Małgolinka 27.02.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 małgolinka - będę wdzięczna za namiary jak się zgodzi Ewek priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 27.02.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Dobrze ze chcialam budwac z Ytonga bo jego cena jest jeszcze znosna za to podrozal Poroterm Będziesz budowała z Ytonga? Jednowarstwo czy dwu? Jakie wymiary ściany? Ja planowałem z betonu Komórkowego (chyba Solbet) 24 + 15 styropianu ale coś ostanio ludziska narzekają na jakość wieć zastanwaim się na opcją Ytong 24 + 15 styro. PS. Gdzie będziesz brała Ytonga? Czy nadproża i stropy też? Czekam na info. Over Tak z Ytonga dwuwarstwowa .Tez myslalam o Solbecie ale jak policzylam transport do Solbeta musisz kupic kupic klej a w Ytongu jest gratis to wyszlo mi ze Ytong jest tylko 7 groszy drozszy i daje jednoraowe palety i jest zafoliowany . Wiec jest Ytong A bedziesz brała Ytong profilowany (do pionowego spoinowania) czy zwykłe pustaki Solbecie profilowany ma klej w cenie pustaków i także jest sprzedawany na bezzwrotnych paletach oraz zafoliowany - tak informują na ich stronie internetowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.02.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Dobrze ze chcialam budwac z Ytonga bo jego cena jest jeszcze znosna za to podrozal Poroterm Będziesz budowała z Ytonga? Jednowarstwo czy dwu? Jakie wymiary ściany? Ja planowałem z betonu Komórkowego (chyba Solbet) 24 + 15 styropianu ale coś ostanio ludziska narzekają na jakość wieć zastanwaim się na opcją Ytong 24 + 15 styro. PS. Gdzie będziesz brała Ytonga? Czy nadproża i stropy też? Czekam na info. Over Tak z Ytonga dwuwarstwowa .Tez myslalam o Solbecie ale jak policzylam transport do Solbeta musisz kupic kupic klej a w Ytongu jest gratis to wyszlo mi ze Ytong jest tylko 7 groszy drozszy i daje jednoraowe palety i jest zafoliowany . Wiec jest Ytong A bedziesz brała Ytong profilowany (do pionowego spoinowania) czy zwykłe pustaki Solbecie profilowany ma klej w cenie pustaków i także jest sprzedawany na bezzwrotnych paletach oraz zafoliowany - tak informują na ich stronie internetowej. Bede brala Pioro-Wpost Tomadyna bral Solbet i pierwsza partia nie byl zachwycony nie wiem jak teraz Placil o ile sie nie myle 6,76 netto + transport + klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.02.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 6.76 netto to jest o ile dobrze licze 8.24 brutto + 2 transporty po 150 zl + ponad tone kleju a kilo to wydatek 0.60 groszy U mnie Ytong najtaniej jak mi sie udalo 8,33 brutto z klejem i transportem Tez myslalam ze Solbet tanszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 28.02.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 ewek niestety słyszałam, że w Policach trzymają równo 2 miesiące i dzień przed terminem przysyłają o uzupełnienie dokumentów ... ale sama jeszcze nie przetestowałam, także Ty pierwsza zdasz relację i życzę Ci żeby wszystko sprawnie poszło Co do geologa to zapytam go czy mogę udostępnić jego numer i jutro dam znać nie potwierdzam - 6 tygodni w sezonie wakacyjnym Słyszałem, że mocno wzrosta liczba wydawanych pozwoleń na budowę. W tym roku może być gorzej... Może jednak dobrym posunięciem jest atakować na sezon wakacyjny - wiekszość ludków pewnie szykuje się by dostać pozwolenie/budować się na wiosnę ma to jeszcze jedną zaletę - zrobienie stanu surowego do zimy /chocby tylko parteru/ daje dużo dobrego czasu na wykończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 28.02.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam wszystkich z grupy szczecinskiej.My tez zaczynamy budowe w tym roku.Wlasciwie to juz zaczelismy.Jestesmy na etapie kopania law pod fundament.Tylko pogoda przerwala prace.Nasz dmek bedzie stal w Bobolinie(blisko Stobna).Jestem troche przezorny i kupilem wszystkiee materialy na stan surowy zamkniety.Sciany beda z SOLBETU-24.a dachowka IBF cementowa.Okna dwukolorowe ze szprosami.Na razie tyle,Czekam na pytania i uwagi.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 28.02.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam wszystkich z grupy szczecinskiej.My tez zaczynamy budowe w tym roku.Wlasciwie to juz zaczelismy.Jestesmy na etapie kopania law pod fundament.Tylko pogoda przerwala prace.Nasz dmek bedzie stal w Bobolinie(blisko Stobna).Jestem troche przezorny i kupilem wszystkiee materialy na stan surowy zamkniety.Sciany beda z SOLBETU-24.a dachowka IBF cementowa.Okna dwukolorowe ze szprosami.Na razie tyle,Czekam na pytania i uwagi.pozdrawiam. Witaj, napisz jaki projekt realizujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 28.02.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam wieczorkiem My dzisiaj po kolejnym spotkaniu z sąsiadami akumulatorki naładowane także jutro ostro zabieram się do działania Witaj keram8 pochwal się projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 01.03.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Witaj Malgolinka.Na razie nie umie wklejac zdjec ani linkow.Nasz projekt to LMB-31ze zlotej kolekcji lipinskich.Wejdz na strone LIPINSCY w goglach i tam znajdziesz.To taki maly wiejski domek dla dwojga na jesien zycia.Jak pogoda sie poprawi to bierzemy sie do dziela. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 01.03.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=54300 ten domek???bardzo fajniutki, mały, ale funkcjonalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 01.03.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=54300 ten domek??? bardzo fajniutki, mały, ale funkcjonalny Fajne zadaszenie tarasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 01.03.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Witam wieczorkiem My dzisiaj po kolejnym spotkaniu z sąsiadami akumulatorki naładowane także jutro ostro zabieram się do działania Witaj keram8 pochwal się projektem Rozmawialismy we wtorek z architektem. Złozylismy zapotrzebowanie na jeszcze jedna istotną zmianę. Moja piękniejsza połowa zdecydowała by Archi wyciagnał lukarnę do płaszczyzny sciany frontowej i zwienczył ja małym balkonikiem - oj bedzie się działo! Ciekaw jestem efektu. Na razie efektem jest dodatkowy tydzień oczekiwania na dokumentację gotową do złożenia o pozwolenie na budowę oraz PLN 500,- więcej opłaty za usługe adaptacji Się wymaga - się płaci ... PS. Dodatkowo, kwity troszkę się przeterminowywuja na ZUD'ie. Jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu składamy wniosek o pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 01.03.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 M3 zazdroszczę Wam ... my dalej w polu Złożyliśmy dzisiaj podania o przyłącza do studni i szamba i musimy teraz czekać na warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 02.03.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 A ja czekam i czekam na pozwolenie i sie denerwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChrisA 02.03.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Lokalizacja: http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=szczecin,+poland&ie=UTF8&z=17&ll=53.461296,14.467213&spn=0.004497,0.013561&t=h&om=1 Razem razniej, czyli sprawy lacza przylacza, grille i inne gady Pozdrawiam wszystkich wytrwałych w boju Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 02.03.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Witajcie.U mnie nadal przerwa w pracy.Za mokro zeby kopac.W moim projekcie zmienilem strop terriva na drewniany.poddasze bedzie nieuzytkowe wiec po co taki ciezki strop.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 03.03.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Witam, Ważne pytanie do wszystkich forumowiczów grupy: Cz ktoś miał okazję korzystać z usług Zakładu Budowlanego Marka Jugi? Może ktoś dostał ofertę, sprawdzał dokonania i wiarygodność tej ekipy i właściciela? Wszelkie uwagi, informacje i opinie wskazane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 05.03.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witam A co tu tak cicho ?? Czyżby wszyscy już na budowach ?? My dalej w polu ale nastrój jakiś taki optymistyczny mamy ... pomimo tego, że na maj to ciężko będzie z pozwoleniem ChrisA witaj w grupie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 05.03.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witajcie budowniczy.A ja dzis wykorzystalem troche ladnej pogody i wykopalem ladnych pare metrow law.jeszcze dzien pogody i bede mogl zbroic a potem zalewac.Najgorsze to wyjsc z ziemi.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cierpliwa 06.03.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witam wszystkich, Z góry przepraszam za wszelkie pomyłki lub "naiwne" pytania. Stawiam pierwsze kroki nie tylko jako budowniczy ale tez jako forumowicz ( no włąsnie czy to poprawna forma ha?). Ale do rzeczy. Mam pytanie z półki "energetyka". Dostaliśmy ( czyli ja i mój mężulek) projekt umowy z Enei o przyłączenie i wszystko było by pięknie gdyby nie paragraf, który mówi , że w przypadku nie uzyskania przez enea zgód przez własciwe organa lub osoby trzecie na budowę przyłącza i trafostacji to my jaoko inwestorzy mamy pokryć udokumentowane wydatki poniesione przez Enea i zobowiazania zaciagniete przez Enea w związku z realizacją umowy. Moje pytanie : czy ktos z was miał doczynienia z takim zapisem, bo na moje oko to jest nie w porzadku abysmy odpowiadali za coś na co nie mamy zupełnie wpływu. Może ktoś z was negocjował z Enea warunki umowy. Dużo słoneczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts