Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I oczywiście mam pytanie, może coś mi poradzicie.

Ekipę mam na stan surowy zamknięty, ale oni nie robią instalacji żadnych. Ale chyba już na etapie budowy fundamentów to muszę mieć kogoś kto powyprowadza te wszystkie przyłącza. Skąd wziąść tych fachowców. Może macie jakieś namiary.

Witam, ja także mam nadzieję rozpocząć budowę na wisnę ale robi się to coraz bardziej odległe, mamy działkę w Kobylance pod Stargardem i tu moje pytanie do osób ze Stargardu lub tych którzy tam załatwieli pozwolenie, czy ktoś miał doczynienia z p. Radlińską. Chciałabym się też zapytać czy musieliście mieć geologa, ile to trwało i ile kosztowało dodam że dostałam tydzień na załatwienie ekspertyzy geologa

Witajcie

Czy mozecie sie pochwalic ile was kosztowala adaptacja projektu wraz z wyszczegolnieniem co i za co.

Co prawda kierujemy sie w strone projektu indywidualnego, ale licze koszta czy ta inwestycja jest oplacalna.

Na stronach formu muratora ludzie z roznych stron pisza rozne kwoty i sa one strasznie rozbiezne od 600 !! do 3-5 tys. Dlatego prosbe kieruje do lokalnego forum. Narazie mam namiary od Malgolinki. Dzieki:)

Ja w Stargardzie płaciłam 4,5tyś. Nic mnie nie interesowało. W cenę wchodziły wszystkie przyłacza, mapka, adaptacja, zmiana stropu, nieduża zmiana dachu po likwidacji balkonów, architekt sam zawoził wszystkie dokumenty do starostwa.

My robiliśmy adaptację i całą resztę też w Stargardzie:

5300-adaptacje, wszystkie przyłącza, małe zmiany konstrukcji dachu,

400-projekt drogi

W starostwie byliśmy tylko po odbiór decyzji.

Witam.

Ja również chcę przyłączyć się do zacnej grupki zaczynających na wiosnę. Działkę mamy w Dołujach.

My za adaptację projektu, zagospodarowanie działki, projekty przyłączy (gaz, prąd, woda, kanalizacja, energia i projekt wodociągu 65 metrów do działki) zapłaciliśmy 4800, też wszystko za nas załatwiają, ale architekt powiedział, że pozwolenie na budowę to dostaniemy dopiero w maju. A podpisaliśmy z nim umowę 3 tygodnie temu. Więc chyba działa trochę opieszale. Coprawda już aż tak bardzo nam się nie spieszy bo okazało się, że ekipa którą w końcu udało nam się zamówić będzie mogła u nas zacząc w lipcu.

Rety, jaka ja jestem w tym wszystkim zielona. A mąż to jeszcze bardziej. Mam wrażenie, że każdy z którym coś załatwiamy w sprawie budowy może nam nawstawiać takich kitów. Jestem przerażona.

nie bój się - będzie OK

nie wiesz pytaj tu lub na drugim szczecińskim forum. Trzy miesiące na pozwolenie na budowę to ekspres licz się z tym że dostaniesz po 6 miesiącach - to realny termin. Przerażenie nic ci nie da :) czytaj pytaj dzwoń i ułóż sobie harmonogram co masz i kiedy załatwić - na forum jest sporo wiedzy o kolejnych krokach - ale przede wszystkim pytaj architekta - i nie przejmuj się że nic nie wiesz - to jego interes by ci wszystko wyjasnić. Podstawowe pytanie to "A DLACZEGO ...?" pozdrawiam

Ja zaczynalam bardzo wczesnie z pozwoleniem w czerwcu 2006 i liczylam ze pozwolenie dostane w pazdzierniku a zima zalatwie sobie troche kredytu .

Wyszlo zupelnie inaczej wszystko popsuly wodociagi szczecinskie :evil: .

Efekt byl taki ze z pozwoleniem zaczelismy z koncem pazdziernika .Ekipe trzeba bylo zaklepywac bo z tym jest problem .A kredyt mozna dostac dopiero jak sie ma pozwolenie wiec ruszac trzeba za swoje :roll:

bryta Wysłany: Sob, 17 Luty 2007 13:06 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Ja zaczynalam bardzo wczesnie z pozwoleniem w czerwcu 2006 i liczylam ze pozwolenie dostane w pazdzierniku a zima zalatwie sobie troche kredytu .

Wyszlo zupelnie inaczej wszystko popsuly wodociagi szczecinskie .

A wy też w momencie składania projektu do adaptacji mieliście wydane warunki przyłączy mediów?, czy to załatwiał architekt. bo my to wcześniej sami załatwiliśmy