Małgolinka 25.02.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Ewa.szn witaj Zajrzyj do głównej grupy szczecińskiej znajdziesz tam sporo sąsiadów z Dobrej W zasadzie my też będziemy sąsiadami w końcu to tylko parę minut przez las adpa ale ja przytomna jestem Widziałam Wasz link do dziennika i pytam się o projekt ale to pewnie przez to, że wybierałam się do kuchni zrobić Tiramisu i nie byłam już w stanie logicznie myśleć A projekcik macie bardzo ciekawy... bardzo mało jest teraz projektów z odsuniętym garażem ... my też coś podobnego zrobiliśmy z naszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacakam 26.02.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Hihihihi czyżby wiosna idę dzis kopać rowki pod wodę i zasypać kabel z prądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oczek 26.02.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Pozdrawiam Małgosia Witam Wszystkich ! Planujemy rozpocząć budowanie w połowie roku w Dobrej Szczecińskiej. Może są tutaj jacyś nowi sąsiedzi ? Witamy. Też marzy nam się rozpoczęcie budowy w tym roku w Dobrej. Dobra jest duuużym placem budowy, więc podaj w jakiej okolicy będziecie się budować. Może własnie na naszym polu? Pozdrowienia, Oczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuciar 26.02.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Kuciar i jak wizja przebiegła ?? Anher1968 ładny, zgrabny domek i nie będzie drogi w budowie adpa witaj jaki projekt wybraliście ?? okolica fajna , sporo nowo wybudowanych domow , spisalismy pare namiarow na dzialki......sprawa dalej w toku.....szukam teraz jeszcze wiecej ofert tak aby miec skale porownawcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 26.02.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Oczek witaj Kuciar jak rozmawiałam w tamtym roku z jednym gościem to mi powiedział, że jak z bratem kupili 4 lata temu kawał ziemi w Łęgach i zaczęli budowy to tam było zupełnie pusto to mogę sobie wyobrazić co będzie za kolejne 4 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuciar 26.02.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 dokladnie to tak jak z Lubieszynem mierzynem i dolujami 10 lat temu byly tam tylko markety dla niemcow a teraz ....... generalnie ludzie powariowali w biurach nieruchomosci maja istny zawrot glowy wszyscy chca kupowac dzialki ale nie ma co sie dziwic jesli ceny mieszkan sa takie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa.szn 26.02.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Pozdrawiam Małgosia Witam Wszystkich ! Planujemy rozpocząć budowanie w połowie roku w Dobrej Szczecińskiej. Może są tutaj jacyś nowi sąsiedzi ? Witamy. Też marzy nam się rozpoczęcie budowy w tym roku w Dobrej. Dobra jest duuużym placem budowy, więc podaj w jakiej okolicy będziecie się budować. Może własnie na naszym polu? Pozdrowienia, Oczki Witam Wszystkich ...ponownie.. Dokładnie będziemy się budować na samym początku ul. Granicznej, a dokładniej na ul. Szczęśliwa. Mam nadzieje, że w połowie roku wbijemy pierwszą łopatę. W każdym razie nie mogę się już doczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewek 26.02.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam wszystkich forumowiczów! W czwartek składamy wniosek o pozwolenie na budowę , i mam pytanie. Czy urzędnik który przyjmuje wniosek to sprawdza od razu czy jest wszystko w porządku, czy niczego nie brakuje. Czy naprzykład poleży on parę tygodni i przez to się przedłuży cała procedura wydania pozwolenia. Czy orientujecie się ile czeka się na pozwolenie w starostwie w Policach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewek 26.02.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 A geolog pierwsza klasa prawdziwy pasjonat i gaduła do kwadratu jakby kto pytał to jestem teraz obtrzaskana w temacie wytapiania lądolodu Bałtyckiego, erozyjnych dolin holoceńskich itp. małgolinka czy mogłabyś mi podać namiary na geologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewek 26.02.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Anher1968 Domek ładny, zgrabny i funkcjonalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 26.02.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ewek niestety słyszałam, że w Policach trzymają równo 2 miesiące i dzień przed terminem przysyłają o uzupełnienie dokumentów ... ale sama jeszcze nie przetestowałam, także Ty pierwsza zdasz relację i życzę Ci żeby wszystko sprawnie poszło Co do geologa to zapytam go czy mogę udostępnić jego numer i jutro dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 26.02.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Ewek dziekuję bardzo domek też mi się podoba i jest tani w realizacji a to najważniejsze dla mnie ja też zaczynam w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa.szn 26.02.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam wszystkich forumowiczów! W czwartek składamy wniosek o pozwolenie na budowę , i mam pytanie. Czy urzędnik który przyjmuje wniosek to sprawdza od razu czy jest wszystko w porządku, czy niczego nie brakuje. Czy naprzykład poleży on parę tygodni i przez to się przedłuży cała procedura wydania pozwolenia. Czy orientujecie się ile czeka się na pozwolenie w starostwie w Policach? niestety w Policach będziemy czekać " bite " dwa miesiące...plus kolejne 14 dni na uprawomocnienie decyzji...i dopiero zaczynamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 26.02.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 krzyspx budujesz Orlika tez sie zastanawiałam nad nim tak już stoi parter - i nawet nie za dużo zmieniam - dostawłem z boku garaż /miałem warunki na dom z garażem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 26.02.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam wszystkich forumowiczów! W czwartek składamy wniosek o pozwolenie na budowę , i mam pytanie. Czy urzędnik który przyjmuje wniosek to sprawdza od razu czy jest wszystko w porządku, czy niczego nie brakuje. Czy naprzykład poleży on parę tygodni i przez to się przedłuży cała procedura wydania pozwolenia. Czy orientujecie się ile czeka się na pozwolenie w starostwie w Policach? pytać dzwonić uśmiechać się i prosić. Będzie szybciej - generalnie w Policach się nie czepiają. Uwaga jeśli są jakieś zawiadomienia sąsiadów poprosić ich by szybko odebrali pocztę poleconą - zwrotki !!! ważne jeśli sąsiedzi mieszkają już obok ale są ciągle zameldowani w Szczecinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 26.02.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 mam pytanien dotyczące działki jak to jest kupuję działke niby jest uzbrojona ( kobieta miała 30 arów na 20 postawiła dom a 10 sprzedaje ) i jak wygląda podłączenie mediów teraz ciagnie się wodę od niej i prąd bo nie wiem jaka jest różnica między działką uzbrojoną a nie uzbrojoną . Kobieta twierdzi że jest to duże udogodnienie może ktoś doradzi normalnie metr działki uzbrojonej kosztuje 32 zł m w gminie a ona chce 45 zł dotego dodaje ogrodzenie betonowe opłaca się? Dodam do tego ze działka jest w kształcie trójkąta albo jak kto woli w kształcie klina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 26.02.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ewek niestety słyszałam, że w Policach trzymają równo 2 miesiące i dzień przed terminem przysyłają o uzupełnienie dokumentów ... ale sama jeszcze nie przetestowałam, także Ty pierwsza zdasz relację i życzę Ci żeby wszystko sprawnie poszło Co do geologa to zapytam go czy mogę udostępnić jego numer i jutro dam znać nie potwierdzam - 6 tygodni w sezonie wakacyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.02.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 mam pytanien dotyczące działki jak to jest kupuję działke niby jest uzbrojona ( kobieta miała 30 arów na 20 postawiła dom a 10 sprzedaje ) i jak wygląda podłączenie mediów teraz ciagnie się wodę od niej i prąd bo nie wiem jaka jest różnica między działką uzbrojoną a nie uzbrojoną . Kobieta twierdzi że jest to duże udogodnienie może ktoś doradzi normalnie metr działki uzbrojonej kosztuje 32 zł m w gminie a ona chce 45 zł dotego dodaje ogrodzenie betonowe opłaca się? Dodam do tego ze działka jest w kształcie trójkąta albo jak kto woli w kształcie klina Witam wszystkich Pamietaj ze nie do kazdego uzbrojenia mozna sie przylaczyc (np moze byc za male napiecie i kaza ci wybudowac stacje )Pewnosc masz tylko wtedy jak masz warunki na papierze od zakladu en. i wodociagow . I tez trzeba miec warunki zabudowy chyba ze jest plan zagospodarowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.02.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 proszę o opinie na temat tego domu długo szukałem aż wreszcie znalazłem dom ma być z garażem najpierw zrobie parter domu a pożniej górę. Co śadzicie o kosztach tego domu może ktoś wybudował go .Może uda mi się w tym tygodniu kupić działkę więc ruszyłbym z pracam w tym roku. Może podpowiecie jakieś zmiany Dziękuję http://www.z500.pl/index.php?projekt=12&ogolne=1 Projekt jest niedrogi w budowie i ladny zewnetrznie . Tylko salon + kuchnia razem 30 m i do tego jeszcze schody to bardzo ciasno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 26.02.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 wiem ze apartament to nie bedzie dlatego szukam rozwiązania do umiejscowiienia schodów gdzie indziej . Ja obecnie mieszkam na 40 m z żoną dzieckiem i dwoma psiakami dlategho ciasno nie bedzie.. A jak sądzicie opłaca się ta działka czy może lepiej szukać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts