Małgośka Ł. 12.03.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Witam wszystkich, my budujemy dom we wsi Sitki. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asieks 12.03.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 dzięki, będę musiał sobie jakoś poradzić z tym problemem niestety chęć posiadania drewnianych okien wpędza w błędne koło ... nie można ich wstawić dopóki nie ma tynków i wylewek ... tynki i wylewki można zrobić po instalacjach ... a tych z kolei nie można zrobić bez podstawowego zamknięcia domu (okna) Darek, to nie do końca tak musi być... moi sąsiedzi, którzy budowali w tym samym czasie i mieliśmy wiele ekip "współdzielonych" (dekarzy, tynkarzy itp) wstawili okna drewniane przed tynkami. Na czas tynkowania były porządnie oklejone grubą folią, a po wytynkowaniu danego pomieszczenia uchylone non-stop. Nie słyszałem żeby narzekali że im się pokrzywiły lub coś w tym stylu... Pozdrawiam Brzuzens U mnie podobnie. Najpierw okna, potem tynki, teraz płyty G-K. Wykończeniówka idzie pełną parą z drewnianymi oknami. Nic się z nmi nie stało. a no i oczywiście wylewki na dole były juz po zamontowaniu okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 12.03.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 dzięki, będę musiał sobie jakoś poradzić z tym problemem niestety chęć posiadania drewnianych okien wpędza w błędne koło ... nie można ich wstawić dopóki nie ma tynków i wylewek ... tynki i wylewki można zrobić po instalacjach ... a tych z kolei nie można zrobić bez podstawowego zamknięcia domu (okna) Darek, to nie do końca tak musi być... moi sąsiedzi, którzy budowali w tym samym czasie i mieliśmy wiele ekip "współdzielonych" (dekarzy, tynkarzy itp) wstawili okna drewniane przed tynkami. Na czas tynkowania były porządnie oklejone grubą folią, a po wytynkowaniu danego pomieszczenia uchylone non-stop. Nie słyszałem żeby narzekali że im się pokrzywiły lub coś w tym stylu... Pozdrawiam Brzuzens U mnie podobnie. Najpierw okna, potem tynki, teraz płyty G-K. Wykończeniówka idzie pełną parą z drewnianymi oknami. Nic się z nmi nie stało. a no i oczywiście wylewki na dole były juz po zamontowaniu okien. no niby tak powinno być ... ale przeraziło mnie to że 8 na 10ciu producentów okien drewnianych nie daje gwarancji jeżeli okna będą zamontowane przed pracami mokrymi na szczeście producent od którego kupujemy okna powiedział że drewno na okna jest solidnie impregnowane i mają pełne zaufanie do swoich produktów więc warunki gwarancji nie zmienią się bez względu na termin montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asieks 12.03.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Moje okna były robione gdzieś na mazurach w małej firmie. Tak naprawdę to nawet nie wiem czy dawali jakieś gwarancje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 12.03.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Darek a gdzie robisz okna? ... przede mną takie wybory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 13.03.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Darek a gdzie robisz okna? ... przede mną takie wybory mąż mojej koleżanki jest właścicielem firmy produkującej okna firma jest w Warce, zamawiałem już od nich dwa razy okna PCV (do rodziców i do teściowej) ... za każdym razem byłem zadowolony dostałem tam cenę o 9 tys lepszą niż np. z firmy która jest 700 metrów od mojej działki okien mam sporo - 21 szt (w sumie około 53m2 !!) ... na parter zamawiam antywłamy (p4 + wk2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 13.03.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 To spora różnica Chcesz PCV czy drewniane? Ja też mam 21 okien obejrzę sobie tę stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 13.03.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 To spora różnica Chcesz PCV czy drewniane? Ja też mam 21 okien obejrzę sobie tę stronę uparliśmy się na drewniane, meranti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 13.03.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 To spora różnica Chcesz PCV czy drewniane? Ja też mam 21 okien obejrzę sobie tę stronę uparliśmy się na drewniane, meranti Ładne ... mój mąż się uparł, ale na białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martom 14.03.2009 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Ma ktoś namiar na taniego i dobrego gościa od wiercenia studni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 15.03.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Ma ktoś namiar na taniego i dobrego gościa od wiercenia studni. tel. 0-604 953163 p. Więch z Tłuszcza ja jestem zadowolony z jego usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 17.03.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witam,Mam do sprzedania ok 240 szt. stempli długość ok. 2,5 m. Odbiór w Markach. cena 3,5 za szt. [email protected] Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzonline 18.03.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Pana Więcha też mogę polecić, wiercił u nas i naprawdę jest godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benki 20.03.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Hejka,Czy ktoś z Was mogłby polecić stolarza, a najlepiej firmę, ktora rzetelnie robi meble kuchenne na wymiar? Oczywiście - najlepiej z naszych okolic.Czy ktoś z Was robił juz kuchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 22.03.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Może się PRZYDA komuś http://forum.muratordom.pl/zmiana-taryfy-budowlanej-na-g11-bez-odbioru,t130281.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 29.03.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Witam, też należę do tych zaglądaczy i podczytywaczy Buduję pod Wyszkowem, trochę to daleko od Wołomina, ale jest to grupa budujących najbliższa Pozdrawiam wszystkich. Jestem na etapie stanu surowego zamkniętego, aktualnie kończą swoją pracę elektrycy. Potwierdzam dobrą opinię o ZE Wyszków Pilnie poszukuję fachowców od kompleksowego wykończenia poddasza, ocieplenie, płyt G-K, itp. Czy możecie polecić kogoś sprawdzonego? Jaka jest teraz cena takiej usługi? Dzięki za wszystkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky_Luke 29.03.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Witam Sąsiadów, Właśnie odkryłem "grupę wołomińską" i choć podejrzanie to wygląda i brzmi to pozwolę sobie przystąpić do "gangu" Troszkę o mojej inwestycji: - lokalizcja : Wołomin - rozpoczęta budowa luty 2009 - 190 m2 pow. użytkowej - projekt indywidualny Obecnie kończymy stan "0" więc jeszcze mnóstwo roboty przed nami. Ale z pomocą sąsiadow na pewno pójdzie gładko... Jeżeli chodzi o projekt i kierbuda to polecam wspomnianą już P. Grażynę Melcher-Aluchnę. Ma sporo interesantów więc z terminami ciężko, ale warto czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idunia 30.03.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witam "grupę wołomińską" - trochę późno odkrytą - bo ja w swoim domku mieszkam już prawie 3 lata - ale do wykończenia jeszcze droga daleka na razie przeglądam forum - potem pewnie pojawią się pytania- duuuużo pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 69 15.04.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam poszukuję kogoś w okolicach Radzymina do cyklinowania czy ktoś ma namiar ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asieks 21.04.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 A ja poszukuje miejsca gdzie mogę wyporzyczyć rozdrabniacz do gałezi. Znalazłam coś w Radości i Porszkowie....ale to trochę za daleko. nie macie przypadkiem namiaru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts