gazowni w innym regionie. Takie działania to zabiegi monopolistyczne... nie mniej trzeba walczyć.

Czy któś może ma namiar na jakąć firmę montująścą instalacje GAZOWĄ w domu i doprowadzenie do ogrosdzenia.Dostałem taką wycene z Gazowni wołominśkiej, dość sporo ponad 6000 zł :(

marcino22 Odwołuj sie do Urzędu Regulacji Energetyki. Ja walcze z gazownia o to samo. Na razie zapłaciłem podobna kwotę, ale rozmawiałem ze znajomym z gazowni w innym regionie. Takie działania to zabiegi monopolistyczne... nie mniej trzeba walczyć.

Czy któś może ma namiar na jakąć firmę montująścą instalacje GAZOWĄ w domu i doprowadzenie do ogrosdzenia.Dostałem taką wycene z Gazowni wołominśkiej, dość sporo ponad 6000 zł :(

Hey, juz sie odwolywalem do URE.Gaz media chcciala za doprowadzenie gazu w drodze do mojej dzialki i sasiada okolo 24tys zl.Po kilku pismach z URE gazownia koszty wziela koszty na siebie, za przylaczenie do skrzynki musze zaplacic tylko gazowni 1200 zl.natomiast gazmedia chce odemnie ponad 6000 zl za doprowadzenie gazu od skrzynki w ogrodzeniu do mojego budynku do kuchni i do kotlowni

Dziwnym trafem kolega z pracy też robił u niej projekt i troszeczkę marudził (coś z wentylacją kuchni było nie tak),ale kogo bym nie spytał ze znajomych akurat na swoich architektów narzekają.

darekzet - przeorałem wątek ale nie pamiętam czy robiłeś indywidualny czy adaptację? Jeśli indywidualny to czy miałeś instalację kanalizacyjną i wentylacyjną, był spis ilościowy materiałów?

każdy architekt ma coś nie tak pod kopułką ... ale oni już chyba tacy są :)

ja dostałem to za co zapłaciłem, projekt indywidualny we w miarę dobrej cenie, zrobiony profesjonalnie i w terminie

w projekcie mam wentylację grawitacyjną zaprojektowaną tylko w kotłowni, garażu i pom. gospodarczym ... będę miał w domu wentylację mechaniczną

w projekcie zostały zaznaczone punkty kanalizacyjne i dostałem projekt szamba

do projektu dostałem spis ilościowy materiałów, ale w moim przypadku był on zupełnie bezużyteczny ponieważ zmieniłem materiał do budowy ścian i wyliczenia okazały się niepotrzebne

z projektem dostałem również zestawienie więźby na podstawie którego zamówiłem drewno ... okazało się że było wyliczone na styk, idealnie !

moja ekipa budowlana była zadowolona z rysunków projektowych, powiedzieli że nie ma się do czego przyczepić, projekt był czytelny i bardzo szczegółowy

jak szukałem projektanta to natrafiłem na BMZ z Kobyłki ... to biuro stanowczo Ci odradzam ! ... właściciel jest niepoważny, nieterminowy i ma klientów za nic!

Hey, juz sie odwolywalem do URE.Gaz media chcciala za doprowadzenie gazu w drodze do mojej dzialki i sasiada okolo 24tys zl.Po kilku pismach z URE gazownia koszty wziela koszty na siebie, za przylaczenie do skrzynki musze zaplacic tylko gazowni 1200 zl.natomiast gazmedia chce odemnie ponad 6000 zl za doprowadzenie gazu od skrzynki w ogrodzeniu do mojego budynku do kuchni i do kotlowni

Marcin to poszukaj innej firmy Gaz Media nie musi robic Ci przylacza do domu. Najwazniejsze zebyś mial projekt i znalazl dobrego wykonawce. Dla mnie to stanowczo za drogo, chyba że masz dużo metrów.

Pocieszyles mnie z tymi kosztami, mam nadzieje ze URE szybko pomoze. Chcialbym zrobic przylacze do konca roku :)

powodzenia !!

Darku :) czy Pani Grażyna jest Twoim kierownikiem budowy?

Przesłałem Ci namiar na priv :wink:

czy tez mogę prosić na namiar :) na PW