Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

HELP!!

A może macie namiar na kierownika budowy, z uprawnieniami bez ograniczeń lub kubatura ponad 1000 m3.

Czy tacy wymarli?? :bash:

Pozdrawiam słonecznie

Podaje namiar na sprawdzonego tynkarza - tynki cw zacierane kwarcem. Super jakosc. Co prawda wykonuje je starszy pan, wobec czego moze nie robi bardzo szybko - za to baaardzo dokladnie. Pan Kazimierz 505 632 620 Gdyby byl ktos zainteresowany, mozna powolac sie na Jacka od poddaszy. Pozdrawiam

Witam budujących.

Czy może mi ktoś poradzić, jak załatwia się praktycznie przyłącze budowlane. Słup elektryczny mam przy działce, z którego czerpią prąd sąsiedzi z nowego budynku po drugiej stronie ulicy.Drugi słup jest po drugiej stronie ulicy, ok. 18m od projektowanego miejsca przyłączenia w budynku.

Z kim się skontaktować, kto robi to szybko, solidnie, ile czasu to trwa?

Czy można kupić używany zestaw?

Mam już warunki przyłączenia oraz umowę.

Dziękuję

Mogę Ci podrzucić namiary, ale jeśli mi przysięgniesz- że czytać będziesz na siedząco z worem lodu na głowie ;)

Witajcie jestem tu nowy dopiero bede zaczymal budowe Mozecie mi podrzucic namiary na ekipy budowlane bede wdzieczny Pozdrawiam

P.S. klawiatura mi szwankuje dlatego tyle bledow

Witam,

chcieliśmy sie przywitać, zaczynamy budowe w Duczkach koło WOłomina.

Napewno będę korzystać z Waszych porad i podpowiedzi na tym forum.

Budujemy DOm na Medal z pracowni MG projekt - może ktoś w okolicy też buduje ten dom ?

Witam,

może ktoś zna, ostatnio robił jakąś z poniższych prac i mógłby polecić sprawdzoną ekipę od:

1) ocieplenie elewacji plus podbitka,

2) tynki wewnętrzne,

3) wykonanie przyłącza wody do budynku,

4) wyrównanie terenu - koparka (potrzebny dobry operator, który nie marudzi a potrafi sprawnie i szybko pracować).

Pozdrawiam,

BWP

Witam,

może ktoś zna, ostatnio robił jakąś z poniższych prac i mógłby polecić sprawdzoną ekipę od:

1) ocieplenie elewacji plus podbitka,

2) tynki wewnętrzne,

3) wykonanie przyłącza wody do budynku,

4) wyrównanie terenu - koparka (potrzebny dobry operator, który nie marudzi a potrafi sprawnie i szybko pracować).

Pozdrawiam,

BWP

Pytasz i masz: (wszystkie te informacje skopiowane z MURATORFORUM, wątek z : "Białej listy fachowców woj. mazowieckiego"; JA żadnej odpowiedzialności za to nie biorę, trzeba pytać o warunki i treść umowy z wykonawcą!!!!)

POLECANI FACHOWCY Z MUratorforum

SZARBIA:

Polecam

do wykończenia

Górala z Wołomina.

Od gladzi gipsowych, kafelki, biały montaż, podłogi, drzwi, schody itp. do wprowadzenia.

Jest stosunkowo niedrogi (np. glazura 40 zł)

Porządny i solidny, trzyma porzadek.

Pracuje sam albo z jednym pomocnikiem.

Wystawia faktury.

Bedzie wolny do polowy lutego.

500 425 611

-----------------------------------------

mateush

07-02-2009, 20:17

Witam,

szukam ekipy do zrobienia tynków cementowo wapiennych (zacieranie piaskiem kwarcowym. Buduję w okolicach Otwocka.

Pzdr

-------------------------------------------------

Nefer 07-02-2009, 21:21

Ponieważ posuwam się coraz dalej postanowiłam zrobić podsumowanie.

POLECAM serdecznie :

- wykonawca stanu surowego otwartego i dalszego ciągu również :) - Mariusz Andruszkiewicz - tu na forum Mariusz_A. Mariusz był inwestorem zastępczym - zajmował się koordynacją ekip, organizowaniem sprzętu i zakupem materiałow oraz "żeby wszystko szło wg. sztuki i prawidłowo".

Rozpoczęliśmy budowę równo rok temu - dziś kładę już płytki. Każda ekipa od Mariusza jest godna polecenia. Moim zadaniem było tylko robienie zdjęć na budowie ( do wglądu w dzienniku)

- wykonawcę instalacji wewnętrznej gazowej+ przeprowadzenie do skrzynki w ogrodzeniu + skrzynka. Panowie zrobili bardzo starannnie, nie demolując nic po drodze, uważnie i estetycznie. Cała praca trwała 6 godzin z malowaniem rurek.

Dostałam wszystki epapiery wraz z inwenratyzacją geodezyjną.

- wykonawca glazury/terakoty/kamienia - czyli glazurnika wszechstronnego - i znów pojawi się tu wcześniej wspominany nie raz Vadiol forumowy :) Vadiol co prawda u mnie jeszcze nie skończył i troszkę dam mu jeszcze pracy, ale w życiu nie widziałam, żeby ktoś tak był dokładny i tak dbał o moje pieniądze. Nic sie nie marnuje - doradztwo w pełni fachowe.

- dostawcę okien/drzwi/ bramy garażowej (Hormann) czyli forumowy Stary :) Fachowiec w każdym calu. Nie wciska ciemnoty tylko mówi jak jest. Jego ekipa do montażu - pierwsza klasa. Towar również bez jakichkolwiek zastrzeżeń

- projektant wnętrz - czyli moja słynna Jola ( na forum jej niestety nei ma, choć ją namawiam. Nieśmiała jest :)). Za dużo by pisac - jest świetna i nie realizuje swoich wizji tylko to co ja chcę mieć w domu. Oczywiście sprowadza mnie na ziemie jak popadam w przesadę :)

- kominek - p. Daniel (po lewej zdjęcie na stronie http://www.kominkiikominy.pl/ ) - najlepsza cena w Polsce na wkład. Fajna współpraca - bezsterowa - terminowa - i przesympatyczna. Kominka nie obudowywałam.

Jak będę miała kogoś do polecenia to dopiszę :)

Agrowczas 09-02-2009, 19:30

Ja wam moi drodzy powiem, że zaczęliśmy po Wielkanocy 2008.

Wigilia była w już wykończonym domu :)

Moja ekipa zrobiła mi praktycznie wszystko, chłopaki nie zostawili mnie nawet jak ich majster zawinął się ze sporą częścią ich kasy:

- wykopali fundamenty, wymurowali ściany fundamentowe,

- postawili stan surowy

- zrobili ocieplenie i tynki

- ocieplili poddasze i położyli płyty

- zrobili hydraulikę

- wylali posadzki

- pomalowali ściany

i pojechali na święta do domu :)

Ekipa jest z Tarnobrzega.

0 792 367 185

Więźbę zrobił mi najlepszy fachowiec z okolicy - p. Sikorski

Gont na dachu położyłem sam

Instalacje elektryczne zawdzięczam firmie El-rad z Gliny

Zakupy robiłem głównie w Brico Depocie - po pokłóceniu się z prawie wszystkimi okolicznymi "hurtowniami", które przy jednym zamówieniu chciały się dorobić na kilka pokoleń

///////////////

vadiol 10-02-2009, 21:39

Ponieważ posuwam się coraz dalej postanowiłam zrobić podsumowanie.

POLECAM serdecznie :

- wykonawca stanu surowego otwartego i dalszego ciągu również :) - Mariusz Andruszkiewicz - tu na forum Mariusz_A. Mariusz był inwestorem zastępczym - zajmował się koordynacją ekip, organizowaniem sprzętu i zakupem materiałow oraz "żeby wszystko szło wg. sztuki i prawidłowo".

Rozpoczęliśmy budowę równo rok temu - dziś kładę już płytki. Każda ekipa od Mariusza jest godna polecenia. Moim zadaniem było tylko robienie zdjęć na budowie ( do wglądu w dzienniku)

- wykonawcę instalacji wewnętrznej gazowej+ przeprowadzenie do skrzynki w ogrodzeniu + skrzynka. Panowie zrobili bardzo starannnie, nie demolując nic po drodze, uważnie i estetycznie. Cała praca trwała 6 godzin z malowaniem rurek.

Dostałam wszystki epapiery wraz z inwenratyzacją geodezyjną.

- wykonawca glazury/terakoty/kamienia - czyli glazurnika wszechstronnego - i znów pojawi się tu wcześniej wspominany nie raz Vadiol forumowy :) Vadiol co prawda u mnie jeszcze nie skończył i troszkę dam mu jeszcze pracy, ale w życiu nie widziałam, żeby ktoś tak był dokładny i tak dbał o moje pieniądze. Nic sie nie marnuje - doradztwo w pełni fachowe.

- dostawcę okien/drzwi/ bramy garażowej (Hormann) czyli forumowy Stary :) Fachowiec w każdym calu. Nie wciska ciemnoty tylko mówi jak jest. Jego ekipa do montażu - pierwsza klasa. Towar również bez jakichkolwiek zastrzeżeń

- projektant wnętrz - czyli moja słynna Jola ( na forum jej niestety nei ma, choć ją namawiam. Nieśmiała jest :)). Za dużo by pisac - jest świetna i nie realizuje swoich wizji tylko to co ja chcę mieć w domu. Oczywiście sprowadza mnie na ziemie jak popadam w przesadę :)

- kominek - p. Daniel (po lewej zdjęcie na stronie http://www.kominkiikominy.pl/ ) - najlepsza cena w Polsce na wkład. Fajna współpraca - bezsterowa - terminowa - i przesympatyczna. Kominka nie obudowywałam.

Jak będę miała kogoś do polecenia to dopiszę :)

Bardzo dziekuje .

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Rrmi 12-02-2009, 18:13

a zna ktoś dobrą firmę do stanu surowego ???A może najpierw poczytaj choć kilka postów powyżej ?No wlasnie . :D

Zauwazam , ze wiekszosc tak robi :roll:

Jako , ze wciaz dostaje zapytania na pw o mojego ciesle , to moze napisze tutaj namiary na Niego .

Kladzie tez wszyskie pokrycia , tak wiec nie tylko wiezba .

Zdaje sie , ze stawia tez stany surowe , razem z wiezba i pokryciem oczywiscie .

Pan Andrzej

505 021 091

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

mario1976

13-02-2009, 09:43

Moja budowa trwa już prawie dwa lata. Pamiętam jak sam zaczynałem i szukałem poleconych ekip. U mnie trochę ludzi się już przewinęło więc hurtowo polecam ich zainteresowanym.

A więc od poczatku:

Stan surowy - rewelacyjna ekipa górali, która do dzisiaj przyjeżdza do mnie jak chce coś domurować, wyburzyć etc. Mieszkają "na stałe" w Starych Babicach. Stany surowe + więźby. Antek Wójcik - 608 822 845

Dekarz - także górale mieszkający tym razem w Izabelinie. Poleceni przez ekipę od surowego i kilkunastu forumowiczów. Szybko, solidnie, terminowo. Była jedna mała popraweczka przy oknie połaciowym i po telefonie następnego dnia byli na budowie.

Witek Groń - 607 242 688

Szamba betonowe - od A do Z. Przyjeżdzają z szambem, z koparą wszystko super terminowo, daszki, łaczniki itp itd. Są na pewno drożsi niż szamba "radomskie". Natomiast naczytałem się o pękających, stękających, a chciałem usługę kompleksową. Jak wszyscy polecani przeze mnie też mam ich z polecenia (Grupa Stare Babice). Pan Kucharski 602 325 904

Hydraulik - człowiek rakieta. Nie ma rzeczy niemożliwych. WC na suficie. Prosze bardzo :wink: . Nie marudzi jak żonie zachciało się kaloryfera pół metra dalej tylko przestawie. Mieszka w Błoniu.

Zbyszek Kowalewski - 607 385 951

Elektryk - założyciel Grupy Stare Babice. Krzysiek (KrzysiekSW)

terminowy, zgłową pomysłów. Tak samo jak hydraulik. Nie ma rzeczy niemożłiwych. 600524497

Kominek - firma Manuart z Blizne koło Starych Babic. Na kominkach się nie znam. Mój jest ładny i tyle. Działa i pieknie ciagnie ;-) Natomiast podczas jego budowy w domu miałem innych fachowców. Twierdzili, że pierwszy raz widzą aby ktoś tak się pieścił z konstrukcją, zabudową etc. http://www.manuart.pl 516 167 344

Podłogi - drewno, deska barlinecka, panele, dechy. Mały sklepik na Arkuszowej jadąc do Babic. Własciciele to młode małżeństwo. Bardzo miła Pani Basia i ekspert od podłogi Piotrek Galas. Mają polecane ekipy parkieciarzy (ekipa Pana Roberta i Bogdana robiła u mnie) z jakimi współpracują. Panele i "barlinka" Pan Piotrek kładzie sam. Dokładny do granic upierdliwości. http://www.pokryciapodlogowe.pl

Schody (także parapety i inne drewniane wykończenia) -rewelacyjna polecona przez kumpla i kilku forumowiczów ekipa górali. Mi robili schody samonośne. Obkładają też betonowe. Jestem upierdliwy i nie mogę się czepnąc niczego. Poza tym to dwóch kabareciarzy. Człowiek przy nich odpoczywał jak jechał na budowę. Pan Dochnal - 602 341 420

Odkurzacz centralny - facet z Ożarowa przedstawiciel Beama. Miły, kulturalny no i był tańszy niż konkurencja. Montuje, sprzedaje jednostki centralne. 600 820 287.

Te ekipy odwaliły kawał solidnej roboty, nie podnosiły mi ciśnienia nie wku....nie denerwowały :wink: jak dłubali coś w domku to nie musiałem sie zmuszać aby jechać na budowę.

Z innych ekip byłem zadowolony śrenio (z powodu jakości pracy lub osobowości specjalistów) lub zupełnie więc polecać nie będę.

Jakby ktoś miał pytanie co do cen jakie płaciłem lub innych szczegółów to zapraszam na priv. Dzwoniąc do nich możecie się powoływac na Mariusza z Zielonek Parceli.

…………………….

marzena999

19-02-2009, 10:40

witam, mogę polecić swoją ekipę do stanu surowego wraz z dachem, Stanisław 606555756.

budowali mój pierwszy dom w 1999 r. i drugi w ub. roku w Józefowie pod Otwockiem (zbudowali dom moich rodziców i szwagra)...wszystkie stoją, ostatnio mój mąż sprawdzał beton (mieliśmy lany strop) "młotkiem schmita" wyszło B-29

………………………………………….

Irma

25-02-2009, 09:13

Gorąco polecam wykonawcę schodów:

Ryszard Rosłaniec 606417571

baaaardzo dokładny

Roman77

27-02-2009, 23:23

Polecam ekipę górali do wykończeniówki, zakres prac trzeba ustalić bo ja już sie pogubiam co mogą robić, a robią wieeele :) Preferowane okolice Jabłonny i Legionowa

oto namiary p. Staszek 783689908, p. Zbyszek 505821021,

p. Wacek 695674412, dzwońcie po 20

powodzenia , pozdrawiam

Beata

Nie polecam tej ekipy górala Zbyszka, przyjechał miesiąc po umówionym terminie.Ogólnie robota partacka, wszystko trzeba poprawiać.

dorisbis

03-03-2009, 17:50

warto poczytać :lol:

Ja często nie jestem na tym forum bo nie mam czasu.. Zadko zaglądam ale jestem już po budowie stanu surowego., mam okna i elektryke i ogrzewanie jeszcze tynki i reszta.

ja moge polecic pana a raczej 4 panów którzy wybudowali nasz dom

stan surowy zrobili normalnie nie cudownie ale bardzo normalnie. Co mi sie podobało to to że skożystaliśmy ze zniżek pana co nam to wykonywał.

Poprostu on ma zniżki tam gdzieś.. zamówiliśmy materiał zapłaciłam i po tygodniu miałam na placu budowy. tylko postawił mi warunek taki że to on bedzie budował budynek SSO żebym sie nie wycofała ..-

-miałam taniej materiał i robote zakończona.

A zapomniałam elektryke i ogrzewanie też nam podłączał

pan Przemek 697 555 835

proszę mówic że od DORoty to może dostane zniżki na ocieplenie i poddasze :lol: :D

pogor

04-03-2009, 09:45

Witam,

polecam serdeznie ekipę sprawdzoną juz na budowie u mojej koleżanki i u mnie, Panowie wykonuja Stanu surowe otwarte, oceiplenia zewn i wewn, oraz w sezonie zimowym także wykonczeniówkę.

Efekty pracy Panów można obejrzec pod warszawą gmina babice.

tel Pan Paweł: 694-028-792

Pan Romek: 604-721-800

scautinho

05-03-2009, 13:58

Witam

Po mniej więcej dwóch latach walki wprowadzamy się do domu-:) W związku z tym trzeba się podzielić z Forumowiczami nie tylko tą radosną wieścią, ale i namiarami na fachowców.

Kilku z wykonawców trafiło do nas z tego Forum, reszta jest albo polecana przez tychże fachowców, albo przez znajomych. Kontakty, które udostępniam powinny być aktualne, choć w niektórych przypadkach minęło kilkanaście miesięcy. Niektórzy... hmm... byli specyficzni. Zainteresowanym poradzę na privie na co zwracać uwagę-;)

Ważne: dom stoi tuż za granicami W-wy, w stronę Nieporętu. Więc kilku z fachowców lubi działać tylko w tymże terenie.

Koparka i inne roboty ziemne - p. Czarek 501 120 118;

Dach czyli dachówka, veluxy i reszta (Dachlux z Puławskiej) - p. Paweł 512 255 590;

Piasek i ziemia (imienia nie pamiętam) - 601 391 915;

Klinkier (p. Janek - specyficzny, szczegóły na priv-:)

Hydraulik (kompleks) - p. Mariusz 604 251 629 (polecony na Forum);

Kierownik budowy - p. Teresa Łaciak z Kątów Węgierskich 501 747 599;

Ogrodnik - p. Artur (robi drugi ogród...) 501 445 617;

Okna z Dobrych Okien (Węgrów) - zajebiste - p. Małgorzata (25) 792 20 85;

Posadzki - p. Sławek 607 110 465 - (uwagi na priv...);

Styropian, stal, drzwi wewnętrzne, farby, płyty paździeżowe itp. - Efekt Zielonka, p. Jacek 605 650 880;

Ocieplenie, tynk zewnętrzny (teraz ponoć i wewnętrzny, maszynowy) - p. Sylwek 504 216 761;

Tynk wewnętrzny - p. Andrzej 601 817 411 (uwagi na priv);

Drzewo na więźbę - p. Przemek 604 913 848;

Budowa (stan surowy) - p. Wojtek 696 030 089 - wybudował dom u sąsiada; drożej niż u mnie, ale wydaje mi się, że... lepiej.

Stiuki (widziałem robotę u sąsiada - niezła!) - p. Bogusia 601 543 297;

Cyklinowanie (szpachla i lakierowanie też, listwy) - p. Jarek 512 343 860;

Dekarz (więźba, dachówka, okna) - p. Marcin 698 394 557;

Strop terriva, bloczki, nadproża (z dowozem) - p. Grzesiek - 606 937 937;

Kominek (Marki) - p. Kasia 509 312 510;

Wykończeniówka - kompleks - p. Zenek (robił u sąsiada, więc wiem, że b. dobrze i... dość tanio; wyrwany z tego Forum) 515 613 274;

Można się powołać na Marcina ze Stanisławowa, ze Słonecznej-:))))

======================================================

imer1005

11-03-2009, 20:22

Poniżej podaję sprawdzone namiary. Ja jestem bardzo zadowolny z tych ekip.

Kontakty:

Stan surowy z krokwiami: tel. 602 177 313

Dachy: tel. 601 372 385

Okna: tel. 697 475 143

Szambo: tel. 502 037 636

Hydraulika: tel. 606 233 502

Ocieplenia: tel. 511 053 012

Po następnym etapie instalacji, tynków i wylewek również podzielę się na forum swoimi odczuciami. Ale jestem spokojny bo te ekipy są z polecenia z tego samego źródła.

Merka_23

13-03-2009, 09:13

wczoraj z płaczem pozegnałam góralskich wykonawców mojego domu (byli u mnie od stanu surowego zamknietego- Boze dlaczego ja ich wcześniej nie spotkałam ) POLECAM ich w 10000%. Pare "uczciwych" :evil: wykonawców na swej drodze miałam a Ci kurcze naprawdę mi żal, ze odjechali. Jak cos dam numer na priv. Budują całe domy łącznie z wykończeniem. Nie należą do tanich, ale warto!!!![/i]

dziunia20

17-03-2009, 09:13

Witam

właśnie kończę budowę stanu surowego w Sulejówku,jeśli ktoś chciałby naprawdę dobrą i fachową ekipę do stanu surowego polecam mojego fachowca Pana Jacka tel. 600 038 475.Jestem baaardzo zadowolona.

Jak ktoś będzie chciał obejrzeć budowę proszę o wiadomość na priva

salmon969

18-03-2009, 22:58

Góral z polecenia i ja teraz polecam

W zeszłym roku na forum polecono mi solidną ekipę górali do stanu surowego , zdzwoniłem się i spotkałem się z nimi po zapoznaniu się z planami dogadaliśmy się co do budowy .Dziś zakończyli mi budowę domu do stanu surowego .I powiem jedno o takiej właśnie ekipie myślałem i na taką trafiłem , to znaczy.

Górale (Sylwek i Szczepan oraz reszta ekipy) ludzie przede wszystkim doświadczeni i myślący ,zaradni i nie pijący co jest zmorą w budowlance .

Ceny mają z życia wzięte a nie jak inni z kosmosu a jakość ich pracy w 100% zadowoliła moje oczekiwania . POLECAM .

Dla zainteresowanych namiary 694327297 -Sylwek mówić że od Grzegorza z Leszna dostało się namiary

Elias 23-03-2009, 16:24

Witam,jestem nowa na forum i troche ze zdziwieniem czytam niektore posty.Dla mnie rzecz oczywista-Jak ktos jest do wszystkiego to jest do niczego-takie tam powiedzonko ale czesto sie sprawdza.

Szukajcie profesjonalistow w danej dziedzinie.Ten kto jest dobry w budowie domow raczej nie bedziej juz za bardzo profesjonalny np. w ukladaniu plytek.Chyba,ze ma bardzo duza firme i bierze podwykonawcow.(cena wtedy tez jest odpowiednio wysoka).

My z mezem w zeszlym roku budowalismy dom - okolice Grodziska Maz.Z czystym sumieniem moge polecic firme p.Dominika Kujawy (tel.0507 122 233). ktory postawil nam dom w stanie surowym otwartym.Sprawdzil sie idealnie.Doradzal, jezdzil po towar na sklad jak nie mogli dowiezc a cos im zabraklo.Umowe tez bez problemu podpisal.Jednak nie podjal sie dalszych prac wykonczeniowych bo jak stwierdzil nie mial fachowcow do wykonczeniowki.Byl rzetelny, co cecha raczej rzadka u wykonawcow.

kinia81

23-03-2009, 21:15

Polecam ekipe zajmująca się hydrauliką. Wykonują instalacje od A do Z. Sa solidni i sumienni. Działają w woj. mazowieckim i lubelskim. Naprawdę polecam. Piotr 507- 748-994 [/b]

DZIDZIAK 01-04-2009, 10:34

Moge polecic firme ktora budowal mi dom. Nie musialam sie niczym zajmowac i nawet wybudowali mi go przed terminem:) Dom stoi i nic zlego sie nie dzieje.

Jak ktos jest zainteresowany to kontakt do p. Witolda 603 521 230

Pawel_12 01-04-2009, 11:53

Z czystym sumieniem mogę polecić ( zresztą już wczesniej tutaj polecanego) wykonawcę schodów Pana Darka Laska tel. 608 404 823 - bardzo ładne i niedrogie schody - żadnych problemów

Kgasiorowska 16-04-2009, 20:43

Witam,

często korzystałem z tej rubryki na forum.

Jestem obecnie na etapie wykończeniówki.

Z dotychczasowych wykonawców mogę z czystym sumieniem polecić ekipę górali do krycia dachu ceramiką. Robotę wykonali solidnie i ładnie (nawet moja żona nie miała zastrzeżeń). Dach dość skomplikowany (bungalow z pracowni p. Szewczyka).

Dlatego polecam - p.Andrzej 888 808 818

Rowniez polecam Pana Andrzeja Dudka 888 808 818. Chłopaki kończa u mnie dach, sa bardzo solidni, a do tego niedrodzy i sympatyczni. To pierwsza ekipa z ktorej jestem naprawde zadowolona.

mek_84

17-04-2009, 21:42

Ja osobiście mogę polecić bardzo solidną ekipę dekarską pana Tomasza Kowalskiego z okolic Warszawy. Wykonanie solidne, osobiście jestem bardzo zadowolony. Wszystko poszło szybko i sprawnie. Dla zainteresowanych podaję kontakt: 605 88 17 00.

fighter1983

19-04-2009, 12:31

Spośród wielu moich klientów trafił się jeden wyrózniający sie wykonawca do tego góral - Zbigniew Hołda, działa na terenie Warszawy i okolic, zajmuje się stanami surowymi,maszynowe tynki gipsowe i cementowe, posadzki mixokretem, elewacje, wykończenia w szczególności poddasza. Cenowo jest "średni", zresztą sami zapytajcie

Zbigniew Hołda 601-815-765 maila nie używa (tradycjonalista :p)

nowy 5

19-04-2009, 22:02

JA AKURAT SIE NIE ZGODZE PONIEWAZ JA OSOBISCIE ROBIE TYNKI TRADYCYJNE POSADZKI I DOCIEPLENIA LECZ MOGE ROBIC CALE WYKONCZENIA A DLATEGO ZE TYNKI ROBIE PO ELEKTRYKACH WIEM KOGO POLECIC POSADZKI PO HYDRAULIKACH I TEZ WIEM KOGO POLECIC I TAK DALEJ I DALEJ I W SUMIE ZBIERA SIE KILKA TAKICH FIRM W JEDNA CALOSC USTALAJA JAK I KTO PO KIM WCHODZI JEST JEDEN ODPOWIEDZIALNY ZA WSZYSTKO KLIJENT NIE DENERWUJE SIE ZE ZE KTOS JEST UMOWIONY I NIE MOZE WEJSC NA BUDOWE BO POPSZEDNIK SIE NIE WYRABIA I RACZEJ CENY SA INNE W MOIM PRZYPADKU SPRAWDZA SIE W 100 % I PRZEDE WSZYSTKIM UMOWA I GWARANCJA ORAZ MOZLIWOSC OBEJZENIA ROBOTY U INNYCH KLIJENTOW TO JEST MOJE ZDANIE LECZ JESLI KTOS NIEMA SPRAWDZONYCH FACHOWCOW LEPIEJ ODPUSCIC I NIEROBIC KLIJENTOW W KONIA BO TO SIE MSCI I TO BARDZO POZDRAWIAM TO NIE REKLAMA TYLKO WYRAZENIE SWOJEGO ZDANIA

Bonzo 20-04-2009, 14:34

Witam Wszystkich,

Poszukuję godnej polecenia firmy zajmującej się instalacjami wentylacyjnym (rekuperatory, rozprowadzenie powietrza, GWC) od projektu po wykonanie.

Ma ktoś namiary na takich ludzi?

Z góry dziękuję

Polecam p.Jarka - 602-334-682 , robił u mnie i u innych forumowiczów.

Również polecam tego Pana. Profesjonalnie, czysto, terminowo. Bardzo dobry fachowiec, doradzi, nie sciemnia.

iziz1 21-04-2009, 11:27

Witam,

Właśnie kończymy elewację i poddasze (ocieplenie i zabudowa k-g) i z czystym sumieniem mogę polecić ekipę Pana Leszka Garbala tel. 606 394 789. Są naprawdę solidni i przy tym niedrodzy. Jeśli, ktoś chcę zobaczyć efekt ich pracy zapraszam gm. Stare Babice.

Dodatkowo chciałbym też polecić moich instalatorów elektryka, wod-kan plus co - jedna ekipa Pana Andrzej Pacocha tel. 606 508 162. I tutaj również same plusy.

I na koniec Pan Piotr od kominków - 509 841 680.

kris19 21-04-2009, 13:43

Drodzy inwestorzy obecni i przyszli poniżej kilka namiarów na ludzi i firmy z którymi współpraca podczas budowy była bezproblemowa i przynosiła wiele satysfakcji z dobrze wydanych pieniędzy. Dodatkowo kilka kontaktów w moim dzienniku.

Wykończeniówka DWIE EKIPY (tych fachowców należało by sklonować)

Glazura, terakota, zabudowa karton - gips, sztablatura, malowanie, biały montaż, renowacja kamienia, biały montaż i wiele innych.

GORĄCO POLECAM – SUPER EKIPA – DOSKONAŁA WSPÓŁPRACA (uratowali mi życie po poprzedniej ekipie)

1. PAN JAREK PLUS EKIPA509 237 944

2.PAN ANDRZEJ I PAN PIOTR 500 186 854

STAN SUROWY z Więźbą plus ELEWACJA (styropian plus tynk)

Pan Jan – wielokrotnie polecany na forum

504 009 293

DACHÓWKA plus super wykonawca

Michał Dąbrowicz

doradca techniczny firmy Dachlux

0 500 116 292

0 608 475 793

Oferta p. Michała była najlepsza

Polecam super ekipę od podbitki.

U mnie Panowie robili 1,5 dnia i wyszło super fajnie i co najważniejsze - tanio.

Polecam

Można się powołać na Krzysztofa z ul. Bieszczadzkiej

Artur Niedźwiecki, Lares ,501-662-245

POLECAM FIRME OD PORECZY I BARIEREK SCHODOWYCH

Rozsądne ceny i terminy, szybki i dokładny montaż

Kontakt 774 81 81

Z czystym sumieniem mogę polecić:

GEODEZJA

- Pan Marcin 607 156 380

- Pan Jakub 601 812 084

Obaj panowie są z firmy MK GEO

- polecam od początku do końca inwestycji

- terminowi i słowni i bardzo dobra cena

- zawsze przygotowani np. szkic wytyczenia co ułatwia i przyspiesza pracę

- Panowie posiadają bardzo dobry kontakt z firmą STD NASIŁOWSKI (przyłącza gazowe, kanalizacyjne, wodociągowe i inne )

Proszę się powołać na Krzysztofa z ul Bieszczadzkiej to może będzie rabacik

andrzej_izabelin 22-04-2009, 08:36

Moja budowa trwa już prawie dwa lata. Pamiętam jak sam zaczynałem i szukałem poleconych ekip. U mnie trochę ludzi się już przewinęło więc hurtowo polecam ich zainteresowanym.

Stan surowy - rewelacyjna ekipa górali, która do dzisiaj przyjeżdza do mnie jak chce coś domurować, wyburzyć etc. Mieszkają "na stałe" w Starych Babicach. Stany surowe + więźby. Antek Wójcik - 608 822 845

Dekarz - także górale mieszkający tym razem w Izabelinie. Poleceni przez ekipę od surowego i kilkunastu forumowiczów. Szybko, solidnie, terminowo. Była jedna mała popraweczka przy oknie połaciowym i po telefonie następnego dnia byli na budowie.

Witek Groń - 607 242 688

Adamu4

26-04-2009, 23:08

A ja z czystym sumieniem mogę polecić pana Zbyszka. ROboty ziemne. Wykonywał mi niwelację terenu. Od oczyszczenia z gruzu po starym budynku przez wykop, nawiezienie ziemi (ma własną więc i cena dobra)

Ogólnie praca wykonana bardzo sumiennie i rozsądnie cenowo. Poleciłem koledze i też się sprawdził. Facet "do rzeczy" :wink:

Tel.601 948 648 można śmiało też pisać na maila (całkiem szybka odpowiedź jak na tego typu usługi...) Mail jest gdzieś na stronie internetowej: Roboty ziemne (http://www.ziemne.com.pl)

Bożena030100 30-04-2009, 15:08

związku z tym, że dom mam już zamknięty to chciałabym polecić:

Ekipa od SSO.

Pan Jacek Antecki 609 496 072

polecam dlatego,że mój projekt gotowy był niedopracowany, kosztorys materiałowy "do kosza", mnóstwo małych usterek. dzięki p. Jackowi udało się nam z sukcesem zakonczyć ten etap. Facet wszystkiego pilnuje, robi dodatkowe obliczenia jeśli architekt zapomniał :o . POLECAM

W poniedziałek inna ekipa p. Jacka będzie nam robiła elewację. W związku z tym, że będzie i tynk, i klinkier, i drewno bardzo jestem ciekawa jak sobie poradzą.

W domu buszują elektryk, hydraulik i zaczynają tynkarze. jeśli się sprawdzą to też napiszę ale tych fachowców znalazłam na FM więc tylko potwierdzę (mam nadzieję) ich fachowość

Agnieszka&Robert

07-05-2009, 09:22

Kończąc kolejne etapy budowy - znów podsumowuję i z czystym sumieniem polecam Wykonawców - może ktoś z Was skorzysta z ich pracy.

Jakiś czas temu już polecałam moich wykonawców na tym wątku

i postanowiłam powtórzyć ich namiary.

Podaję namiary do tych wykonanwców, z których jesteśmy najbardziej zadowoleni i z czystym sumieniem możemy ich polecić :D

Wszyscy są bardzo mili, komunikatywni, stawiają się na umówione terminy i służą radą, naprawdę aż miło budować z takimi ludźmi :D

Poniżej podaje jedynie imiona, i niektóre telefony (na które mam zgodę :D )dla zainteresowanych pozostałe dane prześlę na priv:

* wykonawcy od stanu surowego z więźbą (wiem, że robią również całe pokrycia dachu - u mnie nie robili) - Sylwek i jego zgrana ekipa - wpadli do nas 28 stycznia 2008, postawili w 2 miesiące dwa budynki i pojechali budować dalej) :D Tel. 694-327-297

* hydraulik pan Krzysztof -uwinął się sprawnie i bez bałaganu, ze swoimi materiałami :D

* elektryk - Jacek - przeszli przez dom jak burza, instalacja elektryczna w peszlach, do tego nagłośnienie, telefony, TV - czyściutko i szybciutko :D

* panowie od kominka - p. Piotr - młode, sprytne chłopaki,

u nas robili rozprowadzenie ciepłego powietrza z aparatem nawiewnym, obudowa kominka z kamieniem, co prawda nie obrabiają bryły ale reszta jak najbardziej godna polecenia, przede wszyskim szybko i sprawnie a i cena bardzo przystepna :D (pisze o 2 panach ale imię znam tylko jednego :( )

Tel. 509-841-680

* "Drzwi Centurion-R, montażyści z firmy Zaplecze - polecam, sprytni panowie, bardzo grzeczni, wszystko czyściutko zrobili a drzwi zakładali w kapciach aby nie nadeptać na gotowych podłogach" Polecam pana Andrzeja z Ekipą :D

* I znów pan Marek, tym razem od wykończeniówki, kafluje, maluje, paneluje. Jest pomysłowy i samodzielny, nie wymaga ciągłego wołania hydraulika do prostych montaży umywalki czy też WC. U nas prace zajęły mu 1.5 miesiąca - to jak na taką powierzchnię to uwinął się szybciutko :p. U nas też będzie jeszcze robił garaż, balkon i taras. Pracy ma dużo, ale może uda się komuś go namówić.

Oczywiście wszystkie telefony prześlę na priv.

Pozdrowienia, A&R

Grzesio-K

12-11-2009 12:22 #2011

No to po kolei:

1. Elewacje - Grzesiek Szymański i Adam Rybak, tel. 512 197 154. Polecania na forum, robotę możesz sobie obejrzeć u mnie, u sąsiada, w Babicach, na Kwirynowie - ja to oglądałem, zleciłem, z roboty jestem b. zadowolony

19-11-2009 18:05 #2013

lesiak77

już niejednokrotnie pan Robert od kartongipsów, prace wykonane były terminowo, szybko, czysto a efekt naprawdę zadowalający, to jedna z niewielu ekip które mogę z czystym sumieniem polecić kontakt do pana Roberta 0 502 469 645 i drugi fachowiec elektryk pan Andrzej 0 605 317 775,

22-11-2009 22:41 #2018

madere

Stolarz zrobił mi schody z balustradami kutymi niedrogo i naprawdę solidnie. Z czystym sumieniem polecam, teraz robi mi drzwi Na pewno skorzystam jeszcze z jego usług i zamówię u niego meble do kuchni.Wspomnę tylko ze w Warszawie moje schody wyceniali na 27tyś a on mi zrobił za 16tyś Schody wyszły lepiej niż myślałam

Witold Kita tel.696-080-002

22-11-2009 22:51 #2019

madere

Mój architekt Dawid Łapiński jest z Legionowa- polecam, młody chłopak ale zna się na rzeczy i mozna sie z nim dogadać tel.602-536-681

Ekipa budowlana-poprostu magicy-duża ekipa zgrana NIE PIJĄCA-wiele domów budowali w mojej okolicy wszyscy są zadowolenie ja też

Andrzej Kamiński 601-257-662 .

Hydraulik- złoty człowiek,ludzki i nie drogi, porządny fachowiec i kupę materiałów załatwił mi taniej Stanisław Puławski 503-031-166

========================

23-11-2009 08:07 #2020

olive2008

Witam

Mogę podać Ci namiary do fachowców, którzy robili u mnie, bardzo solidni, terminowi, dokładni i przede wszystkim nie drodzy.

Pan Wojtek tel. 791 667 036

Pan Piotr tel. 600 819 883

06-12-2009 22:53 #2031

kami-lla

Napisał coulignon

Dominik Kujawa z Zabiej Woli. Ale tylko stany SSO

http://www.domykujawa.pl

Moge też polecić inne ekipy od dalszych parac. Ale najpierw uporaj sie z murami.

Ja równiez polecam p Dominika

piwopijca

Napisał zarembiusz

A czy możecie polecić wykonawcę i projektanta instalacji wentylacji mechanicznej z rekuperacją z okolic Grodziska Maz.?

Zanim wezmiesz kogos z tzw. okolic dobrze go sprawdz.

Ja dogadalem sie z ASK i w pierwszej propozycji miala robic mi firma z Legionowa -najblizsza mojej budowy, no ale niestety facet przegial pale totalnie. Dostalem wstepna wycene od ASK a gosciu zaczal podnosic ja systematycznie i w koncowym etapie mialo wyjsc ok. 35-40% drozej niz wstepna wycena. Podobno juz nie wspolpracuja z nim za taki numer.

Drugi strzal byl trafiony i instalacje zrobila mi ekipa Pana Marka Ziolkowskiego, firma GOMAR tez jedna z ekip wspolpracujacych z ASK w naszym rejonie ale z Radomia. Wycena nieznacznie zmienila sie ale i prac troszke dolozylismy (cena wstepna nie obejmuje przepustow przez przegrody) i jest OK.

Wazne jest to ze wiekszosc jest ze sztywnych rur, elastyczne sa tylko doprowazajace do GK na poddaszu (zeby mozna bylo trafic w wycieta dziure rura) i z centralki wychodza elastyczne a reszta to juz sztywne.

================================

14-12-2009 20:20 #2038

bardzobardzo

SYMPATYK FORUM (min. 10)

Feb 2008

Posty-27

Moja budowa dobiega końca ,więc mogę zrobić zestawienie wykonawców godnych polecenia. Większość z nich znalazłam na forum muratora , do tych wykonawców nie miałam najmniejszych zastrzeżeń.

Hydraulika : Pan Stanisław 601 391034

Tynki zewnętrzne : Pan Darek 514 715 381

rewelacyjna ekipa. Struktura wręcz idealnie wykonana, szybko, solidnie, terminowo.

forumowy Vadiol czyli Pan Robert 664 837 837

Prace wykończeniowe w kamieniu, układanie gresów, glazura różnych wymiarów, mozaika, łączenia różnych struktur, układanie gresów na półokrągłych ściankach i nietypowych formach geometrycznych, doradzanie wielu niestandardowych i ciekawych rozwiązań. Kilku glazurników nie chciało się podjąć wykonania zadania. Wykonanie projektów bardzo dokładne, rozmieszczenie materiału zgodne z rysunkami technicznymi, z zachowaniem kątów, grubości fug dobrana idealnie, mozaika była karkołomna, z różnej wielkości płytek, które nie były swoimi krotnościami. Mój arch , był pełen uznania , a to wymagający gość.

Dachy: Pan Andrzej 505 021 091

Więźba dachowa wykonana bardzo solidnie, krycie karpiówką w rybią łuskę, obróbki wokół komina bardzo dokładne, obróbki blacharskie z blachy miedzianej wykonane perfekcyjnie. Dach spory i skomplikowany, mimo moich obaw wszystko poszło jak z płatka.

Gdyby murarze pracowali tak jak wyżej wymienione ekipy to nie odczułabym , że budowałam dom. Szczerze polecam wymienionych wykonawców.

28-12-2009 15:11 #2042

ramotki

STAŁY BYWALEC (min.

May 2008

okolice Jaktorowa

475

Wpisy w Dziennikach Budowy-165

Napisał falc0n

Napisał hiro77

Czy możecie mi polecić kogoś SOLIDNEGO od ocieplenia zewnętrzenego już mi ręce opadają od szukania.

Oby nie Slawek Dembski z Konstancina. Jesli Ci portfel i nerwy mile, to omijaj z dala.

Janek, 886 263 781, ocieplenie + tynki zewn.

==============================

c.d. skopiowanego z BIAŁEJ LISTY FACHOWCÓW:

29-12-2009 18:05 #2043

Baska99

Dec 2009

1

ekipa budowlana

Napisał ensignx

Polecam mojego murarza i jego ekipę (zgrany i co ważne stały skład: 2 murarzy i 2 pomocników).

Kończą murować mój dom. Muruje dokładnie i/ale dość powoli.

U mnie siporex i teriva,a np. u sąsiada w tamtym roku porotherm i strop monolityczny.

Robią też tynki i więźbę dachową.

Ceny przyzwoite.

Kontakt: Mirek Mierzejewski 606 955 624

Ma teraz wolny termin. Można śmiało dzwonić jeśli budowa w woj. mazowieckim

albo warmińsko-mazurskie.

Budowałam z tym wykonawca - wiekszego bałaganu zostawic juz po sobie nie mozna !!!! - lepiej uprzedzic i rozliczyc sie dopiero, gdy ekipa po sobie posprząta .....pozdrawiam

04-01-2010 22:07 #2047

Małgośka Ł.

164

Wpisy w Dziennikach Budowy

89

Ja z czystym sumieniem mogę polecić ekipę P. Darka - 514 715 381 do tynków zewnętrznych i nie tylko .

Ekipa już nie raz była polecana w tym wątku.

Ogólnie chłopaki robią prawie wszystko. Tynki zew., wew., podwieszane sufity oraz kładą glazurę.

Ja osobiście jestem pod dużym wrażeniem ich dokładności i głęboki ukłon w ich stronę za profesjonalizm.

Obecnie chłopaki robią mi całe wnętrze, a oprócz tego zrobili wszystko na zewnątrz, tzn. elewację, podbitkę, cokoły i parapety.

06-01-2010 09:28 #2049

jareko

REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postów!) NAJLEPSZY DORADCA NA TYM

Grodzisk Mazowiecki

14.944

profil płatny

Okna Schuco sprzedaż i montaż Sprzedaję okna PVC na niemieckim profilu Schuco z firmy HeKaPlast... http://www.amazingwindows.eu zajmuję się także montażem .... http://montaze.info.pl/ http://www.jareko.pl Warszawa i nie tylko

Re: Ceny wyższe niż w Wiesbaden (blisko Frankfurtu)

Napisał batko lenin

...jam prowincjusz, a tyś warszawiak... Znaszli określenie "ceny warszawskie"? Poza tym Twój koleś trochę przesadza...Pozdrawiam.

Hmmm..... nie ma czegos takiego jak ceny "warszawskie" i inne. Ileż to razy cena za towar jaki oferuje klientom okazywala sie rowna badz nizsza od cen na rynku lokalnym

A opowiesci o rynku "zachodniem" w wiekszosci mozna miedzy bajki wlozyc

Przenies sie do Wiesbaden, zacznij budować, pozniej zacznij mieszkac - wtedy mozemy porozmawiac

co lepsze?

okna - tym się zajmuję

nie odbieram PW na Forum,więc proszę nie pisać bo i tak nie odpiszę

Masz pytanie, którego tu zadać nie możesz? Napisz na mail [email protected]

Anna Kotynska

Oct 2006

132

46

Napisał Nefer

Napisał Bożena030100

Wczora pożegnałam panów od g-k. Polecam bardzo, bardzo!!!!!!! Zostali już wcześniej polecani na forum m.in. przez Nefer. To,że są super fachowcami jest bezdyskusyjne ale dodatkowo to bardzo fajni ludzie. Pan Robert i jego brat Wojtek z pewnością na długo zostaną nam w pamięci. Dodatkowo zaproponowali fajne rozwiązania, które z pewnością ułatwią nam życie. Jeśli ktoś ceni fachowość i dobry humor to może liczyć na to korzystając z usług tej ekipy. Bardzo dziękuję Nefer, że o nich napisała i moglam ich zaprosić do swojego domu

Robert 502 469 645

Cała przyjemność po mojej stronie - chłopaki rzeczywiście są niezwykli

A ja jeszcze raz NIE POLECAM! Zmarnowali mi prawie 3 miesiące, cały czas zwodząć, narobili szkód na budowie.

15-01-2010 12:03 #2060

78mysz -REKORDZISTA FORUM (10 tysięcy postó

Feb 2008

12.210

173

U mnie na budowie było kilka fajnych ekip. Gro z nich poleciła Nefcia. Z zamkniętymi oczami mogę polecić Starego- fantastyczne okna i fachowo wprawione, a dodatkowo człowiek w deche jest , Sławka z Delty- od alarmów-zaproponował optymalne rozwiązanie do naszych potrzeb, Roberta - firma Selki, który dokładnie poupychał mi na daszku wełnę i wymyślił fajną zabudowę stryszku nad garażem, dodatkowo ocieplając jeszcze styropianem kawałek ściany, żebym nie musiała juz do tego nikogo wołac. Mogę również polecić Ducha czyli Ghost34, który przez rok czasu wysluchiwał cierpliwie o tym jak mają wyglądać moje podłogi i zaproponował i drewno i jego układ, który w 100%tach spełnia moje oczekiwania.

Podłogi w glazurze i łazienki robił mi Rafał, który wszystko bardzo ładnie porozmierzał i elegancko ulożył.

To są ekipy, których obecność na budowie nie przyprawiała mnie o migotanie przedsionków, które umieją wykonywać swoją pracę dokladnie i mają ciekawe pomysły.Pozostałe ekipy też były niczego sobie, ale nie bede juz o nich mówić.

adnotacja z 31.08.2010

Wycofuję swoje polecenie dla firmy Wenge-mar.

Zaczęli dobrze, skończyli źle. Połowa podłóg wykonanych u mnie w domu jest zrobiona bardzo dobrze, a druga połowa wygląda obrzydliwie. Schody montowane przez tą firmę są poskładane fatalnie i nadają się jedynie do zdjęcia, tymczasem szef firmy przyznał się do błędu i obiecał poprawę ale na tym się skończyło. Dodatkowo przy montażu schodów dokonano wielu zniszczeń na posadzkach na piętrze, uszkodzono ściany i gres na parterze w świeżo wykończonym domu. Dla zainteresowanych zdjęcia w komentarzu i dzienniku.

21-01-2010 09:16 #2067

asiaba Posty

29=ekipa do stanu surowego

Do wykonania stanu surowego z więźbą polecam ekipę pana

Roberta (telefon 603 591 433).

Kilka szczegółów:

- błyskawiczne tempo prac - dom o powierzchni użytkowej pow 200 m2 z

więźbą dachową zbudowali praktycznie w półtora miesiąca (a zdarzały

się przestoje, które wynikały z braku materiału),

- Pan Robert nie buduje bezmyślnie tego, co jest w projekcie, ale

identyfikuje błędy architektów / konstruktora, ma propozycje, jak

rozwiązać problemy i naprawić błędy, wszelkie zmiany konsultuje z

właścicielem i kierownikiem budowy

- mimo że mówi, że jest od stanu surowego, to podczas budowy poczuwa

się do odpowiedzialności za budynek, co jest szczególnie ważne w

sytuacjach, gdy na plac wkraczają inne ekipy, np hydraulik - obserwuje

ich kątem oka i pilnuje, żeby niczego nie popsuli

20-02-2012 08:54

edde

styro w necie najtańszy chyab znajdziesz, ja tak kupowałem 2 lata temu (grafitowy swisspora), oszczędność ok 30% w stosunku do cen lokalnych, a i tak jeżeli to większa ilość gdzie nie kupisz jedzie to bezpośrednio od producenta, razem z elewacyjnym kupiłem też podłogowy, razem taniej wychodzi, kupowałem w firmie pem dystrybucja z warszawy, tyle,ze oczywiscie zakup był mailowo-telefoniczny, gościa pzrez allegro znalazłem, targowałem sie z dwoma najtańszymi i wieskzymi sprzedawcami styropianu, jak zwykle argument że konkurencja daje "taką" cenę działał

11-02-2009 20:55 //forum Tarchomin,bialoleka/

Eugeniusz_

ELITA FORUM (min. 1000)

ok trudno najwyżej zawisnę na jakiejś gałęzi

MOJA BIAŁA LISTA

- ekipa budowlana od Pana Kazimierza Świątek 503 189 416 ekipa pana Mirka

- drewno wszelakie do budowy i dachu – 502 302 925 Drewlux Iłża

- tynki cementowo-wapienne zacierane piaskiem kwarcowym - Pan Jan 667 329 349

- elektryk - Pan Piotr Modzelewski 602 835 207

- dach materiały Pan Michał Dąbrowicz 500 116 292

- dach pokrycie Pan Janusz vel Diablo 607 144 038

- alarm - Pan Bogusław Borecki 509 262 371

- klinkier na elewacjach - Pan Tomasz Buczyński 505 112 971

- wylewki 511 625 098

- przyłącza - woda, kanalizacja, gaz, oraz gaz w domu - firma STD Nasiłowski http://www.stdnasilowski.pl/

- parkiet sprzedaż zakład Siemiatycze Pan Marek Mińko tel. 602 593 774

- parkiet układanie - Pan Mikołaj Nesteruk 606 337 122

- układanie bruku granitowego Pan Jacek (baaaardzo rozsądne podejście i ceny) 505 493 446

- sztukateria - bartyckiej Pawilon 29D Pan Jerzy Florek (kupno i montaż)

- zaopatrzenie – forumowy Olsen

- zaopatrzenie firma Minox na ul. Mechoffera - ogólne Pan Artur, glazura i wyposażenie łazienek Pan Paweł, oraz drzwi Pan Krzysztof

- bramy garażowe horrman w Jabłonnej

- geodeta 638 40 89 Paweł Duszak - Baaaardzo polecam

- świadectwa energetyczne Pan Przemysław Kempiński 502 700 254 (Nowa Iwiczna)

- kominiarz Pan Mariusz Biegański 604 140 589 , 22 610 05 04

- sat i rtv - firma Cascon Pan Konrad Pronin 603 513 260

- stolarz Pan Podgórski 604 246 095, lub Pani Danuta 602 279 982

- zakład produkcji mebli z sosnowych http://www.sosnowemeble.com/

- salon meblowy na Daniłowskiego (np meble BRW taniej niż w promocjach sklepów firmowych i ich gazetkach promocyjnych, terminy dostaw dużo krótsze od firmowych)

- odkurzacz centralny forumowy – http://www.bezkurzu.pl

---------------------------------------------------------------

20-05-2009 20:29

nowy 5 SYMPATYK FORUM (min. 10)

Napisał petr_151

Jesli poszukujesz wykonawców na "już" to napewno nie beda to sprawdzeni bo takich to umawia sie jeszcze na kilka miesiecy w przód i mają robote z polecen porzednich klientów, chyba ze ktoś im wypadl z terminu.Lepiej poczekac dłuzej a wziać sprawdzonych ludzi niż z przypadku.

zgadza sie uwaga na firmy szybki remont itp lepiej poczekac zobaczyc robote i nie szukac jak najtaniej tylko dobrych pozdrawiam co do hydraulika to 600-947-408 nr2 501710359 nr3 603-697-267 nr 4 501-610-488 robilem po nich roboty bardzo solidni pozdrawiam

• 14-06-2009 20:28

DOM_SZCZESLIWY

FORUMOWICZ to brzmi dumnie (min. 100)

Zesc,

gdzie kupowaliście więźbę dachową oraz dachówki ceramiczne.

Bedę wdzieczna za namiary na solidne firmy.

Dziękuję.

Dziennik BOJ

Komentarz do dziennika BOJ

Dodaj do Dziennika Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionych Zgłoś do moderacji Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu

• 16-06-2009 11:29

patka

STAŁY BYWALEC (min. 300)

ja kupowalam w dobrej cenie u zapolskich na radzyminskiej u pana sebastiana, z tym ze trzeba wczesniej zamawiac bo zawsze im czegos brakuje, wiec nie ma co na ostatnia chwile kupowac. my kupilismy i polozylismy innovo12- wyglada przepieknie i jest bardzo porzadna

Budowa p42a

Dodaj do Dziennika Dodaj do kontaktów Dodaj do ulubionych Zgłoś do moderacji Odpowiedź z Cytatem Poleć znajomemu

• 18-06-2009 22:31

atacama

Napisał DOM_SZCZESLIWY

ZESC,

GDZIE KUPOWALIŚCIE WIĘŹBĘ DACHOWĄ ORAZ DACHÓWKI CERAMICZNE.

BEDĘ WDZIECZNA ZA NAMIARY NA SOLIDNE FIRMY.

DZIĘKUJĘ.

Właśnie dzisiaj miałem dostawę mojego drewna: kupowałem u Wojtka Kowalczyka tel. 515 249 395 ([email protected], http://www.wiezba-dachowa.net.pl, nick z allegro: kowalczykwojtek);

POLECAM! Więcej informacji i trochę fotek umieściłem w dzienniku: http://forum.muratordom.pl/post3437977.htm#3437977

Czuję się w obowiązku dopisać uzupełnienie powyższego postu (15 lipca 200 :

Następna dostawa z 14/07 była już z komplikacjami. W końcu towar dojechał, ale kosztowało to trochę stresu. Jak są problemy z transportem lub inne trudności, kontakt z p. Wojtkiem jest bardzo ograniczony.

Dalej polecam tego dostawcę, jednakże aby mieć pewność, dostawę lepiej umówić z kilkudniowym zapasem przed zaplanowanym rozpoczęciem prac (towar "na styk" może po prostu nie dojechać...).

18-07-2009 20:09

nowy 5

SYMPATYK FORUM (min. 10)

Napisał EFKAkonewka

A możecie polecić mi kogoś solidnego do stanu surowego - ściany, stropy, kominy 2, dach... ?

pawel tel 609512400 4 domy ul spichrzowa od ostrodzkiej , echa lesne teraz buduja i w okolicy bialoleki do obejzenia okolo 10 albo wiecej domow buduja razem z ojcem maja solidne brygady robilem w kilku domach wylewki po nich i powiem szczeze ze wszystko bylo ok zobaczyc roboty pozdrawiam

03-10-2009 22:15

viryddi SYMPATYK FORUM (min. 10)

No to ja się podzielę, choć z tak małą ilością wpisów mogę nie wydawać się bardzo wiarygodna Zresztą prawie wszystkie namiary brałam z tego forum, więc rzecz jest do sprawdzenia

Elektryk - wielokrotnie polecany Piotr Modzelewski, tel. 602835207

Hydraulik - Andrzej Matusik, tel. 502358661

Koparkowy - Jacek Grabik, tel. 607321450

piach, ziemia, kręgi betonowe - p. Koperski, tel. 601357006

Tynki zewnętrzne, ocieplenie - p. Andrzej, tel. 694095969

Wszyscy panowie są świetnymi fachowcami.

20-11-2009 11:02

tornado17

Wykończeniówka - polecam:

a) płytki, GK, malowanie itp. - Janusz Trzajna - tel kom: 506-676-376 (b. solidny, uczciwy, myślący, ale nie jest najtańszy)

b) ocieplanie poddaszy, GK, malowanie itd - Grzegorz - kom: 696-026-122 (raczej duże inwestycje, przy "wolnych mocach przerobowych" domki jedn.

c) drzwi wew. drewniane, solidne i tanie - Artur Pogorzelski - 608-811-123

d) meble na wymiar, b. ładne i solidne - Krzysztof Pogorzelski - 515-155-894

15-01-2010 12:06

Whitemag

Napisał johna2

Czy mozecie polecic bardzo solidnego hydraulika do kompleksowego wykonania ogrzewania/100m podlogówka/, kotłowni itd.Najlepiej z ulożeniem styropianau 20cm.

Polecam hydraulika, który u mnie robił hydraulikę:

p. Matusik - 502-358-661

Można się powołać na Konrada z Juranda...

18-01-2010 09:10

xmxax

SYMPATYK FORUM (min. 10)

Napisał petr_151

Witam, dom mamy juz w końcowej fazie wykończenia ,czy ktoś podzieli sie namiarami na solidną ekipe malarzy? Szukam kogos do pomalowania domu wewnatrz.

Polecam pana Piotra. Wprawdzie pracuje sam, ale jest dokładny i uczciwy (choć wygląd może człowieka zmylić ).

U mnie malował cały dom, zlecałem mu też remont mieszkania oraz wykonywał prace u moich przyjaciół. Jestem zadowolony z jego pracy.

Piotr, tel.: 798 943 938 Pozdrawiam,

14-06-2010 22:12

Zygul

Lider FORUM (min. 2800)

Napisał DamianM

Witam

Musze uzyskac opinie kominiarska. Czy ktos moze mi polecic kominiarza, ktory przygotuje taki dokument?

pan Mariusz: 604 140 589, zdaje się że namiar mam od Eugeniusza

18-06-2010 20:12

petr_151

Nasz dom juz odebrany w PiNB, polecic moge do ocieplenia zewnetrznego+ tynk , glazura, gresy i inne wiele innych robót wykonczeniowych z zewnatrz i wewnatrz pana Mariusza tel. 509 398 333. Wykonawce tego polecono mi rowniez tutaj jakies 3 lata temu , czasu troche minęlo wiec odświeżam dane pana Mariusza.

21-06-2010 12:09

Eugeniusz_

ELITA FORUM (min. 1000)

Po długiej przerwie chciałbym polecić wykonawce elewacji klinkierowej Pana Tomasza - http://www.klinkieruslugi.strefa.pl

po co prawda krótkim użytkowaniu ale widać bardzo dobre wykonanie i jestem zadowolony

15-07-2010 06:20

Whitemag

Witam, to ja polecę ekipę 3 świetnych budowlańców zza ściany wschodniej, którzy wykonali u mnie ogrodzenie (podmurówka plus słupki), tynk silikonowy na elewacji, drewno na elewacji oraz tarasy drewniane... wszystko w przystępnej cenie, jakość świetna, dokładni, staranni, czysto na budowie... z zastrzeżeniem, że mieszkają pod Pruszkowem, nie mają transportu, więc trzeba poświęcić budowie troszkę więcej czasu na organizację... ja w każdym razie jestem zadowolony. p. Mikołaj - 514 190 138

25-03-2011 19:11

AAA35

SYMPATYK FORUM (min. 10)

Napisał grave

Potrzebuję 10ton piachu pod kostkę, okolice Ratusza Białołęka - jakieś namiary?

Ja brałem od gościa z Legionowa, za wywrotkę 15 ton 400 zł. Zawsze dostępny na telefon Górczewski Piotr 516846942

DALEJ już nie przebrnęłam, kto ma zdrowie, niech przegląda, kopiuje i tu wrzuca...

Powyższe z BIALEJ LISTY FORUM proszę jednak przepuścić przez gęste sitko, jechać, oglądać prace ekip-ale przynajmniej jest namiar na te ekipy.

Poza tym, te osoby zalogowane/polecające nie zawsze są inwestorami, proszę to także wziąć pod uwagę.

Ja dziękuję wszystkim piszącym Forumkom i Forumowiczom, bo jakoś brnę dalej dzięki ich napisanym radom i doświadczeniu!!

Pozdrawiam

Z tego co wiem 8 % informacja z zeszłego tygodnia.

Ja zamawiałam w Ząbkach za 225 netto + pompa 400

Znalazłem w naszych okolicach jeszcze jedną betoniarnie w Szczepanku. B20 krzyczeli mi z pompą po 240 zł/m3. Osobiście nie brałem u nich betonu, ale brali na budowę obok. Pytałem budującej tam ekipy jak ten beton i mówili że jest ok.

Czy ktoś z forumowiczów mógłby nam polecić kogoś solidnego i niedrogiego (najchętniej z Tłuszcza) do obudowy kominka z płaszczem wodnym, za namiary byłbym wdzięczny.

U nas więźbę i dach kryty dachówką i robiła jedna firma - jesteśmy z nich zadowoleni mogę polecić.

Witam. Czy mogłabym prosić o namiar na dekarzy. Również buduję się w Tłuszczu