Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Recommended Posts

Ewa.szn witaj :)

Zajrzyj do głównej grupy szczecińskiej znajdziesz tam sporo sąsiadów z Dobrej :) W zasadzie my też będziemy sąsiadami w końcu to tylko parę minut przez las :lol:

adpa ale ja przytomna jestem :lol: :lol: :lol: Widziałam Wasz link do dziennika i pytam się o projekt :D ale to pewnie przez to, że wybierałam się do kuchni zrobić Tiramisu i nie byłam już w stanie logicznie myśleć :lol: 8)

A projekcik macie bardzo ciekawy... bardzo mało jest teraz projektów z odsuniętym garażem ... my też coś podobnego zrobiliśmy z naszym :D

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pozdrawiam

Małgosia 8)

Witam Wszystkich !

Planujemy rozpocząć budowanie w połowie roku w Dobrej Szczecińskiej. Może są tutaj jacyś nowi sąsiedzi ? :D

Witamy. Też marzy nam się rozpoczęcie budowy w tym roku w Dobrej. Dobra jest duuużym placem budowy, więc podaj w jakiej okolicy będziecie się budować. Może własnie na naszym polu? :lol: :wink:

Pozdrowienia, Oczki

Kuciar i jak wizja przebiegła ?? :lol:

Anher1968 ładny, zgrabny domek i nie będzie drogi w budowie :D

adpa witaj :) jaki projekt wybraliście ??

okolica fajna , sporo nowo wybudowanych domow , spisalismy pare namiarow na dzialki......sprawa dalej w toku.....szukam teraz jeszcze wiecej ofert tak aby miec skale porownawcza :wink:

Pozdrawiam

Małgosia 8)

Witam Wszystkich !

Planujemy rozpocząć budowanie w połowie roku w Dobrej Szczecińskiej. Może są tutaj jacyś nowi sąsiedzi ? :D

Witamy. Też marzy nam się rozpoczęcie budowy w tym roku w Dobrej. Dobra jest duuużym placem budowy, więc podaj w jakiej okolicy będziecie się budować. Może własnie na naszym polu? :lol: :wink:

Pozdrowienia, Oczki

Witam Wszystkich ...ponownie..;-)

Dokładnie będziemy się budować na samym początku ul. Granicznej, a dokładniej na ul. Szczęśliwa. Mam nadzieje, że w połowie roku wbijemy pierwszą łopatę.

W każdym razie nie mogę się już doczekać...

Witam wszystkich forumowiczów!

W czwartek składamy wniosek o pozwolenie na budowę :D , i mam pytanie. Czy urzędnik który przyjmuje wniosek to sprawdza od razu czy jest wszystko w porządku, czy niczego nie brakuje. Czy naprzykład poleży on parę tygodni i przez to się przedłuży cała procedura wydania pozwolenia. Czy orientujecie się ile czeka się na pozwolenie w starostwie w Policach?

ewek niestety słyszałam, że w Policach trzymają równo 2 miesiące i dzień przed terminem przysyłają o uzupełnienie dokumentów :roll: ... ale sama jeszcze nie przetestowałam, także Ty pierwsza zdasz relację i życzę Ci żeby wszystko sprawnie poszło :)

Co do geologa to zapytam go czy mogę udostępnić jego numer i jutro dam znać :)

W czwartek składamy wniosek o pozwolenie na budowę :D , i mam pytanie. Czy urzędnik który przyjmuje wniosek to sprawdza od razu czy jest wszystko w porządku, czy niczego nie brakuje. Czy naprzykład poleży on parę tygodni i przez to się przedłuży cała procedura wydania pozwolenia. Czy orientujecie się ile czeka się na pozwolenie w starostwie w Policach?

niestety w Policach będziemy czekać " bite " dwa miesiące...plus kolejne 14 dni na uprawomocnienie decyzji...i dopiero zaczynamy...

pytać dzwonić uśmiechać się i prosić. Będzie szybciej - generalnie w Policach się nie czepiają. Uwaga jeśli są jakieś zawiadomienia sąsiadów poprosić ich by szybko odebrali pocztę poleconą - zwrotki !!! ważne jeśli sąsiedzi mieszkają już obok ale są ciągle zameldowani w Szczecinie

mam pytanien dotyczące działki jak to jest kupuję działke niby jest uzbrojona ( kobieta miała 30 arów na 20 postawiła dom a 10 sprzedaje ) i jak wygląda podłączenie mediów teraz ciagnie się wodę od niej i prąd bo nie wiem jaka jest różnica między działką uzbrojoną a nie uzbrojoną . Kobieta twierdzi że jest to duże udogodnienie może ktoś doradzi normalnie metr działki uzbrojonej kosztuje 32 zł m w gminie a ona chce 45 zł dotego dodaje ogrodzenie betonowe opłaca się? Dodam do tego ze działka jest w kształcie trójkąta albo jak kto woli w kształcie klina

ewek niestety słyszałam, że w Policach trzymają równo 2 miesiące i dzień przed terminem przysyłają o uzupełnienie dokumentów :roll: ... ale sama jeszcze nie przetestowałam, także Ty pierwsza zdasz relację i życzę Ci żeby wszystko sprawnie poszło :)

Co do geologa to zapytam go czy mogę udostępnić jego numer i jutro dam znać :)

nie potwierdzam - 6 tygodni w sezonie wakacyjnym

mam pytanien dotyczące działki jak to jest kupuję działke niby jest uzbrojona ( kobieta miała 30 arów na 20 postawiła dom a 10 sprzedaje ) i jak wygląda podłączenie mediów teraz ciagnie się wodę od niej i prąd bo nie wiem jaka jest różnica między działką uzbrojoną a nie uzbrojoną . Kobieta twierdzi że jest to duże udogodnienie może ktoś doradzi normalnie metr działki uzbrojonej kosztuje 32 zł m w gminie a ona chce 45 zł dotego dodaje ogrodzenie betonowe opłaca się? Dodam do tego ze działka jest w kształcie trójkąta albo jak kto woli w kształcie klina

Witam wszystkich

Pamietaj ze nie do kazdego uzbrojenia mozna sie przylaczyc (np moze byc za male napiecie i kaza ci wybudowac stacje )Pewnosc masz tylko wtedy jak masz warunki na papierze od zakladu en. i wodociagow .

I tez trzeba miec warunki zabudowy chyba ze jest plan zagospodarowania

proszę o opinie na temat tego domu długo szukałem aż wreszcie znalazłem dom ma być z garażem najpierw zrobie parter domu a pożniej górę. Co śadzicie o kosztach tego domu może ktoś wybudował go .Może uda mi się w tym tygodniu kupić działkę więc ruszyłbym z pracam w tym roku.

Może podpowiecie jakieś zmiany Dziękuję

http://www.z500.pl/index.php?projekt=12&ogolne=1

Projekt jest niedrogi w budowie i ladny zewnetrznie .

Tylko salon + kuchnia razem 30 m i do tego jeszcze schody to bardzo ciasno .