Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

czy ktoś z was może polecić ekipę murującą? Nie ukrywam, ze bardzo zależy mi na sprawdzonym wykonawcy, który nie puści mnie z torbami. Fachowcy, z którymi do tej pory rozmawiałam to jakaś totalna porażka. Jeden podaje mi cenę "z metra", po czym co drugie zdanie to "ale to dodatkowo płatne". Kolejny wielce zdziwiony, że chcę budować tak jak w projekcie (nie po to robiłam projekt indywidualny, żeby potem kombinować) - "Pani, ale te ściany to za cienkie" (nic, że dom ma być ocieplony wełną mineralną i okryty szalówką drewnianą), "Pani, ale po co ocieplać fundamenty".

Może mi ktoś kogoś polecić?

Andzia84 nam udalosie zaltwic prowizrek za 2500, zrobili to nastepnego dnia rano. tak wydaje mi sie ze 2500 to duzo, ale tylko raz spotkalem sie z gosciem, w razie czego mam namiary.

Czy posiada ktos namiary na dobrych tynkarzy? bo juz powoli musze ich zalatiwiac

Witam,

czy ktoś z was może polecić ekipę murującą? Nie ukrywam, ze bardzo zależy mi na sprawdzonym wykonawcy, który nie puści mnie z torbami. Fachowcy, z którymi do tej pory rozmawiałam to jakaś totalna porażka. Jeden podaje mi cenę "z metra", po czym co drugie zdanie to "ale to dodatkowo płatne". Kolejny wielce zdziwiony, że chcę budować tak jak w projekcie (nie po to robiłam projekt indywidualny, żeby potem kombinować) - "Pani, ale te ściany to za cienkie" (nic, że dom ma być ocieplony wełną mineralną i okryty szalówką drewnianą), "Pani, ale po co ocieplać fundamenty".

Może mi ktoś kogoś polecić?

poszło na priv

Ubijarki, elektronarzędzia - w Wołominie przy legionów na tyłach sklepu ogrodniczego. Zapytaj się tylko czy uzupełnili olej w ubijarce, w czasie pracy troszeczkę go przepala a że maszynlka ma zabezpieczenie i gdy go zbraknie nie odpalisz.

Dziękuję za info. Znalazłam (a właściwie moja mama :D ) tańszą w Łochowie.

Drodzy,

musze takze dokupic troche ziemi, na wyrowanie terenu jako ze bedzie to okolo 10-15 cm na okolo 400m, wiec chce jakiejs lepszej.

Czy bral ktos moze z tego miejsca

http://www.allegro.pl/item1047762024_czarnoziem_ziemia_ogrodnicza_luzem.html

Dzieki

Ja tez będe musiała podnieść działkę ale to pewnie za rok :( Proszę daj znać jak Ci poszło. Dzięki.

drpol, dzięki za info. Właśnie znalazłam elektryka, który wygląda naprawdę na kompetentnego - chciał się od razu umówić na działce, żeby zobaczyć skąd ma podciągnąć prąd, przyjechał od razu z kompletem dokumentów do elektrowni, nie było żadnego ściemniania, ze słup to musi być betonowy i żeby podłączyć prąd to on musi zadzwonić do elektrowni żeby wyłączyli zasilanie w okolicy co jest dodatkowo płatne... a i najważniejsze-jako jedyny powiedział, że muszę mieć zgodę od właścicieli działki na której stoi słup elektryczny na wejście na ich teren i podłączenie się (pomimo, że jest to łąka). No i najważniejsze-cena ze wszystkim-1800 zł-płatne przy odbiorze prowizorki :) Jak ktoś chętny to namiary wrzucę na priv. Pan jest z Łochowa.

• 2 weeks później...

Witam budujących forumowiczów z mojego rejonu :)

Kupiliśmy z mężem działkę w Radzyminie w lutym b.r. mamy już prawomocne pozwolenie na budowę, i od wczoraj możemy wchodzić na działkę z budową. I pojawiają się pierwsze problemy...

1. Czy możecie podać mi jakieś namiary na gościa z koparką, który zrobi wykopy pod fundamenty?

2. Gdzie kupujecie materiały budowlane (w okolicy)? Ja nie mam pojęcia...

3. No i jeszcze gdybym mogła prosić o podanie namiarów na jakąś dobrą ekipę budowlaną. Chodzi o wykonanie stanu surowego (bez fundamentów, bo do tego już mam).

Byłabym wdzięczna.

Jeśli zaś chodzi o czas w Sądzie w Wołominie na założenie KW, to czekaliśmy od lutego b.r. do końcówki maja. Nie wiem czemu tak szybko opracowano nam tą KW, sami byliśmy w szoku bo mówią, że to trwa ok. 7 m-cy. Przypuszczamy, że sprzedający ponaglał lub zrobili to przy okazji bo sprzedający sprzedawał od października do lutego 15 działek.

Dorotti-jeśli chodzi o materiały to ja wysyłam oferty na adresy mailowe znalezione w internecie lub dzwonię (np na http://www.pf.pl) i tam gdzie mi zaoferują najtaniej ale solidnie to tam się zgłaszam. Np. jeśli chodzi o stal czy bloczki betonowe to różnice cenowe są ogromne przy tej samej jakości/producencie. Przy stali najbardziej konkurencyjny był Stal-Bud (albo stalbud) z Radzymina, tylko z dowozem dla mnie był nieopłacalny. Co do ekipy-mogę Ci jedną polecić, która zaczyna u mnie pracę 5.07 od stanu zerowego do SSO z więźbą (kuzyn mojego męża z dobrą opinią i z Radzymina :). Tylko pytanie na kiedy planujesz początek robót-żeby nam się nie zdublowały? :)

Dorotti-jeśli chodzi o materiały to ja wysyłam oferty na adresy mailowe znalezione w internecie lub dzwonię (np na http://www.pf.pl) i tam gdzie mi zaoferują najtaniej ale solidnie to tam się zgłaszam. Np. jeśli chodzi o stal czy bloczki betonowe to różnice cenowe są ogromne przy tej samej jakości/producencie. Przy stali najbardziej konkurencyjny był Stal-Bud (albo stalbud) z Radzymina, tylko z dowozem dla mnie był nieopłacalny. Co do ekipy-mogę Ci jedną polecić, która zaczyna u mnie pracę 5.07 od stanu zerowego do SSO z więźbą (kuzyn mojego męża z dobrą opinią i z Radzymina :). Tylko pytanie na kiedy planujesz początek robót-żeby nam się nie zdublowały? :)

WOW! to stal mamy pod nosem i to nie za drogo. Super. Cenna informacja. Dzięki. My teraz robimy fundamenty - mam wstępnie ustalonego maistra. Potrzebujemy ekipy po wykonania stanu surowego i planowaliśmy rozpocząć we wrześniu więc jeśli terminy się nie nakładają to proszę o namiary.

witam. ostatnio po analizie i wyczerpującym porównywaniu kosztów doszedłem do wniosku że: za przyłącze niskiego ciśnienia tzn od skrzynki do domu, rozgałęzione jedno do kuchni drugie do łazienki gazownia wyceniła na ponad 6,5 tys, ostatnio geodeta który tyczył u mnie gaz polecił mi tego kolesia i zrobił to samo za 3,5 tys + - 300 zł czysta oszczędność a koleś solidny jetem zadowolony:) namiary na niego ==>http://geodetawolomin.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=8&Itemid=9&limitstart=1 powiedzcie że jesteście od geodety to może coś wam opuści:D czyli jak robicie przyłącze gazu to zamawiajcie bez niskiego ciśnienia tylko samo przyłącze będzie taniej.

witam. ostatnio po analizie i wyczerpującym porównywaniu kosztów doszedłem do wniosku że: za przyłącze niskiego ciśnienia tzn od skrzynki do domu, rozgałęzione jedno do kuchni drugie do łazienki gazownia wyceniła na ponad 6,5 tys, ostatnio geodeta który tyczył u mnie gaz polecił mi tego kolesia i zrobił to samo za 3,5 tys + - 300 zł czysta oszczędność a koleś solidny jetem zadowolony:) namiary na niego ==>http://geodetawolomin.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=8&Itemid=9&limitstart=1 powiedzcie że jesteście od geodety to może coś wam opuści:D czyli jak robicie przyłącze gazu to zamawiajcie bez niskiego ciśnienia tylko samo przyłącze będzie taniej.

no proszę znajomy numer :)

polecam również tego pana

Pozdr