urszulak 16.02.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 O to będziemy sąsiadkami...A jakiś namiar na architekta mogę dostać?Mi pani zaśpiewała 6000+Vat.Trochę dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewek 16.02.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 I oczywiście mam pytanie, może coś mi poradzicie.Ekipę mam na stan surowy zamknięty, ale oni nie robią instalacji żadnych. Ale chyba już na etapie budowy fundamentów to muszę mieć kogoś kto powyprowadza te wszystkie przyłącza. Skąd wziąść tych fachowców. Może macie jakieś namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewek 16.02.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 urszulak bardzo mi miło sąsiadko.Mi adaptację robi biuro projektów L&W Projekt Andrzej Lorek wziełam ich z listy rankingowej wykonawców szczecińskich tel. 091 48 82 565 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewek 16.02.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 acha, u nas praktycznie nie było zmian w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 16.02.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Dziękuję bardzo.U nas kilka zmian będzie,ale chyba niewielkie.... : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewek 16.02.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 no u nas tylko podniesienie ścianki kolankowej o 1 bloczek, ale to nie wpływa na konstrukcję więżby, ani budynku, a reszta to taka tam kosmetyka typu jakaś ścianka działowa, ale to zmiena się już tylko wpisem do dziennika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewek 16.02.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=332&IdKolekcji= to mój projekt- mały i prosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 16.02.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 U nas mniej więcej podobnie będzie.A jeszcze małe pytanko-skąd lista rankingowa?Ja dopiero zaczynam się orientować w temacie budowy i szukam wszelkich informacji i namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 16.02.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 ewek bardzo ładny projekt, mały, ale fukncjonalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betsii 16.02.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam, ja także mam nadzieję rozpocząć budowę na wisnę ale robi się to coraz bardziej odległe, mamy działkę w Kobylance pod Stargardem i tu moje pytanie do osób ze Stargardu lub tych którzy tam załatwieli pozwolenie, czy ktoś miał doczynienia z p. Radlińską. Chciałabym się też zapytać czy musieliście mieć geologa, ile to trwało i ile kosztowało dodam że dostałam tydzień na załatwienie ekspertyzy geologa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 16.02.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Dzieki za odpowiedzi. Mozna zalozyc ze koszt wykonania adaptacji wraz z przylaczani wynosi okolo 4000. Do tego oczywiscie mapka do celow projektowych i badania geologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.02.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Dzieki za odpowiedzi. Mozna zalozyc ze koszt wykonania adaptacji wraz z przylaczani wynosi okolo 4000. Do tego oczywiscie mapka do celow projektowych i badania geologiczne. Duzo tez zalezy od zmian w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 16.02.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witajcie Czy mozecie sie pochwalic ile was kosztowala adaptacja projektu wraz z wyszczegolnieniem co i za co. Co prawda kierujemy sie w strone projektu indywidualnego, ale licze koszta czy ta inwestycja jest oplacalna. Na stronach formu muratora ludzie z roznych stron pisza rozne kwoty i sa one strasznie rozbiezne od 600 !! do 3-5 tys. Dlatego prosbe kieruje do lokalnego forum. Narazie mam namiary od Malgolinki. Dzieki:) Ja w Stargardzie płaciłam 4,5tyś. Nic mnie nie interesowało. W cenę wchodziły wszystkie przyłacza, mapka, adaptacja, zmiana stropu, nieduża zmiana dachu po likwidacji balkonów, architekt sam zawoził wszystkie dokumenty do starostwa. My robiliśmy adaptację i całą resztę też w Stargardzie: 5300-adaptacje, wszystkie przyłącza, małe zmiany konstrukcji dachu, 400-projekt drogi W starostwie byliśmy tylko po odbiór decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 16.02.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 walus1 ja też jestem ze stargardu...tzn byłam bo od lata mieszkamy już w domku na wsi - 10 km od Stargardu. A Ty gdzie się budujesz? Będę budowała w Grzędzicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 16.02.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Mam takie pytanie kto z was rusza wiosna z budowa Witam dziś Ja planuję ruszyć na wiosnę, taką późniejszą, w maju ... jesli wszystko z kwitami pójdzie jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 17.02.2007 03:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Witam. Ja również chcę przyłączyć się do zacnej grupki zaczynających na wiosnę. Działkę mamy w Dołujach. My za adaptację projektu, zagospodarowanie działki, projekty przyłączy (gaz, prąd, woda, kanalizacja, energia i projekt wodociągu 65 metrów do działki) zapłaciliśmy 4800, też wszystko za nas załatwiają, ale architekt powiedział, że pozwolenie na budowę to dostaniemy dopiero w maju. A podpisaliśmy z nim umowę 3 tygodnie temu. Więc chyba działa trochę opieszale. Coprawda już aż tak bardzo nam się nie spieszy bo okazało się, że ekipa którą w końcu udało nam się zamówić będzie mogła u nas zacząc w lipcu. Rety, jaka ja jestem w tym wszystkim zielona. A mąż to jeszcze bardziej. Mam wrażenie, że każdy z którym coś załatwiamy w sprawie budowy może nam nawstawiać takich kitów. Jestem przerażona. nie bój się - będzie OK nie wiesz pytaj tu lub na drugim szczecińskim forum. Trzy miesiące na pozwolenie na budowę to ekspres licz się z tym że dostaniesz po 6 miesiącach - to realny termin. Przerażenie nic ci nie da czytaj pytaj dzwoń i ułóż sobie harmonogram co masz i kiedy załatwić - na forum jest sporo wiedzy o kolejnych krokach - ale przede wszystkim pytaj architekta - i nie przejmuj się że nic nie wiesz - to jego interes by ci wszystko wyjasnić. Podstawowe pytanie to "A DLACZEGO ...?" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 17.02.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Ja zaczynalam bardzo wczesnie z pozwoleniem w czerwcu 2006 i liczylam ze pozwolenie dostane w pazdzierniku a zima zalatwie sobie troche kredytu . Wyszlo zupelnie inaczej wszystko popsuly wodociagi szczecinskie . Efekt byl taki ze z pozwoleniem zaczelismy z koncem pazdziernika .Ekipe trzeba bylo zaklepywac bo z tym jest problem .A kredyt mozna dostac dopiero jak sie ma pozwolenie wiec ruszac trzeba za swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewek 17.02.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 urszulak - listę dostałam od grupy szczecińskiej od klausa. ale jak chcesz to mogę Ci przesłać na twój e-mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewek 17.02.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 qqrq5 - dzięki, no mały, fajnie że jest teraz tyle projektów małych domów, przynajmniej możemy spełnić swoje marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewek 17.02.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 bryta Wysłany: Sob, 17 Luty 2007 13:06 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Ja zaczynalam bardzo wczesnie z pozwoleniem w czerwcu 2006 i liczylam ze pozwolenie dostane w pazdzierniku a zima zalatwie sobie troche kredytu . Wyszlo zupelnie inaczej wszystko popsuly wodociagi szczecinskie . A wy też w momencie składania projektu do adaptacji mieliście wydane warunki przyłączy mediów?, czy to załatwiał architekt. bo my to wcześniej sami załatwiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts