Aleksandra M05a 20.07.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Witam wszystkich, U mnie dzis na budowę przyjechała koncówka betonu komorkowego, klej, nadproża i inne pierdoły. Zamówiłem też elementy stropu. Jak dobrze pojdzie to chyba od jutra zaczną murowac ściany. Jak gorzej - to od poniedziałku... Aaa, i zapomniałem napisać, że podpisalismy umowę kredytową. Niby radość bo jest z czego budować ale podpisując kwity i widząc kwotę, termin spłaty i widząc ile to trezba będzie co miesiąc wyjąć z kieszeni - ręka drżała!!! No to gratulacje!!! W jakim banku braliście kredyt i jak długo czekaliście na rozpatrzenie wniosku? ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 21.07.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Witam wszystkich, U mnie dzis na budowę przyjechała koncówka betonu komorkowego, klej, nadproża i inne pierdoły. Zamówiłem też elementy stropu. Jak dobrze pojdzie to chyba od jutra zaczną murowac ściany. Jak gorzej - to od poniedziałku... Aaa, i zapomniałem napisać, że podpisalismy umowę kredytową. Niby radość bo jest z czego budować ale podpisując kwity i widząc kwotę, termin spłaty i widząc ile to trezba będzie co miesiąc wyjąć z kieszeni - ręka drżała!!! No to gratulacje!!! W jakim banku braliście kredyt i jak długo czekaliście na rozpatrzenie wniosku? ___________ Pozdrowionka Aleksandra[/quote Nigdy nie myslałem, że wezmę w tym banku: PKO BP. Na decyzję/umowę czekaliśmy tydzień czasu od momentu złożenia kompletu wymaganych dokumentów - wniosek składałem u zaprzyjaźnionego doradcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 21.07.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Witam wszystkich forumowiczów Co prawda na forum jestem od dawna ale od niedawna postanowiłam się udzielać mam nadzieje niedługo dołączyć do szczęśliwych budujących... wszytsko jest w toku Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 22.07.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Witam wszystkich forumowiczów Co prawda na forum jestem od dawna ale od niedawna postanowiłam się udzielać mam nadzieje niedługo dołączyć do szczęśliwych budujących... wszytsko jest w toku Pozdrawiam serdecznie Witamy! Na jakim jesteś etapie i gdzie będziesz budować? ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 22.07.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Hej Póki co jest działka, projekt u konstruktora, i zaraz jest składany do urzędu. Myśle że za jakieś 2 miesiące góra będziemy ruszać... pod warunkiem że bedziemy mieli kredyt (ale ten dopiero po pozwoleniu...) Póki co na działce jest już szopa , sporo styropianu, i troche drewna i innych rzeczy co by się mogły przydać Tylko projekt się skończy i pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 23.07.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Witam wszystkich! Do Zachcianka: Gdzie jest ta Twoja działka? ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 23.07.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 W Podjuchach na prawobrzeżu Dziękuję ślicznie za listę Pozwolenia jeszcze nie mamy, jak wcześnie trzeba umawiać ekipę budowlaną? Bo projekt jeszcze nie gotowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 23.07.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 W Podjuchach na prawobrzeżu Dziękuję ślicznie za listę Pozwolenia jeszcze nie mamy, jak wcześnie trzeba umawiać ekipę budowlaną? Bo projekt jeszcze nie gotowy... Pewnie zależy od ekipy. Proponuję się rozejrzeć i popytać, jakie mają terminy. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 23.07.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 W Podjuchach na prawobrzeżu Dziękuję ślicznie za listę Pozwolenia jeszcze nie mamy, jak wcześnie trzeba umawiać ekipę budowlaną? Bo projekt jeszcze nie gotowy... Moim zdaniem wstępnie możesz się umawiać teraz: dodaj terminy jakie daje architekt, aktualne oczekiwanie w Starostwie, 2 tygodnie na uprawomocnienie, ze 2 tygodnie na wykonaie przyłączy (jesli nie masz) pomnóż przez 150% i będzie termin ... To kiedy zaczynasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasikk 24.07.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Witajcie, Widzę, że większość prężnie działa A mnie dobijają papierki niby coś się robi ale nic z tego nie widać... więc spędzam czas oglądając gazetki, forum i marzę sobie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 24.07.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Witajcie, Widzę, że większość prężnie działa A mnie dobijają papierki niby coś się robi ale nic z tego nie widać... więc spędzam czas oglądając gazetki, forum i marzę sobie Pozdrawiam Marzenia - piękna rzecz - zwłaszcza, gdy się spełniają. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasikk 25.07.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Witajcie, Widzę, że większość prężnie działa A mnie dobijają papierki niby coś się robi ale nic z tego nie widać... więc spędzam czas oglądając gazetki, forum i marzę sobie Pozdrawiam Marzenia - piękna rzecz - zwłaszcza, gdy się spełniają. ___________ Pozdrowionka Aleksandra dokładnie na razie udało nam się zdobyć warunki techniczne na wodociągi i kanalizacje hurrra jak nam się uda wypełnić wniosek na warunki techniczne do prądu o niedługo złożymy. Tam podobno najdłużej się schodzi Ile średnio czekaliście? Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 26.07.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Witajcie, Widzę, że większość prężnie działa A mnie dobijają papierki niby coś się robi ale nic z tego nie widać... więc spędzam czas oglądając gazetki, forum i marzę sobie Pozdrawiam Marzenia - piękna rzecz - zwłaszcza, gdy się spełniają. ___________ Pozdrowionka Aleksandra dokładnie na razie udało nam się zdobyć warunki techniczne na wodociągi i kanalizacje hurrra jak nam się uda wypełnić wniosek na warunki techniczne do prądu o niedługo złożymy. Tam podobno najdłużej się schodzi Ile średnio czekaliście? Kasia W styczniu br. - 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 26.07.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 M3, a jak Twoj domek? Rosnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasikk 27.07.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam, Odebraliśmy wniosek z ENEA na warunki techniczne przyłącza. Czy ktoś z was samodzielnie wypełniał ten wniosek? Jak dla nas czarna magia. Jeśli wiecie jak to wypełnić byłabym wdzięczna. Na niektórych stronach znalazłam informacje, że należy dołączyć mapkę z wyrysowanym budynkiem itd. tylko, że architekt powiedział, że zacznie adaptować projekt po otrzymaniu warunków technicznych zagubiłam się w tym wszystkim. Matko to dopiero początek a ja juz nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stawory 28.07.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Hej, 2000tys za archeologa? Krzyspx podaj proszę namiary na tego twojego archeologa z jednej strony to duzo wiem, bo to sa 2 osoby ale z drugiej strony Ci "fachowcy" byli juz na sasiednich działkach i nic nie wynalezli mam nadzieje ze i u nas nic nie znajda a boję się jakis nowych szczecinskich specow ktorzy moga cos wymyslac podeślijcie i mi proszę namiary "archeologiczne"na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 28.07.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 ja posłałam, u konserwatora mozesz sobie odebrac cała liste z archologami w naszym woj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 29.07.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Witam, Odebraliśmy wniosek z ENEA na warunki techniczne przyłącza. Czy ktoś z was samodzielnie wypełniał ten wniosek? Jak dla nas czarna magia. Jeśli wiecie jak to wypełnić byłabym wdzięczna. Na niektórych stronach znalazłam informacje, że należy dołączyć mapkę z wyrysowanym budynkiem itd. tylko, że architekt powiedział, że zacznie adaptować projekt po otrzymaniu warunków technicznych zagubiłam się w tym wszystkim. Matko to dopiero początek a ja juz nic nie wiem Ja wypełniałam wniosek w ENEI na Derdowskiego. Powiedziałam, że nie wiem jak to zrobić i pracownik ENEI mi podyktował. Na mapce sama wrysuj swój budynek zachowując wymagane odległości. Nic się nie stanie, jeśli potem zmieni się jego usytuowanie. U mnie tak było. Poza tym skoro masz architekta, to powinien Ci pomóc wypełnić wniosek i wrysować budynek. Powodzenia! ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stawory 30.07.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 witam, a ja podrążę jeszcze temat archeologiczny... ten archeolog to ma być przy wykopie ?? czy po wykopie ??... coby go sobie "poprzegądać" ?! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stawory 30.07.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Witam, Odebraliśmy wniosek z ENEA na warunki techniczne przyłącza. Czy ktoś z was samodzielnie wypełniał ten wniosek? Jak dla nas czarna magia. Jeśli wiecie jak to wypełnić byłabym wdzięczna. Na niektórych stronach znalazłam informacje, że należy dołączyć mapkę z wyrysowanym budynkiem itd. tylko, że architekt powiedział, że zacznie adaptować projekt po otrzymaniu warunków technicznych zagubiłam się w tym wszystkim. Matko to dopiero początek a ja juz nic nie wiem Ja wypełniałam wniosek w ENEI na Derdowskiego. Powiedziałam, że nie wiem jak to zrobić i pracownik ENEI mi podyktował. Na mapce sama wrysuj swój budynek zachowując wymagane odległości. Nic się nie stanie, jeśli potem zmieni się jego usytuowanie. U mnie tak było. Poza tym skoro masz architekta, to powinien Ci pomóc wypełnić wniosek i wrysować budynek. Powodzenia! ___________ Pozdrowionka Aleksandra Mi również sympatyczny pan w ENEI podyktował "wskazując palcem" co i gdzie. Co do mapki to nic nigdzie nie rysowałam (i to nie ze względu ma moje artystyczne beztalencie !) ale pan uznał "że nie trza". Dałam mu tylko xerokopię mapki którą uzyskałam w geodezji w Policach. Druga wizyta, po prąd na plac budowy, nie była już taka miła... Pani pogoniła mnie machając rękami..."że jak se załątwię...to mam przyjść"...tyle, że nie bardzo powiedziała mi co mam "se" załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts