qqrq5 02.08.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 zalezy czy wydzielasz czesc pod dom do odrolnienia czy cała działke tak jak my to zrobilismy sami przygotowyalismy dokumenty potrzebne do odrolnienia (podanie, mapka) i nic nas to nie kosztowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejmar 05.08.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 sprawdzam lacznosc, przypraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejmar 05.08.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 witam wszystkich!!!!kilka dni spedzilem na forum zanim znow zdecydowalem sie napisac....napisalem kilka postow chyba w 2004 roku. powód- kupilem dzialke w skarbimierzycach...ale nic tam sie nie dzialo, dzialkka rolna, do mediow daleko, zajace biegaja...łudziłem sie ze sie tam wybuduje, choc cena 23zl. za metr- dzis smieszna....mimo tego ze w maju jakas agencja sprzedawala dzialki w skarbimierzycach, w podobnym miejscu za 150 zl(!!!!!!) zdecydowalismy sie kupic nastepna, taka gdzie mozna sie budowac juz.no i kupilismy. ulica długa a dokladnie sezamkowa (nie mówcie na mnie ELMO!!!)mam na granicy dzialki skrzynke elekrt; wode, kanalize, niby telefon tez, cos w lipcu kopali...dzialke obejmuje plan zagospodarowania przestrz. czy moge sie przylaczyc i pytac szanownych budujacych foromowiczow o rady??? pozdr. marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 05.08.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 witam wszystkich!!!! kilka dni spedzilem na forum zanim znow zdecydowalem sie napisac.... napisalem kilka postow chyba w 2004 roku. powód- kupilem dzialke w skarbimierzycach... ale nic tam sie nie dzialo, dzialkka rolna, do mediow daleko, zajace biegaja... łudziłem sie ze sie tam wybuduje, choc cena 23zl. za metr- dzis smieszna.... mimo tego ze w maju jakas agencja sprzedawala dzialki w skarbimierzycach, w podobnym miejscu za 150 zl(!!!!!!) zdecydowalismy sie kupic nastepna, taka gdzie mozna sie budowac juz. no i kupilismy. ulica długa a dokladnie sezamkowa (nie mówcie na mnie ELMO!!!) mam na granicy dzialki skrzynke elekrt; wode, kanalize, niby telefon tez, cos w lipcu kopali... dzialke obejmuje plan zagospodarowania przestrz. czy moge sie przylaczyc i pytac szanownych budujacych foromowiczow o rady??? pozdr. marek Witajcie w grupce, pytajcie i odpowiadajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 06.08.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 BBBBUUUUUU !!!!!!!! Terminy u konserwatora zabytkow zwalily mnie z nog !!!!!!! 30 dni na jaks opinie !!!! zazdroszcze wszystkim ktorzy maja dzialki poza terenem archeologicznym !!! zawsze jest szybciej spokojnie, ale napewno music lizyc 2 tygodnie a na opini się nie konczy bo jeszcze po pozwoleniu musisz miec od konserwatora zgode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 06.08.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Hejka! No to zaczynamy nowy tydzień. Mam nadzieję, że będzie udany. U mnie nadal stawianie ścian fundamentowych, ale już widać zarys pomieszczeń. Fajnie tak pochodzić po własnym "domu". ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 06.08.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witajcie mariuani i bejmar! Życzę powodzenia!!! Fajnie, że nasza Grupa się powiększa. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 06.08.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Hej Hejka! U mnie mają dziś zacząć murowanie fundamentów. Jakoś to wszystko długo idzie. Nie mogę się doczekać zakończenia stanu zerowego. A Xella przysłała inny Ytong, niż zamówiłam. I znów trzeba czekać. Ręce opadają. Jakiej grubosci sciany budujesz ? Pytam bo chcem sam budowac z ytonga albo BK o grubosci 24 i ciekaw jestem za ile kupowalas. Ściana jednowarstwowa, Ytong o grubosci 40. Cenę podam, jak wreszcie przyjedzie. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bibi1 06.08.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Wybudowałem się za boiskiem przy ul. Paproci (brak jeszcze tablicy, ale to ostatnia uliczka za boiskiem w kierunku Buku). A, że boisko jakby zobowiązuje, to może trochę wspólnej rekreacji, sportu i relaksu. Chętnie pogadam na tematy budowlane, doradzę w kwestiach systemu kanadyjskiego, wskażę jaką firmę szczecińską w tym względzie ominąć dużym łukiem (spotkam się z nią w Sądzie niestety), ale także chętnie umówię się na rowerek, bieganko i każdy inny sport. Bo jak człowiek z kimś zaklepie godzinę, to honor nie pozwala się nie stawić. Trochę łatwiej wspólnie zmobilizować się. Bo coś po 2-letniej przerwe na budowanie ciężko wychodzi mi własna mobilizacja. Uratowało mnie nieco to, iż co kilka miesięcy jadę na jakieś tam zawody i walczę z sobą o dotarcie do mety. Niezbyt zdrowo robić to bez treningów, ale dzięki temu miewałem kilka dni w roku nieco sportowe. Stworzyliśmy także Ognisko TKKF w Szczecinie, ale siłą rzeczy przeniesiemy je do Dobrej i trochę zechcemy podziałać organizacyjnie. W ostatnią sobotę zresztą, przeprowadziliśmy ze Szczecina przez Dobrą iron triathlon, który udał się znakomicie i będzie to cykliczna nasza impreza (patrz: http://www.extremalnasobota.info/ ).Widziałem już 2 biegających. W tym jeden z 2 psami, na których widok mój burek udaje bardzo odważnego. Nieźle także posuwa na swoim quadzie pan z ul. Frezjowej. Gdyby jednak komuś brakowało mobilizacji, to proponuję próby wspólnych truchcików, rowerków lub temu podobnych. Zapraszam. Jeżeli znajdą się chętni - to podam nieco więcej informacji sportowo-przygodowo-rekreacyjnych. Ewentualnych zainteresowanych zapraszam do działu: A może wreszcie rower i bieganko w Dobrej k/ Szczecina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejmar 06.08.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 dobre popoludnie. czy ktos moze podac namiary na kogos do adaptacji projektu, za rozsadna cene. i czy zalatwiac umowy z wodociagami, ENEĄ samemu, czy zlecic to architektowi? czasu w sumie mam duzo... a budowa i tak na wiosne (chyba sie wyrobie i zarobie...). dziekuje za ewentualne podpowiedzi pozdrawiammarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasikk 08.08.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Hej, My już większość papierków mamy czekamy teraz na odpowiedź z ENEII No ale mam też problem ze strefą archeologiczną czy ktoś mógłby mi przesłać treść takiego pisma do konserwatora zabytków? byłabym bardzo wdzięczna czy trzeba dołączać również jakieś mapki? Mam nadzieję, że nadal wszystko będzie szło sprawnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 08.08.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam,krótkie info: strop zalany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 09.08.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Hej, No ale mam też problem ze strefą archeologiczną czy ktoś mógłby mi przesłać treść takiego pisma do konserwatora zabytków? byłabym bardzo wdzięczna czy trzeba dołączać również jakieś mapki? u Konserwatora składasz wniosek o zaopiniowanie projektu (druki na miejscu), do tego projekt domu i garażu jak jest osobno, decyzja o warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu. My zawoziliśmy wszystko sami a po 2-3tygodniach sami odbieraliśmy, bo pocztą idzie wiadomo jak Jest to odpowiedz w sprawie zaopiniowania, czy Konserwator nie ma zastrzezeń. Później dostajesz liste archeologow i wybierasz sobie z uprawnieniami, ktory przygotowuje dokumentację. Znowu wizyta u Konserwatora w w/w dokumentacja w sprawie decyzji na przeprowadzenie prac archeologicznych. Znowu 2-3tyg czekania na decyzje i już wtedy można umawiać się z archeologiem i można kopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 09.08.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 M3 gratulacje . U nas na początku tygodnia zaczęli stawiać ściany, z tego co mówił mi wczoraj nasz wykonawca są już na wysokość ok 1,2m. Już nie mogę się doczekać pierwszego spaceru po naszym nowym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 09.08.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 A tak w ogóle to WITAM WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 09.08.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich po kilkudniowej przerwie! U mnie etap ocieplania fundamentów. Faktycznie budowanie pochłania mnóstwo czasu i trzeba wszystkiego pilnować. Oczywiście nie obyło się bez babola. Facet od pompy ciepła zostawił ekipie przepusty do wmurowania w pomieszczeniu gospodarczym na pierwszej warstwie bloczków. Ekipa wykonała polecenie, tylko że pomyliła pomieszczenia gospodarcze (mam dwa). Dobrze, że w porę zauważyłam. ___________ Pozrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 09.08.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 M3 gratulacje! Jak bedziecie pod dachem, daj znac. Moj malz jest pod wieelkim wrazeniem okolicy, w ktorej budujesz domek. Z projektem musze walczyc sama i chyba sie od tego pochoruje Teraz siedze w domu na urlopie i czekam, az mi sie suka oszczeni, a ona nic, zero szykowania nawet. A moglam pojechac z rodzina nad jezioro... Z budowlanych - zlozylismy pisemko w Enei i podpisalam umowe z gmina na wode i kanalize. I czekam jak na te szczeniaki. Czekam i czekam... zwariuje od tego czekania. Wiec zeby nie zwariowac - sprzatam generalnie. Za oknem upal, ja ze szczota. Cholra jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 10.08.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 M3 gratulacje! Jak bedziecie pod dachem, daj znac. Moj malz jest pod wieelkim wrazeniem okolicy, w ktorej budujesz domek. Z projektem musze walczyc sama i chyba sie od tego pochoruje Teraz siedze w domu na urlopie i czekam, az mi sie suka oszczeni, a ona nic, zero szykowania nawet. A moglam pojechac z rodzina nad jezioro... Z budowlanych - zlozylismy pisemko w Enei i podpisalam umowe z gmina na wode i kanalize. I czekam jak na te szczeniaki. Czekam i czekam... zwariuje od tego czekania. Wiec zeby nie zwariowac - sprzatam generalnie. Za oknem upal, ja ze szczota. Cholra jasna Witam wszystkich, Azalka, dzis zalali wieńce na ściankach kolankowych. Za tydzień na budowę mają wchodzić cieśle. Wiec pewnie za ok. 1,5 miesiąca będę mógł Was znowu zaprosić. Ale ... na jaki projekt się decydujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 11.08.2007 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 tez bym juz chcial zalewac strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 11.08.2007 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Hejka! U mnie dziś zalali fundamenty. Stan zero osiągnięty!!! W przyszłym tygodniu ruszają ze ścianami. Wreszcie przyjechał właściwy YTONG. Xella zaliczyła dwie pomyłki. Najpierw przysłali 36,5 a potem 24. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts