darekzet 20.02.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Darku czy Pani Grażyna jest Twoim kierownikiem budowy? nie, jak robiliśmy projekt (czerwiec 2008) to miała taki nawał pracy że nie mogła sie tego podjąć kierownikiem budowy został Pan Henryk Oleksiak, właściciel firmy która budowała SSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 20.02.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 bo z przeróbkami tak to zwykle jest, chcemy przedobrzyć i nie znając się na rzeczy, często pod wpływem nadgorliwego budowlańca nieświadomie robimy sobie krzywdę co do Pani Grażyny to nie słyszałem złych opinii, raczej same pozytywne ... trochę irytujące są spotkania z jej dziećmi na głowie, ale liczy sie efekt końcowy w postaci naszego wymarzonego domku ja teraz trochę żałuję że podczas projektowania domu nie współpracowałem z projektantem wnętrz, można by było parę rzeczy zrobić inaczej a tak teraz projektantka musi dostosować się do już wymurowanych ścian ... bo na wyburzenia się nie zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 20.02.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Ja tez robiłam projekt u p. Grażyny. Byłam zmuszona zrobić przeróbki "góry", bo miałam zaprojektowane słupy podtrzymujące dach w miejscach "odczapowych". W związku z przeróbkami, mojemu synowi powiększył się pokój i to jest plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 20.02.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Julita a gdzie sie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julita2 20.02.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Ups... W Wołominie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 20.02.2009 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Ups... W Wołominie Coś bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 22.02.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Darekzet - obejrzałam Twój dziennik i dochodzę do wniosku, że Twój dom jest również podobny w bryle do mojego!! Piętrus z garażem wysuniętym do przodu. Jest chyba nieco większy od naszego. Na dole mamy raczej niewielki salon,kuchnię z jadalnią i sypialnię, ale piętro jest naprawdę imponująco przestronne - duże jasne sypialnie, duża łazienka, a za nią pralnia. Wykończyliśmy też strych -niektórzy uważają, że jest to najfajniejsze miejsce w domu. Ma tam być sauna i taka tam rekreacja. Też zamieniliśmy materiał na ściany. Jestem z naszego piętrusa bardzo zadowolona. A i prezentuje się też bardzo okazale. Mam pytanie odnośnie projektantki wnętrz - możesz podać namiar? Czy jesteś zadowolony ze współpracy? projekt naszego domku był wzorowany na Topazie ... strych też chcemy wykończyć, wejście na strych zaplanowałem w małżeńskiej sypialni, planujemy tam zrobić sobie gabinecik ... taki około 40-50m2 ... żona chciała by mieć tam biblioteczkę, ja jakieś stanowisko do pracy ... znajdzie się też miejsce n legowisko i duuużą faję wodną masz gdzieś foty swojego "piętrusa" ? szukam weny na elewacje i dach, może Twój domek by mi pomógł projektantka wnętrz projektowała nam 4 lata temu mieszkanie, wtedy byliśmy zadowoleni więc tym razem powinno być podobnie ... obecnie czekamy na pierwsze szkice, jak dostaniemy to będę Ci mógł powiedzieć konkretnie czy jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzonline 22.02.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Witam, na wstępie pozdrowienia dla całej grupy budującej powiatu wołominskiego. Śledzę ten wątek już od dłuższego czasu gdyż dotyczy mojego regionu gdzie buduje dom czyli Tłuszcza ale jakoś się jeszcze w nim nie udzielałem.Czekam właśnie na wycene rozprowadzenia instalacji gazowej na działce i w domu przez Gazmedia.manieq82 czy mogę również prosić namiar na firmę montującą instalacje gazową o której wspominaliście w ostatnich wiadomośćiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mck2 23.02.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam. Na forum jestem nowa, na równi z budową domu Ponieważ jestem na stanie zerowym, dlatego wszelkie informacje są dla mnie niezwykle cenne. Pytanie dotyczy: gdzie w Wołominie mona kupić ogrodzenie tymczasowe na czas budowy? jaki jest koszt. Dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 23.02.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam. Na forum jestem nowa, na równi z budową domu Ponieważ jestem na stanie zerowym, dlatego wszelkie informacje są dla mnie niezwykle cenne. Pytanie dotyczy: gdzie w Wołominie mona kupić ogrodzenie tymczasowe na czas budowy? jaki jest koszt. Dziękuję za informacje. witamy serdecznie ogrodzenie tymczasowe mojej działki kosztowało mnie około 500 zł, kilka zimnych piffek i trochę potu do ogrodzenia miałem 100mb (z jednej strony jest ogrodzenie sąsiada) ... kupiłem używane stemple budowlane (35 szt po 3,5 zł), dołownik - takie cuś do robienia dołów i 100mb siatki leśnej ... dołownik i siatkę kupowałem w castoramie ... wywiercenie dołków i rozwinięcie siatki zajęło niecałe 4 godziny... kosztowało niewiele a działka jest prowizorycznie ogrodzona jak będziesz chciała to "dołownik" mogę Ci pożyczyć ... a i trochę stempli mam na zbyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mck2 23.02.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Dzieki jak co to się odezwę, narazie załatwiamy sprawy "Formalne" mam nadzieję, że długo nie bedzie to trwało Mysłalam nawet o kupnie takiej używanej siatki, w końcu to tymczasowe ogrodzenie. Jeszcze potrzebny mi namiar na dobrego i taniego Geodete, najlepiej z Wołomina lub okolic, orientacyjny koszt mile widziany Namiary na odwierty już spisalam ,pare stron wczesneij> wiec chyba to na tyle, bo z wodociągami tez trzeba czekać ;( A... jescze jedno ma ktoś jakiegoś specjalistę od poprawiania mostków? taki w zasadzie do poprawienia, mostek nad smródką żeby wytrzymał ewentualne dostawy z cegłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 23.02.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Dzieki jak co to się odezwę, narazie załatwiamy sprawy "Formalne" mam nadzieję, że długo nie bedzie to trwało Mysłalam nawet o kupnie takiej używanej siatki, w końcu to tymczasowe ogrodzenie. Jeszcze potrzebny mi namiar na dobrego i taniego Geodete, najlepiej z Wołomina lub okolic, orientacyjny koszt mile widziany Namiary na odwierty już spisalam ,pare stron wczesneij> wiec chyba to na tyle, bo z wodociągami tez trzeba czekać ;( A... jescze jedno ma ktoś jakiegoś specjalistę od poprawiania mostków? taki w zasadzie do poprawienia, mostek nad smródką żeby wytrzymał ewentualne dostawy z cegłami zwykła siatka używana będzie Cie kosztować podobnie co nowa leśna, sprawdzałem kontakt do geodety: Kobyłka, Adam Kowalczyk 0-501 831461 ... powołaj się na mnie to może rabacik bedzie koszt pomiaru zależny jest od złożoności pracy itd., ale na pewno z Ciebie nie zedrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mck2 23.02.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 czyli na Draka Zet? oki dzięki za namiar Dobrze, ze takie forum istnieje, dla takich ludzi jak ja która dopiero zaczyna łapać cokolwiek w dzidzinie budownictwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcino22 24.02.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witam, poszukuje ekipy do ocieplenia domu wm zagościńcu.godnej polecenia i za rozsądne pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 24.02.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 WitamPoszukuje dobrego i niedrogiego hydraulika. Czy możecie mi kogoś polecić?Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 25.02.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Witam Poszukuje dobrego i niedrogiego hydraulika. Czy możecie mi kogoś polecić? Dziękuje hej, dobrych i niefrogich to raczej nie ma jak chcesz to skontaktuj się z tym, który robił mi kanalizę w stanie zero Stanisław Grabowski z Duczek (Przytorowa 132a) tel 0-601 970288 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martom 27.02.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Macie jakieś namiary na tanie kruszywo okolice Radzyminapiasek do murowaniażwir 2-16pospółkapo ile płaciliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andyzz 28.02.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witam wszystkich, a szczególnie najblizszych sąsiadów: TOMII, robert--b, wolny, Kruela i DAJODA, bowiem buduję dom w Dobczynie; właściwie już go wykańczam (bo on mnie nie dał rady wykończyć...). Jakbym coś mógł podpowiedzieć z praktyki to chętnie, służę radą... ogólny ogląd domku dostępny jest na forum Archonu: http://www.archon.pl/posts/list?topic_id=5247 a ponadto, na stronie http://www.klembow.pl Wójt odpowiada na pytania "społeczeństwa", m.in. napisał o wodociągu... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert---b 01.03.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Witaj andyzz,ja jestem dopiero na początku drogi, ale warto wiedzieć, że w okolicy są doświadczeni sąsiedzi. Obecnie szukamy dobrego hydraulika, może mógłbyś kogoś polecić. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackac 01.03.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Witam Grupe W przyszlym tygodniu zaczynamy budowe mam nadzieje ze pogoda dopisze... Moze sie zdzwicie szukam już kominiarza godnego polecenia. Musze sie upewnić czy nie będziemy mieli problemów przy odbiorze budynku. Z góry dziękuję za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts