Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Staram się się zebrać informacje na temat kosztów podłączenia mediów do dziłaki (Kobyłka, ul. Turysów droga utwardzona) . W sumie to muszę podłączyć wyszytko tzn.

1. Kanalizacja (60m od działki)

2. Woda (20m)

2. Gaz (60 m od działki)

3. Prąd przy działce

Działka jest w drugiej linii zabudowy. W trzeciej linii zabudowy jest sąsiad, który nie podłączał kanalizacji i gazu, natomiast wodę i prąd ma, więc ja również będę miał bliżej. Proszę poprawcie mnie jeśli mam błędne dane na temat kosztów.

1. Kanalizacja

Projekt 1500 pln

studzienka 2000pln

wybudowanie przyłącza za 1 mb instalacji 180 pln

Żródło: http://www.zyciepw.pl/wolomin-jak-sie-przylaczyc-do-kanalizacji

2. Brak informacji

3. Brak informacji

4. Prąd ok 2500pln

Jak dzwonię do gazowni lub pwik wołomin to zbywają mnie i nie chą podać przybliżonych kosztów instalacji.

Bedę bardzo wdzięczny za informacje.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich,

Staram się się zebrać informacje na temat kosztów podłączenia mediów do dziłaki (Kobyłka, ul. Turysów droga utwardzona) . W sumie to muszę podłączyć wyszytko tzn.

1. Kanalizacja (60m od działki)

2. Woda (20m)

2. Gaz (60 m od działki)

3. Prąd przy działce

Działka jest w drugiej linii zabudowy. W trzeciej linii zabudowy jest sąsiad, który nie podłączał kanalizacji i gazu, natomiast wodę i prąd ma, więc ja również będę miał bliżej. Proszę poprawcie mnie jeśli mam błędne dane na temat kosztów.

1. Kanalizacja

Projekt 1500 pln

studzienka 2000pln

wybudowanie przyłącza za 1 mb instalacji 180 pln

Żródło: http://www.zyciepw.pl/wolomin-jak-sie-przylaczyc-do-kanalizacji

2. Brak informacji

3. Brak informacji

4. Prąd ok 2500pln

Jak dzwonię do gazowni lub pwik wołomin to zbywają mnie i nie chą podać przybliżonych kosztów instalacji.

Bedę bardzo wdzięczny za informacje.

Pozdrawiam

Co do kosztów to według mojego zdania jest różnie zależy kto wycenia..GAZ media drogo na 100% i długo (podobno do 1,5 roku)

Mi projekt robi babka z okolicy która bierze za projekt wody 700,gazu 700, kanalizacji 700, plus geodeta 700(chyba chodzi o ZUD)

Po zrobieniu projektu szukasz wykonawcy jedynie projekt gazu składa się jak o pozwolenie na budowę do starostwa i czeka 65 dni..

Poprawcie mnie jeśli się mylę.. albo jeśli ktoś ma dokładniejsze info..

Koszty przyłączy w ulicy asfaltowej nie są niskie...dokładnie to jeszcze sam nie wiem..ale pewnie 15 tys. jak nic..to jeszcze przedemną..

U mnie mam działkę przy ulicy a w twoim przypadku to jeszcze druga linia to pewnie coś więcej (znaczy tak z 30%)

Pozdrawiam

ja też poprosiłbym kontakt :)

Dorotti a jak tam z tą wodą kopałaś studnię czy jednak znalazłaś beczkowóz? Tak z ciekawości pytam :) Ps. dla zainteresowanych - mam namiar na piach do murowania (wiślak sortowany za 400 zł za około 15m3 (ciężarówka). Człowiek ma też zwykły piach do zasypki za 250 zł za 15m3. Mój wykonawca był tym piaskiem zachwycony. :) Około 15 km. od Tłuszcza w stronę Jadowa :) To tak gwoli piachu.

Ja piasek brałem początkowo na Lesniakowiżnie (BUDAMREK 602-525-816) ale od momentu jak krzyknęli sobie 80 zł za przywóz zrezygnowałem na rzecz gościa z Kobyłki MAR-KOP, Przyjacielska 29A, 602-667-048, 607-084-612. Za 6T i więcej przywóz do Wołomina gratis (cena za wiślak sortowany około 32 zł / T).

Witam,

Mam do sprzedania po zakończonej budowie cegły;

MAX – 1100 sztuk (10 palet),

U-220 – 336 sztuk (3 palety)

Oraz K-3 – 210 sztuk (2 palety).

Cena: MAX- 1,70 zł/szt, U-220- 1,60 zł/szt, K-3- 1,30 zł/szt.

Cegły znajdują się na placu budowy w Kobyłce.

Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 691-03-24-24.

Ja piasek brałem początkowo na Lesniakowiżnie (BUDAMREK 602-525-816) ale od momentu jak krzyknęli sobie 80 zł za przywóz zrezygnowałem na rzecz gościa z Kobyłki MAR-KOP, Przyjacielska 29A, 602-667-048, 607-084-612. Za 6T i więcej przywóz do Wołomina gratis (cena za wiślak sortowany około 32 zł / T).

raczej 37 do 38 zł za tonę rzeczywistej wagi towaru a nie 32 zł

• 2 weeks później...