Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Recommended Posts

Witam Wszystkich :D

A oto dobra wiadomość dla tych, którzy zaczynają się budować :D

http://biznes.onet.pl/0,1558395,wiadomosci.html

Jeśli to faktycznie prawda i ceny pójdą choć trochę w dół albo przestaną rosnąć to bardzo dobra wiadomość. Ciekawe jak to się przełoży na ceny mieszkań na rynku wtórnym bo tutaj to z racji tego, że sprzedaję swoje to wolał bym żeby ceny tak szybko nie spadły :wink: .

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

maro74

Jeśli to faktycznie prawda i ceny pójdą choć trochę w dół albo przestaną rosnąć to bardzo dobra wiadomość. Ciekawe jak to się przełoży na ceny mieszkań na rynku wtórnym bo tutaj to z racji tego, że sprzedaję swoje to wolał bym żeby ceny tak szybko nie spadły .

To tak jak i ja. :wink: [/b]

ufff...

trochę to trwało...

październik 2006 zakupp działki

dziś 21.06.2007 POZWOLENIE NA BUDOWĘ !!

Kurcze to naprawdę cieszy :lol:

przy okazji te 14 dni na uprawomocnienie to od wydania decyzji ? odebrania przeze mnie ? przez strony (a jest ich u nas trochę...wspólna droga...pamiętam jak zbierałam podpisy na zgodę :evil: )...bo jak to sobie policzyłam to te 14 dni może się "przeciągnąć" do 3...tygodni !

i kolejne pytanie...czy jak już wreszcie się uprawomocni to należy tę decyzję podbić w Starostwie ??

pozdrawiam :D :D :D

Podobno nie trzeba podbijać, ale lepiej to zrobić, ponieważ na pewno przy braniu kredytu wymagają tego banki. Właśnie to przerabiam. Pozdrawiam. :)

Ja rowniez serdecznie gratuluje!!

Madaszka wczesniej przeczytalam, ze tobie domek buduje niemiecki developer, z siedziba w Pl. To prawie tak jak mi :o) .

Na chwile obecna, szkielet domu juz stoi, dachowka juz polozona, okna tez sa.Wprowadzam drobne zmiany w projekcie, tzn zamiast zwyklych okien w pokojach dzieciecych wstawiam okna balkonowe i dobudowuje balkon laczony oba pokoiki.

Natomiast na dole rowniez zmiany okienne a mianowicie zamiast planowanych zwyklych okien w kuchni i salonie beda wykusze.W ten sposob powieksze powierznie no i oczywiscie domek nabierze innego ksztaltu...

Jutro od rana bede probowala skontaktowac wykonawce z panem od hydrauliki i ogrzewania podlogowego, aby ustalili plan pracy..

Nie wiem jak Was, ale jesli chodzi o ceny materialow budowlanych i wszelkich dodatkowych kosztow notariusz, geodeta, architekt itp. przerazaja mnie..

..a tak poza tym..

..dobrej nocy

Wiadomość dla wszystkich panien, wdów i rozwódek: ;-)

Od dziś, od godz. 15 jestem mężem M, tj. Mamy małej M. :-) Jako, że też jestem M jesteśmy już M3 "pełna gębą"!!! :-) i w imieniu prawa!

Wszystkiego najlepszego!!! Niech Wam się szczęści!!!

Pozdrowionka

Aleksandra

Nie wiem jak Was, ale jesli chodzi o ceny materialow budowlanych i wszelkich dodatkowych kosztow notariusz, geodeta, architekt itp. przerazaja mnie..

Mnie też i cały czas się martwię, że zabraknie mi pieniędzy na doprowadzenie domu do takiego stanu, żeby można było w nim zamieszkać. :( I co ja wtedy zrobię?! :o

Pozdrowionka

Aleksandra

Mnie też i cały czas się martwię, że zabraknie mi pieniędzy na doprowadzenie domu do takiego stanu, żeby można było w nim zamieszkać. :( I co ja wtedy zrobię?! :o

Pozdrowionka

Aleksandra

Mysle, ze to sa bolaczki kazdego budujacego wlasny dom. Jeszcze zanim czlowiek wbije pierwsza lopate w ziemie musi sie liczyc z duzymi kosztami po drodze :roll:

Wotam leniwie popoludniowo tak w ogole 8)

Witam wszystkich

Poszukuję działki pod budowę domku na Mierzynie lub Bezrzeczu. Tylko te dwa miejsca. Jeżeli obiło się się komuś o uszy to proszę o kontakt na priv.

Z góry dziękuję za pomoc

http://www.kontakt-st.pl/szczecin/ogl/szc02sp.htm - tutaj widzialam troche ogloszen z Mierzyna i Bezrzecze tez bylo. Zalezy czego szukasz.

hej,

odwiedziłam dwóch poleconych przez was architektów i zdecydujmy się na Pana Andrzeja Lorka :D

mam nadzieję, że to dobry wybór czy ktoś z was miał załatwiane przez niego pozwolenie na budowę i jak się z nim współpracowało?

Pozdrawiam w ten deszczowy wieczór.

Kasia

Witam wszystkich.

Ja również załatwiam swoją adaptację i pozwolenie u Pana Lorka. jak do tej pory współpraca bardzo dobra, nie mam żadnych zastrzeżeń.

Nic mnie w zasadzie nie obchodzi wszystko załatwia architekt.

Bardzo dobry projektant z "możliwościami" dla budujących w juryzdykcji Polic

Sam z niego korzystałem i wszystko było by ok gdyby nie terminy

Dlatego ciśnijcie go mocno - bo warto

Witam

Mam nadzieje, ze nik nie bedzie mial nic przeciwko jak dolacze do waszej grupy.

Sluchajcie, mam pytanie co do ceny postawienia domu bez wiezby i dachu.

Dom jest oczywiscie parterowy z adaptowanym poddaszem jakies 130m2w podstawie. Bardzo prosta konstrukcja w ksztalcie litery "L". dzisiaj gosc krzyknal 80000zl. mysle ze chlop troche oszalal. za same lawy i sciany fundamentowe zaspiewal cos kolo 25000. na poczatku muslalem, ze to jest cena z jego materialem, a potem wyszlo ze to za sama robocizne.

Jak tak dalej pojdzie to chyba sam te fundamenty zrobie. :D

Jak macie namiary na jakas dobra i nie droga ekipe to prosze o jakis telefon do nich.

Pozdrawiam wszystkich

Artur

Witam. I juz dzionek nam sie skraca :(

Madaszka, jak Twoja papierologia?

czekamy...dzis dzwonilam do wodociagow, pani prawie mnie wysmiala, ze JUZ po dwoch tygodniach dzwonie czy moze juz sa warunki :lol: Enea osobiscie i jeszcze gmina. Dzwonilam dzis tez do geodety, wtornik juz mam tylko jeszcze jakies tam paiery rejestracyjne czy cos w tym stylu, w kazdym razie w tym tygodniu powinnam miec. Zastanawiam sie tylko jak to jest z tymy mapkami, powiedzial, ze jedna oryginalna mi wystarczy i moge kopiowac ta mapke, no i mam wtornik i juz sama nie wiem czy tak ma byc :roll:

Witaj Artur w naszej grupce :D Niestety ja nie potrafie odpowiedziec ci na Twoje pytanie, mysle, ze ktos bardziej zaawansowany i zorientowany podpowie Ci.

hej,

odwiedziłam dwóch poleconych przez was architektów i zdecydujmy się na Pana Andrzeja Lorka :D

mam nadzieję, że to dobry wybór czy ktoś z was miał załatwiane przez niego pozwolenie na budowę i jak się z nim współpracowało?

Pozdrawiam w ten deszczowy wieczór.

Kasia

Witam wszystkich.

Ja również załatwiam swoją adaptację i pozwolenie u Pana Lorka. jak do tej pory współpraca bardzo dobra, nie mam żadnych zastrzeżeń.

Nic mnie w zasadzie nie obchodzi wszystko załatwia architekt.

Bardzo dobry projektant z "możliwościami" dla budujących w juryzdykcji Polic

Sam z niego korzystałem i wszystko było by ok gdyby nie terminy

Dlatego ciśnijcie go mocno - bo warto

Hej,

Bardzo cieszy mnie to co napisałeś bo my właśnie pod police podlegamy :D

Jeśli chodzi o terminy to powiedział mi, że 3 miesiące od czasu dostarczenia wszystkich potrzebnych dokumentów.

W tym tygodniu umówię się z nim na podpisanie umowy.

Pozdrawiam

Witam

Mam nadzieje, ze nik nie bedzie mial nic przeciwko jak dolacze do waszej grupy.

Sluchajcie, mam pytanie co do ceny postawienia domu bez wiezby i dachu.

Dom jest oczywiscie parterowy z adaptowanym poddaszem jakies 130m2w podstawie. Bardzo prosta konstrukcja w ksztalcie litery "L". dzisiaj gosc krzyknal 80000zl. mysle ze chlop troche oszalal. za same lawy i sciany fundamentowe zaspiewal cos kolo 25000. na poczatku muslalem, ze to jest cena z jego materialem, a potem wyszlo ze to za sama robocizne.

Jak tak dalej pojdzie to chyba sam te fundamenty zrobie. :D

Jak macie namiary na jakas dobra i nie droga ekipe to prosze o jakis telefon do nich.

Pozdrawiam wszystkich

Artur

Jesli to bez dachu to ich szybko pogoń.

Facet chyba chce sie dorobic jednorazowo

u mnie za dom (całkowita 210m , uzytkowa 167m) zaspiewał 65tys za robocizne. Z dachem i ocieplenien do stanu surowego zamknietego

Nie wiem czy drogo ale i tak z jego ceną mieszczę sie w zaplanowanych kosztach,jesli nie licząc calkowitej wymiany gruntu pod dom (drobne 34 patyki)