Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

to ja - żeby nie było za cicho - powiem, iż dzis dostałem news'a od Pani, która prowadzi sprawę naszego pozwolenia w Starostwie. Z dniem dzisiejszym wszczyna proces procedury o pozwolenie (czy jakos tak).

Czyli po miesiącu leżakowania wniosku coś się zaczęło dziać. Może nie będzie źle...

Witam wszystkich z mojego (budowlanego) rocznika,

Powoli zamierzam organizować plac budowy. W związku z czym poszukuję kilku rzeczy:

1. Ogrodzenie: słupki drewniane (chyba jakieś 10-15 cm średnicy) 25 szt. oraz siatka leśna z 75 m - gdzie kupic najtaniej? ! Moze ktoś ma wypożyczyć/sprzedać dołownik?

2. Kibelek, ustęp, sławojka czy inna ciekawie brzmiaca nazwa tego niezastąpionego na budowie urządzenia :lol: . Klepać z desek, kupić, kupic/wydzierżawić Toi-toi'a? Jaki sposób najtańszy?

Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i pamietajcie, że miejsce przeznaczenia to Kliniska :-)

Maggie, keram8

dziękuje Wam za informacje o stali. Ja znalazłem również na Pomorskiej - Centrostal. Wysłałem zapytanie mailem - błyskawiczna odpowiedź i jasne warunki. Generalnie jak widzę 2.60 / kg to standartowa cena. Już jutro będę chyba zamawiał choć moja ekipa lekko mnie zwodzi i nie wiem kiedy prawdziwy start nastąpi.

Pozdrawiam

A ja się witam po dłuższej przerwie... Jelik, zaglądasz tu czasami?

Właściciel gruntu w Kobylance, z którego miały powstać nasze działki, "rozmyślił się"!! Wywindował cenę i zastanawia się, czy jeszcze jej nie podnieść, i czy w ogóle nie wstrzymać się ze sprzedażą "na później". Paranoja jakaś. Jesteśmy w punkcie wyjścia, tylko ceny nam uciekły dalej niż te trzy miesiące temu :( :( :(

Maggie, keram8

dziękuje Wam za informacje o stali. Ja znalazłem również na Pomorskiej - Centrostal. Wysłałem zapytanie mailem - błyskawiczna odpowiedź i jasne warunki. Generalnie jak widzę 2.60 / kg to standartowa cena. Już jutro będę chyba zamawiał choć moja ekipa lekko mnie zwodzi i nie wiem kiedy prawdziwy start nastąpi.

Pozdrawiam

Zobacz na hurtostalu i w Felmaxie ja placilam po 2,39 oprocz chyba 10 mmale to bylo z3 tyg temu .

Właściciel gruntu w Kobylance, z którego miały powstać nasze działki, "rozmyślił się"!! Wywindował cenę i zastanawia się, czy jeszcze jej nie podnieść, i czy w ogóle nie wstrzymać się ze sprzedażą "na później". Paranoja jakaś. Jesteśmy w punkcie wyjścia, tylko ceny nam uciekły dalej niż te trzy miesiące temu :( :( :(

A po ile teraz chce :lol:

Witam grupkę :)

TO-SIA ale :evil: .... z tego gościa... a nie mieliście umowy przedwstępnej ?? Może nie tak łatwo uda mu się wykręcić :x Jakby co to zapraszam do nas.. piękna okolica :D

Bryta - on się nie może zdecydować ile chce... Było 95 zł/m (w tym czasie w Dobrej były po 150 i zrezygnowaliśmy bo dla nas za drogo). Teraz mówił, że 130, a może poczeka i weźmie 160; albo sprzeda jak uzbroi i liczy na 200-250 za metr. Ludzie normalnie powariowali.

Małgolinka - mieliśmy umowę rezerwacyjną w biurze nieruchomości. Przedwstępnej nie można było, dopiero w czerwcu, bo wtedy działki miały być uzbrojone i miały być wydane warunki zabudowy. Właściciele biura wściekli na faceta dzisiaj obdzwaniali klientów.

A niech mu bokiem wyjdzie. 200 zł za metr 40 minut od Szczecina - zostanie z całym polem niesprzedanym, to zobaczy!

A Łęgi też ładne, ale Kobylanka piękniejsza, poza tym jedna z najbogatszych gmin w Polsce (!), no a lasy sosnowe bezpieczne dla moich alergików. Byłyby, gdyby były...

Jeszcze w tamtym roku w lipcu w Dobrej były po 70zł/mkw teraz 200zł/mkw :-?

To-SIA no co Ty Łęgi ładniejsze niż Kobylanka :wink: :D ....... przynajmniej tam gdzie my mamy działeczkę :lol: :lol: :lol:

Jak chcesz bogatą gminę to do Drawska i Kalisza Pomorskiego :)

Witam wszystkich,

Pamietam, rok temu, w lutym dzwoniłem do faceta z Agrowestu i wołał 70zl/mkw. Trza było brać - nawet na kredyt. Teraz bym sprzedał i miał rekompensate za podwyzke cen materiałów ...

Jeszcze w tamtym roku w lipcu w Dobrej były po 70zł/mkw teraz 200zł/mkw :-?

To-SIA no co Ty Łęgi ładniejsze niż Kobylanka :wink: :D ....... przynajmniej tam gdzie my mamy działeczkę :lol: :lol: :lol:

Jak chcesz bogatą gminę to do Drawska i Kalisza Pomorskiego :)

Witam wszystkich,

Pamietam, rok temu, w lutym dzwoniłem do faceta z Agrowestu i wołał 70zl/mkw. Trza było brać - nawet na kredyt. Teraz bym sprzedał i miał rekompensate za podwyzke cen materiałów ...

M3 mądry Polak po... :lol: w tamtym roku w Łęgach rolne były po 10zł/mkw teraz sprzedają po 50zł/mkw :D

Witam Grupę.

Bardzo rzadko z Wami rozmawiam, ale dzisiaj muszę się pochwalić.

DOSTALIŚMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!!Wniosek był złożony w Starostwie w Policach 08.03.07

Małgolinka, a ty przypadkiem z okolic Kalisza Pomorskiego pochodzisz? Bo ja z Kalisza Pom. jestem. Tam teraz jak w kurorcie, ale pracy nie ma i na wygnaniu mi przyszło mieszkać.

Pozdrawiam Wszystkich.

Witam Grupę.

DOSTALIŚMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!!Wniosek był złożony w Starostwie w Policach 08.03.07

Małgolinka, a ty przypadkiem z okolic Kalisza Pomorskiego pochodzisz? Bo ja z Kalisza Pom. jestem. Tam teraz jak w kurorcie, ale pracy nie ma i na wygnaniu mi przyszło mieszkać.

Pozdrawiam Wszystkich.

Ewek gratulacje !!! To kiedy zaczynacie ??

Nie, jestem szczecinianką :) .... a w Kaliszu przez kilka lat obsługiwałam jedną firmę... lubiłam tam jeździć :D

Witam Grupę.

Pozdrawiam Wszystkich.

Gratulacje :D