Aleksandra M05a 05.07.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 U nas też niedługo będą robione media .... tylko my w tej chwili wogóle nie mamy jakiejkolwiek drogi nawet ścieżki... po prostu łączka z trawskiem po szyję I my musimy zrobić jakąś namiastkę drogi bo jesteśmy przez to zupełnie zablokowani - ani nie można przygotować placu budowy ani transport z materiałami nie ma szans dojechać... a musimy najpóźniej za tydzień odebrać materiały ze składu Walczę już z tym tematem od kilku miesięcy... brakuje materiałów na drogi a jak już są to ceny zwalają z nóg U nas też była trawa po szyję i jakieś krzaki, ale zamówiłam catapilar i facet zniwelował teren. Gdy przyjechały bloczki, to samochód stanął na drodze gminnej, a catapilar rozładowywał i zawoził palety na działkę. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 05.07.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Hej, hej.... to jak wam wydali pozwolenie bez drogi dojazdowej?? u nas o to wojna była A droga jest a jakże ... na mapie Mało tego mamy już nazwę ulicy i numer - sami wybieraliśmy... nazwę oczywiście U nas nie chodzi tylko o zniwelowanie terenu my musimy coś sypnąć na dosłownie 40 metrów,bo są torfy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 05.07.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 U nas nie chodzi tylko o zniwelowanie terenu my musimy coś sypnąć na dosłownie 40 metrów,bo są torfy To faktycznie nieciekawie, bo pójdzie sporo kasy. Pewnie nas wszystkich w czasie budowania spotka niejedna niemiła niespodzianka. Trzymaj się! ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 06.07.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 U nas też niedługo będą robione media .... tylko my w tej chwili wogóle nie mamy jakiejkolwiek drogi nawet ścieżki... po prostu łączka z trawskiem po szyję Ooo, to prawie jak u mnie Kiatki dzikie po pas i wyzej... A jaka macie nazwe uliczki? Ja teraz walcze z udostepnieniem prywatnej drogi gazowni i innym mediowladcom. A ta droga prywatna ma milion wlascicieli (co najmniej kilkunastu) i kazdy musi sie notarialnie zgodzic i... nie jest lekko. Droga oczywiscie jak u Malgolinki - jeno na papierku, bo w naturze niczym sie nie wyroznia z naszej laczki Ale sa i pozytywy - bedzie sie nas budowac ze trzy-cztery domki w mniej wiecej jednym czasie. Bedzie na pewno razniej, a moze i latwiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 06.07.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Hejka, no to mam kierownika budowy. Kolejny problem z głowy. Wczorajszy dzień spędziłam na oglądaniu kafli, gresu i drzwi. Trudny wybór, zwłaszcza dlatego, że to co mi się podoba ma zbyt wysoką cenę. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 06.07.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 witam juz weekendowo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasikk 06.07.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Witajcie, widzę, że u wszystkich się tyle dzieje pozwolenia, porządki na działeczkach itd a u nas nic zero nie mogę mojego lubego zagonić do tych wszystkich formalności a z tego co widzę to terminy raczej są powalające. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasikk 06.07.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Witam Aleksandra gratuluję !!!! A my wczoraj odebraliśmy dziennik, zgłosiliśmy rozpoczęcie robót i kupiliśmy materiały na ściany Jak wygląda sytuacja z materiałami budowlanymi? czy naprawdę są takie braki itd? Ja mam dużo sprzecznych informacji jedni mówią, że informacje o braku materiałów są przesadzone a inni, że trzeba czekać 3-4 miesiące a jakie są twoje obserwacje? No i jak z cenami? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.07.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Hejka, no to mam kierownika budowy. Kolejny problem z głowy. Wczorajszy dzień spędziłam na oglądaniu kafli, gresu i drzwi. Trudny wybór, zwłaszcza dlatego, że to co mi się podoba ma zbyt wysoką cenę. ____________ Pozdrowionka Aleksandra u mnie to samo to co sie podoba niestety za drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.07.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Witam Aleksandra gratuluję !!!! A my wczoraj odebraliśmy dziennik, zgłosiliśmy rozpoczęcie robót i kupiliśmy materiały na ściany Jak wygląda sytuacja z materiałami budowlanymi? czy naprawdę są takie braki itd? Ja mam dużo sprzecznych informacji jedni mówią, że informacje o braku materiałów są przesadzone a inni, że trzeba czekać 3-4 miesiące a jakie są twoje obserwacje? No i jak z cenami? Pozdrawiam, No wlasnie te co sa od reki czesto sa bardzo drogie ,niektorych nie mozna dostac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 06.07.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Witajcie, widzę, że u wszystkich się tyle dzieje pozwolenia, porządki na działeczkach itd a u nas nic zero nie mogę mojego lubego zagonić do tych wszystkich formalności a z tego co widzę to terminy raczej są powalające. Bierz się sama za papierologię i nie czekaj. Jeśli teraz zaczniesz, to masz szansę zacząć budowę na wiosnę 2008 r. Z moich doświadczeń wynika, że kobiety są lepsze w załatwianiu spraw. Ja sobie poradziłam, a wiele razy było pod górkę. Nie ukrywam, że odczuwam z tego powodu satysfakcję. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 07.07.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Witam wszystkich w sobotni ranek! Zaplanowałam na dziś dalsze poszukiwanie drzwi. Ciekawe czy znajdę coś, co będzie mi odpowiadać. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.07.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Witam wszystkich w sobotni ranek! Zaplanowałam na dziś dalsze poszukiwanie drzwi. Ciekawe czy znajdę coś, co będzie mi odpowiadać. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Zobacz na stronce kowalskich http://www.kowalscy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 07.07.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Jak wygląda sytuacja z materiałami budowlanymi? czy naprawdę są takie braki itd? Ja mam dużo sprzecznych informacji jedni mówią, że informacje o braku materiałów są przesadzone a inni, że trzeba czekać 3-4 miesiące a jakie są twoje obserwacje? No i jak z cenami? Ja częściowo zdam się na Wykonawcę. Rozmawiałam z Inwestorami, u których budował i twierdzą, że kupuje materiały w dobrej cenie, bo ma duże upusty w hurtowni i materiały są na czas. Na razie wypróbowałam Go przy zakupie bloczków i faktycznie - dobra cena i dobre bloczki. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 07.07.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Witam wszystkich w sobotni ranek! Zaplanowałam na dziś dalsze poszukiwanie drzwi. Ciekawe czy znajdę coś, co będzie mi odpowiadać. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Zobacz na stronce kowalskich http://www.kowalscy.pl Dzięki Bryta. Drzwi wejściowe zamówiłam wiosną razem z oknami u Urzędowskiego. Było taniej o prawie 2.000 zł niż u Kowalskich, ale trafiłam na 20% promocję na mahoń. Teraz szukałam porządnych drzwi antywłamaniowych z garażu do domu i wyjściowych z pomieszczenia gospodarczego do ogrodu. Dziś znalazłam, więc kolejny problem z głowy. Jeśli chodzi o Kowalskich, to robią piękne drzwi i okna. Żałuję, że pewnie nie będzie mnie stać na ich drzwi wewnętrzne. Pewnie na żadne nie będzie mnie stać. Dobrze, że wejście do łazienki z boku korytarza, a nie na wprost drzwi z wiatrołapu. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 07.07.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 witam cos mnie sluchy dochodza ze zwrot watu ma byc przedluzona ,tzn mozna bedzie dalej odliczac ta roznice ,ktos cos wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 07.07.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Teraz szukałam porządnych drzwi antywłamaniowych z garażu do domu i wyjściowych z pomieszczenia gospodarczego do ogrodu. Dziś znalazłam, więc kolejny problem z głowy. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Witam wszystkich, OLa, gdzie znalazłaś, jakie, i w jakiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 07.07.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Teraz szukałam porządnych drzwi antywłamaniowych z garażu do domu i wyjściowych z pomieszczenia gospodarczego do ogrodu. Dziś znalazłam, więc kolejny problem z głowy. _________ Aleksandra OLa, gdzie znalazłaś, jakie, i w jakiej cenie? Kupuję drzwi antywłamaniowe Gardensa za 1.600 zł (montaż w cenie) w Pro Haus na Boh. Warszawy. Mam takie drzwi teraz w mieszkaniu i jestem z nich bardzo zadowolona. Cztery lata temu płaciłam za nie 3.750 zł. Teraz je wyprzedawali i dlatego taka cena. Podobno mieli jakieś reklamacje na panel drzwi zewnętrznych, ale ja będę je montować wewnątrz, więc nie ma problemu. Przede wszystkim zależało mi na tym, żeby to były drzwi antywłamaniowe wysokiej klasy, bo mówią, że włamania do domków zwykle przez garaż. Te drzwi są jak do sejfu. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 07.07.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 witam Coś mnie słuchy dochodzą, że zwrot Vat-u ma być przedłużony, tzn. można będzie dalej odliczać tą różnicę. Ktoś coś wie? Też mi się obiło o uszy, ale dokładnie niestety nie wiem. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram8 08.07.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 witam wszystkich w niedzielny poranek.jestem na etapie stropu.a ze jest drewniany to nie bylo wiekszych problemow.teraz murowanie szczytow i wiezba.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts