Aleksandra M05a 17.06.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Hej, Czy macie może namiary na architektów ze Szczecina i okolic którzy nie zwalają z nóg cenami? Byliśmy na konsultacjach u trzech w sprawie zmian w projekcie i adaptacji ceny są szokujące. Zdecydowaliśmy się na projekt gotowy bo miało być tanio a tu ze zmianami i adaptacją wychodzą jakieś kosmiczne ceny coś koło 10 tys? czy wy też tyle płacicie za zmiany w projekcie, wyrysowanie go na działce itp? Jeśli macie namiary na kogoś sensownego byłabym bardzo wdzięczna! pozdrawiam. Z moim architektem jestem umówiona na 4.000 zł. (adaptacja + zmiany), ale On wziął mój projekt wyjątkowo. Mówi, że w tej chwili nie zajmuje się projektami, bo nie ma czasu. Proponuję, żebyś sprawdziła biuro PROJEKT ul. Ku Słońcu 22c/3, 71-073 Szczecin, tel. 091/485 61 76, 091/485 61 78. Ja byłam na nich zdecydowana, ale potem trafiłam na mojego obecnego architekta, który bardzo dobrze zna sie na domach energooszczędnych i dlatego Jego wybrałam. W biurze PROJEKT pół roku temu chcieli za adaptację 3.500 zł. + za zmiany (trzeba powiedzieć co chcesz i podają cenę). ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasikk 17.06.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Hej, bardzo serdecznie dziękuję za wszelkie namiary Spotkam się ze wszystkimi i wtedy zdecyduję mam nadzieję, że ceny będą bardziej rozsądne od tych które dostałam do tej pory. O efektach spotkań postaram się informować na bieżąco. Pozdrawiam, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 17.06.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Owocnych poszukiwan Kasik Ja mam to szczescie, ze architekta mam z firmy, ktora bedzie budowala nam dom (w cenie budowy). Jak tylko bedziemy mieli warunki techniczne papiery wedruja do niej i reszta juz nas nie odchodzi. Oczywiscie wczesniej spotkanie z nia odnosnie zmian jakie chcemy w projekcie (chociaz u nas to kosmetyka). Pani architekt ponoc bardzo dokladna, wyklada oprocz tego na uczelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasikk 17.06.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Owocnych poszukiwan Kasik Ja mam to szczescie, ze architekta mam z firmy, ktora bedzie budowala nam dom (w cenie budowy). Jak tylko bedziemy mieli warunki techniczne papiery wedruja do niej i reszta juz nas nie odchodzi. Oczywiscie wczesniej spotkanie z nia odnosnie zmian jakie chcemy w projekcie (chociaz u nas to kosmetyka). Pani architekt ponoc bardzo dokladna, wyklada oprocz tego na uczelni. Dzięki bardzo Czy mogłabyś mi przesłać na priv info jaki jest koszt budowy domu przez tą firmę i do jakiego momentu będziecie korzystać z ich usług? My narazie czekamy na uzbrojenie które ruszy w lipcu w tym czasie mamy zamiar załatwić sprawy związane z projektem i pozwoleniem na budowę no i może rozejrzymy się za ekipą choć obecne ceny zarówno materiałów jak i robocizny są wprost szokujące Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 17.06.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 To firma, ktora wchodzi na rynek polski z Niemiec. Oni maja swoje projekty i buduja do stanu developerskiego. Ceny sa w zaleznosci jaki dom budujesz. Ten, ktory my wybralismy na polskiej stronie jeszcze nie ma, my znalezlismy go na niemieckiej. Wiem, ze jest w Szczecinie jeszcze jedna firma ESC, ale oni buduja pod klucz, a tutaj juz wole sama "raczki maczac" Tutaj jest ich stronka internetowa: http://www.domexpert.pl/ (firma, ktora bedzie nam budowala) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 17.06.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 To firma, ktora wchodzi na rynek polski z Niemiec. Oni maja swoje projekty i buduja do stanu developerskiego. Ceny sa w zaleznosci jaki dom budujesz. Ten, ktory my wybralismy na polskiej stronie jeszcze nie ma, my znalezlismy go na niemieckiej. Wiem, ze jest w Szczecinie jeszcze jedna firma ESC, ale oni buduja pod klucz, a tutaj juz wole sama "raczki maczac" Tutaj jest ich stronka internetowa: http://www.domexpert.pl/ (firma, ktora bedzie nam budowala) ale ta ich strona strasznie ogolnikowa projekty fajne ale nic o materialach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 17.06.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Fakt stronka bardziej uboga niz niemiecka, bo na tej drugiej sa informacje wlasnie odnosnie firm i materialow z jakich budowane sa domy. W kazdym razie buduja z Ytonga 36,5 , dachowka Braas, piec Vaillanta, raczej dobre materialy. Wszystko to mowia na spotkaniu, tylko, ze ja polowe juz pozapominalam Gdzies mam te dane techniczne tylko na razie co innego mam na glowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasikk 17.06.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 To firma, ktora wchodzi na rynek polski z Niemiec. Oni maja swoje projekty i buduja do stanu developerskiego. Ceny sa w zaleznosci jaki dom budujesz. Ten, ktory my wybralismy na polskiej stronie jeszcze nie ma, my znalezlismy go na niemieckiej. Wiem, ze jest w Szczecinie jeszcze jedna firma ESC, ale oni buduja pod klucz, a tutaj juz wole sama "raczki maczac" Tutaj jest ich stronka internetowa: http://www.domexpert.pl/ (firma, ktora bedzie nam budowala) A czy budują domy z innych projektów niż te które są na stronie? Rozumiem, że można im zlecić budowę do pewnego momentu np. stan surowy otwarty a później samemu sobie radzić? Szkoda, że nie ma cen chociaż przybliżonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 17.06.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Kasik nie mozna im zlecic budowy innego domu. Oni buduja tylke ze swoich projektow i wszystkie te domy buduja do stanu developerskiego. Na ich stornie masz cene, ale konkretna za dany dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasikk 17.06.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Kasik nie mozna im zlecic budowy innego domu. Oni buduja tylke ze swoich projektow i wszystkie te domy buduja do stanu developerskiego. Na ich stornie masz cene, ale konkretna za dany dom. A rzeczywiście są ceny hihi przegapiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 17.06.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 To firma, ktora wchodzi na rynek polski z Niemiec. Oni maja swoje projekty i buduja do stanu developerskiego. Ceny sa w zaleznosci jaki dom budujesz. Ten, ktory my wybralismy na polskiej stronie jeszcze nie ma, my znalezlismy go na niemieckiej. Wiem, ze jest w Szczecinie jeszcze jedna firma ESC, ale oni buduja pod klucz, a tutaj juz wole sama "raczki maczac" Tutaj jest ich stronka internetowa: http://www.domexpert.pl/ (firma, ktora bedzie nam budowala) A czy budują domy z innych projektów niż te które są na stronie? Rozumiem, że można im zlecić budowę do pewnego momentu np. stan surowy otwarty a później samemu sobie radzić? Szkoda, że nie ma cen chociaż przybliżonych Ale te powierzchnie malutkie a ceny za stan deweloperski wcale nie sa tanie ale kazdy buduje jak chce . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 18.06.2007 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 witam poniedzialkowo Bryta to nie do konca tak. Wez pod uwage, ze jesli podpisujesz teraz umowe, cena przez rok jest taka sama, my zalapalismy sie na nizsza cene, bo podpisywalismy umowe w kwietniu tuz przed podwyzszeniem cen. Poza tym u nas nie ma mozliwosci dopilnowania budowy, maz albo jest w domu o 19, albo w ogole go nie ma, u nas te wzgledy przewazyly, czasami warto sobie zaoszczedzic stresow, zwlaszcza w dzisiejszych czasach, kiedy rynek budowlany szaleje. Nie bedziemy martwic sie o materialy budowlane, ekipy, mamy architekta, geologa, mamy 5-letnia gwarancje na dom i dom postawiony w 4 miesiace. Oczywiscie i tak wszystko wyjdzie w praniu, o czym zapewne bede informowac, ale to za jakis czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 18.06.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witam wszystkich po moim mini urlopku! W ciagu ubieglego tygodnia stalam sie wlascicielka mapek zasadniczych pod warunki przylaczy - te warunki to najblizszy etap do zalatwienia. Musze sie przejechac na moja dzialke, bo bardzo sie za nia stesknilam, chociaz zielsko tam piers uroslo i przedrzec sie przez nie trudno Malgolinka, gratuluje! To teraz ruszacie z kopytka! Madaszka, sciagaj zaraz tego kocura - co Ty, chcesz sobie klopoty mnozyc? Koniczynke czterolistna sobie wstaw albo cos takiego. A "nasza" firma zebrala humus pod swoj domek pokazowy. Mam ich stale na oku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 18.06.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 witaj azalko po urlopiku Tak tak beda ruszac z budowa, bo do tej pory walczyli z urzedami w Szczecinie Chetnie bym takiego zywego kotka sobie sprawila, ale dwa juz mi wystarcza na 47m, ale kto wie kto wie, jak bedzie chalupka to i trzeci wlasnie czarnulek znajdzie u nas dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.06.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 witam poniedzialkowo Bryta to nie do konca tak. Wez pod uwage, ze jesli podpisujesz teraz umowe, cena przez rok jest taka sama, my zalapalismy sie na nizsza cene, bo podpisywalismy umowe w kwietniu tuz przed podwyzszeniem cen. Poza tym u nas nie ma mozliwosci dopilnowania budowy, maz albo jest w domu o 19, albo w ogole go nie ma, u nas te wzgledy przewazyly, czasami warto sobie zaoszczedzic stresow, zwlaszcza w dzisiejszych czasach, kiedy rynek budowlany szaleje. Nie bedziemy martwic sie o materialy budowlane, ekipy, mamy architekta, geologa, mamy 5-letnia gwarancje na dom i dom postawiony w 4 miesiace. Oczywiscie i tak wszystko wyjdzie w praniu, o czym zapewne bede informowac, ale to za jakis czas Tak tylko jak policze cene domku w tej firmie a ile wyjdzie budowa u mnie to jest roznica bo u nich wychodzi metr prawie 3200 Napewno jest to wygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 18.06.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Hejka, Życzę wszystkim udanego poniedziałku. U mnie ruszyła dziś o 08:00 niwelacja terenu. Nareszcie coś się dzieje! Na razie nie mogę pojechać i zobaczyć, ale pewnie będzie robił do wieczora, więc jeszcze zdążę. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 18.06.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Tak tylko jak policze cene domku w tej firmie a ile wyjdzie budowa u mnie to jest roznica bo u nich wychodzi metr prawie 3200 Bede ciekawska A ile wychodzi Tobie? Za stan developerski pi razy drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 18.06.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Nam wychodzi ok 2650 za metr razem z garazem, ale to jeszcze po staremu (oczywiscie stan developerski). Ruszac bedziemy gdzies na pazdziernik/listopad wiec jak dla mnie to dobra propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 18.06.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Hejka, cały czas pada i nie chce mi się jechać na działkę. Do tej pory nie nabyłam kaloszy i bardzo żałuję. Może ktoś wie, gdzie można kupić gumiaki? Facet chyba niweluje, bo nie dzwoni, że przestał. Poczekam do 14-tej i pojadę, bo jestem bardzo ciekawa co się tam dzieje. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.06.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Nam wychodzi ok 2650 za metr razem z garazem, ale to jeszcze po staremu (oczywiscie stan developerski). Ruszac bedziemy gdzies na pazdziernik/listopad wiec jak dla mnie to dobra propozycja. To juz lepsza cena bo ja podzielilam metry przez cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts