Małgolinka 04.06.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 ja tylko tyle...nie podpisalismy umowy z bankiem, tym samym z notariuszem...brak mi słow... ... to fakt ... pertraktacje z bankiem to droga przez mękę.... Ale uszy do góry - pewnie już niedługo odetchniesz z ulgą Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 04.06.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 ja tylko tyle...nie podpisalismy umowy z bankiem, tym samym z notariuszem...brak mi słow... to rzeczywiscie przykre tak bardzo ci zalezalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 04.06.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 "Sosenki" to inaczej M20 Dom miedzy Sosnami z pakietu Muratora. Mam dzialke z wjazdem od poludniowego zachodu i nie kazdy domek do niej pasuje. Niestety, w dobie rosnacych kosztow budowy zaczelam ciac powierzchnie i upraszczac, upraszczac.... Jak sie nie ma co sie lubi, to trudno. Racje mieli zadziwieni moim szybkim wyborem projektu. Tzn. gdybym sie nie musiala liczyc z kosztami, to na pewno bylyby to Sosny, a tak... Wracam znow do innych projektow ) Po prostu mam jakas fobie, ze nie bedzie mnie stac na budowe duzego domu albo utkne na bardzo dlugo w duzych ratach, a tego bym BARDZO nie chciala. A powiedzcie, przy Warunkach Zabudowy powierzchnia zabudowy okresla zabudowe calej dzialki? Tzn gdybym chciala miec wolno stojacy garaz, to musze na niego przewidziec miejsce w tym, co okresla mi moje 20%, czy moge 20% przeznaczyc pod domek, a pozniej od nowa walczyc o miejsce pod garaz? Nie wiem jak waszej gminie ale czesto oplaty za wolnostojacy garaz sa bardzo wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 04.06.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Madaszka, a nie ma zadnych szans juz??? Przeciez wszystko na dobrej drodze bylo? Moze ten czlowiek poczeka jeszcze??? No nie rob mi tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 04.06.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Aleksandra M05a A jakich papierów brakuje?Ja gromadzę swoje i bym nie chciała,żeby mnie coś zaskoczyło jak już złożę w Policach. Uzbrojeniem mojej działki zajmuje się osoba od której ją nabyłam. Ta osoba miała podpisane Porozumienie z Gminą odnośnie wody i kanalizacji oraz zgodę na odbiór ścieków. Ja miałam pisemną zgodę na przyłączenie się do uzbrojenia, które będzie robione. Niestety Naczelnik Wydziału zajmującego się wydawaniem pozwoleń na budowę stwierdził, że te papiery nie wystarczą i musiałam wystąpić do Gminy o: 1. dopisanie mnie do Porozumienia zawartego pomiędzy Gminą a Inwestorem uzbrojenia, 2. wydanie warunków na kanalizację na moje nazwisko. Dostarczyłam więc ostatnio Gminie wszystkie wnioski i papierki, których ode mnie zażądała i teraz już tylko mogę czekać, czyli jeździć tam, dzwonić, prosić i ponaglać. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 04.06.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Nie wiem jak waszej gminie ale czesto oplaty za wolnostojacy garaz sa bardzo wysokie u mnie wolnostojacy 2 stanowiskowy 48m2 wyslo 300zl na rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 05.06.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Yes yes yes...bank odhaczony, notariusz odhaczony Szczescie, ze trafilismy na porzadnego faceta. To teraz kolejna papierologia przed nami, ale MAMY nareszcie MAMY wlasna dzialeczke :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.06.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Yes yes yes...bank odhaczony, notariusz odhaczony Szczescie, ze trafilismy na porzadnego faceta. To teraz kolejna papierologia przed nami, ale MAMY nareszcie MAMY wlasna dzialeczke :) To super to teraz ostro do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 05.06.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Yes yes yes...bank odhaczony, notariusz odhaczony Szczescie, ze trafilismy na porzadnego faceta. To teraz kolejna papierologia przed nami, ale MAMY nareszcie MAMY wlasna dzialeczke :) Madaszka ogromne gratulacje !!!! Wiedziałam, że wszystko będzie dobrze No to teraz już górki Gdzie macie tą działeczkę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 05.06.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Boshhh, Madaszka!!! STRASZNIE SIE CIESZE!!! Az sie mnie znajomi pytali, co ja sie obca baba tak martwie Ale mialas dobrego czlowieka za sprzedajacego, naprawde! A teraz pilnujemy sie razem, Kobietko, zeby zadna nie wiecej nie wpadla w tarapaty, ok? Ty masz budowlana, jestes do przodu... i mozesz z kopytka! To jaki kolejny ruch? Bo my tuptamy po mapke do geodezji i bedziemy zalatwaic warunki przylaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klarinia 05.06.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Witam serdecznie szanownych kolegow i kolezanki.. Tydzien temu podpisalam umowe o zakup domu, budowanego przez firme Idealny Dom. Domek, a raczej polowka blizniaka znajduje sie na Warszewie, przy zbiegu ulic Kredowej i Wakacyjnej Jestem calkowicie zielona, jesli chodzi o wszelkie sprawy zwiazane z budowa domu jak i prawem budowlanym. Bede wdzieczna za podpieranie na duchu i w razie potrzeb wyjasnienie nurtujacych mnie pytan. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 05.06.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Witaj klarinia Wsparcie uzyskasz na pewno. Ja dziekuje za gratulacje, emocje opadly ja tez Azalka moja polowka smiga jutro po mapke zasadnicza do Polic i teraz czeka nas geodeta i wystapienie a warunki techniczne do enei, gazowni i wodociagow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 05.06.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Ja dziekuje za gratulacje, emocje opadly ja tez Azalka moja polowka smiga jutro po mapke zasadnicza do Polic i teraz czeka nas geodeta i wystapienie a warunki techniczne do enei, gazowni i wodociagow. Hihi, to jesli opad dorownuje emocjom, to musialas niezle klapnac No, my jutro nie damy rady Moja polowka zostanie delegowana do Polic w przyszlym tygodniu. A bedziecie od razu zamawiac mapke do celow projektowych czy te "mniejsze"? Wiecie, ile egzemplarzy potrzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 06.06.2007 03:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 A my dziś składamy papiery w Policach-wniosek o pnb.No i czekanie...Czy ktoś ostatnio odbierał pozwolenie?Jak długo się czeka-2 mies,czy krócej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A l e k 06.06.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam serdecznie zaczynajacych. Ja z żonka rowniez chcielibysmy dołączyć do Waszego klubu jeśli pozwolicie? Urszulak : czy udalo sie Wam znaleźć jakąś dobrą ekipę za w miarę rosądne pieniądze? Czytałem Twoj poprzedni post i czy dalej masz zdanie, że nasze piekne miasto jest jednym z najdrozszych w Polsce? Moj projektant mowi, że normalny czas oczeliwania na pnb tp 2 miesiace...jesli oczywiście urzednikowi wszystkie Twoje papiery wydają sie ok. Jesli nie odesle Wam wnisek do uzupelnienia na co macie chyba 30 dni...(jesli oczywiscie przyniesiecie to na nastepny to urzad ma znowu 30 dni...itd itd. Czyli widamy w kraju urzednikow i petentow. A swoja droga to slyszalem ,ze podejscie do inwestora w Policach jest na przyzwoitym poziomie Trzymam kciuki...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 07.06.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Witam forum "Młodych Wilków"! Przyznam, że trafiłem tutaj dzięki Azalce, która napisała o tym na forum "Grupy Szczecińskiej". Jeżeli pozwolicie to chciałbym od czasu do czasu, na ile pozwolą obowiązki, przystąpić do dyskutowanych tematów. W tej chwili jestem już po uzyskaniu pnb (trwało to w Policach ok. 1,5 m-ca), mam podpisaną umowę z ekipą na rozpoczęcie prac na poczatku września (niestety). Teraz jestem na etapie załatwiania kredytu w banku, no cóż można powiedzieć , taki generalny wniosek to że oferta początkowa różni się, jak zaczynamy wchodzić w szczegóły. No i na rzaie to by było tyle. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 08.06.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Hi! A ja myslalam, ze o tym temacie wiedza wszyscy szczeciniacy Tutaj takim zoltodziobom budowlanym razniej - mozemy sie wspierac i uswiadamiac "na biezaco". A banki jak banki - ja podchodze do nich jak do niebezpiecznego zwierza, ktorego trzeba oblaskawic jakos poki co "sie udalo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 08.06.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 witam piatkowo Dwa dni dochodzilismy do siebie razem z mezem W rezultacie maz nie pojechal do Polic, bo po telefonie do geodety (tu podziekowania dla matam za namiar ) powiedzial, ze nie musimy mu dostarczac, bo sam sobie zerknie, a akurat zlapalam go w Policach, wiec zrobil to rzutem na tasme. Teraz musimy poczekac na mapki do celow projektowych i z tym dopiero po warunki techniczne. A i witam "swieze miesko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 08.06.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 "madaszka Wysłany: Pią, 8 Czerwiec 2007 17:16 ...A i witam "swieze miesko" " Hhmm!!! To "świeże mięsko" to tak dwuznacznie brzmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 09.06.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 witam i ja nie pisze, bo nie mam o czym -w dalszym ciągu czekamy na naszą działeczkę - są zmiany bo zimą rzeczka wylala i zmieniły się ksztalty ze 3 dzialek a my czekamy także zazdroszczę Wam już chocby tych notariuszy czy enei azalka a sosenki są bardzo urocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts