madaszka 11.07.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam wszyskich! Wczoraj staliśmy sie szczęśliwymi posiadaczmi działki w Dobrej Szczecińskiej (z Agrowestu) na polu na przeciwko szeregowców. Czytałam ze sa juz tutaj przyszli sąsiedzi:) Pozdrawiam Chcemy budowac domek pod klucz i poszukujemy firmy ktora nam taki postawi. Na oku mamy firmę ESC Dom, czy ktos z was mial z nią doczynienia?? Ponoc jest jeden domek postawiony przez ta firme właśnie w Dobrej. Pozdrawiam Dorota Witam sąsiadke(moze nie calkiem blisko, ale jednak) Mamy dzialeczke przy boisku. Nam bedzie budowala dom firma town and country (wchodza z niemieckiego rynku), w sumie w Szczecinie sa pod nazwa HS-Solid. Dom bedzie zbudowany do stanu developerskiego. Bylismy w ESC sie dowiadywac, ale umowa nie zabardzo nam sie spodobala. Zastrzegali sobie mozliwosc zmiany ceny w trakcie budowy w zaleznosci od cen materialow, a w przypadku kredytu to ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 11.07.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witaj dorotka.20! Teraz przed Tobą długa droga papierologii, ale trzymam kciuki. Po ile teraz Agrowest sprzedaje działki, jeśli mogę zapytać? ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotka.20 11.07.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Hej:) Zyczą sobie calkiem sporo biorac pod uwage to, ze na poczatku roku kosztowały 150 zł /m2, teraz biorą 200 zł /m2. Sporo ale warto.A jezeli chodzi o papierologie to prosze o wskazówki co zrobic jak juz Agrowest odda działkę uzbrojona ?? Jak wygląda droga papierowa? co ? gdzie? z kim? I wreszcie co z tym archeologiem?? ile kosztuje załatwienie sprawy? Zasypuję pytaniami bo jestesmy zupełnie zieloni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 11.07.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam w deszczowy wtorek. Pada, a mój mąż miał dziś kopać dołki pod ogrodzenie. Czy takie będzie całe lato? ___________ Pozdrowionka Aleksandra Czy masz na myśli kopanie łopatą, bo jezeli tak to współczuję. Jestem równiez na etapie grodzenia i do zrobienia ogrodzenia tymczasowego wykorzystuję tzw. dołkownik. Możana kupić w Castoramie za 40 kilka Pln. Wybierasz średnice zblizoną do średnicy słupków, wiercisz otwory i wbijasz słupy. W miare szybko, a przede wszystkim przy robieniu dołków się za dużo nie trzeba napracować. Poza tym czytałem na forum dobry pomysł, żeby ogrodzenie przesunąć kawałek do srodka działki, także docelowe ogrodzenie będzie można robić, a tymczasowe bedzie można zlikwidować po. Z tym przesunięciem ogrodzenia to mój patent . Ja własnie tak robię tylko nie słyszałem o tym dołkowniku .Kurcze dołki juz wykopałem , a jak to się wierci czy ręcznie czy przy pomocy wiertarki podowiedzcie. W takim razie pogratulować patentu, ale tantiemy proponuję pobierać już od następnych . Pomysł rzeczywiście mi się spodobał, bo ogrodzonko sobie "szczelę" w międzyczasie jak ekipy będą pracowały przy wkańczaniu domu. Jeżeli chodzi o dołkownik, to wierci się ręcznie, ale w porównaniu z kopaniem, to prawie przyjemność. Dla uzmysłownienia w ciągu 40 min. wywierciłem 8 dołków ok. 0,5-0,6 m, bez kropli potu na czole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 11.07.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam wieczoem,Od razu z pytaniem: Czy ktoś korzystał z usług firmy PATIO (miesza się na Struga 42 z biurem z opisem VEKA, w tym kompleksie gdzie NOMI) - jest tam taki sympatyczny i uzyteczny chłopak Julian Kramer (dla mnie jedyny konkurent dla Pawła z M&S - pełen profesjonalizm)? Potrzebuję jednak jakiś konkretnych opinii co do jakosci obsługi jak i samego prduktu - może kupił, uzytkował, ma opinie nt. okien firmy VETREX? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 11.07.2007 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Hej:) Zyczą sobie calkiem sporo biorac pod uwage to, ze na poczatku roku kosztowały 150 zł /m2, teraz biorą 200 zł /m2. Sporo ale warto. A jezeli chodzi o papierologie to prosze o wskazówki co zrobic jak juz Agrowest odda działkę uzbrojona ?? Jak wygląda droga papierowa? co ? gdzie? z kim? I wreszcie co z tym archeologiem?? ile kosztuje załatwienie sprawy? Zasypuję pytaniami bo jestesmy zupełnie zieloni. We wrześniu ubiegłego roku były po 70 zł. Poszybowały wysoko. Najpierw sprawdź, czy jest plan zagospodarowania przestrzennego. Jeśli tak, to dużo prościej. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 12.07.2007 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 witam szanowne towarzystwo Patrzac za okno trudno uwierzyc, ze w sobote ma byc 30 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 12.07.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Rozjasnia sie Witam cieplutko. M3 - moj maz ma dzisiaj niespodziewana operacje kolana, wizyte musze przelozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 12.07.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Hejka! No właśnie - pogoda w kratkę. Azalka pozdrów męża. Trzymam kciuki, żeby było dobrze. Życzę dużo zdrówka! ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butch22 12.07.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 PAKA Przeprowadzki Transport Tanio Profesjonalnie !!! Szczecin, Polska, Europa !!! ZApraszamy do odwiedzenia naszej strony http://www.paka.net.pl !!! Bezpłatna wycena przeprowadzki przez naszego konsultanta 791 870 880 !!! Pozdrawiamy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 12.07.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Rozjasnia sie Witam cieplutko. M3 - moj maz ma dzisiaj niespodziewana operacje kolana, wizyte musze przelozyc Witam, No trudno - oby operacja się udała! Dajcie znać jak już będziecie mogłi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 12.07.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Do fl1: WIELKIE DZIĘKI!!! Dołkownik - super urządzenie. Trochę się najeździliśmy, żeby dostać, ale było warto. Na razie stoi 15 słupów. Gdyby nie pogoda, byłoby więcej. Jeszcze raz dziękuję. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 13.07.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Dziendoberek Jeszcze tydzien do urlopiku Azalka niech mezus zbiera teraz sily na budowe. Mam nadzieje, ze wszystko poszlo (pojdzie?) dobrze W sobote bedziemy mieli juz prad na dzialeczce, nic tylko podlaczac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 13.07.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 mam juz prąd na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 13.07.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 A nam "robi się" droga Witam grupkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 13.07.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Witam wszystkich! U mnie dalsze prace przy ogrodzeniu. Mamy zamiar jutro jechać do Świnoujścia na trzy dni, bo zapowiadali upał, ale gdy patrzę przez okno, trudno mi w to uwierzyć. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 13.07.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Witam wszystkich! U mnie dalsze prace przy ogrodzeniu. Mamy zamiar jutro jechać do Świnoujścia na trzy dni, bo zapowiadali upał, ale gdy patrzę przez okno, trudno mi w to uwierzyć. ___________ Pozdrowionka Aleksandra U mnie tez płotek rośnie dzisiaj z ojcem machnalismy całe 35 mb w jakieś 4 godziny . jak ktoś bedzie szukał okorków na płot to polecam tartak w jasienicy niektóre deski to jak szalunkowe prawie zero sladów kory a najszersze mają po ok 30 cm szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 15.07.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Do fl1: WIELKIE DZIĘKI!!! Dołkownik - super urządzenie. Trochę się najeździliśmy, żeby dostać, ale było warto. Na razie stoi 15 słupów. Gdyby nie pogoda, byłoby więcej. Jeszcze raz dziękuję. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Brardzo proszę! O tym nieskomplikowanym, ale jakże praktycznym urządzeniu dowiedziałem się czytając forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 15.07.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Witam wszystkich! U mnie dalsze prace przy ogrodzeniu. Mamy zamiar jutro jechać do Świnoujścia na trzy dni, bo zapowiadali upał, ale gdy patrzę przez okno, trudno mi w to uwierzyć. ___________ Pozdrowionka Aleksandra U mnie tez płotek rośnie dzisiaj z ojcem machnalismy całe 35 mb w jakieś 4 godziny . jak ktoś bedzie szukał okorków na płot to polecam tartak w jasienicy niektóre deski to jak szalunkowe prawie zero sladów kory a najszersze mają po ok 30 cm szerokości. Witam wszystkich, A po ile wołają za te okorki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 16.07.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Hejka w poniedziałek! Jeszcze jestem w Świnoujściu , ale wracam wieczorem, bo jutro ruszam z budową! ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts