Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tak ceny sa koszmarne a na dotatek moja druga polowa ma specjalne wymagania...musi byc las!!!!!

Cześć kuciar,

a Twoja druga połowa lubi sprzątać? Czytałem artukuł, że sąsiedztwo lasu to nie tylko same plusy, bo np. w okresie pylenia drzew (a jesli tych drzew jest cała ściana lasu) wszystko wokół jest tymi pyłami strasznie obsypane. Więc okna + ew. inne elementy elewacyjne, autko moga byc mocno zabrudzone.

Ale to tylko tak przy okazji ... chodzi o to by minusy nie przesłoiły nam plusów ;-)

Witam grupkę :D

Ostatnio miałam doła budowlanego ale już mi przeszło i jestem z powrotem 8) :lol:

kuciar priv

Jeszcze raz dzieki !!! Pojawie sie na przeglad okolicy.......

Cześć kuciar,

a Twoja druga połowa lubi sprzątać? Czytałem artukuł, że sąsiedztwo lasu to nie tylko same plusy, bo np. w okresie pylenia drzew (a jesli tych drzew jest cała ściana lasu) wszystko wokół jest tymi pyłami strasznie obsypane. Więc okna + ew. inne elementy elewacyjne, autko moga byc mocno zabrudzone.

Ale to tylko tak przy okazji ... chodzi o to by minusy nie przesłoiły nam plusów

haaaaa czy lubi sprzatac ? chyba jak kazda bialoglowa....nienawidzi tego!!!! ale jakies ale zawsze musi byc....zawsze jest tak ze wszystko wychodzi w trakcie :wink:

tak ceny sa koszmarne a na dotatek moja druga polowa ma specjalne wymagania...musi byc las!!!!!

Cześć kuciar,

Ale to tylko tak przy okazji ... chodzi o to by minusy nie przesłoiły nam plusów ;-)

:o :o :o

Ja tam chętnie zamieniam ucywilizowane miasto na leśne pyłki i szyszki. A podwórkowych staczy na dziki i zające. Las mam z trzech stron, w tym z jednej tuż przez drogę. Przecież po to ludzie wyprowadzają się na wieś, żeby mieć kontakt z przyrodą.

Ostatnio miałam doła budowlanego ale już mi przeszło i jestem z powrotem 8) :lol:

kuciar priv

Czy to przez badania ? Napisz co tam wynalezli w ziemi.

I uszy do gory :)

Dokładnie o to samo chciałem zapytać. Małgolinka, daj znać jak opinia geologa.

Cześć kuciar,

:o :o :o

Ja tam chętnie zamieniam ucywilizowane miasto na leśne pyłki i szyszki. A podwórkowych staczy na dziki i zające. Las mam z trzech stron, w tym z jednej tuż przez drogę. Przecież po to ludzie wyprowadzają się na wieś, żeby mieć kontakt z przyrodą.

Zgadzam się - ja wybywając ze Szczecina i wybierając działkę 50 m od lasu kierowałem się tym samym. Byc może jednak nie stoi to w sprzeczności z tezą (o której gdzies wyczytałem), że bezpośrednie sąsiedztwo lasu niesie ze sobą negatyw(y) - choć pewnie dla wielu to żaden kłopot :-)

Witam,

co to, dziś "młodzież budujaca" nieobecna? :-)

Obecna,obecna.Wszyscy chyba przybici pogoda badz opieszaloscia urzedow.

By the way znalazlem dzis stronke pod tytulem:http://www.budujemydom.pl/

Wystarczy tam kliknac na link''co za ile'' i kazdy zoltodziob(jak ja),moze znalezc cennik ile np.kosztuje co.stan surowy,fundamenty itp.itd.Wiem,ze to ceny orientacyjne ale mozna przynajmniej zrobic jakies zalozenia.

pozdrawiam

Witam serdecznie i dołaczam do grona budujących w 2007 r, okolice Stargardu

przede mna problemy rosną jak grzyby po deszczu...poszukuje sensownego kierownika budowy...ale ponieważ nie mam żadnych znajomych w branży budowlanej...mam problem.....moze ktoś z Was zechciałby mi pomóc.....

bardzo proszę

przesyłam namiary na priva

pozdrawiam

maksiu

Hej :)

kuciar priv

Czy to przez badania ? Napisz co tam wynalezli w ziemi.

I uszy do gory :)

Dokładnie o to samo chciałem zapytać. Małgolinka, daj znać jak opinia geologa.

Nie, nie przez badania :lol: tak ogólnie jakoś mi się nic nie chciało 8)

A badania wypadły tak jak się spodziewałam (jasnowidz jakiś ze mnie czy co :wink: ) mamy piękny torf na działce :D ale nie jest źle i tak mieliśmy zamiar podnieść trochę teren także będziemy mieli z wykopu "gratis" torf tyle tylko, że trochę głębiej pokopiemy :D

A geolog pierwsza klasa :lol: prawdziwy pasjonat i gaduła do kwadratu :D jakby kto pytał to jestem teraz obtrzaskana w temacie wytapiania lądolodu Bałtyckiego, erozyjnych dolin holoceńskich itp. :lol: :lol: :lol:

proszę o opinie na temat tego domu długo szukałem aż wreszcie znalazłem dom ma być z garażem najpierw zrobie parter domu a pożniej górę. Co śadzicie o kosztach tego domu może ktoś wybudował go .Może uda mi się w tym tygodniu kupić działkę więc ruszyłbym z pracam w tym roku.

Może podpowiecie jakieś zmiany Dziękuję

http://www.z500.pl/index.php?projekt=12&ogolne=1

Witam wszystkich,

konkurencyjna w stosunku do tej "starej" grupka zaczynających w 2007 budowę w Szczecinie i okolicach powiększa sie tym samym o nowych uczetników - sympatyków.

Zaczynamy prawdopodobnie na przełomie marca i kwietnia na Warszewie. Kilka miesięcy walki o WZ a teraz aktualnie ZUD i pozwolenie na budowę. No i jeszcze kredycik.

Ekipa zalegalizowana jeszcze w ubigłym roku. Niestety nie robią dachów wiec tych od dachów trzeba poszykać jeszcze. Może ktoś orientuje się i mógłby życzliwie podpowiedzieć ... Byłoby ekstra. I tak w ogóle to jest ekstra, że tylu nas podejmuje TAAAAKIE wyzwania. Szacunek dla wszystkich

Kasia i paweł

Witam sasadow :)

Witam :)

Zapraszam do dyskusji wszystkich zaczynających w tym roku :lol:

Mam nadzieję, że będziemy się tutaj wymieniać doświadczeniami

Pozdrawiam

Małgosia 8)

Witam Wszystkich !

Planujemy rozpocząć budowanie w połowie roku w Dobrej Szczecińskiej. Może są tutaj jacyś nowi sąsiedzi ? :D

My co prawda w nastepnym roku budowa, ale ... teraz formalnosci.

Gdzie sie bedziecie budowac (okolica) ?