Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Pytanie do tych co juz sa dalej niz ja.Jakie sa ceny robocizny za stan surowy zamkniety w tym roku.Ktos juz placil?Slyszalem wlasnie ,ze robocizna poszla w gore ale nie wiem jakiej wielkosci jest to rzad?dzieki za info.

Mi wyjdze cos okolo 52 tys + humus +ubijarki

Witam,

Nie pamietam ile masz metrow.Humus i ubijarki-tez nie wiem jakie sa ceny i to tez zalezy od metrow,tym razem metrow dzialki.

dzieki

Witam,

Pytanie do tych co juz sa dalej niz ja.Jakie sa ceny robocizny za stan surowy zamkniety w tym roku.Ktos juz placil?Slyszalem wlasnie ,ze robocizna poszla w gore ale nie wiem jakiej wielkosci jest to rzad?dzieki za info.

Mi wyjdze cos okolo 52 tys + humus +ubijarki

Witam,

Nie pamietam ile masz metrow.Humus i ubijarki-tez nie wiem jakie sa ceny i to tez zalezy od metrow,tym razem metrow dzialki.

dzieki

Powierzchnia parteru 110m +garaz 37 + podasze do pozniejszej adaptacji

tyle ze beda to 2 osobne ekipy jedna do polozenia dachowki reszta inna ekipa

Humus to zamawiasz koparke 300-400 zl

Witamy po raz pierwszy w grupie,

Planujemy rozpoczac budowe w tym roku, jezeli poradzimy sobie z cala papierologia i urzednikami. Najwazniejsze- dzialka jest! Wybralismy tez juz gotowy projekt - KARAT z Domowych Klimatow. Teraz szukamy architekta ktory dostosowalby projekt do naszych potrzeb. Moze ktos, kto juz przeszedl ten etap i ma dobre doswiadczenia moglby nam kogos polecić? :roll:

Witamy po raz pierwszy w grupie,

Planujemy rozpoczac budowe w tym roku, jezeli poradzimy sobie z cala papierologia i urzednikami. Najwazniejsze- dzialka jest! Wybralismy tez juz gotowy projekt - KARAT z Domowych Klimatow. Teraz szukamy architekta ktory dostosowalby projekt do naszych potrzeb. Moze ktos, kto juz przeszedl ten etap i ma dobre doswiadczenia moglby nam kogos polecić? :roll:

Witamy serdecznie.

Niestety pomoc nie moge,gdyz robilismy indywidualny.Proponuje kogos mlodego niz leciwego/leniwego emeryta.moze i tanszy ale na pewno mniej obrotny.

Witam serdecznie i dołaczam do grona budujących w 2007 r, okolice Stargardu

przede mna problemy rosną jak grzyby po deszczu...poszukuje sensownego kierownika budowy...ale ponieważ nie mam żadnych znajomych w branży budowlanej...mam problem.....moze ktoś z Was zechciałby mi pomóc.....

bardzo proszę[/url]

Witam wszystkich ,jeszcze sie nie buduje ale jestem w poczatkowym etapie poszukiwan dzialki na lewobrzezu.dodam ze jestem calkowicie zielony w tym temacie,nie wiem na co zwracac uwage i gdzie dowiadywac sie roznych rzeczy (oczywiscie poza tym forum :lol: )

Ostatnio natrafilem na oferte sprzedazy dzialki rolnej :

12 działek rolnych zadrzewionych w studium pod zabudowę jednorodzinną, o pow. od 1407m2 do 2829m2 położonych przy samym lesie, większa część działek z lasem. Ładna malownicza okolica, terny częściowo podmokłe, torf. Wszystkie media w odległości ok 150m. W chwili obecnej są to działki rolne, gdyż brak jest planu zagospodarowania. Jest on w trakcie tworzenia przez gminę.

Martwi mnie troche stan podloza i brak planu zagospodarowania.Na co jeszcze zwrocic uwage? w sobote jestem umowiony na wizje lokalną dzialek?

Moze ktos wie gdzie mozna kupic jakas dzialke na lewobrzezu ,rolna lub budowlana....jest tylko jedno ale ...musi byc w poblizu lasu lub nawet przylegac do lasu.

czy mogl bym prosic o podobne wybadanie tematu:

Moje Łęgi są tylko kawałek dalej niż Dobra Jeżeli chodzi o dojazd nie-samochodowy to jeździ tam autobus PKS

Co do działek zapytam się i dam Ci znać czy są jeszcze wolne na naszym osiedlu Tam jest dużo działek w okolicy ale pozostałe to są działki rolne, także zależy kiedy chcecie się budować - jak szybko to lepiej kupić budowlaną Ceny w tamtym roku jak kupowaliśmy były o wiele atrakcyjniejsze niż w Dobrej

Zapytam co i jak i dam znać

Serdecznie pozdrawiam