Małgolinka 16.03.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 tańsze materiały na to nie liczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 16.03.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Anher, znalazłam jeszcze coś takiego: http://www.domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=74 domek jest śliczny i tani w budowie. zobacz jeszcze ten: http://www.domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=59 A jaką masz działkę? chodzi mi o kierunki świata. No i ile osób ma w tym domku mieszkać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 16.03.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 tańsze materiały na to nie liczę i dlatego trzeba kupować jak najszybciej. My zaczynamy w czerwcu, ale trochę się już zaopatrzyliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.03.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 tańsze materiały na to nie liczę i dlatego trzeba kupować jak najszybciej. My zaczynamy w czerwcu, ale trochę się już zaopatrzyliśmy. To dobrze bo od 1 kwietnia jest nowy cennik np Porothermu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.03.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Ja w poniedzialek chce kupic stal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 16.03.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 aleksandra dziękuję ci za projekty są śliczne podsunęłaś mi dobry pomysł z tą gienią i teraz już mam metlik chyba racja z tą gienią wieksza i funkcjonalniejsza i za mniejsza kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 16.03.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 tańsze materiały na to nie liczę i dlatego trzeba kupować jak najszybciej. My zaczynamy w czerwcu, ale trochę się już zaopatrzyliśmy. To dobrze bo od 1 kwietnia jest nowy cennik np Porothermu My w styczniu kupiliśmy poroton robena, z tego co wiem, to teraz nawet nie przyjmują zamówień na niego- będzie, ale po podwyżce. Od kwietnia okna Fakro tez idą w górę, nie wiem jak z innych firm, ale pewnie też Może ktoś coś słyszał o materiałach, które nie drożeją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 16.03.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 aleksandra dziękuję ci za projekty są śliczne podsunęłaś mi dobry pomysł z tą gienią i teraz już mam metlik chyba racja z tą gienią wieksza i funkcjonalniejsza i za mniejsza kasę ależ nie ma za co Anher Myślę, że nawet, gdyby Gienia była trochę droższa, to i tak WARTO, bo w końcu dom buduje się, by w nim wygodnie mieszkać. a widziałeś/łaś te dwa następne projekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 16.03.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 witam aleksandra dziękuję ci za projekty są śliczne podsunęłaś mi dobry pomysł z tą gienią i teraz już mam metlik chyba racja z tą gienią wieksza i funkcjonalniejsza i za mniejsza kasę ależ nie ma za co Anher Myślę, że nawet, gdyby Gienia była trochę droższa, to i tak WARTO, bo w końcu dom buduje się, by w nim wygodnie mieszkać. a widziałeś/łaś te dwa następne projekty? Ponadto koszt projektu jest minimalny z kosztami domu. Lepiej wyszukac projekt, ktory bedzie najbardziej odpowiadal z minimalna liczba zmian. Adaptacja wtedy jest tansza i co wazniejsze ryzyko popelnienia bledu przy adaptacji jest o wiele mniejsze.Np u kogos w dzienniku czytalem ze proejktant podczas adaptacji zle oliczyl strop. I juz po zaakceptowaniu projektu nalezalo ponownie przeliczac projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 16.03.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 tańsze materiały na to nie liczę i dlatego trzeba kupować jak najszybciej. My zaczynamy w czerwcu, ale trochę się już zaopatrzyliśmy. To dobrze bo od 1 kwietnia jest nowy cennik np Porothermu Witajcie, a ja mam nadzieję, że ta panika na rynku materiałów jest spowodowana przez tych, ktorzy mając terminy rozpoczęcia budów na lato lub jesień juz teraz kupują . Cos mi się wydaje, że w lato może być taniej ... Poza tym, część ludzi powtarza pewne obiegowe prawdy a ja sprawdzałem i np. w Stargardzie w 2 hurtowniach materiał mozna zamówić "od ręki" to samo - jak mówl mi znajomy - w 1 hurtowni w Szczecinie (na Cukrowej) i w 1 w Goleniowie... Najważniejsze by każdy - zgodnie ze swoim rozumem - zabezpieczył własne interesy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 16.03.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 tańsze materiały na to nie liczę i dlatego trzeba kupować jak najszybciej. My zaczynamy w czerwcu, ale trochę się już zaopatrzyliśmy. To dobrze bo od 1 kwietnia jest nowy cennik np Porothermu Witajcie, a ja mam nadzieję, że ta panika na rynku materiałów jest spowodowana przez tych, ktorzy mając terminy rozpoczęcia budów na lato lub jesień juz teraz kupują. Cos mi się wydaje, że w lato może być taniej ... Poza tym, część ludzi powtaża pewne obiegowe prawdy a ja sprawdzałem i np. w Stargardzie w 2 hurtowniach materiał mozna zamówić "od ręki" to samo - jak mówl mi znajomy - w 1 hurtowni w Szczecinie (na Cukrowej) i w 1 w Goleniowie... Najważniejsze by każdy - zgodnie ze swoim rozumem - zabezpieczył własne interesy Sadze ze po pocztkowym okresie ceny sie ustabilizuja i zaczna taniec. Producenci zaczna zwiekszac moce produkcyjne, a przedewszystkim rozbudowywac zaklady i bedzie wiecej materialow. Takie mam nadzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 16.03.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam weekendowo Co sądzicie o tym projekcie (koszty budowy, funkcjonalność): KRYSZTAŁ Mam działkę szerokości 20 m z wjazdem od północnego-wschodu. Dokonałbym kilku zmian - zamiana łazienki na dole z pom. gospodarczym - żona chciałaby małą spiżarkę przy kuchni, ale nie wiem jak tam ją umieścić - na górze zmiana rozkładu pomieszczeń, ale głównie to przestawienie ścianek działowych - troszkę mały wiatrołap I mam jeszcze pytanie odnośnie odległości domku od granicy działki. Przy ścianie bez okien jest to 3 m, ale czy mogą być po tej stronie okna połaciowe na dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 16.03.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam weekendowo Co sądzicie o tym projekcie (koszty budowy, funkcjonalność): KRYSZTAŁ Mam działkę szerokości 20 m z wjazdem od północnego-wschodu. Dokonałbym kilku zmian - zamiana łazienki na dole z pom. gospodarczym - żona chciałaby małą spiżarkę przy kuchni, ale nie wiem jak tam ją umieścić - na górze zmiana rozkładu pomieszczeń, ale głównie to przestawienie ścianek działowych - troszkę mały wiatrołap I mam jeszcze pytanie odnośnie odległości domku od granicy działki. Przy ścianie bez okien jest to 3 m, ale czy mogą być po tej stronie okna połaciowe na dachu? Dla tego projektu Twoja dzialka pasuje i jeszcze masz zapas. Nie jestem pewien ale 4 m od krawedzi okna. Poszperaj na muratorze sadze ze napewno bedzie odpowiedz. Ponadto nie wiem czy mozliwa bylaby zmiana lazienki z pomieszczeniem pod wzlgedm metrazu. W przepisach jest okreslona powierzchnia i kubatura pomieszczenia z piecem gazowym. Moze to nie tyczyc piecow z zamnkieta komora spalania ale pewny nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.03.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam weekendowo Co sądzicie o tym projekcie (koszty budowy, funkcjonalność): KRYSZTAŁ Mam działkę szerokości 20 m z wjazdem od północnego-wschodu. Dokonałbym kilku zmian - zamiana łazienki na dole z pom. gospodarczym - żona chciałaby małą spiżarkę przy kuchni, ale nie wiem jak tam ją umieścić - na górze zmiana rozkładu pomieszczeń, ale głównie to przestawienie ścianek działowych - troszkę mały wiatrołap I mam jeszcze pytanie odnośnie odległości domku od granicy działki. Przy ścianie bez okien jest to 3 m, ale czy mogą być po tej stronie okna połaciowe na dachu? Bardzo fajny optycznie a i 33 metrowy salon jest duzy .Naprawde fajny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 16.03.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 ALEKSANDRA w OGŁADAŁEM TE PROJEKTY SA ZLICZNE BARDZO PODOBNE DO GIENI ALE WYDAJĄ MI SIĘ TAŃSZE CHYBA ZDECYDUJE SIĘ NA GIENIE PO MAŁYCH PRZERÓBKACH CO MYSLICIE O TAKICH-PRZENIEŚĆ GARAŻ Z LEWEJ STRONY BUDYNKU PRZY SALONIE-ZAMÓROWAĆ OKNO W BOCZNEJ ŚCIANIE SALONU-ZROBIĆ TRZY OKNA TARASOOWEWEJŚCIE PRZEZ SPIŻARKĘ DO GARAŻU-PRZEDŁUŻYĆ GARAŻ NA KOŃCU ZROBIĆ KOTŁOWNIW Z DRÓGIEJ STRONY W SALONIE WYKORZYSTUJĄC TEN SAM KOMIN ZROBIĆ KOMINEK- W PRZEDSIONKU W MIEJSCU ŁAZIENKI ZROBIĆ SCHODY JEDNOZABIEGOWE POD SCHODAMI SZAFE NA PŁASZCZE-Z WC W HOLU ZROBIC SCHOWEK JAK MYSLICIE FAJNE ROZWIĄZANIA PISAŁEM JUŻ DO BIÓRA CZY MOZNA ZROBIĆ TAKIE ZMIANY JEŚLI TAK TO NA 100% DECYDUJE SIĘ NA TEN http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=30&a=58&sid=5#rzuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 16.03.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Dzień dobry mam do wszystkich pytanie jak wygląda przyłacze do wody tzn jakie są koszty od metraw niedziele mam spotkać się z włascicielem dziłki działka jest oddalona od budynków mieszkalnych 150m i tylko tam jest sieć wodna nie wiem czy bedzie się opłacało podłaczać tam wode i prąd ja też jestem zachodniopomorskie a mianowicie z chojny i zastanawiam się jakie są to koszty oczywiście w przybliżeniu a może znacie jakieś fajne stronki na ten temat powiem tylko ze działke mog.e kupić okazyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 16.03.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam weekendowo Co sądzicie o tym projekcie (koszty budowy, funkcjonalność): KRYSZTAŁ Mam działkę szerokości 20 m z wjazdem od północnego-wschodu. Dokonałbym kilku zmian - zamiana łazienki na dole z pom. gospodarczym - żona chciałaby małą spiżarkę przy kuchni, ale nie wiem jak tam ją umieścić - na górze zmiana rozkładu pomieszczeń, ale głównie to przestawienie ścianek działowych - troszkę mały wiatrołap I mam jeszcze pytanie odnośnie odległości domku od granicy działki. Przy ścianie bez okien jest to 3 m, ale czy mogą być po tej stronie okna połaciowe na dachu? witaj e_tomi, niewątpliwą zaletą Kryształu jest to, że bardzo dobrze pasuje na Twoją działkę jeśli chodzi o kierunki świata. Zamiana łazienki z pom. gosp. to dobry pomysł, łazienki bez okien za bardzo kojarzą mi się z mieszkaniem w bloku. Ale słabe strony tego projektu to mały i nieustawny wiatrołap, nie widzę też miejsca na "wykrojenie" spiżarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 16.03.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 ALEKSANDRA w OGŁADAŁEM TE PROJEKTY SA ZLICZNE BARDZO PODOBNE DO GIENI ALE WYDAJĄ MI SIĘ TAŃSZE CHYBA ZDECYDUJE SIĘ NA GIENIE PO MAŁYCH PRZERÓBKACH CO MYSLICIE O TAKICH -PRZENIEŚĆ GARAŻ Z LEWEJ STRONY BUDYNKU PRZY SALONIE -ZAMÓROWAĆ OKNO W BOCZNEJ ŚCIANIE SALONU -ZROBIĆ TRZY OKNA TARASOOWE WEJŚCIE PRZEZ SPIŻARKĘ DO GARAŻU -PRZEDŁUŻYĆ GARAŻ NA KOŃCU ZROBIĆ KOTŁOWNIW Z DRÓGIEJ STRONY W SALONIE WYKORZYSTUJĄC TEN SAM KOMIN ZROBIĆ KOMINEK - W PRZEDSIONKU W MIEJSCU ŁAZIENKI ZROBIĆ SCHODY JEDNOZABIEGOWE POD SCHODAMI SZAFE NA PŁASZCZE -Z WC W HOLU ZROBIC SCHOWEK JAK MYSLICIE FAJNE ROZWIĄZANIA PISAŁEM JUŻ DO BIÓRA CZY MOZNA ZROBIĆ TAKIE ZMIANY JEŚLI TAK TO NA 100% DECYDUJE SIĘ NA TEN http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=30&a=58&sid=5#rzuty napisz jaką masz działkę???? wjazd z jakiego kierunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 16.03.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Kiedys jak szukalem projektu to natrafilem na takie studio projektowe http://www.studioarcis.pl/ ich projektow nie widzialem na innych serwisach wiec moze kogos zainspiruja te projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 16.03.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 jeśli o to chodzi to z południowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts