Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

co do kopii to też się zastanawiam po co no ale zawsze lepiej więcej niż mniej. 950 z wytyczeniem działki, i tu jest różnica ja nie miałem wytyczanej działki (leżał śnieg do kolan :-) ), dopiero teraz to będę robił, wytyczamy razem z sąsiadem czyli za jednym zamachem 2 działki i płacimy po 200, więc jak bym to robił od razu wyszło by niewiele mniej.

pozdrawiam Piotrek

na dobre piwo by się zostało:D

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Czy ktoś z kolegów miał może styczność z kolesiem od wylewek - Stanisław Bado - jakoś tak

robi z miksokreta...

Jak ktoś zna prosiłbym o opinię :)

A co do ubijarki to w ząbkach jadąc od warszawy przed stacja Lukoil jest wypożyczalnia sprzętu budowlanego

W okolicach Wołomina tez chyba jest ale nie pamiętam dokładnie gdzie

Pozdr

Witam,

Czy ktoś z Was mógłby mi polecić jakiegoś rzetelnego wykonawce/producenta betonowych zbiorników na szambo?

W okolicach Wołomina lub Klembowa.

Za solidnych wylewkarzy też byłabym zobowiązana. DarekZet - Twoim wylewkarzom podziękuję od razu.

gunni

Mam do sprzedania pozostałości po budowie:

1. Wełna Rockwool Superrock - 10 cm grubości w płytach - 40 szt. po 3,6 m2/paczka w sumie 140 m2 cena 10 PLN/m2

2. Wełna Rockwool Toprock - 15 cm grubości w balotach - 20 szt. po 3,5 m2/paczka w sumie 70 m2 cena 15 PLN/m2

3. Barak z 4 łóżkami + szafki, w dobry stanie jak na barak (suchy, instalacja elektryczna) - cena 1900 PLN

odbiór własny Kobyłka po uzgodnieniu terminu

Pzdr

Jacek

509 267 303

Podciągam barak sprzedany. Pozostała jeszcze wełna

Kochana Grupo Wołomińsko-Tłuszczowa :) Piszę troszeczkę z innej beczki, ale jest to ściśle związane z moją budową. Może ktoś z Was ma jakieś znajomości w Sądzie w Wołominie? Od początku lipca zeszłego roku czekam na założenie Księgi Wieczystej mojej działki. Od marca regularnie co kilka dni dzwonię tam, średnio raz w miesiącu jestem na miejscu, w lutym napisałam wniosek o przyśpieszenie założenia KW..i dalej nic. W połowie kwietnia Pani Sędzia Przewodnicząca obiecała mi że księgę będę miała do końca kwietnia, po długim weekendzie majowym dalej nic nie zrobiono w mojej sprawie. Pani Sędzia znów obiecała, że do 15 maja księgę będę miała już na pewno...i co? I dalej nic. Już nie wiem co mam dalej zrobić. Brak księgi nie pozwala mi na wzięcie kredytu na budowę, a nie chcę jej zaczynać nie mając KW (no cóż, po kupnie działki niewiele mi w kieszeni zostało). Pozwolenie na budowę już czeka sobie u mnie na półce, wykonawcy powoli zaczynają się niecierpliwić, działka zarasta trawą, w baraku już ktoś zdążył mi okno wybić (niestety działkę mam na uboczu bez bliskości sąsiadzów). Wszystko mi Sąd blokuje. Przychodzi mi tylko na myśl pismo do ministerstwa, ewentualnie jakaś sprawa w mediach. Ale nie chcę tego tak załatwiać - chyba za miła jestem :(

Barzo proszę jeśli ktoś z Was może mi pomóc jakkolwiek to proszę o info na priw.

Sorki, że piszę w taki smętny sposób, ale chyba powoli zaczynam się rozklejać...ech

Witam,

Czy ktoś z Was mógłby mi polecić jakiegoś rzetelnego wykonawce/producenta betonowych zbiorników na szambo?

W okolicach Wołomina lub Klembowa.

