manieq82 03.08.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=3536945#3536945 ciekawy wątek - dopiszcie sie to będziemy wiedzieć kto skąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefula 05.08.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 czy ktos może mi polecić sprawdzoną ekipę do wylewek miksokretem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martom 07.08.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Dzięki za adresy wypożyczalni zagęszczarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwelaRafał 10.08.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 WitamOrientujecie sie może gdzie można kupić tani klinkier na ogrodzenia w naszej okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaJK 10.08.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam,Przypadkowo wpadłam na Wasza grupę i ku mojemu zadowoleniu mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytania. Szczerze powiedziawszy nasz dom (znajduje się w Tłuszczu) buduję sama , gdyż mąż pracuje za granicą i nie ma go często w domu. Mam nadzieję ,że jako osoby , które niektóre prace budowlane macie za sobą i większe doświadczenie od mojego , pomożecie w paru kwestiach. Jestem obecnie na etapie dachu. Fachowiec od więźby (sama konstrukcja ) chce 6-7 tys. 25 zł od metra , a dach ma 240 m2. Czy ta cena jest ok? Mam tez pytanie co do materiałów. Gdzie mogę kupić najtaniej drewno? Jeżeli chodzi o dachówkę , to szukam taniej dachówki ceramicznej . Proszę podajcie jakiś skład, sklep, hurtownię , gdzie zamawialiście. Dzięki wielkie i pozdrawiam. Aśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 10.08.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 hej, witaj Ja jakby coś i w miarę możliwości doradzę jeśli chodzi o więżbę - fachowcy moi wzięli 30 z deskownaiem i papowaniem - to tanio w miarę ale później wiedziałem czemu - mam parę baboli za samą wieźbę to chyba normalna cena co do dachówek to w wołominie i w łuszczu jest mnóstwo punktów gdzie robią dachy, daj im dach do wyceny i przedstawią Ci kompleksowo z robocizną i materiałem na 7% ten sam dach, wybierz dachówkę jaka Ci sie podoba i chciej wyceny - łatwo porównać Powodzenia a zarazem szacuneczek za podjęcie się takiego zadania respect Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaJK 11.08.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Dzięki wielkie za tak szybką odpowiedź. Robiłam rozeznanie w cenie drewna na więźbę, chyba udało mi sie znaleźć całkiem tanio. Przygotowanie drewna na wymiar wraz z impregnacją (transport gratis) 700 zł za m3. A może jest gdzieś w naszych okolicach taniej? A z dachówką , faktycznie muszę trochę pochodzić po sklepach. Pewno i montaż też robią. Mam jeszcze pytanie o okna dachowe. Czy można je obsadzić później, czy lepiej montować przy kładzeniu dachówki? Szkoda ,że nie wiedziałam o tym forum wcześniej, gdy robiłam fundamenty itd, można się wiele dowiedzieć. A tak byłam zdana na siebie i allegro.Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka Ł. 11.08.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Witam, czy ktoś zna dobrego fachowca do postawienia kominów? Dom w okolicach Klembowa. I namiary na dobrych tynkarzy oraz posadzkarzy. Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackac 17.08.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam, czy ktoś zna dobrego fachowca do postawienia kominów? Dom w okolicach Klembowa. Andrzej 500 476 628 U mnie robili dach i kominy jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mattis88 18.08.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Dzięki wielkie za tak szybką odpowiedź. Robiłam rozeznanie w cenie drewna na więźbę, chyba udało mi sie znaleźć całkiem tanio. Przygotowanie drewna na wymiar wraz z impregnacją (transport gratis) 700 zł za m3. A może jest gdzieś w naszych okolicach taniej? Tartak w Kobyłce przy Nadarzyńskiej "MarBud" - 650 zł za m3 z impregnacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka Ł. 18.08.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 jackac dzięki wielkie za namiar, ale niestety Pan Andrzej nie ma czasu , więc szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwelaRafał 19.08.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Co według was jest lepsze suporex czy cegła? Orientujecie sie jakie są akutalnie ceny i gdzie opłaca sie kupić. Pls o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka Ł. 19.08.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Ja buduje z YTONGa 36,5 cm i jestem bardzo zadowolona. Jak bym miała budować jeszcze raz to również bym wybrała ten materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 20.08.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Wita jcie czy ktos przygotowywał juz papiery do zgłoszenia zakończenia budowy? Czy to rzeczywiście trzeba to wszystko co na kartakach w Nadzorze Wołomińskim napisane?Lepiej zająć się samemu czy zlecic to komuś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 23.08.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Pozostało mi trochę materiałów po budowie domu. Chętnie sprzedam je za drobną opłate: bloczki betonowe 60szt - 2zł za sztukęsuporex 12 - 38szt - 2 zł za sztukęklinkier czarna muhr( bardoz dobry do grafitowego dachu) 75szt - 2złbloczki terriva 15szt - 2złcegłą czerwona 60szt - 0,50 gr sztuka Niestety nie mam jak tego dowieźć więc odbiór osobisty.Zapraszam serdecznie tel. 510-052-142 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefula 24.08.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 czy ktoś z was korzystał z usług Gaz Media i jest zadowolony z ceny, itd. Czy sa może jakieś inne firmy w okolicy w których warto porównać ofertę na doprowadzenie gazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 24.08.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 czy ktoś z was korzystał z usług Gaz Media i jest zadowolony z ceny, itd. Czy sa może jakieś inne firmy w okolicy w których warto porównać ofertę na doprowadzenie gazu? ja korzystałem, robili mi projekty przyłącza wody i instalacji gazowej nie do końca jestem zadowolony - gineły dokumety, trzy razy musiałem donosić to samo ... pomógł dopiero "odgórny przyspieszacz znajomościowy" dostałem też z gazmedia oferty na wykonanie przyłącze wody prawie 8 tys ! i gazu za ok 6 tys ... ceny kosmiczne ... pierwszy lepszy wykonawca robi taniej o 40% Czy sa może jakieś inne firmy w okolicy w których warto porównać ofertę na doprowadzenie gazu? o jakie "doprowadzenie" Ci chodzi ? do czy od ogrodzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefula 24.08.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 o jakie "doprowadzenie" Ci chodzi ? do czy od ogrodzenia ? od ogrodzenia, zrobili projekt i wycenili na 6 tys, zastanawiam się czy pytać jeszcze w jakiejś innej firmie o kosztorys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 24.08.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Czy sa może jakieś inne firmy w okolicy w których warto porównać ofertę na doprowadzenie gazu? o jakie "doprowadzenie" Ci chodzi ? do czy od ogrodzenia ? od ogrodzenia, zrobili projekt i wycenili na 6 tys, zastanawiam się czy pytać jeszcze w jakiejś innej firmie o kosztorys stanowczo pytać! na przykładzie mojego przyłącza wodnego: wycena gazmedia - 7800 zł wykonawca mojej sąsiadki - 5000 zł dziś będę rozmawiał z wykonawcą z Wołomina o instalacji gazowej (od ogrodzenia i w budynku) to mogę Ci jutro powiedzieć na ile wycenił (gazmedia wyceniło na ok 6tys) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefula 24.08.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 stanowczo pytać! na przykładzie mojego przyłącza wodnego: wycena gazmedia - 7800 zł wykonawca mojej sąsiadki - 5000 zł dziś będę rozmawiał z wykonawcą z Wołomina o instalacji gazowej (od ogrodzenia i w budynku) to mogę Ci jutro powiedzieć na ile wycenił (gazmedia wyceniło na ok 6tys) dzięki, to czekam na informację i namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts