Aleksandra M05a 15.06.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 witam piatkowo...nastroj wisielczy...powod...BANK Millenium O co chodzi z tym bankiem? ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 15.06.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 witam piatkowo...nastroj wisielczy...powod...BANK Millenium O co chodzi z tym bankiem? ____________ Pozdrowionka Aleksandra W koncu dzisiaj poszly pieniazki do goscia od dzialki. No to niezla mialam jazde po bandzie dzieki Millenium. Wszystko bylo po terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 15.06.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 witam piatkowo...nastroj wisielczy...powod...BANK Millenium O co chodzi z tym bankiem? ____________ Pozdrowionka Aleksandra W koncu dzisiaj poszly pieniazki do goscia od dzialki. No to niezla mialam jazde po bandzie dzieki Millenium. Wszystko bylo po terminie Tak to jest z tymi bankami. Najważniejsze, że już po wszystkim. Ciesz się działką, a o tamtym zapomnij. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 15.06.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 A ja mam pozwolenie na szmbo!!! Dziś spotkanie z architektem i mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu dostanę upragnione PnB. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 15.06.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 witam piatkowo...nastroj wisielczy...powod...BANK Millenium Aleksandra widze, ze ruszasz juz pelna para A co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 16.06.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Hejka! Witam w sobotni deszczowy poranek i życzę wszystkim udanego wypoczynku. Mój architekt wczoraj nie przyjechał i nawet nie zadzwonił , a przecież musi wrysować to moje szambo pro forma i zabrać zgodę Gminy, by dostarczyć ją do Starostwa. Mam nadzieję, że dzisiaj się odezwie. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 16.06.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Mam pytanie: W poniedziałek jestem umówiona na równanie terenu. Czy catapilar pracuje, gdy pada deszcz, albo gdy jest mokro? ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 16.06.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Mam jeszcze jedno pytanie: Gdzie znajdę listę sprawdzonych i polecanych wykonawców? ___________PozdrowionkaAleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 16.06.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 witam sobotnio Aleksandra o liste poleconych to musisz pytac na grupie szczecinskiej tej bardziej zaawansowanej M3 na szczescie juz wszystko jest na prostej, dlugo czekalismy na wyplate pieniazkow za dzialke (tak to jest z kredytami konsolidacyjnymi ) i facet juz byl coraz bardziej wsciekly i wcale mu sie nie dziwilam. Dopiero 10 dni po podpisaniu umowy sprzedazy u notariusza dostal pieniazki. Jakas cisza znow nastala. HALO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 16.06.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 witam sobotnio Aleksandra o liste poleconych to musisz pytac na grupie szczecinskiej tej bardziej zaawansowanej Dzięki Madaszka. Tam też spytałam. Podobno listę ma Klaus w napisałam do Niego na priva. Zobaczymy, czy odpowie. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 16.06.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Był architekt i zabrał papierzyska. Powiedział, że od razu zrobi dwa projekty - "szamba pro forma" i włączenia do kanalizacji, która ma być robiona w przyszłym miesiącu. Fajnie, potem już nie będę musiała za tym chodzić. ____________ Pozrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasikk 16.06.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Mam jeszcze takie pytanko. Działka leży w strefie WIII - ograniczonej ochrony konserwatorskiej i archeologicznej. Jak w takiej sytuacji wygląda uzyskanie pozwolenia na budowę. Wiem, że aby uzyskać pozwolenie trzeba uzyskać jakąś zgodę czy opinię głównego konserwatora zabytków. Czy ktoś z Was przez to przechodził i czy można napotkać na jakieś problemy z uzyskaniem pozwolenia na budowę? Zagrożenie archeologiczne niewielkie ale nie bagatelizuj tej sprawy formalnie - jeśłi nie załatwisz tej sprawy prawidłowo - nie odbiorą Ci domu - a nie ma możliwości zrobienia tych formalności wstecznie. 1. Musisz udać się do wojewódzkiego archeologa - k/ Zamku -powiedzą jakie papiery masz złożyć i co dostać /np wytyczne konserwatorskie/ 2 wynająć uprawnionego archeologa żeby przygotował dokumentację archeologiczną - jak się dobrze dogadasz dalej poprowadzi ci już on całą sprawę - on załatwi ci decyzję zezwalającą na rozpoczęcie budowy 3 tą decyzje musisz mieć bo nie dostaniesz pozwolenia na budowę 4 po rozpoczęciu budowy archeolog musi być przy zdjeciu humusu i MUSI dokonac wpisu w dzienniku budowy i to koniec strachu - no może drobiazg - będzie cie to kosztowalo dodatkowo jakieś 800 zł namiar na archeologa na priv Witajcie Ja również mam zamiar rozpocząć budowę domu okolice Wołczkowa na mojej działce również jest strefa archeologiczna byłabym wdzięczna za namiary na tego archeologa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 16.06.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Hejka, jakieś cztery godziny temu przestało padać, przejaśniło się i wieje. Może jednak uda się wyrównać teren mojej działki w poniedziałek. Żyję nadzieją. ____________PozdrowionkaAleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 16.06.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Witam wieczorową porą. Co tu tak cicho? Już całkiem się wypogodziło, więc pewnie wszyscy na spacerze? ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasikk 16.06.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Hej, Czy macie może namiary na architektów ze Szczecina i okolic którzy nie zwalają z nóg cenami? Byliśmy na konsultacjach u trzech w sprawie zmian w projekcie i adaptacji ceny są szokujące. Zdecydowaliśmy się na projekt gotowy bo miało być tanio a tu ze zmianami i adaptacją wychodzą jakieś kosmiczne ceny coś koło 10 tys? czy wy też tyle płacicie za zmiany w projekcie, wyrysowanie go na działce itp? Jeśli macie namiary na kogoś sensownego byłabym bardzo wdzięczna! pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.06.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Hej, Czy macie może namiary na architektów ze Szczecina i okolic którzy nie zwalają z nóg cenami? Byliśmy na konsultacjach u trzech w sprawie zmian w projekcie i adaptacji ceny są szokujące. Zdecydowaliśmy się na projekt gotowy bo miało być tanio a tu ze zmianami i adaptacją wychodzą jakieś kosmiczne ceny coś koło 10 tys? czy wy też tyle płacicie za zmiany w projekcie, wyrysowanie go na działce itp? Jeśli macie namiary na kogoś sensownego byłabym bardzo wdzięczna! pozdrawiam. Z dwiema duzymi zmianami (zmiana kata dachu ) placilam cos 4500 tys . Pani architekt calkiem wporzadku (moglo by byc troche szybciej ) ale konstruktora to nie miala dobrego zrobil konstrukcie na odpiernicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasikk 16.06.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Hej, Czy macie może namiary na architektów ze Szczecina i okolic którzy nie zwalają z nóg cenami? Byliśmy na konsultacjach u trzech w sprawie zmian w projekcie i adaptacji ceny są szokujące. Zdecydowaliśmy się na projekt gotowy bo miało być tanio a tu ze zmianami i adaptacją wychodzą jakieś kosmiczne ceny coś koło 10 tys? czy wy też tyle płacicie za zmiany w projekcie, wyrysowanie go na działce itp? Jeśli macie namiary na kogoś sensownego byłabym bardzo wdzięczna! pozdrawiam. Z dwiema duzymi zmianami (zmiana kata dachu ) placilam cos 4500 tys . Pani architekt calkiem wporzadku (moglo by byc troche szybciej ) ale konstruktora to nie miala dobrego zrobil konstrukcie na odpiernicz Czy mogłabyś mi przesłać namiar na tą Panią może być na priv My chcemy powiększyć garaż i nad garażem zamiast dachu czterospadowego zrobić dwuspadowy i schody wewnętrzne zamiast drewnianych, żeby były murowane. Do tego kilka zmian w środku, ale mimo wszystko nie sądzę, żeby to było warte 10 tys! ostatni architekt za wyrysowanie domu na działce projekt przyłączy itd. wyliczył to na 6900??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.06.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Namiary dam na priv wez tez jeszcze namiary od innych bo chyba szybciej im to szlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klarinia 17.06.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Witam serdecznie Mam takie male pytanie dotyczace ogrzewania podlogowego. Czy orientujecie sie drodzy panstwo jakie sa koszta zalozenia takowego na calej powierzchni domu(190 mkw)?Pan, ktory chce nam je zalozyc bierze 30 zl od mkw.Nie orientuje sie za bardzo w cenach, czy to duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 17.06.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Hejka, witam wszystkich i życzę udanej niedzieli. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts