Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzięki, będę musiał sobie jakoś poradzić z tym problemem :)

niestety chęć posiadania drewnianych okien wpędza w błędne koło ... nie można ich wstawić dopóki nie ma tynków i wylewek ... tynki i wylewki można zrobić po instalacjach ... a tych z kolei nie można zrobić bez podstawowego zamknięcia domu (okna) :)

Darek, to nie do końca tak musi być... moi sąsiedzi, którzy budowali w tym samym czasie i mieliśmy wiele ekip "współdzielonych" (dekarzy, tynkarzy itp) wstawili okna drewniane przed tynkami. Na czas tynkowania były porządnie oklejone grubą folią, a po wytynkowaniu danego pomieszczenia uchylone non-stop. Nie słyszałem żeby narzekali że im się pokrzywiły lub coś w tym stylu...

Pozdrawiam

Brzuzens

U mnie podobnie. Najpierw okna, potem tynki, teraz płyty G-K. Wykończeniówka idzie pełną parą z drewnianymi oknami. Nic się z nmi nie stało. a no i oczywiście wylewki na dole były juz po zamontowaniu okien.

dzięki, będę musiał sobie jakoś poradzić z tym problemem :)

niestety chęć posiadania drewnianych okien wpędza w błędne koło ... nie można ich wstawić dopóki nie ma tynków i wylewek ... tynki i wylewki można zrobić po instalacjach ... a tych z kolei nie można zrobić bez podstawowego zamknięcia domu (okna) :)

Darek, to nie do końca tak musi być... moi sąsiedzi, którzy budowali w tym samym czasie i mieliśmy wiele ekip "współdzielonych" (dekarzy, tynkarzy itp) wstawili okna drewniane przed tynkami. Na czas tynkowania były porządnie oklejone grubą folią, a po wytynkowaniu danego pomieszczenia uchylone non-stop. Nie słyszałem żeby narzekali że im się pokrzywiły lub coś w tym stylu...

Pozdrawiam

Brzuzens

U mnie podobnie. Najpierw okna, potem tynki, teraz płyty G-K. Wykończeniówka idzie pełną parą z drewnianymi oknami. Nic się z nmi nie stało. a no i oczywiście wylewki na dole były juz po zamontowaniu okien.

no niby tak powinno być ... ale przeraziło mnie to że 8 na 10ciu producentów okien drewnianych nie daje gwarancji jeżeli okna będą zamontowane przed pracami mokrymi

na szczeście producent od którego kupujemy okna powiedział że drewno na okna jest solidnie impregnowane i mają pełne zaufanie do swoich produktów więc warunki gwarancji nie zmienią się bez względu na termin montażu

Darek a gdzie robisz okna? ... przede mną takie wybory :)

mąż mojej koleżanki jest właścicielem firmy produkującej okna

firma jest w Warce, zamawiałem już od nich dwa razy okna PCV (do rodziców i do teściowej) ... za każdym razem byłem zadowolony

dostałem tam cenę o 9 tys lepszą niż np. z firmy która jest 700 metrów od mojej działki

okien mam sporo - 21 szt (w sumie około 53m2 !!) ... na parter zamawiam antywłamy (p4 + wk2)

Witam, też należę do tych zaglądaczy i podczytywaczy :) Buduję pod Wyszkowem, trochę to daleko od Wołomina, ale jest to grupa budujących najbliższa :D :D :D Pozdrawiam wszystkich. Jestem na etapie stanu surowego zamkniętego, aktualnie kończą swoją pracę elektrycy. Potwierdzam dobrą opinię o ZE Wyszków :)

Pilnie poszukuję fachowców od kompleksowego wykończenia poddasza, ocieplenie, płyt G-K, itp. Czy możecie polecić kogoś sprawdzonego? Jaka jest teraz cena takiej usługi? Dzięki za wszystkie informacje :lol: :lol: :lol:

Witam Sąsiadów,

Właśnie odkryłem "grupę wołomińską" i choć podejrzanie to wygląda i brzmi :wink: to pozwolę sobie przystąpić do "gangu" :D

Troszkę o mojej inwestycji:

- lokalizcja : Wołomin

- rozpoczęta budowa luty 2009

- 190 m2 pow. użytkowej

- projekt indywidualny

Obecnie kończymy stan "0" więc jeszcze mnóstwo roboty przed nami.

Ale z pomocą sąsiadow na pewno pójdzie gładko... :wink:

Jeżeli chodzi o projekt i kierbuda to polecam wspomnianą już P. Grażynę Melcher-Aluchnę. Ma sporo interesantów więc z terminami ciężko, ale warto czekać.

Witam "grupę wołomińską" - trochę późno odkrytą - bo ja w swoim domku mieszkam już prawie 3 lata - ale do wykończenia jeszcze droga daleka :)

na razie przeglądam forum - potem pewnie pojawią się pytania- duuuużo pytań :D

• 3 weeks później...