qqrq5 20.06.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 czesc dostaliśmy wycene instalacji CO nie wiem czy tak mi sie wydaje ale chyba strasznie drogo mozecie rzucic okiem?? 1.kotłownia kondensacyjna (kocioł vaillant VC eco 186-vih 120, automatyka pogodowa, system powietrzno-spalinowy, pompy, zawory itp, montaż ) 13308zł netto 2. Ogrzewanie podłogowe parter (styropian, tasmy, szafka i rozdzielacz, montaż ) 5895zł netto 3. Ogrzewanie grzejnikowe-poddasze (grzejnik Purmo 5szt, grzejnik łazienkowy+grzałka, ogrzewanie podłogowe w łazience, szafka i rozdzielacz, zawory, głowice, rury, izolacje, materiały, montaż) 6390zł netto 4. Instalacja wewnętrzna woddna i kanalizacyjna (wodomierz, konsola, filtr, zawór antyskażeniowy, rury, kształtki, izolacje, montaż) 6252zł netto Wartość brutto: 34 074,15zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 20.06.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 czesc dostaliśmy wycene instalacji CO nie wiem czy tak mi sie wydaje ale chyba strasznie drogo mozecie rzucic okiem?? 1.kotłownia kondensacyjna (kocioł vaillant VC eco 186-vih 120, automatyka pogodowa, system powietrzno-spalinowy, pompy, zawory itp, montaż ) 13308zł netto 2. Ogrzewanie podłogowe parter (styropian, tasmy, szafka i rozdzielacz, montaż ) 5895zł netto 3. Ogrzewanie grzejnikowe-poddasze (grzejnik Purmo 5szt, grzejnik łazienkowy+grzałka, ogrzewanie podłogowe w łazience, szafka i rozdzielacz, zawory, głowice, rury, izolacje, materiały, montaż) 6390zł netto 4. Instalacja wewnętrzna woddna i kanalizacyjna (wodomierz, konsola, filtr, zawór antyskażeniowy, rury, kształtki, izolacje, montaż) 6252zł netto Wartość brutto: 34 074,15zł Ja niestety nie mam o tym pojęcia. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 21.06.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Ojojoj, spadamy! Co do wycen materialow wszelakich i robot, to na razie wiekszosc z nas nie jest jeszcze na takim zaawansowanym etapie Poszukuje dobrego fachowca do adaptacji projektu. Dobrze byloby, aby nie byl to nikt drogi Mozecie kogos polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 21.06.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 ja płaciłam 1tys zł za adaptacjeale ja z daleka jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 21.06.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Hejka w czwartkowe przedpołudnie! ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 21.06.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Poszukuje dobrego fachowca do adaptacji projektu. Dobrze byloby, aby nie byl to nikt drogi Mozecie kogos polecic? Proponuję, żebyś sprawdziła biuro PROJEKT ul. Ku Słońcu 22c/3, 71-073 Szczecin, tel. 091/485 61 76, 091/485 61 78. ____________ Pozdrowionka Alekandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stawory 21.06.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 ufff... trochę to trwało... październik 2006 zakupp działki dziś 21.06.2007 POZWOLENIE NA BUDOWĘ !! Kurcze to naprawdę cieszy przy okazji te 14 dni na uprawomocnienie to od wydania decyzji ? odebrania przeze mnie ? przez strony (a jest ich u nas trochę...wspólna droga...pamiętam jak zbierałam podpisy na zgodę )...bo jak to sobie policzyłam to te 14 dni może się "przeciągnąć" do 3...tygodni ! i kolejne pytanie...czy jak już wreszcie się uprawomocni to należy tę decyzję podbić w Starostwie ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 21.06.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 stawory zazdroszcze pozwolenia i oczywiscie gratulacje Jakas burza sie szykuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 21.06.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 ja też zazdroszczę...a jak długo czekałeś w Policach?my złożyliśmy 06.06. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stawory 21.06.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 ja też zazdroszczę...a jak długo czekałeś w Policach? my złożyliśmy 06.06. papierzyska złożyliśmy 26.04 , ale dzwoniłam tam kontrolnie parę razy a i wykorzystałam "małego petenta" ...wsadziłam małą córę w nosidełko w poniedziałek...i to chyba ostatecznie nadało rozpędu sprawie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.06.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 ufff... trochę to trwało... październik 2006 zakupp działki dziś 21.06.2007 POZWOLENIE NA BUDOWĘ !! Kurcze to naprawdę cieszy przy okazji te 14 dni na uprawomocnienie to od wydania decyzji ? odebrania przeze mnie ? przez strony (a jest ich u nas trochę...wspólna droga...pamiętam jak zbierałam podpisy na zgodę )...bo jak to sobie policzyłam to te 14 dni może się "przeciągnąć" do 3...tygodni ! i kolejne pytanie...czy jak już wreszcie się uprawomocni to należy tę decyzję podbić w Starostwie ?? pozdrawiam Gratulacje Bardzo ladny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 21.06.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Jeszcze krótkie, pilne, ważne pytanko: Ile kosztuje/ ile płaciliscie za projekt przyłącza gazowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 21.06.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 A propo gazu to po 8 dniach od zlozenia wniosku dzisiaj dostalam poczta warunki techniczne Szkoda, ze wodociagi i ENEA tak sprawnie nie dzialaja, a z czego to wynika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasikk 21.06.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 hej, odwiedziłam dwóch poleconych przez was architektów i zdecydujmy się na Pana Andrzeja Lorka mam nadzieję, że to dobry wybór czy ktoś z was miał załatwiane przez niego pozwolenie na budowę i jak się z nim współpracowało? Pozdrawiam w ten deszczowy wieczór. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 22.06.2007 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 ufff... trochę to trwało... październik 2006 zakupp działki dziś 21.06.2007 POZWOLENIE NA BUDOWĘ !! Kurcze to naprawdę cieszy przy okazji te 14 dni na uprawomocnienie to od wydania decyzji ? odebrania przeze mnie ? przez strony (a jest ich u nas trochę...wspólna droga...pamiętam jak zbierałam podpisy na zgodę )...bo jak to sobie policzyłam to te 14 dni może się "przeciągnąć" do 3...tygodni ! i kolejne pytanie...czy jak już wreszcie się uprawomocni to należy tę decyzję podbić w Starostwie ?? pozdrawiam GRATULACJE!!! Ale Ci zazdroszczę. Niestety nie znam odpowiedzi na Twoje pytania, ale też chciałabym je znać. Napisz proszę jak sie dowiesz. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 22.06.2007 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Aleksandra spac po nocach nie mozesz Witam porannie i deszczowo brr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 22.06.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 ufff... trochę to trwało... październik 2006 zakupp działki dziś 21.06.2007 POZWOLENIE NA BUDOWĘ !! Kurcze to naprawdę cieszy przy okazji te 14 dni na uprawomocnienie to od wydania decyzji ? odebrania przeze mnie ? przez strony (a jest ich u nas trochę...wspólna droga...pamiętam jak zbierałam podpisy na zgodę )...bo jak to sobie policzyłam to te 14 dni może się "przeciągnąć" do 3...tygodni ! i kolejne pytanie...czy jak już wreszcie się uprawomocni to należy tę decyzję podbić w Starostwie ?? pozdrawiam Te 14 dni od wydania decyzji to czas w którym sąsiedzi mogą wnieść jakiś sprzeciw albo coś wtym rodzaju. Jak sie uprawomocni to trzeba iść po pieczatkę że decyzja jest ostateczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 22.06.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 hej, odwiedziłam dwóch poleconych przez was architektów i zdecydujmy się na Pana Andrzeja Lorka mam nadzieję, że to dobry wybór czy ktoś z was miał załatwiane przez niego pozwolenie na budowę i jak się z nim współpracowało? Pozdrawiam w ten deszczowy wieczór. Kasia Witam wszystkich. Ja również załatwiam swoją adaptację i pozwolenie u Pana Lorka. jak do tej pory współpraca bardzo dobra, nie mam żadnych zastrzeżeń. Nic mnie w zasadzie nie obchodzi wszystko załatwia architekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 22.06.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Hejka, w nocy nie mogłam spać, a rano zaspałam i moje Dzieci nie poszły na zakończenie roku szkolnego. Cóż - wakacje będą dłuższe o jeden dzień. Miłego dnia życzę!!! ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 22.06.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witam Wszystkich A oto dobra wiadomość dla tych, którzy zaczynają się budować http://biznes.onet.pl/0,1558395,wiadomosci.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts