Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

gdyby ktoś był zainteresowany: sprzedam 3 palety klinkieru Robena, kolor coś pomiędzy czerwonym a lekkim bordo ;)

Nie mam opisu na fakturze.

Ewentualne zdjęcia na prv. Cena 1,5 szt.

Odbiór we własnym zakresie. Tłuszcz.

Czy to pełna cegła na kominy?

Jest jednolita czy cieniowana?

Co i jakiej firmy dobrałaś do tego koloru /okna, brama garażowa, drzwi wejściowe/?

Mam pokryć chałupkę blachodachówką-ale one tylko mają mnóstwo odcieni.

To nie takie proste skompletować to jakoś, bo pędzam z jęzorem do pępka aby wybrać cegłę klinkierową na kominy i muszę wobec tego już podjąć decyzję o pozostałych elementach elewacji.:bash:

Witam,

firma wykonująca tynki i wylewki: Pan Krzysztof Zając (Zielonka) http://www.posadzkitynki.eu/index.html

Czy miał ktoś do czynienia i mógłby opisać czy firma jest godna zaufania? Proszę o słowa referencji.

Witam,

ja korzystałem z usług tej firmy. I jestem bardzo zadowolony, podłogi wyszły idealnie proste. Cały dom ok 220 m2 zrobili w niecałe dwa dni. Spokojnie mogę ich polecić. Acha no i cenowo byli także konkurencyjni.

Pozdrawiam

Papę W 400 kupowałam w Bricoman cena ok 50 zł

A jakie wymiary miała ta papa, bo cena bardzo ładna :)

Przypomnij mi nazwę firmy z Łukowa/gdzieś w super miejscu sobie zapisałam i nie mogę znaleźć/, gdzie brałeś okna, niedługo tamtędy będę przejeżdżała i może zostawię im projekt do wyliczenia energooszczędnej oferty z trzyszybowymi ramami.

Czy już może u Ciebie montowali, znalazłeś bramę garażową? Jakie opinie?

pozdrawiam

Okna brałem z Węgrowa - firma Gabra (trzy szuby mają) Bramy nie znalazłem pewnie wezmę od nich Wiśniowski.

http://www.bricoman.pl/pl/product/36312/papa-wierzchniego-krycia-w-400-szara-15-m2

No to mi się konkretnie pomerdało, może tam dach zamawiałeś?? :rolleyes:

Ginę powoli w tej budowlanej biurokracji...

Dzięki za namiar na papę.

Nie mogę wyczytać na podanej przez Ciebie stronce-jaka jest grubość tej papy. Moje Mrówki przykazały mi zakup ze Zduńskiej Woli, że jest to najlepszy producent i teraz już mi nogi pod pachy wchodzą aby wywęszyć tę papę:W400/1200, jak najgrubsza i ze Zduńskiej Woli.

Na stronie ICOPALA [Zduńska Wola] znalazłam tylko jedną papę do mocowania mechanicznego- "Top W-PYE PV250 S5,2 Szybki Profil SBS"

Weź tu spełnij marzenia ekipy, która stara się doradzić najlepsze materiały za normalną cenę :eek:

- góra każdego poziomu przybita papiakami bez podkładek, papiaki bite co 10 cm

- dół pierwszej warstwy papy (tej najbliżej rynny) bity z podkładkami, inne warstwy klejone na zakład ca. 15 cm lepikiem na zimno do warstwy którą przykrywają

- ostatnia warstwa papy w kalenicy jest przyklejona tylko na lepik

Dach jest szczelny, wiatry które położyły drzewo na działce sąsiada szkód mu nie wyrządziły. Wyboru papy dokonywałem na zasadzie udzierania małego rożku w oglądanej rolce. Im ciężej urwać tym moim zdaniem lepsza papa. Na cenę nie patrzyłem - zazwyczaj wszędzie cena oscylowała w wysokości 5zł/m2. Wiadome jest że biorąc papę na cały dach jesteśmy w stanie coś wynegocjować.

TOMII, to jest metoda propagowana na forach budowlanych przez MISTRZ JAN, kiedy papowałeś swój dach?

Czy można to obejrzeć u Ciebie czy już zakryłeś? Pozdrawiam

Dach nie jest zakryty jest tylko opapowany. Na budowie będę na pewno w najbliższą niedzielę. W razie co pisz na PW.

Witaj.

Bardzo dziękuję za zainteresowanie się utrapieniami budującej blondynki ;) Napiszę i być może podjadę.

Mam pewne wątpliwości odnośnie przyklejenia się papy [z posypką] lepikiem do poprzedniej warstwy, która też jest posypana. Jesteś pewny, że była to papa W400/1200 na tekturze? Nie było z tym żadnych problemów? Jaki dokładnie lepik użyłeś, skoro tak dzielnie się broni przed kaprysami pogody?

Chcę, aby pokrycie papą przetrwało przynajmniej rok, do położenia blachodachówki. Patrząc teraz na koszty deskowania, papy, robocizny-bardzo żałuję decyzji o słabszej więźbie i blachodachówce. Lepsze z nich kosztują tyle co dachówka! A co dachówka, to dachówka.

Przypuszczam, że orynnowanie jest takie samo, co przy dachówce?

Pozdrawiam

Mój tel. 698 517 660

Jestem pewien na 100% - w końcu sam papowałem ten dach ;) i sam kupowałem materiały.

Papa W400/1200 dokładnie taka http://www.izobit.com.pl/pl+nasze-produkty+papy-tradycyjne+w-400-1200.html

Lepik na zimno Izolexu (taki po prostu mieli w składzie budowlanym) http://budujmy.eu/product-pol-399-IZOLEX-Lepik-na-zimno-10-KG.html

Początkowo też się obawialiśmy i myśleliśmy o dodatkowym przybijaniu łat. Jednak po tym jak położyło drzewo an działce sąsiada, a nam z dachu nic nie zerwało to odpuściliśmy. Możliwe że jest to kwestia osłonięcia domu - bo w polu nie stoi.

Dzisiaj w nocy u mnie był mróz. Rano skrobałem lód z szyb auta. Nieuchronnie zbliża się zima...

Raczej przed zimą nie uruchomię centralnego ogrzewania. Szukam więc jakiejś kozy, małego piecyka aby podczas mrozów napalić w domu. Ma ktoś może coś takiego do odsprzedania?