Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Recommended Posts

Dzięki za podpowiedź.

Ja sam gotuje się bo czas leci, upatrzona działka niepewna, cany materiałów rosną, ceny działek też idą do góry w oszałamiającym tempie - koszmar.

Mam nadzieję że zdąże sie z tym uporać i w tym roku uda mi się postawić stan surowy zamkniety na wymarzonej działce.

P.S. Jeżeli posiadacie informację dotyczące sprzedaży działek na prawobrzeżnej części Szczecina lub jego okolicach to byłbym zobowiązany .

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam juz uzgodniony Zud zrobione zmiany konstrukcyjne ,czekamy na jeden dokument (dostep do drogi ) i skladamy

A jak u Ciebie :lol:

A my dalej w polu.. :evil: nie mam jeszcze mapy :x z ZUDem będzie pewnie trochę zabawy, bo u nas nie ma jeszcze mediów dopiero robią się plany chociaż warunki z gazowni i energetyki dostaliśmy pozytywne a wod-kan będziemy kładli sami z sąsiadami. Jak będę miała już tą mapę to dopiero można zabrać się za projekty i uzgodnienia :roll:

Witam,

Ja postanowiłem wyluzować! Będę kontrolował przebieg wszystkich etapów ale bez przesady. Za duzo mam stresów w pracy, żeby jeszcze sobie dokładać nowe przy budowaniu. Podejrzewam, że moje nerwy niewiele pomogą a tylko siwych włosów przybędzie (jeśli w ogóle nie wyjdą) i jeszcze jakieś choróbsko się przyplącze ...

A chciałbym jeszcze troszkę pomieszkać w nowym domu :-)

Witam,

Ja postanowiłem wyluzować! Będę kontrolował przebieg wszystkich etapów ale bez przesady. Za duzo mam stresów w pracy, żeby jeszcze sobie dokładać nowe przy budowaniu. Podejrzewam, że moje nerwy niewiele pomogą a tylko siwych włosów przybędzie (jeśli w ogóle nie wyjdą) i jeszcze jakieś choróbsko się przyplącze ...

A chciałbym jeszcze troszkę pomieszkać w nowym domu :-)

Ja tam wyluzowana jestem hehe... :lol: Po co stresować się na początku... jeszcze będziemy mieli pewnie sporo powodów :wink:

Oby do wiosny... :lol:

Dzięki za podpowiedź.

Ja sam gotuje się bo czas leci, upatrzona działka niepewna, cany materiałów rosną, ceny działek też idą do góry w oszałamiającym tempie - koszmar.

Mam nadzieję że zdąże sie z tym uporać i w tym roku uda mi się postawić stan surowy zamkniety na wymarzonej działce.

P.S. Jeżeli posiadacie informację dotyczące sprzedaży działek na prawobrzeżnej części Szczecina lub jego okolicach to byłbym zobowiązany .

Pozdrawiam

Ceny rzeczywiscie rosna i rosna a i ludzie niebardzo chca sprzedawac

Ja to troche sie denerwuje chciala bym miec juz pozwolenie

bo ekipa zaliczkowana i chce kupowac powoli materialy.

Zaliczkowałaś nie mając pewności co do terminu kiedy dostaniesz pozwolenie i kiedy bedziesz mogła zacząć budowę?

Jak wygląda Twoja umowa z ekipą?

Ja to troche sie denerwuje chciala bym miec juz pozwolenie

bo ekipa zaliczkowana i chce kupowac powoli materialy.

Zaliczkowałaś nie mając pewności co do terminu kiedy dostaniesz pozwolenie i kiedy bedziesz mogła zacząć budowę?

Jak wygląda Twoja umowa z ekipą?

Nie duzo ale zawsze a umowa zakres robot ,kto za co odpowiada itp.

Do budowania maja nie tylko mnie .

Mam nadzieje ze wszystko pojdzie ok dopiero jest koniec stycznia :lol:

Witam nową grupę :D , ja mam zamiar także rozpocząć budowę na wiosnę ale bardzo się boję czy zdążymy z pozwoleniem i potem kredytem. Ekipa na stan surowy wybrana, hydraulik też, nie wiem dlaczego ale on wydawał się nam najważniejszy zaraz po ekipie. Mamy działeczkę w Kobylance

Witaj

W którym miejscu w Kobylance działeczka?

Witam nową grupę :D , ja mam zamiar także rozpocząć budowę na wiosnę ale bardzo się boję czy zdążymy z pozwoleniem i potem kredytem. Ekipa na stan surowy wybrana, hydraulik też, nie wiem dlaczego ale on wydawał się nam najważniejszy zaraz po ekipie. Mamy działeczkę w Kobylance

Witaj

Osiedle Sosnowe,w Kobylance trzeba zjechać z głównej drogi na Stargard w prawo i po jakiś 100m jest duża polana na której powoli wyrasta nasze osiedle złożone w przyszłości z 48 domów

Witaj

Osiedle Sosnowe,w Kobylance trzeba zjechać z głównej drogi na Stargard w prawo i po jakiś 100m jest duża polana na której powoli wyrasta nasze osiedle złożone w przyszłości z 48 domów

Zazdroszcze bo bardzo chciałem kupić tam działkę ale się spóźniłem.

Nawet kilka dni temu próbowałem rozmawiać nt. tej ich drugiej inwestycji ale wszystko porezerwowane.

Jakby było cosik słychać o jakiś wolnych działkach to prosze o info.

Pozdrawiam

Masz pewnie na myśli inwestycje Przembudu, przy drodze na Kołbacz. Na nasze osiedle zjeżdża sie w następną drogę przy remizie, to była prywatna ziemia, działki sprzedawali jakieś 3 lata temu, teraz tylko z drugiej ręki można próbować, ale zdarzają sie, my tak kupiliśmy pół roku temu wtedy była tam jeszcze jedna działka na sprzedaż. Niedaleko, w stronę Reptowa jest NIedźwiedź, jest bardzo ładnie i jeszcze 2 tyg temu były działki na sprzedaż

Witam!

Zamierzam rozpocząć budowę w tym roku. Jako, że Kliniska Wielkie zaliczam do okolic Szczecina, bez skrępowania rozpoczynam swoje uczestnictwo w tym temacie :-)

co to za projekt domu masz?

W.2712d z jednostanowiskowym garażem i innymi niedużymi zmianami.

Link: http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2712d.html

A Twój to jaki? Wygląda całkiem zgrabnie! :-)