Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mikees - wolę odpowiedzieć tu niż na priv. Ekipę szanuję podobnie jak Ciebie i w tym momencie nie będę wypowiadał za ile co zrobili. Wolę abyście się dogadali sami.

Z mojej ekipy jestem bardzo zadowolony i z całego serca polecam, dodatkowo na sąsiedniej działce inna ekipa buduje drugi dom na mojej ulicy - też są godni polecenia. Zapraszam na Morelową/Sybiraków w Radzyminie. Moja ekipa dziś jest ostatni dzień.

Ekipa z mojego polecenie preferuje wyłącznie okolice Serock, Nieporęt, Radzymin, Wołomin, Tłuszcz. Są z Ostrołęki i nie chcą się zagłębiać w dalsze rejony.

Wyceny dokonują tylko i wyłącznie z planem. Nie masz planu nie ma o czym rozmawiać.

Co do kosztów jak wspomniałem dziś kończę (baz dachu, materiały na dach mam zakupione).

Dom projekt indywidualny 206 m2, na bazie projektu Pola z Archipelagu. Bardzo skąplikowany, 26 narożników, 2 lukarny, dach kopertowy, cztery kominy. Fundament szalowany, materiał Ytong 24, strop tradycyjny, dach deskowany, dachówka Roben, 5 okien dachowych Fakro. Koszt SSO z ekipą, koparką, z materiałem 165 000 zł.

M2 domu - 801 zł

pirawawa podesłał byś namiary na ekipę na pw ?

Moja ekipa dogaduje się z agrest, pytałem czy mogę dać namiary - odmówili, rok 2012 i początek 2013 mają zarezerwowane.

Podjedź do mnie na ulicę Morelowa w Radzyminie, na 3 działce jest dobra ekipa i mają wolne terminy. Będą budować do stycznia

Pirawawa byłem dziś w okolicach 12 u Was na Morelowej. Niestety na żadnej z z 4 budów nikt się nie kręcił. Tylko pod tym jednym już "zamkniętym" domem (drugim od Sybiraków) stało auto. Poprosił byś chłopaków o jakiś numer telefonu, albo zapytał w kiedy i w jakich godzinach można by było przyjechać - jeździć w ciemno niestety za bardzo nie mogę. Z góry dzięki!

Pozdrawiam!

Pirawawa byłem dziś w okolicach 12 u Was na Morelowej. Niestety na żadnej z z 4 budów nikt się nie kręcił. Tylko pod tym jednym już "zamkniętym" domem (drugim od Sybiraków) stało auto. Poprosił byś chłopaków o jakiś numer telefonu, albo zapytał w kiedy i w jakich godzinach można by było przyjechać - jeździć w ciemno niestety za bardzo nie mogę. Z góry dzięki!

Pozdrawiam!

Cześć,

Przepraszam, faktycznie przy 2 był elektryk a ekipa z 1 się zwinęła, przerwa technologiczna.

Jak będą dam znać.

Ja byłem o 13

Widzę że jestem z tych okolic wiec ładnie was powita.

Ja budowałam dom w systestemie firmowym jestem z tego bardzo zadowolona.

Za stan surowy z materiałem około 190 m chyba zapłaciłam 170 tys zł.

firma z okolic godna polecenia

Podam namiar a co p.Przemek 697 555 835

Pamiętajcie o dobrych izolacjach budynku. w tym roku pani w gminie muwiła ze nie bedzie problemów z wodą gruntową ale za rok możemy znowu mieć bagna.

Czytałam gdzieś na forum o problemach jesli nie ma dobrego styropianku od ziemi.

Gdy startowaliśmy z budową, polecałeś od nich bloczki fundamentowe w dobrej cenie. Nawet rozmawiałem wtedy z ich handlowcem, cena okazała się średnia, ostatecznie kupiłem te bloczki gdzie indziej po lepszej cenie.

I dobrze zrobiłeś. Polecałem niską cenę, i handlowca z którym to tej pory mam kontakt. Firma bankrut.

Witam,

Oddam za cenę dużo niższą niż w składzie:

- cement I, zostało pół palety czyli ok. 20-25 worków, cena 9zł/worek czyli 360zł/tonę (płaciłem 12,50zł/worek czyli 500zł/tonę),

- stemple budowlane grube, długości 2,9-3m, 200sztuk, cena 5zł/szt (przy zakupie całości nawet taniej),

- stal fi6 i fi12 za 60% ceny zakupu,

- beton komórkowy H+H 24cm i 12cm (będzie w sumie paleta), cena do uzgodnienia.

Drims ma najtaniej, bo z tego co pamiętam sprzedają IGLO z Drutexu. To zupełnie inny towar niż okienka z Krakowa. Ja sprzedaję okna z Vetrexu - bardzo dobre okna, godne polecenia. Nr 1 wg rankingu oknotest:

http://oknotest.pl/1/PRO_QUALITY_PVC/vip/vip-wlasciwosci.php

http://www.oknofix.pl/okna_pcv_drewniane.php

Nie wiem na ile miarodajny ten ranking... Drutex jest tam bardzo wysoko, zaś dziwi niska pozycja znanych firm, np. Oknoplastu. Faktycznie Drims ma tanio.