Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Przypadkowo wpadłam na Wasza grupę i ku mojemu zadowoleniu mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytania. Szczerze powiedziawszy nasz dom (znajduje się w Tłuszczu) buduję sama , gdyż mąż pracuje za granicą i nie ma go często w domu. Mam nadzieję ,że jako osoby , które niektóre prace budowlane macie za sobą i większe doświadczenie od mojego , pomożecie w paru kwestiach.

Jestem obecnie na etapie dachu. Fachowiec od więźby (sama konstrukcja ) chce 6-7 tys. 25 zł od metra , a dach ma 240 m2. Czy ta cena jest ok? Mam tez pytanie co do materiałów. Gdzie mogę kupić najtaniej drewno? Jeżeli chodzi o dachówkę , to szukam taniej dachówki ceramicznej . Proszę podajcie jakiś skład, sklep, hurtownię , gdzie zamawialiście.

Dzięki wielkie i pozdrawiam. Aśka

hej, witaj :D

Ja jakby coś i w miarę możliwości doradzę :wink:

jeśli chodzi o więżbę - fachowcy moi wzięli 30 z deskownaiem i papowaniem - to tanio w miarę ale później wiedziałem czemu - mam parę baboli

za samą wieźbę to chyba normalna cena

co do dachówek to w wołominie i w łuszczu jest mnóstwo punktów gdzie robią dachy, daj im dach do wyceny i przedstawią Ci kompleksowo z robocizną i materiałem na 7%

ten sam dach, wybierz dachówkę jaka Ci sie podoba i chciej wyceny - łatwo porównać

Powodzenia a zarazem szacuneczek za podjęcie się takiego zadania

respect 8)

Dzięki wielkie za tak szybką odpowiedź. Robiłam rozeznanie w cenie drewna na więźbę, chyba udało mi sie znaleźć całkiem tanio. Przygotowanie drewna na wymiar wraz z impregnacją (transport gratis) 700 zł za m3. A może jest gdzieś w naszych okolicach taniej? A z dachówką , faktycznie muszę trochę pochodzić po sklepach. Pewno i montaż też robią. Mam jeszcze pytanie o okna dachowe. Czy można je obsadzić później, czy lepiej montować przy kładzeniu dachówki?

Szkoda ,że nie wiedziałam o tym forum wcześniej, gdy robiłam fundamenty itd, można się wiele dowiedzieć. A tak byłam zdana na siebie i allegro.

Jeszcze raz dzięki.

Dzięki wielkie za tak szybką odpowiedź. Robiłam rozeznanie w cenie drewna na więźbę, chyba udało mi sie znaleźć całkiem tanio. Przygotowanie drewna na wymiar wraz z impregnacją (transport gratis) 700 zł za m3. A może jest gdzieś w naszych okolicach taniej?

Tartak w Kobyłce przy Nadarzyńskiej "MarBud" - 650 zł za m3 z impregnacją.

Pozostało mi trochę materiałów po budowie domu. Chętnie sprzedam je za drobną opłate:

bloczki betonowe 60szt - 2zł za sztukę

suporex 12 - 38szt - 2 zł za sztukę

klinkier czarna muhr( bardoz dobry do grafitowego dachu) 75szt - 2zł

bloczki terriva 15szt - 2zł

cegłą czerwona 60szt - 0,50 gr sztuka

Niestety nie mam jak tego dowieźć więc odbiór osobisty.

Zapraszam serdecznie tel. 510-052-142

czy ktoś z was korzystał z usług Gaz Media i jest zadowolony z ceny, itd. Czy sa może jakieś inne firmy w okolicy w których warto porównać ofertę na doprowadzenie gazu?

ja korzystałem, robili mi projekty przyłącza wody i instalacji gazowej

nie do końca jestem zadowolony - gineły dokumety, trzy razy musiałem donosić to samo ... pomógł dopiero "odgórny przyspieszacz znajomościowy" :)

dostałem też z gazmedia oferty na wykonanie przyłącze wody prawie 8 tys ! i gazu za ok 6 tys ... ceny kosmiczne ... pierwszy lepszy wykonawca robi taniej o 40%

Czy sa może jakieś inne firmy w okolicy w których warto porównać ofertę na doprowadzenie gazu?

o jakie "doprowadzenie" Ci chodzi ? do czy od ogrodzenia ?

Czy sa może jakieś inne firmy w okolicy w których warto porównać ofertę na doprowadzenie gazu?

o jakie "doprowadzenie" Ci chodzi ? do czy od ogrodzenia ?

od ogrodzenia, zrobili projekt i wycenili na 6 tys, zastanawiam się czy pytać jeszcze w jakiejś innej firmie o kosztorys

stanowczo pytać!

na przykładzie mojego przyłącza wodnego:

wycena gazmedia - 7800 zł

wykonawca mojej sąsiadki - 5000 zł

dziś będę rozmawiał z wykonawcą z Wołomina o instalacji gazowej (od ogrodzenia i w budynku) to mogę Ci jutro powiedzieć na ile wycenił (gazmedia wyceniło na ok 6tys)

stanowczo pytać!

na przykładzie mojego przyłącza wodnego:

wycena gazmedia - 7800 zł

wykonawca mojej sąsiadki - 5000 zł

dziś będę rozmawiał z wykonawcą z Wołomina o instalacji gazowej (od ogrodzenia i w budynku) to mogę Ci jutro powiedzieć na ile wycenił (gazmedia wyceniło na ok 6tys)

dzięki, to czekam na informację i namiary :D