brunet wieczorową 28.06.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Czy mógłby ktoś polecić niedrogiego kierownika budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANULKAPAWEŁEK 30.06.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Witam wszystkich forumowiczów bardzo dawno się nie odzywałam lecz z anielską cierpliwością z mężem załatwiamy dalej formalności w zeszłym tygodniu złożyliśmy papiery o pozwolenie na budowę i czekamy, z zainteresowaniem czytałam co się dzieje -niestety muszę potwierdzić my na warunki zabudowy właśnie w Zagościńcu czekaliśmy pół roku tylko że umówiliśmy się z właścicielem że działkę kupimy po załatwieniu tych formalności baliśmy się że ich nie dostaniemy, nie chcę nikogo kłopotać już chyba pisałam że warunki dla nas były bardzo nie korzystne i szkoda gadać jaką drogę przeszliśmy z niczym. Poszukujemy może ktoś chciałby odsprzedać wc drewniane na budowę i poleci sprawnego koparkowego za rozsądną cenę, garaż blaszany też by się przydał no i studniarz:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klami-83 03.07.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Witam wszystkichJeśli ktoś chcę sie pozbyć zbędnej ziemi lub gruzu chętnie zabiorę potrzebuje na podwyższenie terenu.PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekJRG13 04.07.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 I znowu pada a jeszcze fundamenty poniżej poziomu gruntu dziś rano na ławach stało jakieś 5 cm wody a od jutra mam urlop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek_Wołomin 04.07.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Masz o tyle dobrą sytuację, że postawisz kumplom z pracy browar to podjadą i wypompują co trzeba- pompy raczej macie wydajne . Niestety lipa z tym deszczem, ja przynajmniej mogłem sprawdzić dach, jak na razie nigdzie nie cieknie, no i tarasu nie musiałem polewać, ale to tyle dobrego mam sporo roboty wokół domu i niestety robota stoi. Może niedługo się rozpogodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 04.07.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 No ja też sprawdziłam dach-i cieknie cholera jasna Przy kominach są zacieki i to wychodzące na karton gipsy. Dzwoniłam do dekarza-jak przestanie padać i dach nieco przeschnie to przyjedzie naprawić obróbki. Może to i dobrze ze tak pada w przeciwnym razie nie wiem kiedy zobaczylibyśmy błędy Na jutro miałam zamówione szambo i przez tą wodę musiałam odmówić bo wszystko mi pływa na działce...ech.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekJRG13 04.07.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 No ja też sprawdziłam dach-i cieknie cholera jasna Przy kominach są zacieki i to wychodzące na karton gipsy. Dzwoniłam do dekarza-jak przestanie padać i dach nieco przeschnie to przyjedzie naprawić obróbki. Może to i dobrze ze tak pada w przeciwnym razie nie wiem kiedy zobaczylibyśmy błędy Na jutro miałam zamówione szambo i przez tą wodę musiałam odmówić bo wszystko mi pływa na działce...ech.. No fakt Andziu niezłe masz tam jeziorko na tej swojej działce a dekarz przyjedzie jak będzie pogoda zobaczy poudaje że robi i dalej będzie ciekło u mnie w robocie tak zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekJRG13 04.07.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Masz o tyle dobrą sytuację, że postawisz kumplom z pracy browar to podjadą i wypompują co trzeba- pompy raczej macie wydajne . Niestety lipa z tym deszczem, ja przynajmniej mogłem sprawdzić dach, jak na razie nigdzie nie cieknie, no i tarasu nie musiałem polewać, ale to tyle dobrego mam sporo roboty wokół domu i niestety robota stoi. Może niedługo się rozpogodzi. Masz rację Piterek pompy są u nas w robocie wydajne i jak tak dalej będzie lało to trzeba będzie ten temat rozważyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 04.07.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 No fakt Andziu niezłe masz tam jeziorko na tej swojej działce a dekarz przyjedzie jak będzie pogoda zobaczy poudaje że robi i dalej będzie ciekło u mnie w robocie tak zrobili Tiaa, na szczęście jeziorko jest do opanowania. To raczej zasługa rozjeżdżenia ziemi przez samochody niż obniżenia terenu. I tak planujemy trochę tam podwyżyć, więc powinno być oki. Co do dekarza to liczę na to że będzie dobrze. A tak się ich nachwaliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaLip 05.07.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Ile płaciliście elektrykowi za wykonanie prowizorki budowlanej (tymczasowego przyłącza elektrycznego)? U mnie krzyczą ok. 3000zł... W połowie czerwca 1700zł za wszystko jeżeli chodzi o elektryka (złżenie dokumentów +prowizorka) bo w energetyce inna sprawa.Cena zależy od ilości kabla od słupa do tego na którym wisi prowizorka. Podobno ten żelbetonowy z wkopaniem 300zł.Mnie się udalo bo w warunkach może być drewniany.Ale swoją drogą to też miałam propozycje za 2500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 05.07.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 W połowie czerwca 1700zł za wszystko jeżeli chodzi o elektryka (złżenie dokumentów +prowizorka) bo w energetyce inna sprawa.Cena zależy od ilości kabla od słupa do tego na którym wisi prowizorka. Podobno ten żelbetonowy z wkopaniem 300zł.Mnie się udalo bo w warunkach może być drewniany.Ale swoją drogą to też miałam propozycje za 2500zł. Ostatecznie znalazłem elektryka który wykona mi to za 2000zł. Jutro ma być prąd na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 05.07.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Mam namiar na bloczki 2,40 zł netto Mógłbyś podać ten namiar? Chętnie bym skorzystał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lu_k_as 05.07.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witajcie,sąsiedzi Pozostało mi po ocieplaniu poddasza 17 rolek wełny URSA Platinum z lambdą 0,032 grubości 15 cm to jest około 75 metrów kwadratowych. Oddam po kosztach gdyby ktoś z was był zainteresowany proszę o kontakt na priv. Wełna do odbioru koło Klembowa. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 05.07.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Mógłbyś podać ten namiar? Chętnie bym skorzystał. tel.kom. 0 510 222 251 Bimar Dystrubucja Sp.J. ul. Nowodworska 14 05-119 Michałów-Reginów tel. /0-22/ 766 47 56 fax. /0-22/ 766 47 66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 06.07.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Bloczki mają po 2,55zł/szt netto czyli wychodzi 3,14zł/szt brutto. Nie orientuję się za bardzo w sprawach vatu, można kupować z vatem 8% albo bez bez vatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 06.07.2011 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Bloczki mają po 2,55zł/szt netto czyli wychodzi 3,14zł/szt brutto. Nie orientuję się za bardzo w sprawach vatu, można kupować z vatem 8% albo bez bez vatu? Rozmawiałem z PH i po 2,40. Powołaj się na mnie. Zadzwoń pod tel. komórkowy. Sprawę Vat też Ci wytłumaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotti123 07.07.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Bloczki są po 2,40zł (netto) w Legionowie. Duża i pożądna firma - BUDET. Mają też beton po dobrej cenie. Jeśli chcecie negocjować, to najlepiej podjechać osobiście (kompetentne panie i do dogadania się) bo na telefon nie wiele się załatwi (rozmowy są nagrywane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 07.07.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Dorotti123 - sąsiadko, skąd brałaś stal, deski, piach? Może wynegocjowałaś jakiś rabat na naszą Morelowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotti123 08.07.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Dorotti123 - sąsiadko, skąd brałaś stal, deski, piach? Może wynegocjowałaś jakiś rabat na naszą Morelowa? Różnie. Sugerowałam się ceną i wyczuciem (czasami cena wydaje się dobra tylko człowiek jakiś taki nie uczciwy - wówczas zmieniam). Stal - obdzwoniłam wszystkie składy budowlane w rejonie i zdecydowałam się na skład w Radzyminie ul. Wyszkowska 1. Było to jednak w tamtym roku wiec teraz to nie wiem kto ma najlepsza ofertę. Deski - obdzwoniłam również różne miejsca, składy, tartaki ale zdecydowałam się też z Radzymina - ten sam skład co stal. Też było to w tamtym roku. Piach - mam dwóch dostawców. Tu działa zasada konkurencji idealnie bo jeden jest o drugiego "zazdrosny" - kukają od kogo braliśmy ostatnio, dlaczego, oni by dali lepszą cenę itp. Nie negocjowałam rabatów na Morelową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 08.07.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Dortotti123 daj namiar na piach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts