Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Recommended Posts

Witam wszystkich,

A po ile wołają za te okorki?

Ja kupowałam stemple z ogłoszenia w Kontakcie:

Stemple budowlane sosnowe sprzedam, tel. 0697 390 090.

Zapłaciliśmy 7 zł/szt. Wzięliśmy 55 szt., więc dowóz był gratis. Umówiliśmy się z facetem, żeby nam wybrał stemple o średnicy 10-12 cm. Do tego dojdzie siatka leśna.

Taniej niż w Castoramie siatki nie kupię? Tam 50 m jest po 197 zł, wys. 1,6 m.

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam ledwo zywa 8) Znaczna czesc dnia spedzilam dzisiaj w samochodzie...zabojstwo 8) Ale zdarzylam przed urlopem :D Dzis odebralam ostatnie warunki, potem przekazalam wszystkie papierzyska architektowi, omowilam jeszcze raz wszystkie zmiany w projekcie i teraz pozostaje czekac na...PnB...jakies dwa miesiace :lol: (optymistka ze mnie). A mimo wszystko dalam ciala. Zapomnialam architektowi wspomniec o czyms takim jak...taras :o zacmilo mnie. Sluchajcie czy taki taras tez musi znalezc sie w projekcie? Czy potem jak bede chciala sobie zrobic (prawdopodobnie bedzie na poziomie gruntu) to musze wysepowac o jakies pozwolenie? I tak bede dzwonic do niego w tej sprawie, ale moze tutaj szybciej znajde odpowiedz.

Ale zdarzylam przed urlopem :D Dzis odebralam ostatnie warunki, potem przekazalam wszystkie papierzyska architektowi, omowilam jeszcze raz wszystkie zmiany w projekcie i teraz pozostaje czekac na...PnB...jakies dwa miesiace :lol: (optymistka ze mnie).

Nooo, Madaszka, idziesz jak burza! Juz jestes daleko przede mna... buuu :cry:

Ja, poki co, zaczynam walczyc z projektem domku poprzez wizualizacje :)

Znajomi "napuszczaja nas" na pompe ciepla. Czy ktos z taka pompa albo z Legalitem mial jakies doswiadczenia?

Hejka! :D

Miałam dziś o 9-tej ruszyć, a tu geodeta gdzieś kończy zaczętą pracę i będzie później. Muszę czekać.

Na dodatek zapchała się rura odpływowa w zlewie i zalało mi kuchnię. Tak się zastanawiam czy można zastosować tu powiedzonko "Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło". Gdyby geodeta był punktualnie, to nie mogłabym pojechać na działkę, bo musiałam przepychać rurę. Kręcąc spiralą zastanawiałam się, czy jej wynalazca nie powinien dostać Nobla. :wink:

Pozdrowionka

Aleksandra

witam ledwo zywa 8) Znaczna czesc dnia spedzilam dzisiaj w samochodzie...zabojstwo 8) Ale zdarzylam przed urlopem :D Dzis odebralam ostatnie warunki, potem przekazalam wszystkie papierzyska architektowi, omowilam jeszcze raz wszystkie zmiany w projekcie i teraz pozostaje czekac na...PnB...jakies dwa miesiace :lol: (optymistka ze mnie). A mimo wszystko dalam ciala. Zapomnialam architektowi wspomniec o czyms takim jak...taras :o zacmilo mnie. Sluchajcie czy taki taras tez musi znalezc sie w projekcie? Czy potem jak bede chciala sobie zrobic (prawdopodobnie bedzie na poziomie gruntu) to musze wysepowac o jakies pozwolenie? I tak bede dzwonic do niego w tej sprawie, ale moze tutaj szybciej znajde odpowiedz.

No Madaszka trzymam kciuki żebyś szybko dostała PnB! Jeśli papiery będą w porządku, to pewnie nie będziesz musiała aż tyle czekać. Tylko nie daj Starostwu o sobie zapomnieć! Trzeba się przypominać i prosić, jeśli Ci zależy na czasie.

Nie wiem jak jest z tarasem. Mój był w projekcie.

Pozdrowionka

Aleksandra

Znajomi "napuszczaja nas" na pompe ciepla. Czy ktos z taka pompa albo z Legalitem mial jakies doswiadczenia?

Ja buduję dom z pompą ciepła. Kolektor pionowy (6 odwiertów), zbiornik na wodę 300l, ogrzewanie podłogowe. Dom 200m2. Koszt inwestycji 68.000 zł, ale potem małe rachunki - 1.450 zł/rok przy jednej taryfie, 1.230 zł przy dwóch. Teraz płacę za gaz około 4.200 zł/rok (mieszkanie 85m2). Poza tym Bank Ochrony Środowiska udziela kredytów złotówkowych na tego typu inwestycje, do których dopłaca Fundusz Ochrony Środowiska. Oprocentowanie 2% w skali roku. Kredyt udzielany na 5 lat, minimalny wkład własny 20%.

Pozdrowionka

Aleksandra

Azalka, a jak czuje się Twój mąż? Wszystko dobrze poszło?

Aleksandra

Zyje :wink:

Wycieli mu kawalek lekotki, teraz siedzi w domu na zwolnieniu i zatruwa wszystkim w kolo zycie, bo to bardzo energetyczny i zywotny czlowiek jest, a jak nie moze sie ruszac, nie ma jak energii spozytkowac... i ja juz marze, zeby wrocil do pracy!

Oczywiscie wszystko powyzej z przymruzeniem oka - bardzo sie o niego wciaz martwie, zbiera mu sie ciagle plyn w operowanym kolanie a jeszcze te upaly...

No ale mam nadzieje, ze za jakis tydzien-dwa wyjdziemy z najgorszego (moze wytrzymam :p ).

Dzieki za pamiec!

Azalka, a jak czuje się Twój mąż? Wszystko dobrze poszło?

Aleksandra

Zyje :wink:

Wycieli mu kawalek lekotki, teraz siedzi w domu na zwolnieniu i zatruwa wszystkim w kolo zycie, bo to bardzo energetyczny i zywotny czlowiek jest, a jak nie moze sie ruszac, nie ma jak energii spozytkowac... i ja juz marze, zeby wrocil do pracy!

Oczywiscie wszystko powyzej z przymruzeniem oka - bardzo sie o niego wciaz martwie, zbiera mu sie ciagle plyn w operowanym kolanie a jeszcze te upaly...

No ale mam nadzieje, ze za jakis tydzien-dwa wyjdziemy z najgorszego (moze wytrzymam :p ).

Dzieki za pamiec!

Uważajcie na to kolano! Przypilnuj, żeby mąż nie szarżował. Kolana są wredne i niestety szybko się nie goją. Wiem, bo dwóch znajomych miało dłuższe problemy.

Pozdrowionka

Aleksandra

Witam wszystkich,

U mnie dzis na budowę przyjechała koncówka betonu komorkowego, klej, nadproża i inne pierdoły. Zamówiłem też elementy stropu. Jak dobrze pojdzie to chyba od jutra zaczną murowac ściany. Jak gorzej - to od poniedziałku...

A kiedy zdjecia :roll:

Witam wszystkich!

Moze w weekend coś się uda pokazać - muszę się nauczyć :-)

Witam wszystkich,

U mnie dzis na budowę przyjechała koncówka betonu komorkowego, klej, nadproża i inne pierdoły. Zamówiłem też elementy stropu. Jak dobrze pojdzie to chyba od jutra zaczną murowac ściany. Jak gorzej - to od poniedziałku...

Aaa, i zapomniałem napisać, że podpisalismy umowę kredytową. Niby radość bo jest z czego budować ale podpisując kwity i widząc kwotę, termin spłaty i widząc ile to trezba będzie co miesiąc wyjąć z kieszeni - ręka drżała!!!