Aleksandra M05a 16.07.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witam wszystkich, A po ile wołają za te okorki? Ja kupowałam stemple z ogłoszenia w Kontakcie: Stemple budowlane sosnowe sprzedam, tel. 0697 390 090. Zapłaciliśmy 7 zł/szt. Wzięliśmy 55 szt., więc dowóz był gratis. Umówiliśmy się z facetem, żeby nam wybrał stemple o średnicy 10-12 cm. Do tego dojdzie siatka leśna. Taniej niż w Castoramie siatki nie kupię? Tam 50 m jest po 197 zł, wys. 1,6 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 16.07.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 witam ledwo zywa Znaczna czesc dnia spedzilam dzisiaj w samochodzie...zabojstwo Ale zdarzylam przed urlopem Dzis odebralam ostatnie warunki, potem przekazalam wszystkie papierzyska architektowi, omowilam jeszcze raz wszystkie zmiany w projekcie i teraz pozostaje czekac na...PnB...jakies dwa miesiace (optymistka ze mnie). A mimo wszystko dalam ciala. Zapomnialam architektowi wspomniec o czyms takim jak...taras zacmilo mnie. Sluchajcie czy taki taras tez musi znalezc sie w projekcie? Czy potem jak bede chciala sobie zrobic (prawdopodobnie bedzie na poziomie gruntu) to musze wysepowac o jakies pozwolenie? I tak bede dzwonic do niego w tej sprawie, ale moze tutaj szybciej znajde odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonshine 16.07.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witam wszystkich, Mamy do sprzedania - zostało po budowie - pustak ceramiczny szlifowany z klejem POROTON produkcji ROBEN-Niemcy. Wymiary: 308x240x249 1m2=13 szt. Zostało nam 7 palet (1 paleta= 72 szt.) Cena: 7,80 zł za szt. - Rurzyca k.Szczecina Kontakt na PW lub e-mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 17.07.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Ale zdarzylam przed urlopem Dzis odebralam ostatnie warunki, potem przekazalam wszystkie papierzyska architektowi, omowilam jeszcze raz wszystkie zmiany w projekcie i teraz pozostaje czekac na...PnB...jakies dwa miesiace (optymistka ze mnie). Nooo, Madaszka, idziesz jak burza! Juz jestes daleko przede mna... buuu Ja, poki co, zaczynam walczyc z projektem domku poprzez wizualizacje Znajomi "napuszczaja nas" na pompe ciepla. Czy ktos z taka pompa albo z Legalitem mial jakies doswiadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 17.07.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Hejka! Miałam dziś o 9-tej ruszyć, a tu geodeta gdzieś kończy zaczętą pracę i będzie później. Muszę czekać. Na dodatek zapchała się rura odpływowa w zlewie i zalało mi kuchnię. Tak się zastanawiam czy można zastosować tu powiedzonko "Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło". Gdyby geodeta był punktualnie, to nie mogłabym pojechać na działkę, bo musiałam przepychać rurę. Kręcąc spiralą zastanawiałam się, czy jej wynalazca nie powinien dostać Nobla. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 17.07.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 witam ledwo zywa Znaczna czesc dnia spedzilam dzisiaj w samochodzie...zabojstwo Ale zdarzylam przed urlopem Dzis odebralam ostatnie warunki, potem przekazalam wszystkie papierzyska architektowi, omowilam jeszcze raz wszystkie zmiany w projekcie i teraz pozostaje czekac na...PnB...jakies dwa miesiace (optymistka ze mnie). A mimo wszystko dalam ciala. Zapomnialam architektowi wspomniec o czyms takim jak...taras zacmilo mnie. Sluchajcie czy taki taras tez musi znalezc sie w projekcie? Czy potem jak bede chciala sobie zrobic (prawdopodobnie bedzie na poziomie gruntu) to musze wysepowac o jakies pozwolenie? I tak bede dzwonic do niego w tej sprawie, ale moze tutaj szybciej znajde odpowiedz. No Madaszka trzymam kciuki żebyś szybko dostała PnB! Jeśli papiery będą w porządku, to pewnie nie będziesz musiała aż tyle czekać. Tylko nie daj Starostwu o sobie zapomnieć! Trzeba się przypominać i prosić, jeśli Ci zależy na czasie. Nie wiem jak jest z tarasem. Mój był w projekcie. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 17.07.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Znajomi "napuszczaja nas" na pompe ciepla. Czy ktos z taka pompa albo z Legalitem mial jakies doswiadczenia? Ja buduję dom z pompą ciepła. Kolektor pionowy (6 odwiertów), zbiornik na wodę 300l, ogrzewanie podłogowe. Dom 200m2. Koszt inwestycji 68.000 zł, ale potem małe rachunki - 1.450 zł/rok przy jednej taryfie, 1.230 zł przy dwóch. Teraz płacę za gaz około 4.200 zł/rok (mieszkanie 85m2). Poza tym Bank Ochrony Środowiska udziela kredytów złotówkowych na tego typu inwestycje, do których dopłaca Fundusz Ochrony Środowiska. Oprocentowanie 2% w skali roku. Kredyt udzielany na 5 lat, minimalny wkład własny 20%. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 17.07.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Azalka, a jak czuje się Twój mąż? Wszystko dobrze poszło?___________PozdrowionkaAleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 17.07.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 jutro wkoncu odbieram pozwolenie, bo dzwonili ze jest gotowe i czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 17.07.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Do qqrq5: GRATULUJĘ!!! Kiedy zaczynasz? ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 17.07.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 U mnie wytyczyli dziś budynek i zaczęli kopać. Nareszcie budowa ruszyła. Nawet przydałam się geodecie. Pomogłam przy wytyczniu dwóch punktów granicznych działki (trzymałam lusterko). ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 18.07.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Do qqrq5: GRATULUJĘ!!! Kiedy zaczynasz? ___________ Pozdrowionka Aleksandra jak najszybciej sie da odczekam 2tyg uprawomocnienia i zgłaszam od razu rozpoczecie robot materiały mamy wiec wszystko czeka w gotowosci urlop tez juz mam załatwiony z mezem na 6-17 sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 18.07.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Azalka, a jak czuje się Twój mąż? Wszystko dobrze poszło? Aleksandra Zyje Wycieli mu kawalek lekotki, teraz siedzi w domu na zwolnieniu i zatruwa wszystkim w kolo zycie, bo to bardzo energetyczny i zywotny czlowiek jest, a jak nie moze sie ruszac, nie ma jak energii spozytkowac... i ja juz marze, zeby wrocil do pracy! Oczywiscie wszystko powyzej z przymruzeniem oka - bardzo sie o niego wciaz martwie, zbiera mu sie ciagle plyn w operowanym kolanie a jeszcze te upaly... No ale mam nadzieje, ze za jakis tydzien-dwa wyjdziemy z najgorszego (moze wytrzymam ). Dzieki za pamiec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 19.07.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Witam wszystkich,U mnie dzis na budowę przyjechała koncówka betonu komorkowego, klej, nadproża i inne pierdoły. Zamówiłem też elementy stropu. Jak dobrze pojdzie to chyba od jutra zaczną murowac ściany. Jak gorzej - to od poniedziałku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 20.07.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Witam wszystkich, U mnie dzis na budowę przyjechała koncówka betonu komorkowego, klej, nadproża i inne pierdoły. Zamówiłem też elementy stropu. Jak dobrze pojdzie to chyba od jutra zaczną murowac ściany. Jak gorzej - to od poniedziałku... A kiedy zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 20.07.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Witam wszystkich, Jak dobrze pojdzie to chyba od jutra zaczną murowac ściany. Jak gorzej - to od poniedziałku... Ohh, jak Ci zazdroszcze! To sie zalapiamy na cos wiecej niz stan zero do ogladania Budujcie szybciutko i bezproblemowo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 20.07.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Hejka! U mnie skończyli wykopy pod ławy, teraz szalują i zaczynają zbrojenie. W poniedziałek zalewają betonem. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 20.07.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Azalka, a jak czuje się Twój mąż? Wszystko dobrze poszło? Aleksandra Zyje Wycieli mu kawalek lekotki, teraz siedzi w domu na zwolnieniu i zatruwa wszystkim w kolo zycie, bo to bardzo energetyczny i zywotny czlowiek jest, a jak nie moze sie ruszac, nie ma jak energii spozytkowac... i ja juz marze, zeby wrocil do pracy! Oczywiscie wszystko powyzej z przymruzeniem oka - bardzo sie o niego wciaz martwie, zbiera mu sie ciagle plyn w operowanym kolanie a jeszcze te upaly... No ale mam nadzieje, ze za jakis tydzien-dwa wyjdziemy z najgorszego (moze wytrzymam ). Dzieki za pamiec! Uważajcie na to kolano! Przypilnuj, żeby mąż nie szarżował. Kolana są wredne i niestety szybko się nie goją. Wiem, bo dwóch znajomych miało dłuższe problemy. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 20.07.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Witam wszystkich, U mnie dzis na budowę przyjechała koncówka betonu komorkowego, klej, nadproża i inne pierdoły. Zamówiłem też elementy stropu. Jak dobrze pojdzie to chyba od jutra zaczną murowac ściany. Jak gorzej - to od poniedziałku... A kiedy zdjecia Witam wszystkich! Moze w weekend coś się uda pokazać - muszę się nauczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 20.07.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Witam wszystkich, U mnie dzis na budowę przyjechała koncówka betonu komorkowego, klej, nadproża i inne pierdoły. Zamówiłem też elementy stropu. Jak dobrze pojdzie to chyba od jutra zaczną murowac ściany. Jak gorzej - to od poniedziałku... Aaa, i zapomniałem napisać, że podpisalismy umowę kredytową. Niby radość bo jest z czego budować ale podpisując kwity i widząc kwotę, termin spłaty i widząc ile to trezba będzie co miesiąc wyjąć z kieszeni - ręka drżała!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts