Agatku 12.06.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Witam,czy ktoś budował może dom z rygla ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 14.06.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Szukam elektryka do wykonania prowizorki budowlanej (tymczasowego przyłącza energetycznego placu budowy). W warunkach mam słup żelbetowy ŻN-10, co jest chyba dość nietypowe, aczkolwiek Wołomin jednak daje takie warunki. Pierwszy elektryk do którego zadzwoniłem (chciałby 1700zł za wykonanie przyłącza) bardzo się zdziwił, że to ma być słup ŻN. Generalnie chyba prowizorki robi się na słupach drewnianych. No ale jeśli ma być żelbetowy to taki będzie, zresztą na okolicznych działkach widziałem właśnie takie słupy. Ile to może kosztować? Poproszę jakieś namiary na sprawdzonych i niedrogich elektryków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwelaRafał 15.06.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Przyślij namiary na PW lub na e-mail [email protected] Poszło Witam, Czy orientujecie się może mniej wiecej ile kosztują takie "papierowe" obudowy do których wlewa się cement aby powstały filary- przepraszam za brak fachowym nazw ale poprostu nie wiem jak one się nazywają. Na którym składzie w Naszej okolicy można je kupić? Pozdrawiam, E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.sokol 15.06.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Witam, Czy orientujecie się może mniej wiecej ile kosztują takie "papierowe" obudowy do których wlewa się cement aby powstały filary- przepraszam za brak fachowym nazw ale poprostu nie wiem jak one się nazywają. Na którym składzie w Naszej okolicy można je kupić? Pozdrawiam, E. To są tuby szalunkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek_Wołomin 15.06.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Witam, Czy orientujecie się może mniej wiecej ile kosztują takie "papierowe" obudowy do których wlewa się cement aby powstały filary- przepraszam za brak fachowym nazw ale poprostu nie wiem jak one się nazywają. Na którym składzie w Naszej okolicy można je kupić? Pozdrawiam, E. Cena zależy od średnicy ja mam 30 cm, dokładnie nie pamiętam 70 lub 90zł, a co do składu gdzie była kupowana też nie jestem pewny wydaje mi się, że kupowali ją w Madorze na Szosie Jadowskiej między Renault Rudnik a Kabi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 17.06.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Ile płaciliście elektrykowi za wykonanie prowizorki budowlanej (tymczasowego przyłącza elektrycznego)? U mnie krzyczą ok. 3000zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.sokol 17.06.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Ile płaciliście elektrykowi za wykonanie prowizorki budowlanej (tymczasowego przyłącza elektrycznego)? U mnie krzyczą ok. 3000zł... 2000-25000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrest_j 18.06.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Ale około 3 tys. za usługę czy cena obejmuje też słup, skrzynki i okablowanie? W warunkach prowizroki budowlanej mam słup ŻN-10. Aha i wyjaśniając poprzednie moje wątpliowości odnośnie opłaty przyłączeniowej wnosi się ją dopiero po odbiorze technicznym, czyli jak już mamy instalację wykonaną. Umowa z PGE jest podpisana (potrezbne do warunków zabudowy) i do tej pory nie zapłaciłem nawet 1 PLN Aha i otrzymałem również warunki na przyłącze gazowe, tu umowa nie jest potrzebna do warunków zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekJRG13 19.06.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Z doświadczenia to nie podpowiem bo się sam zbieram, natomiast przekopałem ten wątek i spisałem polecane hurtownie. Więc tak: 1. mat.budowlane: - hurtownia Lipka/Ostrówek - Mirbud, Zielonka - Budomix, Kobyłka 2. beton - Top-Jur, Kobyłka - Majbet, Tłuszcz - Energobet, Ząbki 3. piach: - p. Wiśniewski, Zagościniec, tel.601 079 711 Tyle, podzwoń, popytaj. Hej bob b możesz mi powiedzieć w którym miejscu jest ta betoniarnia w Tłuszczu i czy mają tam bloczki bo potrzebuję namiar na tanią i solidną betoniarnie .Poziom wód gruntowych spadł geodeta był wczoraj więc trzeba zaczynać robotę pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 19.06.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Hej bob b możesz mi powiedzieć w którym miejscu jest ta betoniarnia w Tłuszczu i czy mają tam bloczki bo potrzebuję namiar na tanią i solidną betoniarnie .Poziom wód gruntowych spadł geodeta był wczoraj więc trzeba zaczynać robotę pozdro Mam namiar na bloczki 2,40 zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekJRG13 19.06.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Mam namiar na bloczki 2,40 zł netto Z transportem czy bez bo ja znalazłem po 2,50 z transportem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 20.06.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Ale około 3 tys. za usługę czy cena obejmuje też słup, skrzynki i okablowanie? Całość. Materiały, robocizna i papierkologia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 20.06.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Z transportem czy bez bo ja znalazłem po 2,50 z transportem Z transportem cena netto. Możliwość VAT-u 8% Nie polecam ze względu na cenę bo przy 10 gr ile zaoszczędzisz 100-200 zł. Maja handlowca który "staje na uszach" aby Ci pomóc i doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly1978 21.06.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Mam do sprzedania garaż blaszany o wymiarze 3m * 5m + komplet kluczy.Odbiór w Zielonce k. Marek. Cena 750zł. Garaż wyglada jak nowy, używany tylko rok, bardzo przydatny na budowie !!!mój nr telefonu: 695 141 182 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 21.06.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Mam do sprzedania garaż blaszany o wymiarze 3m * 5m + komplet kluczy. Odbiór w Zielonce k. Marek. Cena 750zł. Garaż wyglada jak nowy, używany tylko rok, bardzo przydatny na budowie !!! mój nr telefonu: 695 141 182 Potrzebuję czegoś takiego. Czy jest możliwość demontażu na czas transportu? Jak to najlepiej przewieźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 21.06.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Poziom wód gruntowych spadł geodeta był wczoraj więc trzeba zaczynać robotę pozdro Radziu na ilu cm zatrzymały Ci się wody? Bo zamówiłam szambo i teraz obgryzam paznokcie z nerwów czy mi się uda dziurę na 2,20 metra wykopać Ps. Poszukuję solidnego i w miarę niedrogiego wykonawcy do schodów - tzn. drewnianych układanych na betonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekJRG13 22.06.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Radziu na ilu cm zatrzymały Ci się wody? Bo zamówiłam szambo i teraz obgryzam paznokcie z nerwów czy mi się uda dziurę na 2,20 metra wykopać Ps. Poszukuję solidnego i w miarę niedrogiego wykonawcy do schodów - tzn. drewnianych układanych na betonie. Nie wiem na jakim poziomie jest teraz woda ale ja będę kopał tylko 70 cm a reszta w górę i trzeba będzie podwieźć ziemi a z tym szambem to nie wiem czy dasz radę A ja w piątek rozpoczynam kopanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob b 23.06.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Czy ktoś z Was użytkuje pompę ciepła? Interesują mnie praktyczne doświadczenia np. maksymalny poziom temperatury w domu, bo słyszałem o tym, że nie zawsze można uzyskać pożądany poziom, w co akurat nie bardzo wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwelaRafał 24.06.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Czy możecie podzielić się informacją od jakiego producenta zamawialiście okna? Którego polecacie, a którego zdecydowanie odradzacie? Z góry dzięki za pomoc Ewelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek_Wołomin 24.06.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Ja mogę śmiało polecić:"Nowal" Ślusarka Aluminiowa05-075 Warszawa-Wesołaul. Warszawska 35tel. +48 22 773 40 55fax +48 22 773 49 04kom. 602 241 662http://www.nowal-okna.plhttp://www.nowplast.waw.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts