Małgolinka 22.02.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witam grupkę Ostatnio miałam doła budowlanego ale już mi przeszło i jestem z powrotem kuciar priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 22.02.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 tak ceny sa koszmarne a na dotatek moja druga polowa ma specjalne wymagania...musi byc las!!!!! Cześć kuciar, a Twoja druga połowa lubi sprzątać? Czytałem artukuł, że sąsiedztwo lasu to nie tylko same plusy, bo np. w okresie pylenia drzew (a jesli tych drzew jest cała ściana lasu) wszystko wokół jest tymi pyłami strasznie obsypane. Więc okna + ew. inne elementy elewacyjne, autko moga byc mocno zabrudzone. Ale to tylko tak przy okazji ... chodzi o to by minusy nie przesłoiły nam plusów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuciar 22.02.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witam grupkę Ostatnio miałam doła budowlanego ale już mi przeszło i jestem z powrotem kuciar priv Jeszcze raz dzieki !!! Pojawie sie na przeglad okolicy....... Cześć kuciar, a Twoja druga połowa lubi sprzątać? Czytałem artukuł, że sąsiedztwo lasu to nie tylko same plusy, bo np. w okresie pylenia drzew (a jesli tych drzew jest cała ściana lasu) wszystko wokół jest tymi pyłami strasznie obsypane. Więc okna + ew. inne elementy elewacyjne, autko moga byc mocno zabrudzone. Ale to tylko tak przy okazji ... chodzi o to by minusy nie przesłoiły nam plusów haaaaa czy lubi sprzatac ? chyba jak kazda bialoglowa....nienawidzi tego!!!! ale jakies ale zawsze musi byc....zawsze jest tak ze wszystko wychodzi w trakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 22.02.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witam grupkę Ostatnio miałam doła budowlanego ale już mi przeszło i jestem z powrotem kuciar priv Czy to przez badania ? Napisz co tam wynalezli w ziemi. I uszy do gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.02.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witam grupkę Ostatnio miałam doła budowlanego ale już mi przeszło i jestem z powrotem kuciar priv Kazdy ma u mnie bylo z powodu braku czasu . Pomyslalam wtedy ze nie dam rady ale przeszlo Teraz czekam na pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 22.02.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 tak ceny sa koszmarne a na dotatek moja druga polowa ma specjalne wymagania...musi byc las!!!!! Cześć kuciar, a Twoja druga połowa lubi sprzątać? Czytałem artukuł, że sąsiedztwo lasu to nie tylko same plusy, bo np. w okresie pylenia drzew (a jesli tych drzew jest cała ściana lasu) wszystko wokół jest tymi pyłami strasznie obsypane. Więc okna + ew. inne elementy elewacyjne, autko moga byc mocno zabrudzone. Ale to tylko tak przy okazji ... chodzi o to by minusy nie przesłoiły nam plusów Ja tam chętnie zamieniam ucywilizowane miasto na leśne pyłki i szyszki. A podwórkowych staczy na dziki i zające. Las mam z trzech stron, w tym z jednej tuż przez drogę. Przecież po to ludzie wyprowadzają się na wieś, żeby mieć kontakt z przyrodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 22.02.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witam grupkę Ostatnio miałam doła budowlanego ale już mi przeszło i jestem z powrotem kuciar priv Czy to przez badania ? Napisz co tam wynalezli w ziemi. I uszy do gory Dokładnie o to samo chciałem zapytać. Małgolinka, daj znać jak opinia geologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 22.02.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 tak ceny sa koszmarne a na dotatek moja druga polowa ma specjalne wymagania...musi byc las!!!!! Cześć kuciar, a Twoja druga połowa lubi sprzątać? Czytałem artukuł, że sąsiedztwo lasu to nie tylko same plusy, bo np. w okresie pylenia drzew (a jesli tych drzew jest cała ściana lasu) wszystko wokół jest tymi pyłami strasznie obsypane. Więc okna + ew. inne elementy elewacyjne, autko moga byc mocno zabrudzone. Ale to tylko tak przy okazji ... chodzi o to by minusy nie przesłoiły nam plusów Ja tam chętnie zamieniam ucywilizowane miasto na leśne pyłki i szyszki. A podwórkowych staczy na dziki i zające. Las mam z trzech stron, w tym z jednej tuż przez drogę. Przecież po to ludzie wyprowadzają się na wieś, żeby mieć kontakt z przyrodą. Zgadzam się - ja wybywając ze Szczecina i wybierając działkę 50 m od lasu kierowałem się tym samym. Byc może jednak nie stoi to w sprzeczności z tezą (o której gdzies wyczytałem), że bezpośrednie sąsiedztwo lasu niesie ze sobą negatyw(y) - choć pewnie dla wielu to żaden kłopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 23.02.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Witam, co to, dziś "młodzież budujaca" nieobecna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cordoba71 23.02.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Witam, co to, dziś "młodzież budujaca" nieobecna? Obecna,obecna.Wszyscy chyba przybici pogoda badz opieszaloscia urzedow. By the way znalazlem dzis stronke pod tytulem:http://www.budujemydom.pl/ Wystarczy tam kliknac na link''co za ile'' i kazdy zoltodziob(jak ja),moze znalezc cennik ile np.kosztuje co.stan surowy,fundamenty itp.itd.Wiem,ze to ceny orientacyjne ale mozna przynajmniej zrobic jakies zalozenia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 23.02.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Witam serdecznie i dołaczam do grona budujących w 2007 r, okolice Stargardu przede mna problemy rosną jak grzyby po deszczu...poszukuje sensownego kierownika budowy...ale ponieważ nie mam żadnych znajomych w branży budowlanej...mam problem.....moze ktoś z Was zechciałby mi pomóc..... bardzo proszę przesyłam namiary na priva pozdrawiam maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 23.02.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Hej Witam grupkę Ostatnio miałam doła budowlanego ale już mi przeszło i jestem z powrotem kuciar priv Czy to przez badania ? Napisz co tam wynalezli w ziemi. I uszy do gory Dokładnie o to samo chciałem zapytać. Małgolinka, daj znać jak opinia geologa. Nie, nie przez badania tak ogólnie jakoś mi się nic nie chciało A badania wypadły tak jak się spodziewałam (jasnowidz jakiś ze mnie czy co ) mamy piękny torf na działce ale nie jest źle i tak mieliśmy zamiar podnieść trochę teren także będziemy mieli z wykopu "gratis" torf tyle tylko, że trochę głębiej pokopiemy A geolog pierwsza klasa prawdziwy pasjonat i gaduła do kwadratu jakby kto pytał to jestem teraz obtrzaskana w temacie wytapiania lądolodu Bałtyckiego, erozyjnych dolin holoceńskich itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuciar 23.02.2007 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Jutro tzn dzisiaj pojawie sie w łęgach.........wizja lokalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 24.02.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 proszę o opinie na temat tego domu długo szukałem aż wreszcie znalazłem dom ma być z garażem najpierw zrobie parter domu a pożniej górę. Co śadzicie o kosztach tego domu może ktoś wybudował go .Może uda mi się w tym tygodniu kupić działkę więc ruszyłbym z pracam w tym roku. Może podpowiecie jakieś zmiany Dziękuję http://www.z500.pl/index.php?projekt=12&ogolne=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adpa 24.02.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Witam wszystkich, konkurencyjna w stosunku do tej "starej" grupka zaczynających w 2007 budowę w Szczecinie i okolicach powiększa sie tym samym o nowych uczetników - sympatyków.Zaczynamy prawdopodobnie na przełomie marca i kwietnia na Warszewie. Kilka miesięcy walki o WZ a teraz aktualnie ZUD i pozwolenie na budowę. No i jeszcze kredycik. Ekipa zalegalizowana jeszcze w ubigłym roku. Niestety nie robią dachów wiec tych od dachów trzeba poszykać jeszcze. Może ktoś orientuje się i mógłby życzliwie podpowiedzieć ... Byłoby ekstra. I tak w ogóle to jest ekstra, że tylu nas podejmuje TAAAAKIE wyzwania. Szacunek dla wszystkichKasia i paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 25.02.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Kuciar i jak wizja przebiegła ?? Anher1968 ładny, zgrabny domek i nie będzie drogi w budowie adpa witaj jaki projekt wybraliście ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 25.02.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 krzyspx budujesz Orlika tez sie zastanawiałam nad nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa.szn 25.02.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Witam Zapraszam do dyskusji wszystkich zaczynających w tym roku Mam nadzieję, że będziemy się tutaj wymieniać doświadczeniami Pozdrawiam Małgosia Witam Wszystkich ! Planujemy rozpocząć budowanie w połowie roku w Dobrej Szczecińskiej. Może są tutaj jacyś nowi sąsiedzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 25.02.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Witam sasadow Witam Zapraszam do dyskusji wszystkich zaczynających w tym roku Mam nadzieję, że będziemy się tutaj wymieniać doświadczeniami Pozdrawiam Małgosia Witam Wszystkich ! Planujemy rozpocząć budowanie w połowie roku w Dobrej Szczecińskiej. Może są tutaj jacyś nowi sąsiedzi ? My co prawda w nastepnym roku budowa, ale ... teraz formalnosci. Gdzie sie bedziecie budowac (okolica) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adpa 25.02.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Małgolinka pyta o projekt To jest JASKÓŁKA pracowni WM z Gdańska. Pod podpisem link do naszego dziennika budowy a teraz link bezpośrednio do projektu http://projekty.wm.com.pl/domy/W12.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts