Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, witam :)

Trochę mnie nie było a tu taki ruch w interesie :lol:

M3 gratuluję !!! To teraz życzę Ci M4 :D

A my trochę wygrzaliśmy kości nad naszym polskim morzem i teraz z podwójną siłą działamy w sprawach budowlanych :D

Mamy zacząć ok 20 lipca .... a dużo jeszcze do zrobienia :o 8)

Ja też poproszę o namiar na stolarza... a co... domu jeszcze nie mam ale kuchnię mogę już zacząć projektować :D

Bryta idziesz jak burza... niedługo napiszesz, że przeprowadzka :)

Bylo by swietnie swieta w swoim domku pomarzyc mozna :roll:

M3 bardzo fajny projekt, metraz niewiele wiekszy od naszego domku (125m). Ja niestety nie bede miala spizarki kolo kuchni (a jest to b.dobre rozwiazanie) tylko jedno pomieszczenie gospodarcze gdzie m.in bedzie piec i zapewne bedzie sluzylo jako spizarnia.

Dzieki, nam też sie spodobał. Troszke ten salon mało ustawny - krótka scianka pomiedzu krawedzia wykusza a sciana od tarasu. Ale to i tak był projekt najbardziej odpowiadający naszym wymaganiom.

Witam

Mam nadzieje, ze nik nie bedzie mial nic przeciwko jak dolacze do waszej grupy.

Sluchajcie, mam pytanie co do ceny postawienia domu bez wiezby i dachu.

Dom jest oczywiscie parterowy z adaptowanym poddaszem jakies 130m2w podstawie. Bardzo prosta konstrukcja w ksztalcie litery "L". dzisiaj gosc krzyknal 80000zl. mysle ze chlop troche oszalal. za same lawy i sciany fundamentowe zaspiewal cos kolo 25000. na poczatku muslalem, ze to jest cena z jego materialem, a potem wyszlo ze to za sama robocizne.

Jak tak dalej pojdzie to chyba sam te fundamenty zrobie. :D

Jak macie namiary na jakas dobra i nie droga ekipe to prosze o jakis telefon do nich.

Pozdrawiam wszystkich

Artur

Witaj w Grupie!

Ja płacę 60.000 zł za stan surowy zamknięty (300 zł/m2). Buduję z Ytonga. Twoja cena wydaje mi się za wysoka.

Pozdrowionka

Aleksandra

Walus 1 mam takie pytanko .Zauwazylam ze pod Szczecinem jest taniej .Stargardu nie znam .Sa tam moze jakies fajne salony kuchenne meblowe ,ze sprzetem :lol:

Jeśli chodzi o meble to oczywiście np. Black Red White ale trzeba wydać 15tyś bez sprzętu. Co do sprzetu to u nas nie ma za wiele sklepów, cenowo jeszcze sie nie orientuję gdzie taniej. Na meble zdecyduje sie u stolarza.

A masz namiary na jakiegos dobrego stolarza

On robił kuchnie u moich koleżanek i sa zadowolone. Jednej w stylu nowoczesnym, drugiej dębową. Ta pierwsza zapłaciła 3,5tyś w bloku ta druga 9tyś w domku. Jak wkońcu wezme od niej namiary to przeslę ci obiecałam to tez maksiowi.

Też bardzo proszę o te namiary. :)

Pozdrowionka

Aleksandra

Hej, hej brygado :lol:

M3 bardzo ładny jest Twój domek - czyli teraz Wasza lukarna wygląda mniej więcej tak jak w naszym groszku ... czy dobrze myślę ??

Aleksandra Ty już zaczęłaś ?? Ja już się gubię :lol:

Pochwalę się i tutaj 8)

Dwa dni temu wywierciliśmy sami studnię - 8 metrową :D Szkoda nam było kasy na studniarza - koszt ogromny a woda potrzebna tylko do podlewania ogródka i początek budowy - potem będzie wodociąg - niedługo składamy papiery o pozwolenie na budowę wod-kanu :)

Hej, hej brygado :lol:

M3 bardzo ładny jest Twój domek - czyli teraz Wasza lukarna wygląda mniej więcej tak jak w naszym groszku ... czy dobrze myślę ??

Aleksandra Ty już zaczęłaś ?? Ja już się gubię :lol:

Pochwalę się i tutaj 8)

Dwa dni temu wywierciliśmy sami studnię - 8 metrową :D Szkoda nam było kasy na studniarza - koszt ogromny a woda potrzebna tylko do podlewania ogródka i początek budowy - potem będzie wodociąg - niedługo składamy papiery o pozwolenie na budowę wod-kanu :)

Hmm, no ... podobnie będzie ale niedokładnie tak :-)

Raczej bardziej tak jak tu:

http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/granat/