Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Recommended Posts

Hej,

Czy macie może namiary na architektów ze Szczecina i okolic którzy nie zwalają z nóg cenami? Byliśmy na konsultacjach u trzech w sprawie zmian w projekcie i adaptacji ceny są szokujące. Zdecydowaliśmy się na projekt gotowy bo miało być tanio a tu ze zmianami i adaptacją wychodzą jakieś kosmiczne ceny coś koło 10 tys? czy wy też tyle płacicie za zmiany w projekcie, wyrysowanie go na działce itp? Jeśli macie namiary na kogoś sensownego byłabym bardzo wdzięczna!

pozdrawiam.

Z moim architektem jestem umówiona na 4.000 zł. (adaptacja + zmiany), ale On wziął mój projekt wyjątkowo. Mówi, że w tej chwili nie zajmuje się projektami, bo nie ma czasu.

Proponuję, żebyś sprawdziła biuro PROJEKT ul. Ku Słońcu 22c/3, 71-073 Szczecin, tel. 091/485 61 76, 091/485 61 78. Ja byłam na nich zdecydowana, ale potem trafiłam na mojego obecnego architekta, który bardzo dobrze zna sie na domach energooszczędnych i dlatego Jego wybrałam.

W biurze PROJEKT pół roku temu chcieli za adaptację 3.500 zł. + za zmiany (trzeba powiedzieć co chcesz i podają cenę).

Pozdrowionka

Aleksandra

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Owocnych poszukiwan Kasik

Ja mam to szczescie, ze architekta mam z firmy, ktora bedzie budowala nam dom (w cenie budowy). Jak tylko bedziemy mieli warunki techniczne papiery wedruja do niej i reszta juz nas nie odchodzi. Oczywiscie wczesniej spotkanie z nia odnosnie zmian jakie chcemy w projekcie (chociaz u nas to kosmetyka). Pani architekt ponoc bardzo dokladna, wyklada oprocz tego na uczelni.

Owocnych poszukiwan Kasik

Ja mam to szczescie, ze architekta mam z firmy, ktora bedzie budowala nam dom (w cenie budowy). Jak tylko bedziemy mieli warunki techniczne papiery wedruja do niej i reszta juz nas nie odchodzi. Oczywiscie wczesniej spotkanie z nia odnosnie zmian jakie chcemy w projekcie (chociaz u nas to kosmetyka). Pani architekt ponoc bardzo dokladna, wyklada oprocz tego na uczelni.

Dzięki bardzo :)

Czy mogłabyś mi przesłać na priv info jaki jest koszt budowy domu przez tą firmę i do jakiego momentu będziecie korzystać z ich usług? My narazie czekamy na uzbrojenie które ruszy w lipcu w tym czasie mamy zamiar załatwić sprawy związane z projektem i pozwoleniem na budowę no i może rozejrzymy się za ekipą choć obecne ceny zarówno materiałów jak i robocizny są wprost szokujące :o

Kasia

To firma, ktora wchodzi na rynek polski z Niemiec. Oni maja swoje projekty i buduja do stanu developerskiego. Ceny sa w zaleznosci jaki dom budujesz. Ten, ktory my wybralismy na polskiej stronie jeszcze nie ma, my znalezlismy go na niemieckiej.

Wiem, ze jest w Szczecinie jeszcze jedna firma ESC, ale oni buduja pod klucz, a tutaj juz wole sama "raczki maczac" :)

Tutaj jest ich stronka internetowa: http://www.domexpert.pl/ (firma, ktora bedzie nam budowala)

To firma, ktora wchodzi na rynek polski z Niemiec. Oni maja swoje projekty i buduja do stanu developerskiego. Ceny sa w zaleznosci jaki dom budujesz. Ten, ktory my wybralismy na polskiej stronie jeszcze nie ma, my znalezlismy go na niemieckiej.

Wiem, ze jest w Szczecinie jeszcze jedna firma ESC, ale oni buduja pod klucz, a tutaj juz wole sama "raczki maczac" :)

Tutaj jest ich stronka internetowa: http://www.domexpert.pl/ (firma, ktora bedzie nam budowala)

ale ta ich strona strasznie ogolnikowa projekty fajne ale nic o materialach :lol:

Fakt stronka bardziej uboga niz niemiecka, bo na tej drugiej sa informacje wlasnie odnosnie firm i materialow z jakich budowane sa domy. W kazdym razie buduja z Ytonga 36,5 , dachowka Braas, piec Vaillanta, raczej dobre materialy. Wszystko to mowia na spotkaniu, tylko, ze ja polowe juz pozapominalam :roll: Gdzies mam te dane techniczne tylko na razie co innego mam na glowie.

A czy budują domy z innych projektów niż te które są na stronie? Rozumiem, że można im zlecić budowę do pewnego momentu np. stan surowy otwarty a później samemu sobie radzić? Szkoda, że nie ma cen chociaż przybliżonych

:-?

A czy budują domy z innych projektów niż te które są na stronie? Rozumiem, że można im zlecić budowę do pewnego momentu np. stan surowy otwarty a później samemu sobie radzić? Szkoda, że nie ma cen chociaż przybliżonych

:-?

Ale te powierzchnie malutkie a ceny za stan deweloperski wcale nie sa tanie ale kazdy buduje jak chce .

Pozdrawiam

witam poniedzialkowo :)

Bryta to nie do konca tak. Wez pod uwage, ze jesli podpisujesz teraz umowe, cena przez rok jest taka sama, my zalapalismy sie na nizsza cene, bo podpisywalismy umowe w kwietniu tuz przed podwyzszeniem cen. Poza tym u nas nie ma mozliwosci dopilnowania budowy, maz albo jest w domu o 19, albo w ogole go nie ma, u nas te wzgledy przewazyly, czasami warto sobie zaoszczedzic stresow, zwlaszcza w dzisiejszych czasach, kiedy rynek budowlany szaleje. Nie bedziemy martwic sie o materialy budowlane, ekipy, mamy architekta, geologa, mamy 5-letnia gwarancje na dom i dom postawiony w 4 miesiace. Oczywiscie i tak wszystko wyjdzie w praniu, o czym zapewne bede informowac, ale to za jakis czas 8)

Witam wszystkich po moim mini urlopku!

W ciagu ubieglego tygodnia stalam sie wlascicielka mapek zasadniczych pod warunki przylaczy - te warunki to najblizszy etap do zalatwienia.

Musze sie przejechac na moja dzialke, bo bardzo sie za nia stesknilam, chociaz zielsko tam piers uroslo i przedrzec sie przez nie trudno :)

Malgolinka, gratuluje! To teraz ruszacie z kopytka!

Madaszka, sciagaj zaraz tego kocura - co Ty, chcesz sobie klopoty mnozyc? ;)

Koniczynke czterolistna sobie wstaw albo cos takiego.

A "nasza" firma zebrala humus pod swoj domek pokazowy. Mam ich stale na oku :D

witam poniedzialkowo :)

Bryta to nie do konca tak. Wez pod uwage, ze jesli podpisujesz teraz umowe, cena przez rok jest taka sama, my zalapalismy sie na nizsza cene, bo podpisywalismy umowe w kwietniu tuz przed podwyzszeniem cen. Poza tym u nas nie ma mozliwosci dopilnowania budowy, maz albo jest w domu o 19, albo w ogole go nie ma, u nas te wzgledy przewazyly, czasami warto sobie zaoszczedzic stresow, zwlaszcza w dzisiejszych czasach, kiedy rynek budowlany szaleje. Nie bedziemy martwic sie o materialy budowlane, ekipy, mamy architekta, geologa, mamy 5-letnia gwarancje na dom i dom postawiony w 4 miesiace. Oczywiscie i tak wszystko wyjdzie w praniu, o czym zapewne bede informowac, ale to za jakis czas 8)

Tak tylko jak policze cene domku w tej firmie a ile wyjdzie budowa u mnie to jest roznica bo u nich wychodzi metr prawie 3200 :lol:

Napewno jest to wygodne :lol:

Hejka, :D

cały czas pada i nie chce mi się jechać na działkę. Do tej pory nie nabyłam kaloszy i bardzo żałuję. :( Może ktoś wie, gdzie można kupić gumiaki?

Facet chyba niweluje, bo nie dzwoni, że przestał. Poczekam do 14-tej i pojadę, bo jestem bardzo ciekawa co się tam dzieje. :roll:

Pozdrowionka

Aleksandra