Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

100 zł to dobra cena, mi wyszło po 165 zł za rolkę (50mb) z dostawą przy 3 rolkach. Za wszystko płaciłem 500 zł, już nie pamiętam ile przesyłka jakoś 20-25 zł. Mogłem jechać do Siedlec, benzyna jakieś 70 zł ale zawsze ryzyko, że zdjęcie mi zrobią albo nagrają filmik a wtedy to już po oszczędnościach :D

i jeszcze dopłacać by było trzeba do interesu.

Po trasie do Siedlec i z powrotem mógł byś zarobić kilka punktów a i w TV może byś wystąpił :D i wtedy ogrodzenie było by jeszcze droższe !

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Heh to i ja w Siedlcach :). A słupki zrobiłam z łat dachowych coby nie kupować stempli. I póki co trzyma się super. Nie licząc połamanego słupka przez wandali. Koszt 120 mb ogrodzenia wyniósł mnie niecałe 400 zł nie licząc roboty mężulka.

Cześć sąsiadko ja kupiłem 150m siatki na działkę 1205m2 o wymiarach 20m na 60m tylko że powierzchnia do ogrodzenia to około 1100m2 ze względu na linię rozgraniczającą więc 150 m siatki mi wystarczy słupki już mam jeszcze tylko piotrek pożyczy mi świder i jak będzie cieplej to ruszam z ogrodzeniem i z wjazdem na działkę! :yes:

Cześć sąsiadko ja kupiłem 150m siatki na działkę 1205m2 o wymiarach 20m na 60m tylko że powierzchnia do ogrodzenia to około 1100m2 ze względu na linię rozgraniczającą więc 150 m siatki mi wystarczy słupki już mam jeszcze tylko piotrek pożyczy mi świder i jak będzie cieplej to ruszam z ogrodzeniem i z wjazdem na działkę! :yes:

Hej

No to masz fajną tę działkę - taką prostokątną, moja jest za bardzo kwadratowa i jakoś nie mam pomysłu jak ją rozsądnie zagospodarować :) Niestety nie pozwolili mi w Powiecie zrobić wyjazdu bezpośrednio na tą główną drogę, tylko na wewnętrzną do której nie ma jeszcze zjazdu z powiatówki. I z tym mam największy problem. Chociaż słyszałam, że mają od wiosny pogłębiać rowy melioracyjny więc może zrobią i zjazd z właściwej strony mojej działki, bo na razie jest ze złej. No cóż-drogowcy 2 lata temu remontowali drogę na podst. nieaktualnych map :(.

Ps jakbyś chciał to ja mam jeszcze ze 30 m siatki leśnej-mogę oddać :) A i namiar na świetną ekipę budowlaną. Wiem bo sprawdziłam u siebie :)

Hej

No to masz fajną tę działkę - taką prostokątną, moja jest za bardzo kwadratowa i jakoś nie mam pomysłu jak ją rozsądnie zagospodarować :) Niestety nie pozwolili mi w Powiecie zrobić wyjazdu bezpośrednio na tą główną drogę, tylko na wewnętrzną do której nie ma jeszcze zjazdu z powiatówki. I z tym mam największy problem. Chociaż słyszałam, że mają od wiosny pogłębiać rowy melioracyjny więc może zrobią i zjazd z właściwej strony mojej działki, bo na razie jest ze złej. No cóż-drogowcy 2 lata temu remontowali drogę na podst. nieaktualnych map :(.

Ps jakbyś chciał to ja mam jeszcze ze 30 m siatki leśnej-mogę oddać :) A i namiar na świetną ekipę budowlaną. Wiem bo sprawdziłam u siebie :)

Z góry dzięki za namiar na ekipę ale raczej nie skorzystam bo mam już majstrów a elektrykę to se sam zrobię w końcu elektryk jestem:yes: . Z tą siatką to jeszcze zobaczę jak coś to wiem gdzie uderzyć po pomoc :D

Widzę że się ruch zrobił w Naszej grupie.

Ja siatkę tez kupowałem w Siedlcach ;), przy czym początkowo kupowana była na inną działkę - na ale w sumie na dobre wyszło. Działka która ostatecznie kupiłem dużo bardziej mi się podoba.

Ta ekipa to z naszych okolic czy przyjezdni? Bo ja z chęcią przyjmę namiary na ekipę z okolic.

drpol, dzięki za info. Właśnie znalazłam elektryka, który wygląda naprawdę na kompetentnego - chciał się od razu umówić na działce, żeby zobaczyć skąd ma podciągnąć prąd, przyjechał od razu z kompletem dokumentów do elektrowni, nie było żadnego ściemniania, ze słup to musi być betonowy i żeby podłączyć prąd to on musi zadzwonić do elektrowni żeby wyłączyli zasilanie w okolicy co jest dodatkowo płatne... a i najważniejsze-jako jedyny powiedział, że muszę mieć zgodę od właścicieli działki na której stoi słup elektryczny na wejście na ich teren i podłączenie się (pomimo, że jest to łąka). No i najważniejsze-cena ze wszystkim-1800 zł-płatne przy odbiorze prowizorki :) Jak ktoś chętny to namiary wrzucę na priv. Pan jest z Łochowa.

Cześć Andzia84,

Czy mogę prosić namiary na elektryka?

dziękuję,

dziona

Chętnie odkupię od Ciebie tą siatkę. Mam do ogrodzenia 34m, w takim razie 4m to będzie brama :) Również poproszę o namiary na ekipę budowlaną.

Jasneslonko niedrogi skład mogę polecić za Wołominem w stronę Tłuszcza, miejscowość nazywa się Lipka (naprzeciwko cmentarza) dobieraliśmy tam materiały i finansowo jest na prawdę korzystnie.

Brunet wieczorową ... namiar na architekta wysłałam na priv, jest najtańsza w okolicy ale musisz mieć swój pomysł, bo kreatywna to raczej nie jest:yes:

Dzięki za info. własnie w lipce zamówiłam cały towar na budowę. :)

Witam,

Pilnie poszukuję ekipy od ogrodzenia. Może macie namiary na kogoś godnego polecenia i niedrogiego z okolic Wołomina. Chodzi mi o zrobienie podmurówki pod siatkę.

Poszukuję również kogoś od tynków wewnętrznych.

Będę wdzięczna za Waszą pomoc:)

Ustalając typ ogrodzenia, dopasowujemy do tego furtkę, bramę i ewentualne balustrady. Całość zamyka się w tym samym stylu i wystroju. Należy podkreślić, ze w zależności od upodobań klienta, jak również od warunków na posesji, wykonujemy bramy rozwierne lub przesuwne. Oferujemy także automatykę do obu rodzajów bram.

Wykonywane przez nas balustrady, balkonowe, . Balustrady są produkowane w układzie prostym jak i z "brzuchami". Cena również ustalana jest z klientem w zależności od ilości i rodzaju elementów kutych oraz od tego czy balustrada ma posiadać tralki proste czy gięte ("brzuchy"). Zapraszamy.

Ogrodzenia klinkierowe:

- przęsła ze sztachet, ślusarka zwykła lub kuta

-Bramy przesuwane, otwierane, podwieszane , z siłownikami elektrycznymi, furtki z elektromagnesem, domofonem lub video domofonem

-Rozbiórka starych ogrodzeń

- Balustrad balkony

Moj numer Tel kom: 668-549-304

Mam pytanie w jaki sposób mam zabezpieczyć fundament w projekcie mam izolację przeciwwilgociową ale jak wczoraj grodziłem działkę to poziom wód gruntowych waha się w granicach 20-50 cm i boje się żeby nie okazało się przypadkiem że ta izolacja jest za słaba. Dom jest bez piwnicy długość ław to około 85 m/b i wysokość 1,5m czy ktoś się orientuje może jaki będzie koszt izolacji przeciw wodnej dla takiego fundamentu ?

Mam pytanie w jaki sposób mam zabezpieczyć fundament w projekcie mam izolację przeciwwilgociową ale jak wczoraj grodziłem działkę to poziom wód gruntowych waha się w granicach 20-50 cm i boje się żeby nie okazało się przypadkiem że ta izolacja jest za słaba. Dom jest bez piwnicy długość ław to około 85 m/b i wysokość 1,5m czy ktoś się orientuje może jaki będzie koszt izolacji przeciw wodnej dla takiego fundamentu ?

Ściany fundamentowe robisz jak najwyżej ponad grunt, jak najmniej w ziemię, potem malujesz dysperbitem, na to styropian i folia kubełkowa- raczej nic więcej nie można zrobić. Dookoła fundamentu dajesz drenaż- rozkładasz rurę drenarską w warstwie żwiru. Jeżeli masz w pobliżu jakiś rów, staw, oczko wodne, rzekę to tam wpuszczasz koniec rury. Jeżeli nie to do jakiegoś zbiornika zakopanego w ziemi i już masz sucho koło domu. Rodzaji i wielkości zbiorników jest mnóstwo poszukaj np. Allegro. Rura drenarska 2-6 zł/mb też na allegro znajdziesz. Wodę z takiego zbiornika możesz wykorzystywać np. do podlewania