Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa WOŁOMIN, TŁUSZCZ, okolice

Recommended Posts

Witam,

firma wykonująca tynki i wylewki: Pan Krzysztof Zając (Zielonka) http://www.posadzkitynki.eu/index.html

Czy miał ktoś do czynienia i mógłby opisać czy firma jest godna zaufania? Proszę o słowa referencji.

Zatrudniłem tą firmę do wykonania tynków. Dzisiaj powinni u mnie skończyć. Jak wszystko dokładnie obejrzę i zmierzę, napiszę tutaj rzetelną opinię o tej firmie.

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie gdzie kupowaliście cegłę na budowę Potrzebuje pustak ceramiczny U-220, pustak ceramiczny K-3 cegłę pełną klasy 200 i cegłę klinkierową. Interesuje mnie cegła dobra ale też nie bardzo droga. Liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam

Zacznij poszukiwania od Procerbudu, naprawdę miła, szybka, korzystna współpraca. Co prawda pustaki Wienerbergera /25 P+W oraz trochę działowych 11,5 P+W/ brałam z Minoxa, ale wszystkie cegiełki pełne oraz pustaki wentylacyjne były z Procerbudu /tel.502 217 494/ i moje Mróweczki /ekipa :o) / były bardzo zadowolone.

Na ich stronie internetowej jest pełny wykaz materiałów budowlanych, które produkują, rozwożą hsdem.

Potem po zmianach cen- cegły działowe Wienerbergera, papę i wiele drobiazgów brałam z Jarobudu w Kobyłce- tel. 661 48 48 48.

PROCERBUD Kobyłka, ulica Gospodarcza 15

http://www.cegielnie-mazowieckie.pl/cegly-pustaki.php

PROCERBUD BARTOSIEWICZ

Spółka Jawna

05-230 Kobyłka, ul. Gospodarcza 15

tel/fax (22) 786-83-30,

tel. (22) 786-80-20,

tel. kom. 0 502 217 494

e-mail: [email protected]

Biuro czynne:

poniedziałek - piątek: 7.00 - 15.00

sobota: 7.00 - 12.30

Link do serwisu » mapa.szukacz.pl « z zaznaczoną lokalizacją firmy.

Mam pytanie gdzie kupowaliście cegłę na budowę

Potrzebuje pustak ceramiczny U-220, pustak ceramiczny K-3 cegłę pełną klasy 200 i cegłę klinkierową. Interesuje mnie cegła dobra ale też nie bardzo droga. Liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam

Cegłę klinkierową ROBEN /cieniowane brązy, bardzo ładna, niepokruszona, z polewką jakby lakier/ nr 38 kupowałam na Fabrycznej 95 [żółte ogrodzenie] w Markach razem z czarną zaprawą [wulkaniczną tzw tras, który podobno nie powoduje wykwitów], plastykowymi ciemnobrązowymi kratkami wentylacyjnymi [po 3 zł].

Na 700 szt klinkieru [po 2,21zł] poszło 32 worki zaprawy trasowej [po 20zł]. Dowóz gratis.

Szukając pap

- w Wodanie w Markach papa IZOBUD W400/1200 po 61zł,

- papa ICOPAL W400/1200 była najtaniej w JAROBUD Kobyłka po 72 zł. Zdecydowałam się jednak na Icopala.

:bye:

a ile biorą za metr i jaki tynk

Biorą 17zł za m2 samej robocizny. Materiały kupowałem samemu. Tynk maszynowy cementowo - wapienny Dolina Nidy Super Lekki. Do tego szpryc (u mnie Atlas). Szprycu poszło niewiele, ok. 33 worków. U mnie pracowało 3 ludzi i całość zrobili w 10 dni roboczych (2 tygodnie). Jednak wrócą jeszcze na poprawki.

Musiałbym dokładnie policzyć, ale materiał wyniósł mnie ok. 11zł/m2. Czyli razem 28zł/m2. Struktura tynku jest świetna. Moim zdaniem dużo przyjemniejsza niż tynk zacierany białym wapnem i piaskiem kwarcowym. Bardzo drobne uziarnienie i ja nie będę już robił gładzi. Na ten tynk pójdzie farba.

A jak na dzień dzisiejszy wygląda praca z nimi? Rozmawiałem z Panem Krzysztofem o posadzkach

Współpraca jak na razie bez zarzutu. Co do jakości wykonania tynków, to póki nie skończą, nie będę się rozpisywał. Generalnie wyszło dobrze, ale było (i nadal jest) sporo poprawek do zrobienia.

Pan Krzysztof robi wylewki i prawdopodobnie zdecyduję się na współpracę z nim.

Chcemy przed zimą zamontować kozę w domu a co za tym idzie musimy zamontować komin stalowy dwuścienny. Czy znacie jakieś firmy z okolic Marek które się tym zajmują? Znalazłam Usługi kominiarskie Marcin Kita z Radzymina, Mar-Bud z Warszawy ul. Szanajcy, ktoś może zna?

Szukam wykonawcy, który zrobi mi instalację gazową (szafka w płocie, rury na terenie działki i w samym budynku. Pirawawa, kto u Ciebie robił/będzie robił? Szafkę już masz z tego co widziałem.

Jeśli szukasz dobrego gazownika to mogę ci polecić Pana który robił u mnie. Facet był cenowo bezkonkurencyjny cała instalację na zewnątrz i w środku wykonał w jeden dzień, ma swoją minikoparkę i załatwiał również całą papierkową robotę, potem sam sobie zrobił odbiór ponieważ pracuje w gazowni :) a jak podpisałem umowę to następnego dnia przyjechał zainstalować licznik. Także szybko, bez problemów i cenowo OK. Telefon do p. Darka to 607214966