Aleksandra M05a 08.07.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Hejka w niedzielne przedpołudnie! witam wszystkich w niedzielny poranek.jestem na etapie stropu.a ze jest drewniany to nie bylo wiekszych problemow.teraz murowanie szczytow i wiezba.pozdrawiam. Ja też biorę strop, z którym ma nie być problemów - gotowy z Ytonga. Kładą w jeden dzień. Mam nadzieję, że tak będzie. Niestety jeszcze nawet nie zaczęłam, na razie czekam na uprawomocnienie PnB. A tak bym chciała być już na Twoim etapie! Powodzenia! ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 08.07.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Hejka w niedzielne przedpołudnie! witam wszystkich w niedzielny poranek.jestem na etapie stropu.a ze jest drewniany to nie bylo wiekszych problemow.teraz murowanie szczytow i wiezba.pozdrawiam. Ja też biorę strop, z którym ma nie być problemów - gotowy z Ytonga. Kładą w jeden dzień. Mam nadzieję, że tak będzie. Niestety jeszcze nawet nie zaczęłam, na razie czekam na uprawomocnienie PnB. A tak bym chciała być już na Twoim etapie! Powodzenia! ___________ Pozdrowionka Aleksandra A po ile teraz jest Ytong Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasikk 08.07.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Witajcie, widzę, że u wszystkich się tyle dzieje pozwolenia, porządki na działeczkach itd a u nas nic zero nie mogę mojego lubego zagonić do tych wszystkich formalności a z tego co widzę to terminy raczej są powalające. Bierz się sama za papierologię i nie czekaj. Jeśli teraz zaczniesz, to masz szansę zacząć budowę na wiosnę 2008 r. Z moich doświadczeń wynika, że kobiety są lepsze w załatwianiu spraw. Ja sobie poradziłam, a wiele razy było pod górkę. Nie ukrywam, że odczuwam z tego powodu satysfakcję. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Bardzo chętnie sama bym się za to zabrała niestety pracuję 9-17 i nie za bardzo mam możliwość wyjść w czasie pracy a mój narzeczony ma nienormowany czas pracy wiec nie ma z tym problemu tylko niestety zapału coś mu brak Ale pracuję nad nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasikk 08.07.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Jak wygląda sytuacja z materiałami budowlanymi? czy naprawdę są takie braki itd? Ja mam dużo sprzecznych informacji jedni mówią, że informacje o braku materiałów są przesadzone a inni, że trzeba czekać 3-4 miesiące a jakie są twoje obserwacje? No i jak z cenami? Ja częściowo zdam się na Wykonawcę. Rozmawiałam z Inwestorami, u których budował i twierdzą, że kupuje materiały w dobrej cenie, bo ma duże upusty w hurtowni i materiały są na czas. Na razie wypróbowałam Go przy zakupie bloczków i faktycznie - dobra cena i dobre bloczki. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Czy możesz przesłać namiary na swojego wykonawce na priv? zbieram kontakty żeby później mieć z czego wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 08.07.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Hejka w niedzielne przedpołudnie! witam wszystkich w niedzielny poranek.jestem na etapie stropu.a ze jest drewniany to nie bylo wiekszych problemow.teraz murowanie szczytow i wiezba.pozdrawiam. Ja też biorę strop, z którym ma nie być problemów - gotowy z Ytonga. Kładą w jeden dzień. Mam nadzieję, że tak będzie. Niestety jeszcze nawet nie zaczęłam, na razie czekam na uprawomocnienie PnB. A tak bym chciała być już na Twoim etapie! Powodzenia! ___________ Pozdrowionka Aleksandra A po ile teraz jest Ytong Teraz nie wiem, bo właśnie była podwyżka. Szczerze mówiąc ceny mojego Ytonga też nie znam ,wiem tylko że ma zjechać po starej cenie i do zapłaty 24.000 zł za materiał na cały dom (200 m2), łącznie z działówkami. Będzie ściana jednowarstwowa z 40-stki. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 08.07.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Witajcie, widzę, że u wszystkich się tyle dzieje pozwolenia, porządki na działeczkach itd a u nas nic zero nie mogę mojego lubego zagonić do tych wszystkich formalności a z tego co widzę to terminy raczej są powalające. Bierz się sama za papierologię i nie czekaj. Jeśli teraz zaczniesz, to masz szansę zacząć budowę na wiosnę 2008 r. Z moich doświadczeń wynika, że kobiety są lepsze w załatwianiu spraw. Ja sobie poradziłam, a wiele razy było pod górkę. Nie ukrywam, że odczuwam z tego powodu satysfakcję. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Bardzo chętnie sama bym się za to zabrała niestety pracuję 9-17 i nie za bardzo mam możliwość wyjść w czasie pracy a mój narzeczony ma nienormowany czas pracy wiec nie ma z tym problemu tylko niestety zapału coś mu brak Ale pracuję nad nim No to masz dwa wyjścia: 1. mocno nad Nim pracować 2. załatwiać przed swoją pracą; rano napewno mało ludzi. Trzymam kciuki! Informuj na bieżąco, żebym wiedziała kiedy puścić. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 08.07.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 co myslicie o lukasie? Kredyt mieszkaniowy LUKAS Banku jest jednym z najkorzystniejszych kredytów mieszkaniowych na rynku. Jest nisko oprocentowany ze stałą, niezmienną przez cały okres kredytowania marżą. Udzielany jest w złotych co zapewnia stabilność i bezpieczeństwo oraz nie wymaga wielu formalności. Proponujemy długi okres kredytowania - kredyt możesz spłacać aż do 30 lat (nawet kredyt na remont), a jeśli kupujesz działkę, do 15 lat. Oprocentowanie naszego kredytu jest uzależnione od obiektywnej sytuacji rynkowej, nie od banku i składa się ze stopy bazowej oraz stałej marży banku. Długi okres kredytowania oraz niskie oprocentowanie gwarantują niskie raty miesięczne. Kredyt mieszkaniowy LUKAS Banku przeznaczony jest na zakup lub budowę mieszkania i domu, na zakup działki, na remont lub rozbudowę a także na spłatę kredytu zaciągniętego wcześniej w innym banku. Promesę kredytową otrzymasz w 3 dni bez przedstawiania konkretnej nieruchomości. Wniosek kredytowy rozpatrzymy bezpłatnie w ciągu kilku dni, a w załatwieniu wszelkich formalności pomoże indywidualny Doradca Kredytowy, z którym można umówić się w dowolnym miejscu, np. w domu, w pracy lub w placówce LUKAS Banku. Wkład własny już od 0%. Damy Ci roczną karencję w spłacie kapitału, jeśli kupujesz gotowe mieszkanie lub dom oraz dwuletnią karencję, jeśli budujesz - oznacza to, że przez 1 lub 2 lata nie musisz spłacać kapitału. Będziesz mieć więcej pieniędzy na urządzanie się. Raz w roku możesz otrzymać tzw. wakacje kredytowe, czyli zawieszenie spłaty 1 raty. Zaoszczędzone w ten sposób środki możesz przeznaczyć np. na wakacje lub święta. Jeśli budujesz dom lub robisz remont, masz wyjątkową możliwość rozliczania kredytu bez przedstawiania jakichkolwiek rachunków. Kredyt może wziąć aż 5 osób łącznie, dzięki czemu można otrzymać wyższą kwotę kredytu. W każdym momencie możesz zwiększyć też kwotę kredytu. W wyjątkowych sytuacjach życiowych uniemożliwiających Ci spłatę kredytu możesz uzyskać prolongatę, czyli czasowe zawieszenie spłaty kredytu. Kredyt mieszkaniowy LUKAS Banku to kredyt bez opłat: 0 zł prowizji za rozpatrzenie wniosku 0 zł prowizji za nadpłaty 0 zł za inspekcję nieruchomości 0 zł prowizji za przegląd Księgi Wieczystej 0 zł za wystąpienie przez Bank z wnioskiem o wpis hipoteki bral tam ktos kredyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 09.07.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 my ostatnio tez bylismy w Lukasie na rozmowie w sprawie kredytu i jak na razie jest to najlepsza oferta mamy u nich kredyt krotkoterminowy niestety nie mam zaufania do tego banku na tak długi czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 09.07.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 co myslicie o lukasie? Kredyt mieszkaniowy LUKAS Banku jest jednym z najkorzystniejszych kredytów mieszkaniowych na rynku. Jest nisko oprocentowany ze stałą, niezmienną przez cały okres kredytowania marżą. Udzielany jest w złotych co zapewnia stabilność i bezpieczeństwo oraz nie wymaga wielu formalności. Proponujemy długi okres kredytowania - kredyt możesz spłacać aż do 30 lat (nawet kredyt na remont), a jeśli kupujesz działkę, do 15 lat. Oprocentowanie naszego kredytu jest uzależnione od obiektywnej sytuacji rynkowej, nie od banku i składa się ze stopy bazowej oraz stałej marży banku. Długi okres kredytowania oraz niskie oprocentowanie gwarantują niskie raty miesięczne. Kredyt mieszkaniowy LUKAS Banku przeznaczony jest na zakup lub budowę mieszkania i domu, na zakup działki, na remont lub rozbudowę a także na spłatę kredytu zaciągniętego wcześniej w innym banku. Promesę kredytową otrzymasz w 3 dni bez przedstawiania konkretnej nieruchomości. Wniosek kredytowy rozpatrzymy bezpłatnie w ciągu kilku dni, a w załatwieniu wszelkich formalności pomoże indywidualny Doradca Kredytowy, z którym można umówić się w dowolnym miejscu, np. w domu, w pracy lub w placówce LUKAS Banku. Wkład własny już od 0%. Damy Ci roczną karencję w spłacie kapitału, jeśli kupujesz gotowe mieszkanie lub dom oraz dwuletnią karencję, jeśli budujesz - oznacza to, że przez 1 lub 2 lata nie musisz spłacać kapitału. Będziesz mieć więcej pieniędzy na urządzanie się. Raz w roku możesz otrzymać tzw. wakacje kredytowe, czyli zawieszenie spłaty 1 raty. Zaoszczędzone w ten sposób środki możesz przeznaczyć np. na wakacje lub święta. Jeśli budujesz dom lub robisz remont, masz wyjątkową możliwość rozliczania kredytu bez przedstawiania jakichkolwiek rachunków. Kredyt może wziąć aż 5 osób łącznie, dzięki czemu można otrzymać wyższą kwotę kredytu. W każdym momencie możesz zwiększyć też kwotę kredytu. W wyjątkowych sytuacjach życiowych uniemożliwiających Ci spłatę kredytu możesz uzyskać prolongatę, czyli czasowe zawieszenie spłaty kredytu. Kredyt mieszkaniowy LUKAS Banku to kredyt bez opłat: 0 zł prowizji za rozpatrzenie wniosku 0 zł prowizji za nadpłaty 0 zł za inspekcję nieruchomości 0 zł prowizji za przegląd Księgi Wieczystej 0 zł za wystąpienie przez Bank z wnioskiem o wpis hipoteki bral tam ktos kredyt? Co to: zapraszamy do reklamy? Poamietajcie, że na papierze wszystko wygląda ładnie. Potem sie okaże, że takie warunki mogą być ale jakiegoś modelowego kredytobiorcy, z giga uzym wkladem własnym a że oprócz prowizji, które powyzej opisane sa z 0 opłata wystepuje kilka innych, za które trza słono wybecelować.Trza wejść w szczegoly i poprosić o indywidualna wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 09.07.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Hej, hej... Widzę, że niezły ruch w interesie No to po kolei... Azalka nasza uliczka to Pomarańczowa... już rośnie w domu drzewko pomarańczowe Z nazwą ulicy to był cyrk - chyba 3 razy zgłaszaliśmy do gminy nazwę (chcieliśmy Wiosenną ) aż w końcu zatwierdzili nam Pomarańczową Co do materiałów to my kupiliśmy Ytonga 24 - coś koło 11zł za bloczek - wzięliśmy wszystko co mieli... jeszcze z poprzedniej dostawy i po starych cenach... znowu od lipca poszły do góry Na razie nie będziemy dokupywać jak rozpoczniemy budowę będzie łatwiej określić ile jeszcze będzie potrzebne. W międzyczasie podpisaliśmy umowę z kierownikiem budowy - to on nam dał namiary na Ytonga Jutro oficjalnie możemy rozpocząć roboty... ale nie zaczniemy Musimy zrobić drogę... na szczęście prawdopodobnie będziemy mieli materiał na nią Pozostała jeszcze kwestia fundamentów - trzymajcie kciuki... bardzo potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 09.07.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Hej, hej... Widzę, że niezły ruch w interesie No to po kolei... Azalka nasza uliczka to Pomarańczowa... już rośnie w domu drzewko pomarańczowe Z nazwą ulicy to był cyrk - chyba 3 razy zgłaszaliśmy do gminy nazwę (chcieliśmy Wiosenną ) aż w końcu zatwierdzili nam Pomarańczową Co do materiałów to my kupiliśmy Ytonga 24 - coś koło 11zł za bloczek - wzięliśmy wszystko co mieli... jeszcze z poprzedniej dostawy i po starych cenach... znowu od lipca poszły do góry Na razie nie będziemy dokupywać jak rozpoczniemy budowę będzie łatwiej określić ile jeszcze będzie potrzebne. W międzyczasie podpisaliśmy umowę z kierownikiem budowy - to on nam dał namiary na Ytonga Jutro oficjalnie możemy rozpocząć roboty... ale nie zaczniemy Musimy zrobić drogę... na szczęście prawdopodobnie będziemy mieli materiał na nią Pozostała jeszcze kwestia fundamentów - trzymajcie kciuki... bardzo potrzebne Ja na moj domek zakupilam 17 palet 24 i chyba mi zostanie 1lub 2 palety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 09.07.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Ja na moj domek zakupilam 17 palet 24 i chyba mi zostanie 1lub 2 palety Tylko tyle Bryta którą wersję Ty budujesz ?? Ile miałaś metrów ścian ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 09.07.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Ja na moj domek zakupilam 17 palet 24 i chyba mi zostanie 1lub 2 palety Tylko tyle Bryta którą wersję Ty budujesz ?? Ile miałaś metrów ścian ?? Sorry Pisze totalne glupoty z niewyspania .Na rachunku mam 37 palet24 i zostaniez 2 i cos tam Przepraszam za te glupoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 09.07.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 My mamy kupione 35 palet dlatego ta liczba mnie zdziwiła Po ile Ty kupowałaś Ytonga ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 09.07.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Scian dzialowych 240 m + kolankowe na 2 bloczki . Liczylam 7 szt na metr czyli z palety 5,76 m² Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 09.07.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Scian dzialowych 240 m + kolankowe na 2 bloczki . Liczylam 7 szt na metr czyli z palety 5,76 m² Oooo to może mi starczy Ale Ytong chyba wchodzi 8 szt na mkw ... no nic zaczniemy to zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 09.07.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Scian dzialowych 240 m + kolankowe na 2 bloczki . Liczylam 7 szt na metr czyli z palety 5,76 m² Oooo to może mi starczy Ale Ytong chyba wchodzi 8 szt na mkw ... no nic zaczniemy to zobaczymy Kiedy zaczynasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 09.07.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Prawdę mówiąc dalej nie wiem Mam nadzieję, że niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 09.07.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Czesc Szczesliwcy budujacy! U nas papierologia przestojowa dlugotrwajaca. Jeeezyku, czemu ja nie kupilam budowlanej od razu, grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.................. (ale ta mi sie podoba ) Uwaga, kolejna stodola na tapecie Tylko na cholere mi taki wielki dom? (znaczy sie, prawie 150 uzytkowej). Kto to dziadostwo bedzie sprzatal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 09.07.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Uwaga, kolejna stodola na tapecie Tylko na cholere mi taki wielki dom? (znaczy sie, prawie 150 uzytkowej). Kto to dziadostwo bedzie sprzatal? A co tym razem ?? I tak wrócisz do Sosenek zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts