Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

No to ja tez poklikam do Was. Jestem z okolic Szczecina (szeroko pojęte okolice bo 80 km od tabliczki "Szczecin") dokładnie mieszkam w Łobzie i tam zaczynam przygodę z budową. Mam już wszystkie pozwolenia, zgłoszenie rozpoczęcia budowy już prawmocne od grudnia. Kredyt jeszcze dostałem w 2006 r. więc i ulgę odsetkową jakoś mam na kilka lat. Dom bardzo prosty (dach dwuspadowy, beż żadnych udziwnień) Ten dom tyle, że z garażem z prawej strony jeden z podwiariantów.

http://www.z500.pl/index.php?projekt=8&ogolne=1

niestety względy ekonomiczne przeważyły nad marzeniami. Obecnie mieszkam w kawalerce, więc wszystko co większe od 34 m2 jest większe od całego mojego obecnego lokum. Mam zamiar zacząć budowę jak tylko się pogoda unormuje. Na razie ciągle miesza się wiosna i zima. Mam obecnie zdjęty humus. Było go nie wiele. Wykopana studnia wodomierzowa, doprowadzony prąd.

Witajcie

Czy mozecie sie pochwalic ile was kosztowala adaptacja projektu wraz z wyszczegolnieniem co i za co.

Co prawda kierujemy sie w strone projektu indywidualnego, ale licze koszta czy ta inwestycja jest oplacalna.

Na stronach formu muratora ludzie z roznych stron pisza rozne kwoty i sa one strasznie rozbiezne od 600 !! do 3-5 tys. Dlatego prosbe kieruje do lokalnego forum. Narazie mam namiary od Malgolinki. Dzieki:)

mi nikt nic nie napisał wiec nie wiem czy moge sie tu szarogęsic ihihhiih :D

no to piszę : witam w grupie i zapraszam do szarogęsienia :lol: :lol: :lol:

80km to rzut beretem :D ja się wiecznie włóczę po województwie ale powiem szczerze, że w Barlinku to już kilka lat nie byłam :roll:

to zapraszam do siebie :D

mi nikt nic nie napisał wiec nie wiem czy moge sie tu szarogęsic ihihhiih :D

no to piszę : witam w grupie i zapraszam do szarogęsienia :lol: :lol: :lol:

80km to rzut beretem :D ja się wiecznie włóczę po województwie ale powiem szczerze, że w Barlinku to już kilka lat nie byłam :roll:

to zapraszam do siebie :D

Kiedyś bywałam często w Barlinku jeździłam do szpitala... ale do księgowości :D Mam tam bardzo fajną koleżankę której nie widziałam już kupę lat ...

Mam takie pytanie kto z was rusza wiosna z budowa :lol:

Mysle,ze nam zostalo max.2 miechy do rozpoczecia.caly czas optymistycznie myslimy o wprowadzeniu sie na swieta,choc czesto zaczyna do mnie docierac,ze to niemozliwe.I szkoda,ze zalezne jest to glownie od wykonawcow.

dzis wstepnie gadalismy z wykonawca pod tytulem Marek Głuszek.czy takie nazwisko obilo Ci sie o uszy?

Mam takie pytanie kto z was rusza wiosna z budowa :lol:

Mysle,ze nam zostalo max.2 miechy do rozpoczecia.caly czas optymistycznie myslimy o wprowadzeniu sie na swieta,choc czesto zaczyna do mnie docierac,ze to niemozliwe.I szkoda,ze zalezne jest to glownie od wykonawcow.

dzis wstepnie gadalismy z wykonawca pod tytulem Marek Głuszek.czy takie nazwisko obilo Ci sie o uszy?

Ja bym chciala wprowadzic sie na nadstepne lato ale zobaczymy .O tym wykonawcy nic nie slyszalam :lol:

Witajcie

Czy mozecie sie pochwalic ile was kosztowala adaptacja projektu wraz z wyszczegolnieniem co i za co.

Co prawda kierujemy sie w strone projektu indywidualnego, ale licze koszta czy ta inwestycja jest oplacalna.

Na stronach formu muratora ludzie z roznych stron pisza rozne kwoty i sa one strasznie rozbiezne od 600 !! do 3-5 tys. Dlatego prosbe kieruje do lokalnego forum. Narazie mam namiary od Malgolinki. Dzieki:)

Ja w Stargardzie płaciłam 4,5tyś. Nic mnie nie interesowało. W cenę wchodziły wszystkie przyłacza, mapka, adaptacja, zmiana stropu, nieduża zmiana dachu po likwidacji balkonów, architekt sam zawoził wszystkie dokumenty do starostwa.

Witam.

Ja również chcę przyłączyć się do zacnej grupki zaczynających na wiosnę. Działkę mamy w Dołujach.

My za adaptację projektu, zagospodarowanie działki, projekty przyłączy (gaz, prąd, woda, kanalizacja, energia i projekt wodociągu 65 metrów do działki) zapłaciliśmy 4800, też wszystko za nas załatwiają, ale architekt powiedział, że pozwolenie na budowę to dostaniemy dopiero w maju. A podpisaliśmy z nim umowę 3 tygodnie temu. Więc chyba działa trochę opieszale. Coprawda już aż tak bardzo nam się nie spieszy bo okazało się, że ekipa którą w końcu udało nam się zamówić będzie mogła u nas zacząc w lipcu.

Rety, jaka ja jestem w tym wszystkim zielona. A mąż to jeszcze bardziej. Mam wrażenie, że każdy z którym coś załatwiamy w sprawie budowy może nam nawstawiać takich kitów. Jestem przerażona.