Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

czesc :)

dostaliśmy wycene instalacji CO

nie wiem czy tak mi sie wydaje ale chyba strasznie drogo

mozecie rzucic okiem??

1.kotłownia kondensacyjna (kocioł vaillant VC eco 186-vih 120, automatyka pogodowa, system powietrzno-spalinowy, pompy, zawory itp, montaż ) 13308zł netto

2. Ogrzewanie podłogowe parter (styropian, tasmy, szafka i rozdzielacz, montaż ) 5895zł netto

3. Ogrzewanie grzejnikowe-poddasze (grzejnik Purmo 5szt, grzejnik łazienkowy+grzałka, ogrzewanie podłogowe w łazience, szafka i rozdzielacz, zawory, głowice, rury, izolacje, materiały, montaż) 6390zł netto

4. Instalacja wewnętrzna woddna i kanalizacyjna (wodomierz, konsola, filtr, zawór antyskażeniowy, rury, kształtki, izolacje, montaż) 6252zł netto

Wartość brutto: 34 074,15zł

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czesc :)

dostaliśmy wycene instalacji CO

nie wiem czy tak mi sie wydaje ale chyba strasznie drogo

mozecie rzucic okiem??

1.kotłownia kondensacyjna (kocioł vaillant VC eco 186-vih 120, automatyka pogodowa, system powietrzno-spalinowy, pompy, zawory itp, montaż ) 13308zł netto

2. Ogrzewanie podłogowe parter (styropian, tasmy, szafka i rozdzielacz, montaż ) 5895zł netto

3. Ogrzewanie grzejnikowe-poddasze (grzejnik Purmo 5szt, grzejnik łazienkowy+grzałka, ogrzewanie podłogowe w łazience, szafka i rozdzielacz, zawory, głowice, rury, izolacje, materiały, montaż) 6390zł netto

4. Instalacja wewnętrzna woddna i kanalizacyjna (wodomierz, konsola, filtr, zawór antyskażeniowy, rury, kształtki, izolacje, montaż) 6252zł netto

Wartość brutto: 34 074,15zł

Ja niestety nie mam o tym pojęcia. :(

Pozdrowionka

Aleksandra

Ojojoj, spadamy! :)

Co do wycen materialow wszelakich i robot, to na razie wiekszosc z nas nie jest jeszcze na takim zaawansowanym etapie :)

Poszukuje dobrego fachowca do adaptacji projektu. Dobrze byloby, aby nie byl to nikt drogi ;) Mozecie kogos polecic?

Poszukuje dobrego fachowca do adaptacji projektu. Dobrze byloby, aby nie byl to nikt drogi ;) Mozecie kogos polecic?

Proponuję, żebyś sprawdziła biuro PROJEKT ul. Ku Słońcu 22c/3, 71-073 Szczecin, tel. 091/485 61 76, 091/485 61 78.

Pozdrowionka

Alekandra

ufff...

trochę to trwało...

październik 2006 zakupp działki

dziś 21.06.2007 POZWOLENIE NA BUDOWĘ !!

Kurcze to naprawdę cieszy :lol:

przy okazji te 14 dni na uprawomocnienie to od wydania decyzji ? odebrania przeze mnie ? przez strony (a jest ich u nas trochę...wspólna droga...pamiętam jak zbierałam podpisy na zgodę :evil: )...bo jak to sobie policzyłam to te 14 dni może się "przeciągnąć" do 3...tygodni !

i kolejne pytanie...czy jak już wreszcie się uprawomocni to należy tę decyzję podbić w Starostwie ??

pozdrawiam :D :D :D

ja też zazdroszczę...a jak długo czekałeś w Policach?

my złożyliśmy 06.06.

papierzyska złożyliśmy 26.04 , ale dzwoniłam tam kontrolnie parę razy :wink:

a i wykorzystałam "małego petenta" :D ...wsadziłam małą córę w nosidełko w poniedziałek...i to chyba ostatecznie nadało rozpędu sprawie !!

ufff...

trochę to trwało...

przy okazji te 14 dni na uprawomocnienie to od wydania decyzji ? odebrania przeze mnie ? przez strony (a jest ich u nas trochę...wspólna droga...pamiętam jak zbierałam podpisy na zgodę :evil: )...bo jak to sobie policzyłam to te 14 dni może się "przeciągnąć" do 3...tygodni !

i kolejne pytanie...czy jak już wreszcie się uprawomocni to należy tę decyzję podbić w Starostwie ??

Gratulacje

Bardzo ladny projekt :lol:

hej,

odwiedziłam dwóch poleconych przez was architektów i zdecydujmy się na Pana Andrzeja Lorka :D

mam nadzieję, że to dobry wybór czy ktoś z was miał załatwiane przez niego pozwolenie na budowę i jak się z nim współpracowało?

Pozdrawiam w ten deszczowy wieczór.

Kasia

ufff...

trochę to trwało...

GRATULACJE!!! :D :D :D

Ale Ci zazdroszczę. Niestety nie znam odpowiedzi na Twoje pytania, ale też chciałabym je znać. Napisz proszę jak sie dowiesz.

Pozdrowionka

Aleksandra

ufff...

trochę to trwało...

Te 14 dni od wydania decyzji to czas w którym sąsiedzi mogą wnieść jakiś sprzeciw albo coś wtym rodzaju.

Jak sie uprawomocni to trzeba iść po pieczatkę że decyzja jest ostateczna.

hej,

odwiedziłam dwóch poleconych przez was architektów i zdecydujmy się na Pana Andrzeja Lorka :D

mam nadzieję, że to dobry wybór czy ktoś z was miał załatwiane przez niego pozwolenie na budowę i jak się z nim współpracowało?

Pozdrawiam w ten deszczowy wieczór.

Kasia

Witam wszystkich.

Ja również załatwiam swoją adaptację i pozwolenie u Pana Lorka. jak do tej pory współpraca bardzo dobra, nie mam żadnych zastrzeżeń.

Nic mnie w zasadzie nie obchodzi wszystko załatwia architekt.

Hejka, :D

w nocy nie mogłam spać, a rano zaspałam i moje Dzieci nie poszły na zakończenie roku szkolnego. Cóż - wakacje będą dłuższe o jeden dzień. :D

Miłego dnia życzę!!!

Pozdrowionka

Aleksandra