Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Recommended Posts

Witam wszyskich!

Wczoraj staliśmy sie szczęśliwymi posiadaczmi działki w Dobrej Szczecińskiej (z Agrowestu) na polu na przeciwko szeregowców. Czytałam ze sa juz tutaj przyszli sąsiedzi:) Pozdrawiam

Chcemy budowac domek pod klucz i poszukujemy firmy ktora nam taki postawi. Na oku mamy firmę ESC Dom, czy ktos z was mial z nią doczynienia?? Ponoc jest jeden domek postawiony przez ta firme właśnie w Dobrej. Pozdrawiam

Dorota

Witam sąsiadke(moze nie calkiem blisko, ale jednak) :) Mamy dzialeczke przy boisku. Nam bedzie budowala dom firma town and country (wchodza z niemieckiego rynku), w sumie w Szczecinie sa pod nazwa HS-Solid. Dom bedzie zbudowany do stanu developerskiego. Bylismy w ESC sie dowiadywac, ale umowa nie zabardzo nam sie spodobala. Zastrzegali sobie mozliwosc zmiany ceny w trakcie budowy w zaleznosci od cen materialow, a w przypadku kredytu to ma znaczenie.

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej:) Zyczą sobie calkiem sporo biorac pod uwage to, ze na poczatku roku kosztowały 150 zł /m2, teraz biorą 200 zł /m2. Sporo ale warto.

A jezeli chodzi o papierologie to prosze o wskazówki co zrobic jak juz Agrowest odda działkę uzbrojona ?? Jak wygląda droga papierowa? co ? gdzie? z kim? I wreszcie co z tym archeologiem?? ile kosztuje załatwienie sprawy? Zasypuję pytaniami bo jestesmy zupełnie zieloni.

Witam w deszczowy wtorek.

Pada, a mój mąż miał dziś kopać dołki pod ogrodzenie. Czy takie będzie całe lato?

Pozdrowionka

Aleksandra

Czy masz na myśli kopanie łopatą, bo jezeli tak to współczuję. Jestem równiez na etapie grodzenia i do zrobienia ogrodzenia tymczasowego wykorzystuję tzw. dołkownik. Możana kupić w Castoramie za 40 kilka Pln. Wybierasz średnice zblizoną do średnicy słupków, wiercisz otwory i wbijasz słupy. W miare szybko, a przede wszystkim przy robieniu dołków się za dużo nie trzeba napracować. Poza tym czytałem na forum dobry pomysł, żeby ogrodzenie przesunąć kawałek do srodka działki, także docelowe ogrodzenie będzie można robić, a tymczasowe bedzie można zlikwidować po. :wink:

Z tym przesunięciem ogrodzenia to mój patent :D :wink: . Ja własnie tak robię tylko nie słyszałem o tym dołkowniku :o .Kurcze dołki juz wykopałem , a jak to się wierci czy ręcznie czy przy pomocy wiertarki podowiedzcie.

W takim razie pogratulować patentu, ale tantiemy proponuję pobierać już od następnych :wink: :wink: . Pomysł rzeczywiście mi się spodobał, bo ogrodzonko sobie "szczelę" w międzyczasie jak ekipy będą pracowały przy wkańczaniu domu. Jeżeli chodzi o dołkownik, to wierci się ręcznie, ale w porównaniu z kopaniem, to prawie przyjemność. Dla uzmysłownienia w ciągu 40 min. wywierciłem 8 dołków ok. 0,5-0,6 m, bez kropli potu na czole. :)

Witam wieczoem,

Od razu z pytaniem: Czy ktoś korzystał z usług firmy PATIO (miesza się na Struga 42 z biurem z opisem VEKA, w tym kompleksie gdzie NOMI) - jest tam taki sympatyczny i uzyteczny chłopak Julian Kramer (dla mnie jedyny konkurent dla Pawła z M&S - pełen profesjonalizm)? Potrzebuję jednak jakiś konkretnych opinii co do jakosci obsługi jak i samego prduktu - może kupił, uzytkował, ma opinie nt. okien firmy VETREX?

Hej:) Zyczą sobie calkiem sporo biorac pod uwage to, ze na poczatku roku kosztowały 150 zł /m2, teraz biorą 200 zł /m2. Sporo ale warto.

A jezeli chodzi o papierologie to prosze o wskazówki co zrobic jak juz Agrowest odda działkę uzbrojona ?? Jak wygląda droga papierowa? co ? gdzie? z kim? I wreszcie co z tym archeologiem?? ile kosztuje załatwienie sprawy? Zasypuję pytaniami bo jestesmy zupełnie zieloni.

We wrześniu ubiegłego roku były po 70 zł. Poszybowały wysoko.

Najpierw sprawdź, czy jest plan zagospodarowania przestrzennego. Jeśli tak, to dużo prościej.

Pozdrowionka

Aleksandra

Witam wszystkich! :D

U mnie dalsze prace przy ogrodzeniu.

Mamy zamiar jutro jechać do Świnoujścia na trzy dni, bo zapowiadali upał, ale gdy patrzę przez okno, trudno mi w to uwierzyć.

Pozdrowionka

Aleksandra

U mnie tez płotek rośnie dzisiaj z ojcem machnalismy całe 35 mb w jakieś 4 godziny . jak ktoś bedzie szukał okorków na płot to polecam tartak w jasienicy niektóre deski to jak szalunkowe prawie zero sladów kory a najszersze mają po ok 30 cm szerokości.

Do fl1:

WIELKIE DZIĘKI!!! :D :D :D

Dołkownik - super urządzenie. Trochę się najeździliśmy, żeby dostać, ale było warto. Na razie stoi 15 słupów. Gdyby nie pogoda, byłoby więcej. Jeszcze raz dziękuję.

Pozdrowionka

Aleksandra

Brardzo proszę! :) O tym nieskomplikowanym, ale jakże praktycznym urządzeniu dowiedziałem się czytając forum. :wink:

Witam wszystkich! :D

U mnie dalsze prace przy ogrodzeniu.

Mamy zamiar jutro jechać do Świnoujścia na trzy dni, bo zapowiadali upał, ale gdy patrzę przez okno, trudno mi w to uwierzyć.

Pozdrowionka

Aleksandra

U mnie tez płotek rośnie dzisiaj z ojcem machnalismy całe 35 mb w jakieś 4 godziny . jak ktoś bedzie szukał okorków na płot to polecam tartak w jasienicy niektóre deski to jak szalunkowe prawie zero sladów kory a najszersze mają po ok 30 cm szerokości.

Witam wszystkich,

A po ile wołają za te okorki?