Za solidnych wylewkarzy też byłabym zobowiązana. DarekZet - Twoim wylewkarzom podziękuję od razu.

gunni

szambo - okoliczni wykonawcy kompletnie nieopłacalni - na pewno taniej będzie kupić przez net z którejś z tysiąca zajmujących się szambem firm spod Radomia :) ja tak zrobiłem i nie żałuję.

co do wylewkarza to u mnie robili fachowcy spod Białegostoku (jestem zadowolony) - daj znać czy jesteś jeszcze zainteresowana bo gdzieś posiałem numer więc nie wiem czy podejmować ogromne wysiłki znajdowania :)

PS. Ja też mam kibelek do zhandlowania - robota jest pierwsza klasa bo robił go mój ojciec stolarz i robił jak dla syna :). Ceny jeszcze nie ustaliłem ale zanim wrzucę go na allegro to takim dziełem sztuki spróbuję podzielić się wśród swoich

• 2 weeks później...

Podciągam

Mam do sprzedania pozostałości po budowie:

1. Wełna Rockwool Superrock - 10 cm grubości w płytach - 40 szt. po 3,6 m2/paczka w sumie 140 m2 cena 10 PLN/m2 - 20 m2 sprzedane

2. Wełna Rockwool Toprock - 15 cm grubości w balotach - 20 szt. po 3,5 m2/paczka w sumie 70 m2 cena 15 PLN/m2 - 20 m2 sprzedane

3. Barak z 4 łóżkami + szafki, w dobry stanie jak na barak (suchy, instalacja elektryczna) - cena 1900 PLN - sprzedany

odbiór własny Kobyłka po uzgodnieniu terminu

Pzdr

Jacek

509 267 303

Podciągam

Drodzy,

jestem na etapie zakonczonego SSO domku w Radzyminie, a przedmna zalatwienie wody.Musze zalatwic projekt przylacza. Macie mozen namiary na kogos z takimi uprawnieniami?

musze takze dokupic troche ziemi, na wyrowanie terenu jako ze bedzie to okolo 10-15 cm na okolo 400m, wiec chce jakiejs lepszej.

Czy bral ktos moze z tego miejsca

http://www.allegro.pl/item1047762024_czarnoziem_ziemia_ogrodnicza_luzem.html

Dzieki

czy ktos z was kupował może drzwi z firmy Jak-Drew w Wołomina? (ul. Akacjowa 1) i może podzielić się opinią na jej temat?

Są dystrybutorem drzwi firmy Prosbud, które mnie unteresują.

A może znacie jakiegos dobrego stolarza w okolicy u którego mozna zamówić drzwi drewniane malowane na biało?

Drodzy,

jestem na etapie zakonczonego SSO domku w Radzyminie, a przedmna zalatwienie wody.Musze zalatwic projekt przylacza. Macie mozen namiary na kogos z takimi uprawnieniami?

musze takze dokupic troche ziemi, na wyrowanie terenu jako ze bedzie to okolo 10-15 cm na okolo 400m, wiec chce jakiejs lepszej.

Czy bral ktos moze z tego miejsca

http://www.allegro.pl/item1047762024_czarnoziem_ziemia_ogrodnicza_luzem.html

Dzieki

musisz załatwić tzw ZUD

namiar podam na priw

Hej mam pytanko-czy według Was 3000 zł za zrobienie prowizorki budowlanej (elektrycznej) to dużo na obecny czas? Bo taką dostałam propozycję. Ja muszę tylko kupić i dowieźć słup do tej prowizorki. (dodatkowo jakieś 150-200 zł)Bardzo proszę o odpowiedź bo wydaje mi się, że jest to jakoś strasznie dużo.

Manieq dzięki za zainteresowanie :) W tej trójce mieści się zamontowanie na słupie erbetki (nowa erbetka już w tych kosztach), wszystkich bezpieczników itp., oraz wkopanie słupa do ziemi, podłączenie kablami (jakaś specjalna linka-też już w tych kosztach) do słupa elektrycznego (łącze napowietrzne). Słup elektryczny jest jakieś 15 metrów od słupa prowizorki, po tej samej stronie drogi. Dodatkowo w tych kosztach mieści się cała dokumentacja potrzebna do odbioru. Nie wlicza się słup prowizorki, ani warunki przyłącza i umowa z elektrownią. To już mam. Generalnie mam wrażenie że ktoś chce trochę więcej na mnie zarobić niż jest to warte.