radekJRG13 05.03.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 100 zł to dobra cena, mi wyszło po 165 zł za rolkę (50mb) z dostawą przy 3 rolkach. Za wszystko płaciłem 500 zł, już nie pamiętam ile przesyłka jakoś 20-25 zł. Mogłem jechać do Siedlec, benzyna jakieś 70 zł ale zawsze ryzyko, że zdjęcie mi zrobią albo nagrają filmik a wtedy to już po oszczędnościach i jeszcze dopłacać by było trzeba do interesu. Po trasie do Siedlec i z powrotem mógł byś zarobić kilka punktów a i w TV może byś wystąpił i wtedy ogrodzenie było by jeszcze droższe ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekJRG13 05.03.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Heh to i ja w Siedlcach . A słupki zrobiłam z łat dachowych coby nie kupować stempli. I póki co trzyma się super. Nie licząc połamanego słupka przez wandali. Koszt 120 mb ogrodzenia wyniósł mnie niecałe 400 zł nie licząc roboty mężulka. Cześć sąsiadko ja kupiłem 150m siatki na działkę 1205m2 o wymiarach 20m na 60m tylko że powierzchnia do ogrodzenia to około 1100m2 ze względu na linię rozgraniczającą więc 150 m siatki mi wystarczy słupki już mam jeszcze tylko piotrek pożyczy mi świder i jak będzie cieplej to ruszam z ogrodzeniem i z wjazdem na działkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 07.03.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Cześć sąsiadko ja kupiłem 150m siatki na działkę 1205m2 o wymiarach 20m na 60m tylko że powierzchnia do ogrodzenia to około 1100m2 ze względu na linię rozgraniczającą więc 150 m siatki mi wystarczy słupki już mam jeszcze tylko piotrek pożyczy mi świder i jak będzie cieplej to ruszam z ogrodzeniem i z wjazdem na działkę! Hej No to masz fajną tę działkę - taką prostokątną, moja jest za bardzo kwadratowa i jakoś nie mam pomysłu jak ją rozsądnie zagospodarować Niestety nie pozwolili mi w Powiecie zrobić wyjazdu bezpośrednio na tą główną drogę, tylko na wewnętrzną do której nie ma jeszcze zjazdu z powiatówki. I z tym mam największy problem. Chociaż słyszałam, że mają od wiosny pogłębiać rowy melioracyjny więc może zrobią i zjazd z właściwej strony mojej działki, bo na razie jest ze złej. No cóż-drogowcy 2 lata temu remontowali drogę na podst. nieaktualnych map . Ps jakbyś chciał to ja mam jeszcze ze 30 m siatki leśnej-mogę oddać A i namiar na świetną ekipę budowlaną. Wiem bo sprawdziłam u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 07.03.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 A miałam spytać-jaki domek będziesz budował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekJRG13 07.03.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 A miałam spytać-jaki domek będziesz budował? Będzie to dom w mirabelkach Archona po przeróbkach oczywiście jak będę miał trochę czasu to wrzucę fotki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekJRG13 07.03.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 A miałam spytać-jaki domek będziesz budował? Parter http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0311/obraz001bb2d.jpg poddasze http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0311/obraz0029a54.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekJRG13 07.03.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Hej No to masz fajną tę działkę - taką prostokątną, moja jest za bardzo kwadratowa i jakoś nie mam pomysłu jak ją rozsądnie zagospodarować Niestety nie pozwolili mi w Powiecie zrobić wyjazdu bezpośrednio na tą główną drogę, tylko na wewnętrzną do której nie ma jeszcze zjazdu z powiatówki. I z tym mam największy problem. Chociaż słyszałam, że mają od wiosny pogłębiać rowy melioracyjny więc może zrobią i zjazd z właściwej strony mojej działki, bo na razie jest ze złej. No cóż-drogowcy 2 lata temu remontowali drogę na podst. nieaktualnych map . Ps jakbyś chciał to ja mam jeszcze ze 30 m siatki leśnej-mogę oddać A i namiar na świetną ekipę budowlaną. Wiem bo sprawdziłam u siebie Z góry dzięki za namiar na ekipę ale raczej nie skorzystam bo mam już majstrów a elektrykę to se sam zrobię w końcu elektryk jestem:yes: . Z tą siatką to jeszcze zobaczę jak coś to wiem gdzie uderzyć po pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T0MII 09.03.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Widzę że się ruch zrobił w Naszej grupie. Ja siatkę tez kupowałem w Siedlcach , przy czym początkowo kupowana była na inną działkę - na ale w sumie na dobre wyszło. Działka która ostatecznie kupiłem dużo bardziej mi się podoba. Ta ekipa to z naszych okolic czy przyjezdni? Bo ja z chęcią przyjmę namiary na ekipę z okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 09.03.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Tomii-głównodowodzący Paweł jest z Radzymina. Spokojnie można się z nim umawiać bo jest na miejscu. Namiar wyślę na priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziona 09.03.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 drpol, dzięki za info. Właśnie znalazłam elektryka, który wygląda naprawdę na kompetentnego - chciał się od razu umówić na działce, żeby zobaczyć skąd ma podciągnąć prąd, przyjechał od razu z kompletem dokumentów do elektrowni, nie było żadnego ściemniania, ze słup to musi być betonowy i żeby podłączyć prąd to on musi zadzwonić do elektrowni żeby wyłączyli zasilanie w okolicy co jest dodatkowo płatne... a i najważniejsze-jako jedyny powiedział, że muszę mieć zgodę od właścicieli działki na której stoi słup elektryczny na wejście na ich teren i podłączenie się (pomimo, że jest to łąka). No i najważniejsze-cena ze wszystkim-1800 zł-płatne przy odbiorze prowizorki Jak ktoś chętny to namiary wrzucę na priv. Pan jest z Łochowa. Cześć Andzia84, Czy mogę prosić namiary na elektryka? dziękuję, dziona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 09.03.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Cześć Andzia84, Czy mogę prosić na namiary na elektryka? dziekuję, dziona Dziona proszę bardzo-poszło na priw:) A może ktoś mi poleci dobrą i niedrogą ekipę od wylewek? Pewnie jest to gdzieś na tych 73 stronach...ale chyba za wygodna jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziona 09.03.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 14.03.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Ps jakbyś chciał to ja mam jeszcze ze 30 m siatki leśnej-mogę oddać A i namiar na świetną ekipę budowlaną. Wiem bo sprawdziłam u siebie Chętnie odkupię od Ciebie tą siatkę. Mam do ogrodzenia 34m, w takim razie 4m to będzie brama Również poproszę o namiary na ekipę budowlaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 14.03.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Witam, poszukuję kostki granitowej szaro-rudej w rozsądnej cenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasneslonko 15.03.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Jasneslonko niedrogi skład mogę polecić za Wołominem w stronę Tłuszcza, miejscowość nazywa się Lipka (naprzeciwko cmentarza) dobieraliśmy tam materiały i finansowo jest na prawdę korzystnie. Brunet wieczorową ... namiar na architekta wysłałam na priv, jest najtańsza w okolicy ale musisz mieć swój pomysł, bo kreatywna to raczej nie jest:yes: Dzięki za info. własnie w lipce zamówiłam cały towar na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonnaw 16.03.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Witam, Pilnie poszukuję ekipy od ogrodzenia. Może macie namiary na kogoś godnego polecenia i niedrogiego z okolic Wołomina. Chodzi mi o zrobienie podmurówki pod siatkę. Poszukuję również kogoś od tynków wewnętrznych. Będę wdzięczna za Waszą pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badj 0609 20.03.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Ustalając typ ogrodzenia, dopasowujemy do tego furtkę, bramę i ewentualne balustrady. Całość zamyka się w tym samym stylu i wystroju. Należy podkreślić, ze w zależności od upodobań klienta, jak również od warunków na posesji, wykonujemy bramy rozwierne lub przesuwne. Oferujemy także automatykę do obu rodzajów bram. Wykonywane przez nas balustrady, balkonowe, . Balustrady są produkowane w układzie prostym jak i z "brzuchami". Cena również ustalana jest z klientem w zależności od ilości i rodzaju elementów kutych oraz od tego czy balustrada ma posiadać tralki proste czy gięte ("brzuchy"). Zapraszamy.Ogrodzenia klinkierowe:- przęsła ze sztachet, ślusarka zwykła lub kuta-Bramy przesuwane, otwierane, podwieszane , z siłownikami elektrycznymi, furtki z elektromagnesem, domofonem lub video domofonem-Rozbiórka starych ogrodzeń- Balustrad balkonyMoj numer Tel kom: 668-549-304 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekJRG13 20.03.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Mam pytanie w jaki sposób mam zabezpieczyć fundament w projekcie mam izolację przeciwwilgociową ale jak wczoraj grodziłem działkę to poziom wód gruntowych waha się w granicach 20-50 cm i boje się żeby nie okazało się przypadkiem że ta izolacja jest za słaba. Dom jest bez piwnicy długość ław to około 85 m/b i wysokość 1,5m czy ktoś się orientuje może jaki będzie koszt izolacji przeciw wodnej dla takiego fundamentu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekJRG13 20.03.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Może jza bardzo się martwie ale lepiej dmuchać na zimne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek_Wołomin 20.03.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Mam pytanie w jaki sposób mam zabezpieczyć fundament w projekcie mam izolację przeciwwilgociową ale jak wczoraj grodziłem działkę to poziom wód gruntowych waha się w granicach 20-50 cm i boje się żeby nie okazało się przypadkiem że ta izolacja jest za słaba. Dom jest bez piwnicy długość ław to około 85 m/b i wysokość 1,5m czy ktoś się orientuje może jaki będzie koszt izolacji przeciw wodnej dla takiego fundamentu ? Ściany fundamentowe robisz jak najwyżej ponad grunt, jak najmniej w ziemię, potem malujesz dysperbitem, na to styropian i folia kubełkowa- raczej nic więcej nie można zrobić. Dookoła fundamentu dajesz drenaż- rozkładasz rurę drenarską w warstwie żwiru. Jeżeli masz w pobliżu jakiś rów, staw, oczko wodne, rzekę to tam wpuszczasz koniec rury. Jeżeli nie to do jakiegoś zbiornika zakopanego w ziemi i już masz sucho koło domu. Rodzaji i wielkości zbiorników jest mnóstwo poszukaj np. Allegro. Rura drenarska 2-6 zł/mb też na allegro znajdziesz. Wodę z takiego zbiornika możesz wykorzystywać np. do podlewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts