Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Recommended Posts

Hej, hej :)

Widzę, że jakiś boom budowlany nastąpił w naszej grupie :wink: :lol:

No to ja też się pochwalę 8) dzisiaj architekt odebrał nasze pozwolenie na budowę :D :D :D .... jeszcze 2 tygodnie na uprawomocnienie i tydzień od zgłoszenia robót i można zaczynać zabawę... :D

Pod koniec czerwca to będzie tu pewnie wrzało .... no chyba, że wszyscy będą tak zajęci, że nie będzie kiedy pisać ....

Gratulacje :D :D

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to ja też się pochwalę 8) dzisiaj architekt odebrał nasze pozwolenie na budowę :D :D :D .... jeszcze 2 tygodnie na uprawomocnienie i tydzień od zgłoszenia robót i można zaczynać zabawę... :D

Pod koniec czerwca to będzie tu pewnie wrzało .... no chyba, że wszyscy będą tak zajęci, że nie będzie kiedy pisać ....

hmmm chyba zazdroszczę tobie i innym co juz mają cokolwiek załatwione :wink:

jutro jadę z teściem do starostwa do polic w sprawie zaakceptowania projektu naszego bliźniaka 8)

a swoją drogą na naszej działeczce jeden rolnik obiecał zabronować pole i nic, wyjechał i teraz trza szukać nowego, jeszcze kapusta na polu rośnie gdzie niegdzie, a chwastów po pas :D nawet z kosą nogi połamać sobie można, jak mąż będzie miał wolne ( w lipcu :p ) to przy dobrych wiatrach sam zdejmie humus koparką, ale najpierw pod garaż a potem pod bliźniaka.

garaż ma być spory, tak byśmy mogli w nim zamieszkać na czas budowy

http://www.projekty.muratordom.pl/garaz?IdProjektuG=33

pozdrowionka dla wszystkich :lol:

Właśnie wróciłam z Gminy. Złożyłam wniosek o pozwolenie na szambo z obietnicą, że przyłączę się do kanalizacji, gdy będzie wybudowana. Od razu pisałam prośbę o przyspieszenie. Ma być na poniedziałek. Spytałam, czy już mam się zapisać do Pani Wójt żeby w razie braku zgody od razu monitować. Czekam więc na kolejny poniedziałek, a czas i pogoda uciekają.

Właśnie zaczęłam się zastanawiać, czy nie zadzwonić do Gminy żeby jeszcze raz zapytać, czy nie da się szybciej.

Pozdrowionka

Aleksandra

Wielkie gratulacje.

No to jak zaczniecie to przyjade zobaczyc te zachwalane Legi :)

pobudka!!! :) Dziendoberek, jeszcze lyczek kawki i...do roboty

Malgolinka GRATULACJE :D

fl1 kurcze nam zrobil rzeczoznawca w ekspresowym tempie i nie zdarl tak bardzo, ale on wspolpracuje z firma doradcza przez ktora zalatwialismy kredyt. podpytam meza czy ma namiary, jak cos dam znac na priv.

Ja jeszcze dzisiaj musze podskoczyc do Dobrej po warunki techniczne do odbioru sciekow, pozostale sa juz od wczoraj zlozone.

Mam gorącą prośbę, czy moglibyscie polecić rzeczoznawcę do wyceny nieruchomości dla celów kredytowych. No taki, żeby solidny był i kasiorki za dużo nie kroił, bo jeden mnie wyrolował. :)

witam ... :)

my w tamtym roku w grudniu robiliśmy wycenę domu to nas kosztowało 800 zł ale ... cenę robił pod bank i uważamy że trochę zaniżona...teraz w maju robiliśmy wycenę gruntu, rzeczoznawca był z Kredyt Banku i skasował nas 400 zł i uważamy że jest ok, cena dobra.

Pozdrawiam

witam środowo...trochę pochmurnie ale jest ok

no i po sprawie, dzisiaj miałam jechać do starostwa ale są urlopy, trzeba czekać do następnego tygodnia...swoją drogą to chyba za szybko chcielibyśmy wszystko załatwić. :lol:

Jak to są urlopy? Nikt nie pracuje? Starostwo w tym tygodniu nieczynne?

Pozdrowionka

Aleksandra

witam środowo...trochę pochmurnie ale jest ok

no i po sprawie, dzisiaj miałam jechać do starostwa ale są urlopy, trzeba czekać do następnego tygodnia...swoją drogą to chyba za szybko chcielibyśmy wszystko załatwić. :lol:

Jak to są urlopy? Nikt nie pracuje? Starostwo w tym tygodniu nieczynne?

Pozdrowionka

Aleksandra

Potwierdzam zaczal sie sezon urlopowy :-? W banku przez 3 dni chodzilismy za papierkiem BARDZO PILNYM, bo osoba zajmujaca sie tym jest na urlopie do konca tygodnia. Skonczylo sie na pani naczelnik, ktora obiecala przyspieszyc sprawe i na szczescie dzisiaj papier byl gotowy.

Mam gorącą prośbę, czy moglibyscie polecić rzeczoznawcę do wyceny nieruchomości dla celów kredytowych. No taki, żeby solidny był i kasiorki za dużo nie kroił, bo jeden mnie wyrolował. :)

my w tamtym roku w grudniu robiliśmy wycenę domu to nas kosztowało 800 zł ale ... cenę robił pod bank i uważamy że trochę zaniżona...teraz w maju robiliśmy wycenę gruntu, rzeczoznawca był z Kredyt Banku i skasował nas 400 zł i uważamy że jest ok, cena dobra.

Pozdrawiam

Mogę prosić o namiary, o ile to nie był p. Urbański, bo ten mówiąc brzydko "olał" mnie. Umówił sie ze mną i zero odzewu, telefonów tez nie odbierał :evil: .

Pozdrawiam

Mogę prosić o namiary, o ile to nie był p. Urbański, bo ten mówiąc brzydko "olał" mnie. Umówił sie ze mną i zero odzewu, telefonów tez nie odbierał :evil: .

Witam

spojrz na prv

Hejka!

A mi wczoraj niespodziewanie przywieźli bloczki fundamentowe. Jeszcze jestem w szoku, ale się cieszę. :D

Dziś wyprosiłam w Gminie pozwolenie na szambo. Ma być na jutro na 13-tą. Jeszcze w to nie wierzę. Pewnie uwierzę, jak będę miała w garści.

Może wreszcie coś się ruszy i będę moła budować!

Pozdrowionka

Aleksandra :D