Małgolinka 26.03.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam grupkę Te ulice są zaraz na wjeżdzie do Dobrej od strony Wołczkowa po prawej stronie. Doszły mnie słuchy, że prace związane z uzbrajaniem terenu zostały przerwane, ale to tylko słuchy więc pytam się. Oczek zajrzyj na priv wysłałem zapytanie e_tomi po prawej stronie ?? A ja cały czas myślałam, że po lewej te wielkie pola na wjeździe A to gdzieś w las się wjeżdża ?? ... bo nie kojarzę sorki mój błąd Oczywiście po lewej stornie jadąc od Wołczkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 26.03.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 witam wszystkich budujacych.Moze ktos podpowie czy papa nawierzchniowa W400/1200 nadaje sie na izolacje pozioma na lawach.W projekcie mam dwie warstwy.Czy to konieczne czy wystarczy jedna warstwa.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oczek 29.03.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witamy. Coś strasznie nisko wylądowaliśmy, wczoraj próbowaliśmy na podnieść i tylko bałagan zrobiliśmy na forum i strasznie nam wstyd Ale jak widac początkujący jesteśmy. Chcieliśmy sie pochwalić, że kupiliśmy projekt http://www.krajobrazy.com.pl/index.php?strona=domek&nazwa=MELODIA CZy ktoś z Was ją moze buduje ewentualnie wie gdzie można ją zobaczyć? Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 29.03.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witam Pewnie wszyscy ganiają z papierkami, że nie mają czasu skrobać na forum Oczek śliczny projekcik - dużo funkcjonalnych pomieszczeń - ile osób będzie mieszkało w Waszym domku ?? Jest cały wątek o Twoim domku MELODIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oczek 29.03.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Może wydawać się ogromny, a na razie jest nas tylko dwoje. Za parę lat mamy nadzieję dołączą do nas jedni rodzice - jeden pokój na dole dla nich, żeby nie musieli na starość drałować po schodach. A co do reszty to zobaczymy Potrzebowaliśmy właśnie projektu z podwójnym garażem i wygodnym pokojem na dole z wygodną łazienką (a nie mikrusem 3,5 m.kw.), pokojem nad garażem no i żeby się na działce zmieścił. To ostatnie było najtrudniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oczek 29.03.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Wiemy o wątku, częściowo przekonał nas on do zakupu tego projektu. Niestety najbliższa Melodia to Bydgosz. Ale jak jeździmy po okolicy to wypatrujemy czy coś przypadkiem nie przypomina naszej Melodii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 29.03.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Dom 160 metrów to nie aż taki ogromny - myślę, że jest to taki w sam raz nie za duży i nie za mały Nasz też ma 160 m użytkowej - a będziemy w nim mieszkać w czwórkę Jakbym nie liczyła - zakładając minimalne wymiary pomieszczeń oraz ich ilość zawsze wychodzi mi dom min 160 metrów Jeżeli chcecie mieszkać w pokoju na dole to duża łazienka jak najbardziej wskazana My całą strefę nocną mamy na górze i szukałam projektu z dużą łazienką właśnie tam. Łazienkę na dole mamy takiego właśnie mikrusa ale dla nas ona przede wszystkim będzie pełnić rolę toalety - pokój na dole przeznaczamy na gabinet. Garażu nie chcieliśmy mieć w bryle budynku dlatego odsunęliśmy go od domu i teraz mamy dwa miejsca na samochody - garaż i wiatę My na szczęście nie byliśmy ograniczeni działką... no może trochę... bo wjazd mamy od południowego zachodu Jak dostanę od architekta rysunki to wkleję zdjęcia jak to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 29.03.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Dom 160 metrów to nie aż taki ogromny - myślę, że jest to taki w sam raz nie za duży i nie za mały Nasz też ma 160 m użytkowej - a będziemy w nim mieszkać w czwórkę Jakbym nie liczyła - zakładając minimalne wymiary pomieszczeń oraz ich ilość zawsze wychodzi mi dom min 160 metrów Jeżeli chcecie mieszkać w pokoju na dole to duża łazienka jak najbardziej wskazana My całą strefę nocną mamy na górze i szukałam projektu z dużą łazienką właśnie tam. Łazienkę na dole mamy takiego właśnie mikrusa ale dla nas ona przede wszystkim będzie pełnić rolę toalety - pokój na dole przeznaczamy na gabinet. Garażu nie chcieliśmy mieć w bryle budynku dlatego odsunęliśmy go od domu i teraz mamy dwa miejsca na samochody - garaż i wiatę My na szczęście nie byliśmy ograniczeni działką... no może trochę... bo wjazd mamy od południowego zachodu Jak dostanę od architekta rysunki to wkleję zdjęcia jak to wyszło Witam, 160 mkw uzytkowej to już kawał chałupy jest! Kwestią indywidualną pozostaje czy to dużo czy mało... Jak jest kasa to można budować, budować i budować jeszcze większe! Macie odpowiedni dużo kasy!? Po pierwsze na drożejące materiały i usługi a po drugie na ... drożejące usługi i materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cordoba71 30.03.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam po przerwie.Czy ktos ostatnio odbieral wyceny od wykonawcow.my mamy zaczynac za ok.miesiac a tu''godna polecenia firma'' zazyczyla sobie 1500,-Pln/m2 za stan surowy otwarty.tlumacza sie niestandardowa bryla i wzrostem cen.Zaczynam sie zastanawiac czy u Was jest podobnie,czy ceny tak poszly w gore.A moze Ci moi fachowcy przegieli totalnie.Bylbym wdzieczny za Wasze komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 31.03.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 moze tu ktos jest zorientowany ile bednarek trzeba przyspawac do zbrojenia w lawach .chodzi mi o pozniejszy piorunochron na budynku.z gory dziekuje za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 31.03.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 moze tu ktos jest zorientowany ile bednarek trzeba przyspawac do zbrojenia w lawach .chodzi mi o pozniejszy piorunochron na budynku.z gory dziekuje za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 31.03.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 moze tu ktos jest zorientowany ile bednarek trzeba przyspawac do zbrojenia w lawach .chodzi mi o pozniejszy piorunochron na budynku.z gory dziekuje za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 31.03.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 moze tu ktos jest zorientowany ile bednarek trzeba przyspawac do zbrojenia w lawach .chodzi mi o pozniejszy piorunochron na budynku.z gory dziekuje za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 31.03.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 moze tu ktos jest zorientowany ile bednarek trzeba przyspawac do zbrojenia w lawach .chodzi mi o pozniejszy piorunochron na budynku.z gory dziekuje za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 31.03.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 moze tu ktos jest zorientowany ile bednarek trzeba przyspawac do zbrojenia w lawach .chodzi mi o pozniejszy piorunochron na budynku.z gory dziekuje za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 31.03.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 witajcie a temat bednarki to omów z twoim przyszłym elektrykiem bo pewnie juz masz nagranego takiego a jak nie masz to pytaj o namiary U BIMBELOTA on ma już elektryka ja też go miałem a pozatym to w opisie projektu powiniwneś mieć opis elektro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 01.04.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 dzieki KOMBI za porade.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 02.04.2007 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 szulam porady mam do wyboru dwie działki i tu szukam pomocy u was jedna działka ma 1000m jest w kształcie trójkąta jeat ogrodzona płotem z przeseł betonowych do mediów jest 30m kosztuje 42 tyś druga to pole III klasy prostokąt 59000m czyli 59arów nie przekwalifikowana do mediów 200m cena 20 tys która mam wziąśc bo mam mętlik i naprawde nie wiem co robić boje się ze z tą drugą bedzie wiecej kłoipotów co byście zrobili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 02.04.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witam szulam porady mam do wyboru dwie działki i tu szukam pomocy u was jedna działka ma 1000m jest w kształcie trójkąta jeat ogrodzona płotem z przeseł betonowych do mediów jest 30m kosztuje 42 tyś druga to pole III klasy prostokąt 59000m czyli 59arów nie przekwalifikowana do mediów 200m cena 20 tys która mam wziąśc bo mam mętlik i naprawde nie wiem co robić boje się ze z tą drugą bedzie wiecej kłoipotów co byście zrobili? Przedewszystkim wybierz dzialke ktora jest lepiej polozona wzgledem stron swiata, latwiej bedzie wybrac projekt. Sprawdz koneicznie czy na pierwszej mozesz sie budowac, czy jest plan. Co do drugiej czy w sasiedztwie jest zabudowa. Jezeli tak to masz szanse otrzymac warunki. Patrz rownie warunki dojazdu do tych miejsc, jaka droga dojazodwa. Czy w okolicy jest las itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 02.04.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 szulam porady mam do wyboru dwie działki i tu szukam pomocy u was jedna działka ma 1000m jest w kształcie trójkąta jeat ogrodzona płotem z przeseł betonowych do mediów jest 30m kosztuje 42 tyś druga to pole III klasy prostokąt 59000m czyli 59arów nie przekwalifikowana do mediów 200m cena 20 tys która mam wziąśc bo mam mętlik i naprawde nie wiem co robić boje się ze z tą drugą bedzie wiecej kłoipotów co byście zrobili? Anher1968 ta druga działka jest zachęcająca zarówno pod względem ceny jak i wielkości oraz kształtu.... ale.... najlepiej byście zroblił jakbyście wystąpili o warunki zabudowy - wtedy macie pewność, że na działce będziesz mógł się wybudować. Jeżeli na sąsiedniej działce rolnej jest dom to warunki dostaniesz ale sprawdźcie to sami - nie słuchajcie zapewnień sprzedającego Czy ta działka leży przy drodze gminnej czy jest "w szczerym polu" ?? - chodzi o drogę. Prawdę mówiąc to odległość 200 metrów od mediów jest spora... ale z drugiej strony, jeżeli będzie możliwość podłączenia się i nawet jak zapłacicie za to tyle co za działkę to będziecie mieli piękną dużą działkę za cenę tej małej trójkątnej, na której podejrzewam będzie problem z usytuowaniem domu. Jeżeli chodzi o kierunki świata to sprawdźcie przede wszystkim tą trójkątną - macie tam mniej pola do popisu . Na tej dużej to już nie będzie takie istotne - najwyżej odsuniecie dom wgłąb działki i wybierzecie odpowiedni projekt - my mamy właśnie działkę z wjazdem południowym ale jest duża i zupełnie to nam nie przeszkadza Życzę podjęcia najlepszej dla Was decyzji Pozdrawiam Ps. A ta działka to ma chyba 5900 mkw, jeżeli mowa o arach chyba, że chodziło o ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts