M3 08.03.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Witajcie, U nas jutro albo w poniedziałek złożenie wniosku o pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 08.03.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Pozwolę sobie powtórzyć ważne pytanie do wszystkich forumowiczów grupy (może ktoś wcześniej nie przeczytał): Cz ktoś miał okazję korzystać z usług Zakładu Budowlanego Marka Jugi? Może ktoś dostał ofertę, sprawdzał dokonania i wiarygodność tej ekipy i właściciela? Wszelkie uwagi, informacje i opinie wskazane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 08.03.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 I kolejne pytanie: Cz ktoś miał okazję korzystać z usług Zakładu Budowlanego IZOLBUD Waldemar Kulbickii? Może ktoś dostał ofertę, sprawdzał dokonania i wiarygodność tej ekipy i właściciela? Wszelkie uwagi, informacje i opinie wskazane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 08.03.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Mam jeszcze takie pytanko. Działka leży w strefie WIII - ograniczonej ochrony konserwatorskiej i archeologicznej. Jak w takiej sytuacji wygląda uzyskanie pozwolenia na budowę. Wiem, że aby uzyskać pozwolenie trzeba uzyskać jakąś zgodę czy opinię głównego konserwatora zabytków. Czy ktoś z Was przez to przechodził i czy można napotkać na jakieś problemy z uzyskaniem pozwolenia na budowę? tomi, nie wolałeś tego sprawdzić przed podpisaniem umowy na zakup działki? PLN 150 zł za mkw to "nie w kij dmuchał" cena. Odpowiadając: ja nie wiem czy uzyskanie pozwolenia na takim obszarze wiąże się z dodatkowymi uciazliwościami, wymaganiami, utrata czasu bądź wiekszymi wydatkami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 09.03.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witam Dowiadywałem się wydziale głównego konsterwatora i na taką opinię czeka się kilka dni. Pani mówiła, że jeszcze nie zdażyło się żeby wydali decyzje odmowna, a poza tym ten rejon zachacz nasza działkę tylko na kilanaście metrów kw. Także nie mam już stracha Podajcie namiary na dobrego architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 09.03.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witam Dowiadywałem się wydziale głównego konsterwatora i na taką opinię czeka się kilka dni. Pani mówiła, że jeszcze nie zdażyło się żeby wydali decyzje odmowna, a poza tym ten rejon zachacz nasza działkę tylko na kilanaście metrów kw. Także nie mam już stracha Podajcie namiary na dobrego architekta wysłałem na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artooro 10.03.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 ...ale my wtedy już kupiliśmy działeczkę w Łęgach w przyzwoitej cenie no i okolica cudna Witam - my również kupiliśmy działkę w łęgach Być może będziemy sąsiadami .. ale u nas na razie tylko kszuny i ściernisko :/ Moze któryś z rolników nam to zaora Artur i Monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 10.03.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Witam - my również kupiliśmy działkę w łęgach Być może będziemy sąsiadami .. ale u nas na razie tylko kszuny i ściernisko :/ Moze któryś z rolników nam to zaora Artur i Monia Witaj Artooro A w którym miejscu macie działeczkę ?? My naszą też będziemy musieli potraktować traktorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artooro 10.03.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 A w którym miejscu macie działeczkę ?? My naszą też będziemy musieli potraktować traktorem Witaj ponownie. Mamy działkę w kompleksie dzialek na lewo od ul Wschodniej (bodajże tak sie nazywa - skręca sie weń w prawo na przystanku PKS) - tam gdzie aktualnie właściciel na pozostalym swoim terenie urządza te wielkie wykopki, podnosząc resztę terenu, ktory jest troche podmokly wydobytym materiałem - księżycowy krajobraz.. a niedawno bylo tam tak pieknie .. i jeszcze wszystkie sarny gdzies zniknęły.. Artur i Monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 10.03.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Artooro w takim razie będziemy sąsiadami Nasza działka też jest na lewo od Wschodniej tylko przy następnej "ulicy" w lewo wzdłuż tego ogrodzenia gdzie koniki mają wybieg Z tego co wiem to te działki wcześniej miały być ponownie dzielone, bo za małe zrobili dobrze kojarzę ?? Macie tam gdzie ostatnio jest taka rozjeżdzona droga ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artooro 10.03.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 tylko przy następnej "ulicy" w lewo wzdłuż tego ogrodzenia gdzie koniki mają wybieg Z tego co wiem to te działki wcześniej miały być ponownie dzielone, bo za małe zrobili dobrze kojarzę ?? Macie tam gdzie ostatnio jest taka rozjeżdzona droga ?? Nie bardzo wiem, gdzie koniki mają wybieg Ale droga rozjeżdżona jest (choć to delikatne określenie tego, jak wygląda teraz dojazd do działki). Na tym terenie jest jeszcze jeziorko ogrodzone drewnianym płotem. Mam pytanie. Czy dojazd do działki macie z drogi gminnej? I na jakim etapie jesteście? (to była Monika) A może spotkalibyśmy się na miejscu w któryś weekend? Nas troche przeraża dzikość terenu, ilość dziur w drodze oraz ogrom przedsięwięcia i ... nie za bardzo wiemy w co i kiedy włożyć ręce Zawsze to "w kupie raźniej" :D Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 10.03.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Hmm... jeziorko ogrodzone płotem nie kojarzę ... ale to gdzieś dalej od drogi ?? ... bo jeziorek to tam jest pod dostatkiem tylko nie kojarzę ogrodzonego... co do koników to teraz ich nie ma ale to jest kolejny wjazd w lewo za tym rozjeżdżonym i wzdłuż płotu będzie nasza ulica My wjazd na działkę mamy z drogi prywatnej, którą potem właściciel ma oddać gminie. A Wy działkę macie gdzieś z brzegu przy Wschodniej czy dalej bliżej rowu?? A co z uzbrojeniem? Dostaliście już warunki zabudowy ?? A ile płaciliście za działeczkę (może być na priv ) Jeżeli chodzi o spotkanie to bardzo chętnie Może w przyszłym tygodniu, bo byliśmy dzisiaj i jutro raczej już się nie wybierzemy bo trochę podziębieni jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 11.03.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Mam jeszcze takie pytanko. Działka leży w strefie WIII - ograniczonej ochrony konserwatorskiej i archeologicznej. Jak w takiej sytuacji wygląda uzyskanie pozwolenia na budowę. Wiem, że aby uzyskać pozwolenie trzeba uzyskać jakąś zgodę czy opinię głównego konserwatora zabytków. Czy ktoś z Was przez to przechodził i czy można napotkać na jakieś problemy z uzyskaniem pozwolenia na budowę? Zagrożenie archeologiczne niewielkie ale nie bagatelizuj tej sprawy formalnie - jeśłi nie załatwisz tej sprawy prawidłowo - nie odbiorą Ci domu - a nie ma możliwości zrobienia tych formalności wstecznie. 1. Musisz udać się do wojewódzkiego archeologa - k/ Zamku -powiedzą jakie papiery masz złożyć i co dostać /np wytyczne konserwatorskie/ 2 wynająć uprawnionego archeologa żeby przygotował dokumentację archeologiczną - jak się dobrze dogadasz dalej poprowadzi ci już on całą sprawę - on załatwi ci decyzję zezwalającą na rozpoczęcie budowy 3 tą decyzje musisz mieć bo nie dostaniesz pozwolenia na budowę 4 po rozpoczęciu budowy archeolog musi być przy zdjeciu humusu i MUSI dokonac wpisu w dzienniku budowy i to koniec strachu - no może drobiazg - będzie cie to kosztowalo dodatkowo jakieś 800 zł namiar na archeologa na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwer1 11.03.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam wszystkich jestem z okolic szczecina pracuje w tej branzy i znam troche firm które oferuja rózne materialy budowlane w rozsadnych cenach jezeli bede mogl pomoc to sluze pomoca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 11.03.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 witam i pytanie do posty wyzej BUDUJESZ SIĘ czy tylko jesteś przedstawicielem firmy budowlanej lub cos tam bo z twoich postów wynik mizerny jak na forum nie zrozum mnie żle ale przydałoby się wiecej info o tobie gdzie budujesz lub cos w tym stylu a nie odrazu ,, patrz post wyzej,, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 12.03.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Mam jeszcze takie pytanko. Działka leży w strefie WIII - ograniczonej ochrony konserwatorskiej i archeologicznej. Jak w takiej sytuacji wygląda uzyskanie pozwolenia na budowę. Wiem, że aby uzyskać pozwolenie trzeba uzyskać jakąś zgodę czy opinię głównego konserwatora zabytków. Czy ktoś z Was przez to przechodził i czy można napotkać na jakieś problemy z uzyskaniem pozwolenia na budowę? Zagrożenie archeologiczne niewielkie ale nie bagatelizuj tej sprawy formalnie - jeśłi nie załatwisz tej sprawy prawidłowo - nie odbiorą Ci domu - a nie ma możliwości zrobienia tych formalności wstecznie. 1. Musisz udać się do wojewódzkiego archeologa - k/ Zamku -powiedzą jakie papiery masz złożyć i co dostać /np wytyczne konserwatorskie/ 2 wynająć uprawnionego archeologa żeby przygotował dokumentację archeologiczną - jak się dobrze dogadasz dalej poprowadzi ci już on całą sprawę - on załatwi ci decyzję zezwalającą na rozpoczęcie budowy 3 tą decyzje musisz mieć bo nie dostaniesz pozwolenia na budowę 4 po rozpoczęciu budowy archeolog musi być przy zdjeciu humusu i MUSI dokonac wpisu w dzienniku budowy i to koniec strachu - no może drobiazg - będzie cie to kosztowalo dodatkowo jakieś 800 zł namiar na archeologa na priv Dzięki za namiary na archeologa. Napewno skorzystam. Widzę, że też miałeś podobny problem. Ile trwa załatwianie tych wszystkich spraw, chodzi mi ile wcześniej przed złożeniem wniosku o pozwolenie na budowę muszę się tym zająć. Pozdrawiam w słoneczny poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 12.03.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 u nas tez bedzie archeolog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 13.03.2007 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 u nas tez bedzie archeolog spójrz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 13.03.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam Ale wiosna ... aż chciałoby się zaczynać ... tylko szkoda, że do pozwolenia jeszcze daleka droga Piszcie co tam u Was... chociaż sobie poczytam jak się buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 13.03.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Ja też na początku drogi...Nawet projektu nie mam.Szukam architekta ,ale wszyscy chcą jakieś straszne pieniądze za adaptację.Dzwoniłam do tych z listy rankingowej i spoza i w końcu wymyśliłam,że spróbuję poza Szczecinem.W Stargardzie-za 2500,w Nowogardzie też ok 3000 no i znacznie szybciej.Ale nie wiem ,czy jest sens zlecać komuś poza Szczecinem,czy ma to jakieś znaczenie dla mnie.?Czy lepiej mieć kogoś na miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts