bryta 26.02.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 wiem ze apartament to nie bedzie dlatego szukam rozwiązania do umiejscowiienia schodów gdzie indziej . Ja obecnie mieszkam na 40 m z żoną dzieckiem i dwoma psiakami dlategho ciasno nie bedzie.. A jak sądzicie opłaca się ta działka czy może lepiej szukać dalej Nie porownujcie mieszkan z domami . U mnie bylo tak ze pierwszy projekt tak mial ale 9 m kuchnia +30 metrow i schody w salonie . Udalo mi sie obejrzec domek w realu i tak bylam rozczarowana ze zamienilam projekt na inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 26.02.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 nie potwierdzam - 6 tygodni w sezonie wakacyjnym o to super mam nadzieję, że nam też się tak uda ... bo na razie dalej jesteśmy w polu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.02.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 wiem ze apartament to nie bedzie dlatego szukam rozwiązania do umiejscowiienia schodów gdzie indziej . Ja obecnie mieszkam na 40 m z żoną dzieckiem i dwoma psiakami dlategho ciasno nie bedzie.. A jak sądzicie opłaca się ta działka czy może lepiej szukać dalej Piszesz ze dzialka jest trojkatna posprawdzaj czy domek sie zmiesci . Popytaj kobiety czy ma jakies warunki najczesciej wydawane sa one za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 26.02.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 krzyspx budujesz Orlika tez sie zastanawiałam nad nim tak już stoi parter - i nawet nie za dużo zmieniam - dostawłem z boku garaż /miałem warunki na dom z garażem/ nam tylko do ideału brakowało pokoju dodatkowego na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 26.02.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 jakie warunki bo ja naprawde się na niczym nie zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 26.02.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 a jak sądziciie o cenie 45 zł za m działki uzbrojonej jest nie drogo ? skoro z gminy nie uzbrojona kosztuje 31 zł za m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 26.02.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 mam pytanien dotyczące działki jak to jest kupuję działke niby jest uzbrojona ( kobieta miała 30 arów na 20 postawiła dom a 10 sprzedaje ) i jak wygląda podłączenie mediów teraz ciagnie się wodę od niej i prąd bo nie wiem jaka jest różnica między działką uzbrojoną a nie uzbrojoną . Kobieta twierdzi że jest to duże udogodnienie może ktoś doradzi normalnie metr działki uzbrojonej kosztuje 32 zł m w gminie a ona chce 45 zł dotego dodaje ogrodzenie betonowe opłaca się? Dodam do tego ze działka jest w kształcie trójkąta albo jak kto woli w kształcie klina Sprawdz najpierw plan zagospodarowania a jesli nie ma to czy działka ma warunki zabudowy - będziesz wiedziała czy uda Ci się coś na tym klinie wybudować. Czy działka jest już wyodrębniona? Jesli mozna ją zidentyfikować to czy kobieta może potwierdzić w jakiś sposób, że działka jest uzbrojona - jesli nie to chyba warto podytac dostawców mediów czy to prawda, ew. wystapić o warunki przyłaczy? Dodatkowo mozna sprawdzić czy ma załozoną ksiegę wieczystą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 26.02.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ewek niestety słyszałam, że w Policach trzymają równo 2 miesiące i dzień przed terminem przysyłają o uzupełnienie dokumentów ... ale sama jeszcze nie przetestowałam, także Ty pierwsza zdasz relację i życzę Ci żeby wszystko sprawnie poszło Co do geologa to zapytam go czy mogę udostępnić jego numer i jutro dam znać nie potwierdzam - 6 tygodni w sezonie wakacyjnym Słyszałem, że mocno wzrosta liczba wydawanych pozwoleń na budowę. W tym roku może być gorzej... Może jednak dobrym posunięciem jest atakować na sezon wakacyjny - wiekszość ludków pewnie szykuje się by dostać pozwolenie/budować się na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.02.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 jakie warunki bo ja naprawde się na niczym nie zna Warunki zabudowy wydawane sa jak nie ma planu i pisze w nich wszystko lacznie z szerokoscia elewacji i katem dachu . Warunki wydaja tez Zaklad energetyczny ,wodociagi i tam masz okreslone czy mozesz sie przylaczyc do uzbrojenia i na jakich warunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.02.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ewek niestety słyszałam, że w Policach trzymają równo 2 miesiące i dzień przed terminem przysyłają o uzupełnienie dokumentów ... ale sama jeszcze nie przetestowałam, także Ty pierwsza zdasz relację i życzę Ci żeby wszystko sprawnie poszło Co do geologa to zapytam go czy mogę udostępnić jego numer i jutro dam znać nie potwierdzam - 6 tygodni w sezonie wakacyjnym Słyszałem, że mocno wzrosta liczba wydawanych pozwoleń na budowę. W tym roku może być gorzej... Może jednak dobrym posunięciem jest atakować na sezon wakacyjny - wiekszość ludków pewnie szykuje się by dostać pozwolenie/budować się na wiosnę Prawda bo ja tez dluzej czekam niz zakladalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.02.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Dobrze ze chcialam budwac z Ytonga bo jego cena jest jeszcze znosna za to podrozal Poroterm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 26.02.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Dobrze ze chcialam budwac z Ytonga bo jego cena jest jeszcze znosna za to podrozal Poroterm masakrycznie rosnie w gore a ja musze 1700szt kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.02.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Dobrze ze chcialam budwac z Ytonga bo jego cena jest jeszcze znosna za to podrozal Poroterm masakrycznie rosnie w gore a ja musze 1700szt kupic Poroterm 25 brutto i z transportem chyba po 8 zl o wchodzi go na metr az 11 Za Ytonga 24 brutto z transportem 8.33 z gratisowym klejem a wchodzi na m tylko 7 sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 26.02.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Dobrze ze chcialam budwac z Ytonga bo jego cena jest jeszcze znosna za to podrozal Poroterm Będziesz budowała z Ytonga? Jednowarstwo czy dwu? Jakie wymiary ściany? Ja planowałem z betonu Komórkowego (chyba Solbet) 24 + 15 styropianu ale coś ostanio ludziska narzekają na jakość wieć zastanwaim się na opcją Ytong 24 + 15 styro. PS. Gdzie będziesz brała Ytonga? Czy nadproża i stropy też? Czekam na info. Over Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 27.02.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Dobrze ze chcialam budwac z Ytonga bo jego cena jest jeszcze znosna za to podrozal Poroterm masakrycznie rosnie w gore a ja musze 1700szt kupic Poroterm 25 brutto i z transportem chyba po 8 zl o wchodzi go na metr az 11 Za Ytonga 24 brutto z transportem 8.33 z gratisowym klejem a wchodzi na m tylko 7 sztuk Porotherm25 jeszcze u mnie w hurtowni niby najdrozszej 6,71 z dowozem, ale cena od marca skacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 27.02.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Dobrze ze chcialam budwac z Ytonga bo jego cena jest jeszcze znosna za to podrozal Poroterm Będziesz budowała z Ytonga? Jednowarstwo czy dwu? Jakie wymiary ściany? Ja planowałem z betonu Komórkowego (chyba Solbet) 24 + 15 styropianu ale coś ostanio ludziska narzekają na jakość wieć zastanwaim się na opcją Ytong 24 + 15 styro. PS. Gdzie będziesz brała Ytonga? Czy nadproża i stropy też? Czekam na info. Over Tak z Ytonga dwuwarstwowa .Tez myslalam o Solbecie ale jak policzylam transport do Solbeta musisz kupic kupic klej a w Ytongu jest gratis to wyszlo mi ze Ytong jest tylko 7 groszy drozszy i daje jednoraowe palety i jest zafoliowany . Wiec jest Ytong Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 27.02.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Dobrze ze chcialam budwac z Ytonga bo jego cena jest jeszcze znosna za to podrozal Poroterm masakrycznie rosnie w gore a ja musze 1700szt kupic Poroterm 25 brutto i z transportem chyba po 8 zl o wchodzi go na metr az 11 Za Ytonga 24 brutto z transportem 8.33 z gratisowym klejem a wchodzi na m tylko 7 sztuk Porotherm25 jeszcze u mnie w hurtowni niby najdrozszej 6,71 z dowozem, ale cena od marca skacze Mowisz o cenie netto ja mialam wycene na niego chyba 6,50 ale musiala bym zobaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 27.02.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 mam wycene netto a pod spodem brutto dostałam dzisiaj pisemko z gazowni wkoncu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewek 27.02.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam! Dziękuję za odpowiedzi. No to trzeba się będzie uzbroić w cierpliwość i czekać, dowiadywać się, nękać ich telefonami. małgolinka - będę wdzięczna za namiary jak się zgodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewek 27.02.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 bryta Wysłany: Pon, 26 Luty 2007 20:37 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Anher1968 napisał: wiem ze apartament to nie bedzie dlatego szukam rozwiązania do umiejscowiienia schodów gdzie indziej . Ja obecnie mieszkam na 40 m z żoną dzieckiem i dwoma psiakami dlategho ciasno nie bedzie.. A jak sądzicie opłaca się ta działka czy może lepiej szukać dalej Nie porownujcie mieszkan z domami . U mnie bylo tak ze pierwszy projekt tak mial ale 9 m kuchnia +30 metrow i schody w salonie . Udalo mi sie obejrzec domek w realu i tak bylam rozczarowana ze zamienilam projekt na inny Ja myślę, że to zależy od wymagań danego inwestora, no i od pieniędzy jakimi może dysponować. U mnie salon ma 27m, a kuchnia 9,6m i dla mnie jest ok. Moja siostra ma podobnie, mieszka w Niemczech koło Kolonii na takim osiedlu same małe domki, takie stodółki, ogródki terz małe, ale jest bardzo ładnie i przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts