azalka 25.05.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Sluchajcie, potrzebuje wsparcia psychicznego! WYbralam sobie domek Miedzy Sosnami - 147 uzytkowej , bylby wiekszy, bo chce go wydluzyc. Murator go okreslil na 180 tys za stan surowy zamkniety. Co oczywiscie jest juz pewno nieaktualne. Liczac galopujace ceny i wliczajac dzialke wychodzi mi, ze kosztowalby mnie ostatecznie jakies 600-700 tys ( Na to chyba mnie jednak nie stac... Pokochalam ten projekt i przywiazalam sie do niego i jestem w rozpaczy. Jak Wy liczycie koszta? Kto jest mi w stanie pomoc, podpowiedziec - o ten bylby rzedu tylu a ten tylu tysiecy? Oczywiscie bardzo "zgrubnie"? Jaka jest realacja cenowa domku 120 do 150m2? Zeby pozniej nie okazalo sie, ze zrezygnowalam z marzen za roznice rzedu 25 tys zl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 25.05.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Azalka nosek do góry Ja wychodzę z założenia, że lepiej postawić od razu "więcej metrów" niż potem żałować, że się zbudowało za mały domek. Zawsze poddasze możesz wykończyć później a mieszkasz już w domu i masz świadomość, że jeżeli Ci się zachce albo jakiś przypływ gotówki albo rodzina się powiększy idziesz pięterko wyżej i kończysz Weź pod uwagę, że różnica kosztu stanu surowego jest tak naprawdę nieduża - a zawsze będziesz miała łatwiejsze wyjście niż zastanawiać się z której strony domku zrobić przybudówkę ... Pomogłam ?? ... chociaż trochę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 25.05.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 A tak poza tym to witam grupkę I jeszcze jedno... jak pokochałaś to nie ma bata - nie odkochasz się - buduj Sosenki są naprawdę śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 25.05.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Malgolinka, ale w Sosenkach od razu musze isc na gore Na dole mieszkac sie nie da raczej, bo nas juz trojka jest i trzy psy W chwili rozpaczy zabralam sie za rozpatrywanie Domu w Prymulkach, ale salon 19m2 mnie lekko doluje... Musze podreptac do kogos, kto mi podpowie cene pi razy drzwi orientacyjna. Alez mnie leb dzis od tego boli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stawory 25.05.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 azalka my liczymy 170 tyś. stan sur zamkn. +/- 10 % już część materiałów za 48 tyś została zakupiona. Wyliczenia miesiąc temu były bardzo skrupulatne, porównaj sobie nasz domek i Twoje sosenki... a w ogóle to podziwiam, że już masz wybrany projekt... my właściwie zdecydowaliśmy ostatecznie już po podpisaniu umowy z wykonawcą... a co to za argument, że was 3-ka...(no chyba, że psy ogromne ?) nas 4-ka w dwóch pokojach...i dziesięcioletni dobytek życiowy wypadający z każdej szafy...kąta... !! a sosenki są piękne więc jeśli chcesz szukaj czegoś innego i tak wrócicie do tego projektu tak było w naszym przypadku i kilku naszych znajomych też tak skończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 25.05.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Azalka no to Cię przebiję ... nas jest czwórka W razie czego jak już naprawdę nie będziecie mogli od razu wejść na górę w Sosenkach można oddzielić jadalnię i "chwilowo" przerobić ją na pokój... a zresztą salon też może pełnić rolę sypialni... ile ludzi tak mieszka - dzieciaczki w małym pokoiku a rodzice w "salonie" Trzymam kciuki... buduj Sosenki Jest już nas dwóch kibicujących... stawory dołączył Zresztą jak bym tak bardzo nie wierzyła, że się uda to też bym nie budowała ... pamiętaj, że to nieruchomość... na tym nie stracisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 25.05.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Stawory czy mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy Nasz kosztorys z Archonu jest bardzo zbliżony do Waszego a i domki podobnej wielkości... a ja prawdę mówiąc nie robiłam jeszcze tak dokładnych wyliczeń jak Ty Ile w tej kwocie 170tys. mniej więcej wyniesie Cię stan surowy otwarty ?? Z czego budujecie ?? Już zaczęliście ?? ... bo mi umknęło A te 48 tys. to do jakiego etapu materiały ?? 100 pytań na sekundę I jeszcze jedno pytanko czy w tej kwocie jest również robocizna ?? i ile jak można No to Cię zasypałam pytaniami za 100 punktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stawory 26.05.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Stawory czy mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy Nasz kosztorys z Archonu jest bardzo zbliżony do Waszego a i domki podobnej wielkości... a ja prawdę mówiąc nie robiłam jeszcze tak dokładnych wyliczeń jak Ty Ile w tej kwocie 170tys. mniej więcej wyniesie Cię stan surowy otwarty ?? Z czego budujecie ?? Już zaczęliście ?? ... bo mi umknęło A te 48 tys. to do jakiego etapu materiały ?? 100 pytań na sekundę I jeszcze jedno pytanko czy w tej kwocie jest również robocizna ?? i ile jak można No to Cię zasypałam pytaniami za 100 punktów haha stawory to ja czyli ta lepsza połowa więc mogłabym ! (a nie mógłbym...ale wiem te nicki są czasami mylące...a nam tak zostało z czasów studenckich...ehhh takie zakochane papużki nierozłączki ) ale oki puszcze Ci wyliczonko na priva, ale jutro bo zaraz wyjeżdzam....dziś TAKIE ŚWIĘTO ! WSZYSTKIM MAMUSIOM (tym budującym i nie tylko!) ŻYCZĘ DUŻO SŁODKICH BUZIACZKÓW !!! p.s. ....te +/- 10 % to jednak bardziej plus niż minus ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 26.05.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 haha stawory to ja czyli ta lepsza połowa więc mogłabym ! (a nie mógłbym...ale wiem te nicki są czasami mylące...a nam tak zostało z czasów studenckich...ehhh takie zakochane papużki nierozłączki ) ale oki puszcze Ci wyliczonko na priva, ale jutro bo zaraz wyjeżdzam....dziś TAKIE ŚWIĘTO ! WSZYSTKIM MAMUSIOM (tym budującym i nie tylko!) ŻYCZĘ DUŻO SŁODKICH BUZIACZKÓW !!! p.s. ....te +/- 10 % to jednak bardziej plus niż minus ! A tak coś czułam, że nick jest mylący - przecież teraz role się odmieniły i to kobiety domy budują W takim razie czekam na priva i też idę świętować (podwójnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 29.05.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Ej, współforumowicze - żółtodzioby. Odezwijcie się!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 29.05.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Jesteśmy, jesteśmy... cały czas czekamy A co u Was ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 29.05.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Stawory czy mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy Nasz kosztorys z Archonu jest bardzo zbliżony do Waszego a i domki podobnej wielkości... a ja prawdę mówiąc nie robiłam jeszcze tak dokładnych wyliczeń jak Ty Ile w tej kwocie 170tys. mniej więcej wyniesie Cię stan surowy otwarty ?? Z czego budujecie ?? Już zaczęliście ?? ... bo mi umknęło A te 48 tys. to do jakiego etapu materiały ?? 100 pytań na sekundę I jeszcze jedno pytanko czy w tej kwocie jest również robocizna ?? i ile jak można No to Cię zasypałam pytaniami za 100 punktów Jesli masz kosztorys to niestety jest on bardzo zanizony na stanie sorowym wychodzi mi 30-35% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 29.05.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 My tez jestesmy Dzis podpisalam umowe kredytowa. Za kilka dni notariusz i.... A co do domeczku - zakochana w Sosenkach "przezuwam" Konkursowy... Ze 30m2 mniejszy. Bylby tanszy. Widzialam na zywo, jest super. Pod wzgledem stron swiata nawet bardziej nam do dzialki pasuje. Ja sie dosc szybko zdecydowalam, nie lubie sie dreczyc, a lubie konkretny typ domu - prosty, czysty, przejrzysty. Mam okreslony "program funkcjonalny", ktoremu dom musi odpowiadac, wiec nie bylo to bardzo trudne. Projekty tej p. architekt bardzo mi odpowiadaja pod katem planu i sa bardzo malarskie. Jesli na jakis zmienie, to najchetniej jej autorstwa. Czekam, czy cos nowego sie w czerwcu pojawi A poki co, moge powalczyc z tym, co sobie wybralam i zastanowic sie, jakby to najlepiej dopasowac do wlasnych potrzeb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 30.05.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 jestem... azalka zazdroszcze podpisanej umowy...Wczoraj przyszla ponoc pozytywna ostateczna decyzja (telefonicznie), ale...dzis ma byc odpowiedz pisemna, ponoc do 13 czekam...nie ciesze sie jeszcze. Prosze o pozytywne fluidy, bo jeszcze troche wykoncze sie. Umowa u notariusza powinna byc podpisana najpozniej w piatek...malo prawdopodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 30.05.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 A tak dla oderwania pochwale sie domkiem jaki dla siebie wybralismy, jest prosty i funkcjonalny, w sumie poprawki kosmetyczne i odbicie lustrzane bedzie. Tutaj domek http://www.hausausstellung.de/fileadmin/_global/hausbau_ausstellung/hausserie_l/bilder/l.bodensee129.jpg Tutaj rzut parteru http://www.hausausstellung.de/fileadmin/_global/hausbau_ausstellung/hausserie_l/grundrisse/l.bodensee129.1.jpg i pieterko http://www.hausausstellung.de/fileadmin/_global/hausbau_ausstellung/hausserie_l/grundrisse/l.bodensee129.2.jpg powierzchnia domku 125 m2, a i jescze chcemy garaz przy domku, ale to dopiero po spotkaniu z architektem ustalimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 30.05.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Madaszka, BARDZO MOCNO TRZYMAM LAPKI, BARDZO MOCNO!!!!A domek jest sliczny i kochany. Jak wciaz nie rezygnuje z tej firmy, ale czekam na jakikolwiek domek, ktory wybuduja. Ich przedstawiciel mial sie do nas odezwac, zawiezc nas na miejsce w Niemczech, gdzie taka chatka stoi i od tego momentu przepadl.Ja mieszkam b. blisko miejsca, gdzie ma powstac ich domek modelowy. I czekam i czekam i nic sie nie dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 30.05.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 A tak dla oderwania pochwale sie domkiem jaki dla siebie wybralismy, jest prosty i funkcjonalny, w sumie poprawki kosmetyczne i odbicie lustrzane bedzie. Tutaj domek http://www.hausausstellung.de/fileadmin/_global/hausbau_ausstellung/hausserie_l/bilder/l.bodensee129.jpg Tutaj rzut parteru http://www.hausausstellung.de/fileadmin/_global/hausbau_ausstellung/hausserie_l/grundrisse/l.bodensee129.1.jpg i pieterko http://www.hausausstellung.de/fileadmin/_global/hausbau_ausstellung/hausserie_l/grundrisse/l.bodensee129.2.jpg powierzchnia domku 125 m2, a i jescze chcemy garaz przy domku, ale to dopiero po spotkaniu z architektem ustalimy. Witam wszystkich, Madaszka a masz jakieś info nt. wielkości poszczególnych pomieszczeń? Układ pomieszczeń b. przyjemny ale łatwiej sobie wyobrazić wnetrze znając ich wielkość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiaczek i cała reszta 31.05.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Jesteśmy, jesteśmy... cały czas czekamy A co u Was ?? Witam czwartkowo, jestem i martwię się, jesteśmy po podpisaniu już umowy u notariusza i tym razem nie obyło się bez umowy warunkowej, następne koszty! No i dzisiaj mamy mieć odpowiedź z ANR. Myślę, że to będzie pozytywna dla nas wiadomość, notariusz nas poinformował, że jeszcze w jego karierze nie było tak aby agencja chciała skorzystać z pierwokupu! No i jestem dobrej myśli, tylko jest zawsze ta obawa, żeby nie przeszła nam koło nosa taka działka. Projekt mamy już wybrany. Ale jak widzę nikt tu nie buduje bliźniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiaczek i cała reszta 31.05.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 A tak dla oderwania pochwale sie domkiem jaki dla siebie wybralismy, jest prosty i funkcjonalny, w sumie poprawki kosmetyczne i odbicie lustrzane bedzie. Tutaj domek http://www.hausausstellung.de/fileadmin/_global/hausbau_ausstellung/hausserie_l/bilder/l.bodensee129.jpg Tutaj rzut parteru http://www.hausausstellung.de/fileadmin/_global/hausbau_ausstellung/hausserie_l/grundrisse/l.bodensee129.1.jpg i pieterko http://www.hausausstellung.de/fileadmin/_global/hausbau_ausstellung/hausserie_l/grundrisse/l.bodensee129.2.jpg powierzchnia domku 125 m2, a i jescze chcemy garaz przy domku, ale to dopiero po spotkaniu z architektem ustalimy.[/quote Witaj, Bardzo fajny domek, prosty, przestrzenny i układny. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 31.05.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Witam grupkę Madaszka bardzo fajny projekcik Azalka to już niedługo, niedługo.... Gosiaczek napewno anr nie zainteresuje się Waszą działeczką .... fajny kawałek ziemi macie M3 poproszę o autograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts