madaszka 31.05.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Na zyczenie wymiary domku: parter: Wohnen28,36 m˛ Gast11,58 m˛ HWR/HAR6,01 m˛ (pom. gospodarcze) WC4,77 m˛ Küche10,01 m˛ Flur4,48 m˛ Treppenhaus5,00 m˛ pięterko: Kind 1 10,18 m˛ Kind 2 12,50 m˛ Flur7,20 m˛ Schlafen11,67 m˛ Bad10,13 m˛ Ankleide4,59 m˛ Treppenhaus2,32 m˛ Dzis lub jutro jak sie uda podpisujemy umowe z bankiem, wczesniej mnóstwo warunków do spełnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 31.05.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Dzis lub jutro jak sie uda podpisujemy umowe z bankiem, wczesniej mnóstwo warunków do spełnienia Tylko mi sie nie wykrusz!!! I podpiszcie jak najszybciej, bo juz mnie lapki bola od sciskania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiaczek i cała reszta 31.05.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 jeeeeeeeeee jeeeeeeeeee ANR nie ma zamiaru kupować tej działeczki, już mamy umówiony termin na jutro u notariusza na umowę przeniesienia i już będziemy mieć swój kawałek ziemii na tej planecie tylko te opłaty notarialne nas dobijają, ale cóż jak trza to trza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 31.05.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Nienawidze bankow, niereformowalne normalnie. Jutro nie podpiszemy raczej Osiwieje... Gisiaczek ciesze sie razem z Toba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 31.05.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Nienawidze bankow, niereformowalne normalnie. Jutro nie podpiszemy raczej Osiwieje... Gisiaczek ciesze sie razem z Toba A co sie stalo kazali cos dodonosic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 31.05.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Madaszka,co oni kombinuja? Boshhh, straszny jakis ten "Twoj" bank!!! Ten czlowiek od ktorego kupujecie poczeka? Nie "wypnie" sie???Alez Ty mi tu adrenaline podnosisz... Biedulka, trzymaj sie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 31.05.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Hejka, dzisiaj Was odkryłam i od razu postanowiłam napisać! Fajnie, że jest szczecińska grupa początkujących. Ja będę budować w Mierzynie dom z kolekcji Muratora "Niewielki M05a". Czekam od początku kwietnia na pozwolenie na budowę i już mnie trafia, bo architekt obiecywał, że pójdzie szybko i sprawnie, a tu teraz się okazało, że jednak zgromadzona dokumentacja nie wystarczy i potrzebne są jeszcze dwa papierki z Gminy. No i próbuję od dwóch tygodni je załatwić. Może będą na poniedziałek, ale boję się, że znów mnie zwodzą. Najgorsze jest to, że w sobotę miała ruszać budowa, a tu kicha. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 01.06.2007 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Aleksandra M05aA jakich papierów brakuje?Ja gromadzę swoje i bym nie chciała,żeby mnie coś zaskoczyło jak już złożę w Policach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiaczek i cała reszta 01.06.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 WITAM piątkowo!!! Z okazji dnia dziecka pragnę złożyć najcieplejsze życzenia wszystkim dzieciaczkom swoich rodziców Aleksandra M05a co jeszcze musicie donosić, to jest paranoja, wiem, wiem, wszystko przede mną madaszka, co znowu? te banki dobijają, sama miałam przejścia ale to mnie też wkurzało, a to jeszcze podpisik a to to... a to zarobek a to dzieciaczek...ale się doczekaliśmy. Już drugi raz biorę duży kredyt to wiem jak to boli. Nie wiem czy doczytałam ale w jakim banku bierzecie kredyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 01.06.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 millenium, w mbanku zlozylismy 7 maja i do tej pory NIC, ale za to to trzeba przyznac przyspieszyl nam nasz doradca w millenium i w sumie 2 tygodnie temu zlozylismy, wiec tak prawde mowiac to i tak ekspres (tutaj trzeba oddac sprawiedliwosc), o tyle jednak jest problem, ze to jest od razu kredyt konsodilacyjny i stad dodatkowe paierki, np. dobezpieczenie mieszkania na wyzsza kwote, albo zaswiadczenie z banku gdzie mamy kredyt mieszkaniowy o wysokosci zadluzenia, za "jedyne" 300zl, itp. itd., ale jest swiatelko w tunelu W poniedzialek rano podpisujemy umowe z bankiem, po poludniu tego samego dnia u notariusza. Facet od dzialki ma do nasz anielska cierpliwosc azalka ja to przez ta adrenaline znow schudlam 2 kilko, swoja droga swietna dieta No własnie DZIEN DZIECKA! Dla wszystkich malych i duzych dzieci mnóstwo goracych buziaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 01.06.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Madaszka, mam nadzieje ze sie Wam wszystko poudaje jak nalezy. Wprawdzie jak czytam relacje klientow Milennium, to masz szanse byc chudziutka jak paluszek, ale chorobka, kupcie juz te dzialke!!! Kto wie, moze notarialna podpiszemy tego samego dnia? A ja zaraz ide do domku!!! Ohh, jak mam juz dosc tego tygodnia w pracy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 01.06.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Słuchajcie ludziska, a na jakiej ulicy miesci sie ENEA? Tzn gdzie sklada sie wnioski o warunki techniczne i czy sa gdzies w sieci druki potrzebne czy trzeba osobiscie u nich pobrac? A sama juz wiem Sa na ich stronie, ale czy to jest ten wniosek o okreslenie warunkow przylaczenia dla podmiotow ubiegajacych sie o przylaczenie z moca przylaczeniowa nie wieksza niz 40 kW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 01.06.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Enea na Derdowskiego, z reszta tez mam problem Poszukaj na stronie Muratora, tam chyba cos bylo. Notariusz poniedzialek 14ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 01.06.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Słuchajcie ludziska, a na jakiej ulicy miesci sie ENEA? Tzn gdzie sklada sie wnioski o warunki techniczne i czy sa gdzies w sieci druki potrzebne czy trzeba osobiscie u nich pobrac? A sama juz wiem Sa na ich stronie, ale czy to jest ten wniosek o okreslenie warunkow przylaczenia dla podmiotow ubiegajacych sie o przylaczenie z moca przylaczeniowa nie wieksza niz 40 kW ? Witam, ja składałem w ENEI na Malczewskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 01.06.2007 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Słuchajcie ludziska, a na jakiej ulicy miesci sie ENEA? Tzn gdzie sklada sie wnioski o warunki techniczne i czy sa gdzies w sieci druki potrzebne czy trzeba osobiscie u nich pobrac? A sama juz wiem Sa na ich stronie, ale czy to jest ten wniosek o okreslenie warunkow przylaczenia dla podmiotow ubiegajacych sie o przylaczenie z moca przylaczeniowa nie wieksza niz 40 kW ? Ja składałam na Derdowskiego, bo tam jest rejon Mierzyna, tylko już nie pamiętam w jakie dni można to zrobić. Najlepiej zadzwonić i zapytać. Trzeba mieć akt własności działki i wiedzieć, co się chce na niej zbudować. Pan w okienku dał mi druk i od razu pomógł wypełnić. Wszystko trwało 5-10 minut. Warunki miały być w ciągu trzech tygodni, ale niestety tak się nie stało. Okazało się, że tak dużo ludzi buduje, że nie wyrabiają. Nie wiem, czy teraz się poprawiło. Ja składałam wniosek ok. 12.12.2006 r. Ponieważ zależało mi na czasie, to dzwoniłam i chodziłam do nich chyba ze trzy razy prosząc o przyspieszenie i uważam, że pomogło. W międzyczasie napisałam prośbę o wydanie zapewnienia dostawy energii na moją działkę i takie pismo dostałam. Dzięki temu, nie mając jeszcze warunków technicznych, już starałam się o warunki zabudowy. Pani w Gminie poszła mi na rękę i w dniu odbioru warunków zabudowy terenu dałam jej warunki techniczne dostawy energii. Po prostu wymieniłyśmy się kartkami. Jestem Jej bardzo wdzięczna. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 03.06.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 A co do domeczku - zakochana w Sosenkach "przezuwam" Konkursowy... Ze 30m2 mniejszy. Bylby tanszy. Widzialam na zywo, jest super. Pod wzgledem stron swiata nawet bardziej nam do dzialki pasuje. azalka, daj linka do tych projektów. Znalazłam konkursowy ale jakoś nie mogłam trafic na dom w sosenkach, napisz jak masz usytuowaną działkę względem kier. świata? pozdrawiam grupkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 04.06.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam poniedziałkowo No dziewczyny meldować... umowy podpisane ?? Aleksandra W. Sosenki to taki skrót myślowy - Azalki miłość to Między Sosnami - piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 04.06.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 "Sosenki" to inaczej M20 Dom miedzy Sosnami z pakietu Muratora. Mam dzialke z wjazdem od poludniowego zachodu i nie kazdy domek do niej pasuje. Niestety, w dobie rosnacych kosztow budowy zaczelam ciac powierzchnie i upraszczac, upraszczac.... Jak sie nie ma co sie lubi, to trudno. Racje mieli zadziwieni moim szybkim wyborem projektu. Tzn. gdybym sie nie musiala liczyc z kosztami, to na pewno bylyby to Sosny, a tak... Wracam znow do innych projektow ) Po prostu mam jakas fobie, ze nie bedzie mnie stac na budowe duzego domu albo utkne na bardzo dlugo w duzych ratach, a tego bym BARDZO nie chciala. A powiedzcie, przy Warunkach Zabudowy powierzchnia zabudowy okresla zabudowe calej dzialki? Tzn gdybym chciala miec wolno stojacy garaz, to musze na niego przewidziec miejsce w tym, co okresla mi moje 20%, czy moge 20% przeznaczyc pod domek, a pozniej od nowa walczyc o miejsce pod garaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 04.06.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 A wogole to sie pochwale Wczoraj pojechalam pokazac moje "wlosci" ojcu, ktory jest ostatnia osoba sklonna do jakichkolwiek pochwal. No i podsumowal nasza wycieczke zdaniem "Mozna powiedziec, udany zakup!" Myslalam, ze sie z wrazenia na prostej drodze przewroce A za dwie godziny podpisuje umowe notarialna i wreszcie bede mogla odetchnac... I zaczac nowy etap "walki o dom" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 04.06.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 ja tylko tyle...nie podpisalismy umowy z bankiem, tym samym z notariuszem...brak mi słow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts