Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ewek,prześlij mi proszę.

A czemu macie takie problemy z wodociągami?Ja jeszcze nie złożyłam wniosku.

Długo się czeka?

U mnie byla taka sytuacja ze wodociag pobudowala osoba prywatna , mialam jego zgode na przylaczenie sie ,sasiedzi obok pobudowani .Wodociagi chcialy przejac ten wodociag pozniej sie rozmyslily i dopiero po 5 miesiacach dali mi warunki :-?

Witam, ja także mam nadzieję rozpocząć budowę na wisnę ale robi się to coraz bardziej odległe, mamy działkę w Kobylance pod Stargardem i tu moje pytanie do osób ze Stargardu lub tych którzy tam załatwieli pozwolenie, czy ktoś miał doczynienia z p. Radlińską. Chciałabym się też zapytać czy musieliście mieć geologa, ile to trwało i ile kosztowało dodam że dostałam tydzień na załatwienie ekspertyzy geologa

Witaj

Ja również będę budował w Kobylance. Jak na razie to czekamy na WZ i potem kupujemy działkę.

Może będziemy bliskimi sąsiadami?

Pozdrawiam

Witam nowo przybyłych. Jacakam, Twoje okolice to moje rodzinne strony :D

A widzę, że i kobylankowiczów przybywa.

Pojechaliśmy dziś przy pięknej pogodzie obejrzeć nasze przyszłe włości. Cicho, spokojnie, czyste powietrze. Z jednej strony łąka, na której będą wytyczane działeczki, z drugiej las... Synek pytał, gdzie będzie nasz dom - próbowaliśmy zgadywać. Ech, nie mogę się doczekać.

No ja w sumie tez chcę zaczą na wiosnę, ale teraz patrząc na pogodę to pewno trochę potrwa dłużej niż planowałem to oczekiwanie.

TO-SIA

miło znaleźć tu kogoś kto też sie bawił w łobeskich piaskownicach :D

Witam

Też pochodzę z regionu :) Może nie z Łobza, ale z pobliskiego Reska. Za małolata jeździłem do Łobza na dyskoteki he he. Teraz mieszkam w Szczecinie i tu z małżowinką pragniemy zbudować domek.

Mam już upatrzoną działkę i przed kupnem zrobie badanie gruntu. Jak znacie sprawdzonego geologa to dajcie namiary

Witam nowo przybyłych. Jacakam, Twoje okolice to moje rodzinne strony :D

A widzę, że i kobylankowiczów przybywa.

Pojechaliśmy dziś przy pięknej pogodzie obejrzeć nasze przyszłe włości. Cicho, spokojnie, czyste powietrze. Z jednej strony łąka, na której będą wytyczane działeczki, z drugiej las... Synek pytał, gdzie będzie nasz dom - próbowaliśmy zgadywać. Ech, nie mogę się doczekać.

TO-SIA a którą działkę sobie upatrzyliście - czy też pod lasem?

Ja też byłem tam w piątek i zastałem geodetów którzy zaczęli wyznaczać nasze działki.

Pozdrawiam

Witaj Kombi, witaj... Widzę, że liczba kobylankowiczów wciąż rośnie, a to tylko cieszy... Bo ja ciągle mam wątpliwości czy to nie za daleko... Mam pytanie do tych, którzy tam zamierzają się budować - dokąd będziecie dojeżdżać do pracy? Do Szczecina?[/url]

Z Kobylanki macie dobry dojazd wychodzi podobnie do centrum jak o demnie z Wielgowa a i Dobra tez nie jest blisko

witam i co tyczy się kobylanki to ja nie buduje w kobylance ale troszke dalej ok 6 km za reptowem to i dojazd mam dalszy ale to nic w porównaniu z ta ciszą na tej wiosce ,przestrzenią , itp,itd póki tam zamieszkam to po zak. budowy minie i tak pare lat. JEŚLI zamierzacie się budować i potrzebujecie stali tj. prety , drut wiazałkowy itp to polecam hurtownie w płoni ,,sambud,, tu idzie się dogadać z kierownikiem i druga hurtownia to na pomorskiej w dabiu ,,hurtostal 2 ,, ale tu juz nie mozna sie dogadać , nastepna hurtownia to tez pomorska ,,centrostal szczecinek,, nie wiem jak tam z negocjacją cen, i nastepna hurtownia to na wiosennej w dąbiu wjazd naprzeciw castoramy tu tez nie znam cen EWENTUALNIE JAK KTOS POTRZEBUJE PRZEWIEŚC COS DŁUGIEGO OD 0 MB DO 12 METRÓW BIEŻĄCYCH TO ZAPRASZAM DO WSPÓŁPRACY mój tonaż to do półtorej tony i mój tel 607 206 625 woze równiez bele i krokwie drewniane POZDRAWIAM Ijuz nie pisze dośc tej reklamy ale wychodze z założenia że ja dziś komuś pomoge a moze ktos pózniej pomoże mi

czesc dołaczam do tej gruupy mieszkam w małej miejscowości w zachodniopomorskim nie znam się na budowie w związku z tym mam kilka pytań

\1 chce kupić działke ( już w czwartek) ale nie znam się co muszę sprawdzić działka leży przy domu właścicielki osoby sprzedającej na jej terenie czyli jest uzbrojona bo kilka metrów od kanlizy zgadza się?

2j jakie dokumenty nalezy złożyć jak już kupie działke i gdzie aby rozpocząć budowe

3 jak należy rozwiązać podłaczenia mediów czy trzeba dogadywać się z właścicielką posesji bo ona posiada takie media czy potrzzebne są mapki?

4 czy podany poniżej projekt wersja d uwzględnia miejsce na ogródek nie znam się kąpletnie na tym proszę o rady takie podstawowe co i jak

http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=96&a=194&sid=5#rzuty

czesc dołaczam do tej gruupy mieszkam w małej miejscowości w zachodniopomorskim nie znam się na budowie w związku z tym mam kilka pytań

\1 chce kupić działke ( już w czwartek) ale nie znam się co muszę sprawdzić działka leży przy domu właścicielki osoby sprzedającej na jej terenie czyli jest uzbrojona bo kilka metrów od kanlizy zgadza się?

2j jakie dokumenty nalezy złożyć jak już kupie działke i gdzie aby rozpocząć budowe

3 jak należy rozwiązać podłaczenia mediów czy trzeba dogadywać się z właścicielką posesji bo ona posiada takie media czy potrzzebne są mapki?

4 czy podany poniżej projekt wersja d uwzględnia miejsce na ogródek nie znam się kąpletnie na tym proszę o rady takie podstawowe co i jak

http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=96&a=194&sid=5#rzuty

Przed kupnem działki przede wszystkim dowiedz się w Urzędzie Gminy czy na tym terenie jest miejscowy plan zagospodarowania czy nie (jeśli go nie ma, to jakie mogą byc wydane warunki zabudowy) i czy dom wg wybranego projektu można tam będzie wybudowac.