pskosz 30.11.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Dzięki panowie:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 01.12.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Nie wiem na ile miarodajny ten ranking... Drutex jest tam bardzo wysoko, zaś dziwi niska pozycja znanych firm, np. Oknoplastu. Faktycznie Drims ma tanio. Ranking jest tworzony m.in na podstawie dostarczonych wyników badań. Większość producentów zleca badania w IFT Rosenheim. I tutaj właśnie wynik firmy D. może trochę być "podkręcony" ponieważ wykonywało te badania zupełnie inne laboratorium (bodajże czeskie - nieznane raczej w branży). Ale papier mają. Jeśli chodzi o firmę Vetrex to na stronie www przy każdym opisie produktu jest zakładka "dokumentacja" i dostępne np. Certyfikat IFT Rosenheim, Deklaracja zgodności, ITB- klasyfikacja produktu raport z badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 03.12.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Gdyby ktoś potrzebował stempli, desek szalunkowych, to za "pół darmo" odsprzedam. Zostało mi też trochę stali fi12 żebrowanej i fi6 gładkiej. Brunet, masz jeszcze deski szalunkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 03.12.2011 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Brunet, masz jeszcze deski szalunkowe? Mam. Część z nich zużyję na podłogę stryszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 05.12.2011 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Ile chcesz sprzedać i po ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 05.12.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Ile chcesz sprzedać i po ile? Jeśli będę sprzedawał, to dopiero gdy zrobię podłogę stryszku. Płaciłem po 550zł/m3, więc sprzedam pewnie za 400-450zł/m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekJRG13 08.12.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Witam, Oddam za cenę dużo niższą niż w składzie: - cement I, zostało pół palety czyli ok. 20-25 worków, cena 9zł/worek czyli 360zł/tonę (płaciłem 12,50zł/worek czyli 500zł/tonę), - stemple budowlane grube, długości 2,9-3m, 200sztuk, cena 5zł/szt (przy zakupie całości nawet taniej), - stal fi6 i fi12 za 60% ceny zakupu, - beton komórkowy H+H 24cm i 12cm (będzie w sumie paleta), cena do uzgodnienia. Hej brunet masz jeszcze tą stal, bo ja był bym zainteresowany:yes: . Daj znać na tel albo na priv pozdro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 10.12.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Rozliczenie VZM - 1, polecam. Ponad 40 faktur rozliczone na drugi dzień, koszt 130 zł http://www.favore.pl/159019_zwrot-vat-materialy-budowlane-rozliczenie-vzm-1-warszawa-mazowieckie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mranisz 28.12.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Witajcie, potrzebuje namiar na ekipę dekarską do dachówki.Tania, solidna itd:)Ile wy płaciliście za dach ? DzkTome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 29.12.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Witajcie, potrzebuje namiar na ekipę dekarską do dachówki. Tania, solidna itd:) Ile wy płaciliście za dach ? Dzk Tome Moja ekipa teraz jest wolna, ktoś ich wystawił. Dach 280 m, deskowanie + papa 250 zł, ułożenie dachówki, montaż 5 okien, montaż 2 wyłazów, obróbka 4 kominów, montaż rynien 14 000 zł. Są tańsze ekipy, tą wziąłem z polecenia i polecam !!!. Super obróbki blacharskie, zapraszam do mnie do Radzymina na wizytację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 29.12.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Deskowanie + papa 2 500 zł nie 250 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelus 29.12.2011 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Witajcie, potrzebuje namiar na ekipę dekarską do dachówki. Tania, solidna itd:) Ile wy płaciliście za dach ? Dzk Tome Witam, ja za ułożenie dachówki + plus dwa okna dachowe + właz, wszystkie obróbki blacharskie oraz wszystkie rynny zapłaciłem 13 400 zł. Powierzchnia dachu 240 m2, dach jest dosyć skomplikowany wg. projektu Dom w wiciokrzewie. Acha i w tej cenie Panowie jeszcze kawałek dachu przedłużali nad garażem. Z czystym sumieniem mogę polecić, posiadają profesjonalny sprzęt, winda, pistolety na gwoździe itd.. jakby co podaję namiar Jacek Karaś 606 873 225 Pozdrawiam marcelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mranisz 30.12.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Moja ekipa teraz jest wolna, ktoś ich wystawił. Dach 280 m, deskowanie + papa 250 zł, ułożenie dachówki, montaż 5 okien, montaż 2 wyłazów, obróbka 4 kominów, montaż rynien 14 000 zł. Są tańsze ekipy, tą wziąłem z polecenia i polecam !!!. Super obróbki blacharskie, zapraszam do mnie do Radzymina na wizytację Cześć, możesz mi przesłać namiar ? Dzk. Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 30.12.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Cześć, możesz mi przesłać namiar ? Dzk. Tomasz Rafał - 531-800-207 Przy okazji kontakt do sprzedawcy dachówki. Jestem bardzo zadowolony z wyliczenia zostało 10 dachówek. Niskie ceny, bez potrzeby wpłaty zaliczki, dostawa zrealizowana w ciągu 5 dni. Dach Met Łuków 501-494-405 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drpol 02.01.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Witam, najlepszego w 2012 Czy macie moze dobergo fachowca od zalozenia pieca gazowego? Dzieki Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 11.01.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 No to się wykańczam !!!.Brunet masz wyceny na okna, instalacje i tynki. Pora szukać wykonawców. Kogoś polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaG22 12.01.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Witam, Chciałabym dać rekomendacje grupie murarzy z Woli Rasztowskiej. Kierownikiem tejże grupy jest Pan Paweł Sawicki. Bardzo solidni ludzie. Terminowi i dokładni. Otwarci na sugestie i rozmowy, co podczas takich inwestycji jest istotne (przynajmniej dla mnie). Wykonali rozbudowę mojego domu w ok. 1,5 miesiąca z rozbiórką części starego domu,fundamentami, budową i dachem (kompletna więźba). Pracowali codziennie bez względu na pogodę (a była różna ostatniego lata). Jesteśmy z mężem zadowoleni z tej ekipy i możemy ją polecić, tzn. zastrzeżeń jak na razie brak. Gdyby był ktoś zainteresowany to namiary mogę podać na e-maila. Firma OKNOPLAST z Marek - są w porządku, okna i ich jakość sprawdzona - ceny w porównaniu do innych nie są zawyżone. Montarz fachowy i szybki. Solidni. pozostałe ekipy z jakimi miałam do czynienia - tutaj już odczucia gorsze. Firma Wodnik od dachów - proponuję poczytać opinie na ich temat. Prawdą jest że podpisuje się umowę na VAT 8% (o ile zamawia się z usługa dekarską), po czym płaci się z 23% Vatem. różnica jest zwracana, przez pomniejszenie płatności za robociznę. Może to być zaskakujące, bo nikt o tym wcześniej nie wspomniał. Do rozładunku pokrycia dachowego trzeba zorganizować swoich ludzi, co uważam za nieporozumienie, bo po 1: za transport płacę, a towar biorę z usługą - sprawa b. niewygodna (przynajmniej dla nas). Generalnie nie jestem zadowolona z wykonania bo coś na dachu strasznie wali podczas wiatru. Reklamacja rozpatrywana w sposób niesatysfakcjonujący (brak odpowiedzi przez długi czas, lekceważenie sprawy) - sprawa jakkolwiek się ruszyła, ale pierwszy raz zgłaszałam problem w grudniu, a jest już połowa stycznia i de facto nikogo jeszcze nie było, kto mógłby zdiagnozować problem. O firmie brukarskiej nie napiszę więcej niż to że po 3 tyg. spóźnienia przyjechali i zrobili - efekty - bez fajerwerków, dlatego nawet ich nie wymienię z nazwy. Niedługo sama będę potrzebowała kogoś dobrego i taniego od elektryki i dociepleń. Czy moglibyście rzucić przykładowe ceny w naszym rejonie za: - punkt hydrauliczny - punkt elektryczny - koszt przybliżony m2 wylewek - koszt przybliżony m2 tynków (z materiałem i bez) tradycyjnych i gipsowych. Generalnie - wasze przemyślenia i sugestie - na co zwrócić uwagę przy tych pracach, co lepsze, czego się wystrzegać. Jak zrobić dobrze i tanio. pomóżcie, bo ja nowa jestem Z góry dziękuję za pomoc, a jakby ktoś chciał namiar na murarzy to proszę pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anatak 12.01.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Witam, Chciałabym dać rekomendacje grupie murarzy z Woli Rasztowskiej. Kierownikiem tejże grupy jest Pan Paweł Sawicki. Bardzo solidni ludzie. Terminowi i dokładni. Otwarci na sugestie i rozmowy, co podczas takich inwestycji jest istotne (przynajmniej dla mnie). Wykonali rozbudowę mojego domu w ok. 1,5 miesiąca z rozbiórką części starego domu,fundamentami, budową i dachem (kompletna więźba). Pracowali codziennie bez względu na pogodę (a była różna ostatniego lata). Jesteśmy z mężem zadowoleni z tej ekipy i możemy ją polecić, tzn. zastrzeżeń jak na razie brak. Gdyby był ktoś zainteresowany to namiary mogę podać na e-maila. Firma OKNOPLAST z Marek - są w porządku, okna i ich jakość sprawdzona - ceny w porównaniu do innych nie są zawyżone. Montarz fachowy i szybki. Solidni. pozostałe ekipy z jakimi miałam do czynienia - tutaj już odczucia gorsze. Firma Wodnik od dachów - proponuję poczytać opinie na ich temat. Prawdą jest że podpisuje się umowę na VAT 8% (o ile zamawia się z usługa dekarską), po czym płaci się z 23% Vatem. różnica jest zwracana, przez pomniejszenie płatności za robociznę. Może to być zaskakujące, bo nikt o tym wcześniej nie wspomniał. Do rozładunku pokrycia dachowego trzeba zorganizować swoich ludzi, co uważam za nieporozumienie, bo po 1: za transport płacę, a towar biorę z usługą - sprawa b. niewygodna (przynajmniej dla nas). Generalnie nie jestem zadowolona z wykonania bo coś na dachu strasznie wali podczas wiatru. Reklamacja rozpatrywana w sposób niesatysfakcjonujący (brak odpowiedzi przez długi czas, lekceważenie sprawy) - sprawa jakkolwiek się ruszyła, ale pierwszy raz zgłaszałam problem w grudniu, a jest już połowa stycznia i de facto nikogo jeszcze nie było, kto mógłby zdiagnozować problem. O firmie brukarskiej nie napiszę więcej niż to że po 3 tyg. spóźnienia przyjechali i zrobili - efekty - bez fajerwerków, dlatego nawet ich nie wymienię z nazwy. Niedługo sama będę potrzebowała kogoś dobrego i taniego od elektryki i dociepleń. Czy moglibyście rzucić przykładowe ceny w naszym rejonie za: - punkt hydrauliczny - punkt elektryczny - koszt przybliżony m2 wylewek - koszt przybliżony m2 tynków (z materiałem i bez) tradycyjnych i gipsowych. Generalnie - wasze przemyślenia i sugestie - na co zwrócić uwagę przy tych pracach, co lepsze, czego się wystrzegać. Jak zrobić dobrze i tanio. pomóżcie, bo ja nowa jestem Z góry dziękuję za pomoc, a jakby ktoś chciał namiar na murarzy to proszę pisać jeśli chodzi o tynki zapraszam do obejrzenia naszych prac, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 12.01.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Witam, Firma Wodnik od dachów - proponuję poczytać opinie na ich temat. Prawdą jest że podpisuje się umowę na VAT 8% (o ile zamawia się z usługa dekarską), po czym płaci się z 23% Vatem. różnica jest zwracana, przez pomniejszenie płatności za robociznę. Może to być zaskakujące, bo nikt o tym wcześniej nie wspomniał. Do rozładunku pokrycia dachowego trzeba zorganizować swoich ludzi, co uważam za nieporozumienie, bo po 1: za transport płacę, a towar biorę z usługą - sprawa b. niewygodna (przynajmniej dla nas). Generalnie nie jestem zadowolona z wykonania bo coś na dachu strasznie wali podczas wiatru. Reklamacja rozpatrywana w sposób niesatysfakcjonujący (brak odpowiedzi przez długi czas, lekceważenie sprawy) - sprawa jakkolwiek się ruszyła, ale pierwszy raz zgłaszałam problem w grudniu, a jest już połowa stycznia i de facto nikogo jeszcze nie było, kto mógłby zdiagnozować problem. W ofercie firmy Wodnik wyraźnie miałem napisane że bez rozładunku, jeśli tak miałaś nie masz się czego czepiać. Ryzykowne jest brać tanią ekipę do dachów (taką miałem ofertę o 4 tys. tańszą od innych) bez polecenia. Załapałaś się na tania ofertę dachówki podstawowej, a zarobili pewnie na dodatkach. Jeśli nie chcecie mieć problemów polecam Dach Met Łuków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 12.01.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Mam oferty na Punkt hydrauliczny - 60 złPunkt elektryczny - 35 złTynk - 15 zł Jestem w trakcie rozmów z ekipa z polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts