brunet wieczorową 03.06.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Poszukuję kierownika budowy oraz ekipę do wykonania SSO. Start to zapewne lipiec, może sierpień. Proszę o namiary na sprawdzonych ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek_Wołomin 03.06.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Nie chciał bym Ci źle życzyć ale na znalezienie dobrej ekipy to troszkę mało czasu. Chyba, że myślisz o lipcu 2012. Dobre i sprawdzone ekipy mają dłłłłłuuuuugie terminy. Mimo to życzę powodzenia w poszukiwaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 03.06.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Chcę zacząć w tym roku. Wiem, że będzie trudno, ale musi się udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob b 05.06.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Witam Grupę Wołomińską. Przebijam się powoli przez te 70 kilka stron i wyciągam wnioski by następne 2-3 lata przechodzić przez podobne dylematy i problemy jak Wy obecnie. Jestem z Wołomina i kilku forumowiczów kojarzę z podwórka na „Słonecznej” Przymierzam się do budowy domu w Zagościńcu. Obecnie jestem na etapie opracowywania projektu indywidualnego średniego domu z poddaszem użytkowym (~150 m pow. uż.+garaż). W lipcu wniosek o PnB no a potem się zobaczy, co będzie z ekipą. Na razie mam mętlik koncepcyjny stąd pomysł zasięgnięcia opinii doświadczonych inwestorów. Wiadomo, że chciałoby się wybudować jak najtaniej, ale za daleko z kompromisami tez nie chciałbym iść. Zrezygnowałem z pompy ciepła, bo gaz przy działce, z dachówki zrezygnować nie chce, natomiast mam duży dylemat, co do ścian. Jestem zdecydowany na ceramikę, natomiast kusi mnie mocno klinkier. Czy ktoś z doświadczenia wie o ile droższa będzie ściana 3-warstwowa obłożona klinkierem w stosunku do porothermu i styropianu? Jest sens w ogóle rozważać? Będę wdzięczny za rady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek_Wołomin 05.06.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 O ile będzie droższa sam możesz sobie policzyć. Cegła kosztuje około 2,50 zł oczywiście dobra cegła można i za 1,20 zł kupić. Wymiary to chyba 25cm x 6,5cm, czyli na m2 nie licząc fug ok 60 cegieł, murarz za położenie klinkieru bierze tyle co kosztuje cegła no i oczywiście zaprawa do klinkieru. Można by kombinować i oklejać płytkami klinkierowymi, zawsze będzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob b 05.06.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 No to zonk, bo licząc oszczędnie powierzchnię elewacji na 200 m2 wyszło mi 60 tys bez fug i zaprawy.a bardziej realne 250 m2 to już 75 tys. w płytki nie zamierzałem się bawić.Dzięki Piterek, zszedłem na ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefula 09.06.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 witam, czy ktoś podzieli się namiarami na sprawdzonego dekarza?i gdzie w okolicy można najtaniej kupić blachodachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 10.06.2011 03:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 O ile będzie droższa sam możesz sobie policzyć. Cegła kosztuje około 2,50 zł oczywiście dobra cegła można i za 1,20 zł kupić. Wymiary to chyba 25cm x 6,5cm, czyli na m2 nie licząc fug ok 60 cegieł, murarz za położenie klinkieru bierze tyle co kosztuje cegła no i oczywiście zaprawa do klinkieru. Można by kombinować i oklejać płytkami klinkierowymi, zawsze będzie taniej. Piterek - masz patent na oklejenie elewacji płytkami?. Z tego co wiem jest trudno, a z chęcią bym okleił kilka metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 10.06.2011 03:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Poszukuję kierownika budowy oraz ekipę do wykonania SSO. Start to zapewne lipiec, może sierpień. Proszę o namiary na sprawdzonych ludzi. Brunet - jak będziesz miał ekipę i będziesz potrzebował kierownika który poradzi i będzie 4 razy na budowie, prześle Ci namiar. Cena 1500 zł + świadectwo energetyczne (kosztuje ok. 300 zł) Co do ekipy to się obudziłeś. Ja ekipę wybierałem październik - listopad z możliwością budowy w sierpniu, wiosna była zajęta. Spróbuj na portalu Szukaj Fachowca i Oferteo. Na pewno kogoś znajdziesz, ale nici z polecenia. Przynajmniej będziesz się orientował w cenach. Moja ekipa, nie droga i z polecenia termin wrzesień 2012 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek_Wołomin 10.06.2011 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Piterek - masz patent na oklejenie elewacji płytkami?. Z tego co wiem jest trudno, a z chęcią bym okleił kilka metrów Niestety patentu żadnego nie mam, tak po prostu strzeliłem- nawet nie wiedziałem, że trudno się je układa. Nigdy nie zastanawiałem się nad elewacją z klinkieru, ja chyba będę robił częściowo piaskowcem- oczywiście imitacją no chyba, że żonie się coś odwidzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek_Wołomin 10.06.2011 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 witam, czy ktoś podzieli się namiarami na sprawdzonego dekarza? i gdzie w okolicy można najtaniej kupić blachodachówkę? Ja jestem ze swoich bardzo zadowolony, zapraszam na wizję lokalną sama ocenisz a ja zorientuję się jak stoją z terminami. Co do blachy to nie wiem gdzie można kupić najtańszą, ja kupowałem po 24zł z groszami ale to była cena z upustem mojego majstra chyba ze 22%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 10.06.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Brunet - jak będziesz miał ekipę i będziesz potrzebował kierownika który poradzi i będzie 4 razy na budowie, prześle Ci namiar. Cena 1500 zł + świadectwo energetyczne (kosztuje ok. 300 zł) Przyślij namiary na PW lub na e-mail [email protected] Czy jesteś z niego zadowolony? Co do ekipy to się obudziłeś. Ja ekipę wybierałem październik - listopad z możliwością budowy w sierpniu, wiosna była zajęta. Spróbuj na portalu Szukaj Fachowca i Oferteo. Na pewno kogoś znajdziesz, ale nici z polecenia. Przynajmniej będziesz się orientował w cenach. Moja ekipa, nie droga i z polecenia termin wrzesień 2012 Powodzenia Nie dało się inaczej - moja sytuacja jest nieco specyficzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 10.06.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Przyślij namiary na PW lub na e-mail [email protected] Poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 10.06.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Może ktoś polecić z naszej okolicy (i nie tylko) składy budowlane, dostawcę betonu, piachu. Wszystko na SSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob b 11.06.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Z doświadczenia to nie podpowiem bo się sam zbieram, natomiast przekopałem ten wątek i spisałem polecane hurtownie. Więc tak:1. mat.budowlane:- hurtownia Lipka/Ostrówek- Mirbud, Zielonka- Budomix, Kobyłka2. beton- Top-Jur, Kobyłka - Majbet, Tłuszcz- Energobet, Ząbki3. piach:- p. Wiśniewski, Zagościniec, tel.601 079 711 Tyle, podzwoń, popytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 11.06.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Z doświadczenia to nie podpowiem bo się sam zbieram, natomiast przekopałem ten wątek i spisałem polecane hurtownie. Więc tak: 1. mat.budowlane: - hurtownia Lipka/Ostrówek - Mirbud, Zielonka - Budomix, Kobyłka 2. beton - Top-Jur, Kobyłka - Majbet, Tłuszcz - Energobet, Ząbki 3. piach: - p. Wiśniewski, Zagościniec, tel.601 079 711 Tyle, podzwoń, popytaj. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 12.06.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 piach kupuje w Zagościńcu Pana Wiśniewskiego piasek zasypowy - 300 zł /tatra piasek wiślak sortowany - 600 zł /tatra na tatrę wchodzi około 18-20 ton ale Pan Wiśniewski nie żałuje samochodu Ma ktoś namiar do Pana Wiśniewskiego w Zagościńcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob b 12.06.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 sugeruję uważne przeczytanie mojego posta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 12.06.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 sugeruję uważne przeczytanie mojego posta... Dzięki za podpowiedź - za bardzo zaangażowałem się w czytanie historii. Zostawię to dalej bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert---b 12.06.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Witajcie, mam do sprzedania 20 worków piasku kwarcowego po 25 kg, jak ktoś jest zainteresowany proszę na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts