Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Recommended Posts

Tak kupiliśmy działkę od Agrowestu. Sprawdziliśmy to co dało się sprawdzić (księgi wieczyste, krs, komornicy, rozmowy z prawnikami) i wszystko jest w porządku. Do tego opinie ludzi w bankach, urzędach ludzi prywatnych były pozytywne. Te obawy które w nas też ktoś zasiał na razie okazują się bezpodstawne.

Byliśmy na "Waszym" polu oglądać postęp prac uzbrojeniowych. Na razie stoją hydranty. Wczoraj pan Stec powiedział, że po świętach wjeżdżają kolejne ekipy do układania kolejnych mediów. Po tym polu biorą się za uzbrajanie "naszego" terenu.

Witam,

na dniach będę kupował działkę od Agrowest. Sprawa się ciągnie już od dłuższego czasu ze względu na różne trudności. Czy mogę wiedzieć co Was niepokoiło? Jakby co zapraszam do wymiany doświadczeń. Chętnie na gg: 2403250. Jestem zazwyczaj niewidoczny, ale proszę się odezwać.

Może będziemy sąsiadami? Na gg mogę podać nr działki która mam zarezerwowaną. :D

Witam

W ktorym rejonie zakupiles dzialke ?

Jeśli mnie pytasz to jeszcze nie kupiłem, ale rezerwację mam na jedną z kompleksu działek obok szeregowców w polu między drogą z Wołczkowa, a drogą na Lubieszyn.

Ok, ja mam ze wczesniejszej terenow Agrowestu. Co do umowy to w akcie notarialnym mozesz zastrzec ze terminem uzbrojenia jest fakt przejecia przez odpowiednie firmy uzbrojenia. Ja obecnie nie moge dostac warunkow na wode poniewaz wodociag nie zostal przekazany gminie. Jest to formalnosc ale trwa. Istotne jest to wtedy jezeli chcesz sie szybko wybudowac. Ja czekam juz 2 miesiac na cos co powinno byc formalnoscia. W akcie tez mozesz zastrzec termin oddania drog wewnetrznych. One powstaly a raczej moge powiedziec ze powstaja. Ogolnie wiele osob zakupilo dzialki od Agrowestu i nie slyszalem opinii negatywnych.

Dziękuję za wskazówki :)

Na tym aktualnym terenie jest tak, że kupując wpłaca się 70% wartości, a po odebraniu mediów pozostałe 30%. Czas na uzbrojenie dają sobie do końca roku. Jeśli się nie wyrobią to te 30% przechodzi na poczet kary jaką zobowiązują się zapłacić. Drogi wewnętrzne akurat mnie nie dotyczą bo działka przylega do gminnej.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję za wskazówki :)

Na tym aktualnym terenie jest tak, że kupując wpłaca się 70% wartości, a po odebraniu mediów pozostałe 30%. Czas na uzbrojenie dają sobie do końca roku. Jeśli się nie wyrobią to te 30% przechodzi na poczet kary jaką zobowiązują się zapłacić. Drogi wewnętrzne akurat mnie nie dotyczą bo działka przylega do gminnej.

pozdrawiam

Ja tez tak mialem, i Agrowest wywiazal sie z umowy czyli przedstawil protokoly. Niestety sam protokol odbiorow nie wystarcza. trzeba jeszcze przekazac media na wlanosc. W moim przypadku nie przekazano wodociagow, wiec nie dostalem warunkow. Notabene jutro bede sie dowaidywal jak to wyglada i kiedy mozna oczekiwac przekazania.

Ja tez tak mialem, i Agrowest wywiazal sie z umowy czyli przedstawil protokoly. Niestety sam protokol odbiorow nie wystarcza. trzeba jeszcze przekazac media na wlanosc. W moim przypadku nie przekazano wodociagow, wiec nie dostalem warunkow. Notabene jutro bede sie dowaidywal jak to wyglada i kiedy mozna oczekiwac przekazania.

W takim razie b. cenna uwaga. Dziękuję.

matam widzę, że też jedziecie ostro z papierologią :D będziecie jednak zaczynać w tym roku ??

Nie planujemy, bo te papierki sporo zabieraja. Projekt nie uzgodniony do konca. Naszym celem pozwolenie w tym roku oraz zadbanie o rozpoczecie prac w nastpenym. W tym roku to ekipa chyba bylaby z lapanki, chociaz nikt nie da glowy ze uda sie zaklepac na nastepny rok. Mam tez nadzieje ze sie unormuje sytuacja z materialami i przez zime da sie umowic dostawy materialu.

A wy na co teraz czekacie ??

Nasz plan budowy zaistniał niezwykle spontanicznie...postanowiliśmy budować się i już...nic nie wiedząc o budowie, planach itp.

wybór działki zajął nam jedynie ok. 2 miesięcy, po róznego rodzaju wycieczkach osobistych po biurach nieruchomości i indywidualnych klietnów postawiliśmy na swoim i...działka 49995 m2 w dość ładnej jak dotychczas dla nas okolicy Siadło Górne...w poniedziałek jedziemy całą zgrają podpisać umowę u notariusza, przedwstępną. :) a co będzie dalej zobaczymy, nie wiemy jeszcze dokładnie kiedy i jak będziemy się budować, wiemy tylko tyle, że stawiamy bliźniaka z poddaszem użytkowym. No to na razie tyle, pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.

Witam wszystkich budujących,

tak zapytam o konkret - czy może ktoś z przekonaniem polecić dostawcę stali do uzbrojenia fundamentów. Oczywiście ze Szczecina - lub najbliższych okolic. Potrzebuję nabyć i sam zastanawiam się czy tak jak ze wszystkim tak i ze stalą tez może już są problemy?...

Pozostanę zobowiazany za informację,

Pozdrawiam,

:lol: no i jesteśmy już po spisaniu umowy przedwstępnej...u notariusza w miłej atmosferze... :) bo to my płaciliśmy :) no i teraz czekamy na kredycik i po sprawie...ale mamy czas, na szczęście notariusz tak skonstruował umowę, że mamy na finalizację aż 60 dni. Myślę, że się wyrobimy w czasie ;) pozdrawiam

tak zapytam o konkret - czy może ktoś z przekonaniem polecić dostawcę stali do uzbrojenia fundamentów. Oczywiście ze Szczecina - lub najbliższych okolic. Potrzebuję nabyć i sam zastanawiam się czy tak jak ze wszystkim tak i ze stalą tez może już są problemy?...

Pozdrawiam,

adpa, my kupowaliśmy w Hurtostalu na Pomorskiej późną jesieną. Proponuję też zgłosić się do kombi-ego z Grupy Szczecińskiej - wozi stal i ma kontakty w branży

Witam grupkę :)

Co tu tak cicho....

My przez ostatnie dwa dni walczyliśmy z trawą :o .... normalnie teksańska masakra kosą spalinową :lol: :lol: :lol: Marcin ledwo żyje a jeszcze trochę zostało... odpuściliśmy sobie do soboty :D

Gosiaczek 0,5 ha to też kawał terenu... super :D My mamy trochę mniej...

Pozdrawiam

Pozdrawiam,

Kupowalam stal z miesiac temu najtanie bylo prawie te same ceny w Hurtostal 2 na Pomorskiej i Felmax (chyba Gdanska )