Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szukam elektryka do wykonania prowizorki budowlanej (tymczasowego przyłącza energetycznego placu budowy). W warunkach mam słup żelbetowy ŻN-10, co jest chyba dość nietypowe, aczkolwiek Wołomin jednak daje takie warunki. Pierwszy elektryk do którego zadzwoniłem (chciałby 1700zł za wykonanie przyłącza) bardzo się zdziwił, że to ma być słup ŻN. Generalnie chyba prowizorki robi się na słupach drewnianych. No ale jeśli ma być żelbetowy to taki będzie, zresztą na okolicznych działkach widziałem właśnie takie słupy. Ile to może kosztować? Poproszę jakieś namiary na sprawdzonych i niedrogich elektryków.

Przyślij namiary na PW lub na e-mail [email protected]

Poszło

Witam,

Czy orientujecie się może mniej wiecej ile kosztują takie "papierowe" obudowy do których wlewa się cement aby powstały filary- przepraszam za brak fachowym nazw ale poprostu nie wiem jak one się nazywają.

Na którym składzie w Naszej okolicy można je kupić?

Pozdrawiam,

E.

Witam,

Czy orientujecie się może mniej wiecej ile kosztują takie "papierowe" obudowy do których wlewa się cement aby powstały filary- przepraszam za brak fachowym nazw ale poprostu nie wiem jak one się nazywają.

Pozdrawiam,

E.

To są tuby szalunkowe.

Witam,

Pozdrawiam,

E.

Cena zależy od średnicy ja mam 30 cm, dokładnie nie pamiętam 70 lub 90zł, a co do składu gdzie była kupowana też nie jestem pewny wydaje mi się, że kupowali ją w Madorze na Szosie Jadowskiej między Renault Rudnik a Kabi.

Ale około 3 tys. za usługę czy cena obejmuje też słup, skrzynki i okablowanie?

W warunkach prowizroki budowlanej mam słup ŻN-10.

Aha i wyjaśniając poprzednie moje wątpliowości odnośnie opłaty przyłączeniowej wnosi się ją dopiero po odbiorze technicznym, czyli jak już mamy instalację wykonaną. Umowa z PGE jest podpisana (potrezbne do warunków zabudowy) i do tej pory nie zapłaciłem nawet 1 PLN :)

Aha i otrzymałem również warunki na przyłącze gazowe, tu umowa nie jest potrzebna do warunków zabudowy.

Z doświadczenia to nie podpowiem bo się sam zbieram, natomiast przekopałem ten wątek i spisałem polecane hurtownie. Więc tak:

1. mat.budowlane:

- hurtownia Lipka/Ostrówek

- Mirbud, Zielonka

- Budomix, Kobyłka

2. beton

- Top-Jur, Kobyłka

- Majbet, Tłuszcz

- Energobet, Ząbki

3. piach:

- p. Wiśniewski, Zagościniec, tel.601 079 711

Tyle, podzwoń, popytaj.

Hej bob b możesz mi powiedzieć w którym miejscu jest ta betoniarnia w Tłuszczu i czy mają tam bloczki bo potrzebuję namiar na tanią i solidną betoniarnie .Poziom wód gruntowych spadł :D geodeta był wczoraj więc trzeba zaczynać robotę :yes: pozdro

Mam do sprzedania garaż blaszany o wymiarze 3m * 5m + komplet kluczy.

Odbiór w Zielonce k. Marek. Cena 750zł. Garaż wyglada jak nowy, używany tylko rok, bardzo przydatny na budowie !!!

mój nr telefonu: 695 141 182

Potrzebuję czegoś takiego. Czy jest możliwość demontażu na czas transportu? Jak to najlepiej przewieźć?

Poziom wód gruntowych spadł :D geodeta był wczoraj więc trzeba zaczynać robotę :yes: pozdro

Radziu na ilu cm zatrzymały Ci się wody? Bo zamówiłam szambo i teraz obgryzam paznokcie z nerwów ;) czy mi się uda dziurę na 2,20 metra wykopać :(

Ps. Poszukuję solidnego i w miarę niedrogiego wykonawcy do schodów - tzn. drewnianych układanych na betonie.

Radziu na ilu cm zatrzymały Ci się wody? Bo zamówiłam szambo i teraz obgryzam paznokcie z nerwów ;) czy mi się uda dziurę na 2,20 metra wykopać :(

Ps. Poszukuję solidnego i w miarę niedrogiego wykonawcy do schodów - tzn. drewnianych układanych na betonie.

Nie wiem na jakim poziomie jest teraz woda ale ja będę kopał tylko 70 cm a reszta w górę i trzeba będzie podwieźć ziemi :( a z tym szambem to nie wiem czy dasz radę ;) A ja w piątek rozpoczynam kopanie :D

Czy ktoś z Was użytkuje pompę ciepła? Interesują mnie praktyczne doświadczenia np. maksymalny poziom temperatury w domu, bo słyszałem o tym, że nie zawsze można uzyskać pożądany poziom, w co akurat nie bardzo wierzę.