pskosz 30.08.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 A przyłącze się do pytaniaKto wam robił tynki i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 30.08.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Witam, gdyby ktoś był zainteresowany: sprzedam 3 palety klinkieru Robena, kolor coś pomiędzy czerwonym a lekkim bordo Nie mam opisu na fakturze. Ewentualne zdjęcia na prv. Cena 1,5 szt. Odbiór we własnym zakresie. Tłuszcz. Czy to pełna cegła na kominy? Jest jednolita czy cieniowana? Co i jakiej firmy dobrałaś do tego koloru /okna, brama garażowa, drzwi wejściowe/? Mam pokryć chałupkę blachodachówką-ale one tylko mają mnóstwo odcieni. To nie takie proste skompletować to jakoś, bo pędzam z jęzorem do pępka aby wybrać cegłę klinkierową na kominy i muszę wobec tego już podjąć decyzję o pozostałych elementach elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami_s 31.08.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 A przyłącze się do pytania Kto wam robił tynki i za ile? Nam w zeszłym roku tynki robiła firma GTW24 Piotr Ura. Cena za m2 tynku gipsowego z materiałem wynosiła 25 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 04.09.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Cześć, Jaki cement i gdzie kupiliście na wylewki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 05.09.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Nam w zeszłym roku tynki robiła firma GTW24 Piotr Ura. Cena za m2 tynku gipsowego z materiałem wynosiła 25 zł. Dobrze zrobili? Jesteś zadowolona/y? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelus 05.09.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Witam, firma wykonująca tynki i wylewki: Pan Krzysztof Zając (Zielonka) http://www.posadzkitynki.eu/index.html Czy miał ktoś do czynienia i mógłby opisać czy firma jest godna zaufania? Proszę o słowa referencji. Witam, ja korzystałem z usług tej firmy. I jestem bardzo zadowolony, podłogi wyszły idealnie proste. Cały dom ok 220 m2 zrobili w niecałe dwa dni. Spokojnie mogę ich polecić. Acha no i cenowo byli także konkurencyjni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 06.09.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 czy ktos moze buduje badz budowal wedlug projektu Przy Cyprysowej gdzies w okolicach Warszawy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pskosz 12.09.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Witajcie znajomy ma do odsprzedania słup z latarnią do prowizorki.Tylko trzeba go sobie wyjąć i transport załatwić.cena 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 13.09.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Papę W 400 kupowałam w Bricoman cena ok 50 zł A jakie wymiary miała ta papa, bo cena bardzo ładna Przypomnij mi nazwę firmy z Łukowa/gdzieś w super miejscu sobie zapisałam i nie mogę znaleźć/, gdzie brałeś okna, niedługo tamtędy będę przejeżdżała i może zostawię im projekt do wyliczenia energooszczędnej oferty z trzyszybowymi ramami. Czy już może u Ciebie montowali, znalazłeś bramę garażową? Jakie opinie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 16.09.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Okna brałem z Węgrowa - firma Gabra (trzy szuby mają) Bramy nie znalazłem pewnie wezmę od nich Wiśniowski. http://www.bricoman.pl/pl/product/36312/papa-wierzchniego-krycia-w-400-szara-15-m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 16.09.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Okna brałem z Węgrowa - firma Gabra (trzy szuby mają) Bramy nie znalazłem pewnie wezmę od nich Wiśniowski. http://www.bricoman.pl/pl/product/36312/papa-wierzchniego-krycia-w-400-szara-15-m2 No to mi się konkretnie pomerdało, może tam dach zamawiałeś?? Ginę powoli w tej budowlanej biurokracji... Dzięki za namiar na papę. Nie mogę wyczytać na podanej przez Ciebie stronce-jaka jest grubość tej papy. Moje Mrówki przykazały mi zakup ze Zduńskiej Woli, że jest to najlepszy producent i teraz już mi nogi pod pachy wchodzą aby wywęszyć tę papę:W400/1200, jak najgrubsza i ze Zduńskiej Woli. Na stronie ICOPALA [Zduńska Wola] znalazłam tylko jedną papę do mocowania mechanicznego- "Top W-PYE PV250 S5,2 Szybki Profil SBS" Weź tu spełnij marzenia ekipy, która stara się doradzić najlepsze materiały za normalną cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 17.09.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Zgadza się - dachówka z Węgrowa firma Dach Met Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 17.09.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Teraz ja pomerdałem Dach Met jest Łukowa !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 17.09.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Sprzedam przyczepę kampingową Niewiadów, sprawna, zarejestrowana, opłacona, 3 miejsca do spania. Gratis namiot przedsionek. Odbiór RadzyminCena 2 000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 18.09.2012 03:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Teraz ja pomerdałem Dach Met jest Łukowa !!! Jaki cement i gdzie znalazłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 18.09.2012 03:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 - góra każdego poziomu przybita papiakami bez podkładek, papiaki bite co 10 cm - dół pierwszej warstwy papy (tej najbliżej rynny) bity z podkładkami, inne warstwy klejone na zakład ca. 15 cm lepikiem na zimno do warstwy którą przykrywają - ostatnia warstwa papy w kalenicy jest przyklejona tylko na lepik Dach jest szczelny, wiatry które położyły drzewo na działce sąsiada szkód mu nie wyrządziły. Wyboru papy dokonywałem na zasadzie udzierania małego rożku w oglądanej rolce. Im ciężej urwać tym moim zdaniem lepsza papa. Na cenę nie patrzyłem - zazwyczaj wszędzie cena oscylowała w wysokości 5zł/m2. Wiadome jest że biorąc papę na cały dach jesteśmy w stanie coś wynegocjować. TOMII, to jest metoda propagowana na forach budowlanych przez MISTRZ JAN, kiedy papowałeś swój dach? Czy można to obejrzeć u Ciebie czy już zakryłeś? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T0MII 18.09.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Dach nie jest zakryty jest tylko opapowany. Na budowie będę na pewno w najbliższą niedzielę. W razie co pisz na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 18.09.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Dach nie jest zakryty jest tylko opapowany. Na budowie będę na pewno w najbliższą niedzielę. W razie co pisz na PW. Witaj. Bardzo dziękuję za zainteresowanie się utrapieniami budującej blondynki Napiszę i być może podjadę. Mam pewne wątpliwości odnośnie przyklejenia się papy [z posypką] lepikiem do poprzedniej warstwy, która też jest posypana. Jesteś pewny, że była to papa W400/1200 na tekturze? Nie było z tym żadnych problemów? Jaki dokładnie lepik użyłeś, skoro tak dzielnie się broni przed kaprysami pogody? Chcę, aby pokrycie papą przetrwało przynajmniej rok, do położenia blachodachówki. Patrząc teraz na koszty deskowania, papy, robocizny-bardzo żałuję decyzji o słabszej więźbie i blachodachówce. Lepsze z nich kosztują tyle co dachówka! A co dachówka, to dachówka. Przypuszczam, że orynnowanie jest takie samo, co przy dachówce? Pozdrawiam Mój tel. 698 517 660 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T0MII 19.09.2012 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Jestem pewien na 100% - w końcu sam papowałem ten dach i sam kupowałem materiały. Papa W400/1200 dokładnie taka http://www.izobit.com.pl/pl+nasze-produkty+papy-tradycyjne+w-400-1200.html Lepik na zimno Izolexu (taki po prostu mieli w składzie budowlanym) http://budujmy.eu/product-pol-399-IZOLEX-Lepik-na-zimno-10-KG.html Początkowo też się obawialiśmy i myśleliśmy o dodatkowym przybijaniu łat. Jednak po tym jak położyło drzewo an działce sąsiada, a nam z dachu nic nie zerwało to odpuściliśmy. Możliwe że jest to kwestia osłonięcia domu - bo w polu nie stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 21.09.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Dzisiaj w nocy u mnie był mróz. Rano skrobałem lód z szyb auta. Nieuchronnie zbliża się zima... Raczej przed zimą nie uruchomię centralnego ogrzewania. Szukam więc jakiejś kozy, małego piecyka aby podczas mrozów napalić w domu. Ma ktoś może coś takiego do odsprzedania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts